Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Andreea0196 wrote:Imi este frica sa fac epidurala. Am inteles de la sor-mea ca are si riscurile ei. Nu trebuie sa te misti..daca te inteapa gresit paralizezi sau nu stiu..mai bine evit orice risc
N-am prea auzit cazuri asa, doar sa fie super incepator anestezistul... dar de fel la multe operatii unde nu te adoarme general se face in coloana, nu doar la nasteri.. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| Cred ca mai rar se intampla ...cum zice Andreea , sa nu fie ceva incepator . Stiu pe cineva care s-a operat si l-au intepat de mai multe ori pana au nimerit unde trebuie ..si e bine nu are probleme . |
|

| De anestezie tre doar sa intreb legat de miscarile capului, sotul zice ca nu tre sa misc capul pana nu ma dezmortesc, sa nu raman cu dureri de cap.. dar cred ca e greu ca o sa mi-l arate pe bebe si o sa vreau sa ma uit.. |
|

| Mai trebuie sa intreb si eu..intotdeauna uit cate ceva cand ajung la ea. Acum m-a lamurit putin cu nasterea dar totusi nu stiu cum sa procedez...daca incepe travaliu ( natural sau provocat) si imi face epidurala iar in 5 ore cum zicea dansa..daca nu progreseaza imi face ceza , atunci nu prea inteleg daca mai are rost sa fac epidurala , sau sa astept cele 5 ore sa vedem ce si cum..pff stiu ca va fi greu , incerc sa fiu optimista , asa am fost si data trecuta cand am mers la spital ca la piata dar tot ma framanta asa ..si nu prea stiu cum ar fi mai bine. Ce liniste azi , se vede ca e duminica |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Dana_ wrote:Mai trebuie sa intreb si eu..intotdeauna uit cate ceva cand ajung la ea. Acum m-a lamurit putin cu nasterea dar totusi nu stiu cum sa procedez...daca incepe travaliu ( natural sau provocat) si imi face epidurala iar in 5 ore cum zicea dansa..daca nu progreseaza imi face ceza , atunci nu prea inteleg daca mai are rost sa fac epidurala , sau sa astept cele 5 ore sa vedem ce si cum..pff stiu ca va fi greu , incerc sa fiu optimista , asa am fost si data trecuta cand am mers la spital ca la piata  dar tot ma framanta asa ..si nu prea stiu cum ar fi mai bine. Ce liniste azi , se vede ca e duminica
Da, e bine sa intrebi si de asta insa nu e nici o problema daca iti face epidurala si travaliul nu progreseaza. Pe acelasi cateter care ti-l monteaza pt anestezicul de nastere naturala il baga apoi pe cel de cezariana si nu este nici o problema. La nastere naturala cateterul ti-l mai lasa cam o ora pana te duce in rezerva, iar la cezariana vei sta cu el pana la 24 de ore ca sa mai administreze pe el doze mici de anestezic pt ameliorarea durerii. Asta mi-a explicat mie medicul anestezist. |
|

| alina89 wrote:
Da, e bine sa intrebi si de asta insa nu e nici o problema daca iti face epidurala si travaliul nu progreseaza. Pe acelasi cateter care ti-l monteaza pt anestezicul de nastere naturala il baga apoi pe cel de cezariana si nu este nici o problema. La nastere naturala cateterul ti-l mai lasa cam o ora pana te duce in rezerva, iar la cezariana vei sta cu el pana la 24 de ore ca sa mai administreze pe el doze mici de anestezic pt ameliorarea durerii. Asta mi-a explicat mie medicul anestezist.
Ah ok mersi de info . O voi intreba pt ca la clinica ma taxeaza pt orice..va fi nasterea in jur de 5000 apoi 500 sau 600 epidurala iar daca nu merge asa ..tre sa dau diferenta pt cezariana inca vreo 2000 sau poate mai mult ,,e in functie de euro . As fi vrut sa stiu si din punctul asta de vedere , degeaba ma pregatesc pt natural ..imi face epidurala si dupa cateva ore mergem la ceza , mai bag niste bani pt orele respective . E foarte posibil sa dureze si nasterea naturala 12 ore sau mai mult ..iar dr poate nu are rabdare . Situatia noastra financiara nu e prea buna si trebuie sa ma imprumut pt o parte din aceasta nastere ...iar la clinica unde merg ,,doctorii cred ca se asteapta ca la noi curg banii ca apa de la robinet , asa ca lor putin le pasa cat cotizam in plus .. ei vorbesc cu mare usurinta. Sper ca nu sunt si alte taxe ...Andreea ai mai intrebat? Extra taxe pt spitalizare mai indelungata sau analize..sau cine stie.. |
|

| Si eu stiu la fel ca nu e bai daca faci epi si ajungi la cezariana apoi.. iti pune cred mai putin anestezic, ca deja esti amortita cu epi, parca asa citisem pe net.. |
|

| Dana_ wrote:
Ah ok mersi de info . O voi intreba pt ca la clinica ma taxeaza pt orice..va fi nasterea in jur de 5000 apoi 500 sau 600 epidurala iar daca nu merge asa ..tre sa dau diferenta pt cezariana inca vreo 2000 sau poate mai mult ,,e in functie de euro . As fi vrut sa stiu si din punctul asta de vedere , degeaba ma pregatesc pt natural ..imi face epidurala si dupa cateva ore mergem la ceza , mai bag niste bani pt orele respective . E foarte posibil sa dureze si nasterea naturala 12 ore sau mai mult ..iar dr poate nu are rabdare . Situatia noastra financiara nu e prea buna si trebuie sa ma imprumut pt o parte din aceasta nastere ...iar la clinica unde merg ,,doctorii cred ca se asteapta ca la noi curg banii ca apa de la robinet , asa ca lor putin le pasa cat cotizam in plus .. ei vorbesc cu mare usurinta. Sper ca nu sunt si alte taxe ...Andreea ai mai intrebat? Extra taxe pt spitalizare mai indelungata sau analize..sau cine stie..
Nu am intrebat ca nu am mai fost la gynia, ultima am facut-o la rm.. o sa intreb sambata, ca merg acolo si vad la receptie. Tre sa noteeeez.. ca iar uit, ziceam ca mai intreb de ceva.. aaa de acte, ca prietena mea zicea ca de la neonatologie tre sa ne dea ceva act cu care putem sa ii eliberam certificatul de nastere apoi la bebe si tre sa avem si noi certificatul de casatorie, buletine.. sa vad exact ce sa i le pregatesc la sot. Hainutele la bebe tot asa le las acasa si le aduce sotul cu o zi inainte. Bagajul meu e miiic, n-am vrut sa iau geanta mare. E de fapt rucsacul de la carucior, imi place mult.
Dana eu zic sa mai vorbesti cu doctorita despre naturala si despre costuri, spune-i ca iti doresti sa nasti natural si din cauza pretului, ca daca ajungi sa faci epi sa aiba rabdare cu tine, poate mai mult de 5h.. daca bebe e bine adica, ca daca nu te mai doare de la epi nu e bai sa stai sa te dilati cat tre... o sa te inteleaga, e f de treaba, doar tre sa ii explici, nu e nici o rusine ca na, costa grozaaaav de mult toate. Nu o sa te lase sa te chinui daca nu e epidurala sau daca e bebe in stres, tre sa actioneze si e si ok sa nu suferi, dar daca iti pune epi poate te dilati treptat tu singurica. |
|

| Andreea06 wrote:
Nu am intrebat ca nu am mai fost la gynia, ultima am facut-o la rm.. o sa intreb sambata, ca merg acolo si vad la receptie. Tre sa noteeeez.. ca iar uit, ziceam ca mai intreb de ceva.. aaa de acte, ca prietena mea zicea ca de la neonatologie tre sa ne dea ceva act cu care putem sa ii eliberam certificatul de nastere apoi la bebe si tre sa avem si noi certificatul de casatorie, buletine.. sa vad exact ce sa i le pregatesc la sot. Hainutele la bebe tot asa le las acasa si le aduce sotul cu o zi inainte. Bagajul meu e miiic, n-am vrut sa iau geanta mare. E de fapt rucsacul de la carucior, imi place mult.
Dana eu zic sa mai vorbesti cu doctorita despre naturala si despre costuri, spune-i ca iti doresti sa nasti natural si din cauza pretului, ca daca ajungi sa faci epi sa aiba rabdare cu tine, poate mai mult de 5h.. daca bebe e bine adica, ca daca nu te mai doare de la epi nu e bai sa stai sa te dilati cat tre... o sa te inteleaga, e f de treaba, doar tre sa ii explici, nu e nici o rusine ca na, costa grozaaaav de mult toate. Nu o sa te lase sa te chinui daca nu e epidurala sau daca e bebe in stres, tre sa actioneze si e si ok sa nu suferi, dar daca iti pune epi poate te dilati treptat tu singurica.
Ii zic data viitoare , asa cum zici..daca bb nu e in stres si eu am epi si totul decurge ok ..ce daca trec mai mult de 5 ore ..daar e a doua oara cand imi spune de 4-5 ore si cred ca am omis sa-i spun eu de epidurala ceva , poate de aia tot zicea ea de ceza Si cu actele e bine sa fie pregatite , mie mi-au spus doar de buletin ...dar am auzit ca defapt la internare sunt o gramada de formulare ...in cazul tau e ok dar sa zicem ca merg eu in travaliu si ei ma pun sa completez hartii...iti dai seama ce chef o sa am atunci Nu mi-am pregatit geanta , as fi facut asta daca meargeam la stat..dar daca au zis ca primesc de toate...nici camasa de noapte nu mi-am luat , acasa dorm cu pijama din 2 piese , nu-mi plac camasile alea .. Haine la bb am luat putine si doar marimea 62 am . Astept zilele astea pachet cu multe hainite si apoi vad daca mai tre sa iau .
|
|

| Dana_ wrote:Ii zic data viitoare , asa cum zici..daca bb nu e in stres si eu am epi si totul decurge ok ..ce daca trec mai mult de 5 ore ..daar e a doua oara cand imi spune de 4-5 ore si cred ca am omis sa-i spun eu de epidurala ceva , poate de aia tot zicea ea de ceza Si cu actele e bine sa fie pregatite , mie mi-au spus doar de buletin ...dar am auzit ca defapt la internare sunt o gramada de formulare ...in cazul tau e ok dar sa zicem ca merg eu in travaliu si ei ma pun sa completez hartii...iti dai seama ce chef o sa am atunci Nu mi-am pregatit geanta , as fi facut asta daca meargeam la stat..dar daca au zis ca primesc de toate...nici camasa de noapte nu mi-am luat , acasa dorm cu pijama din 2 piese , nu-mi plac camasile alea .. Haine la bb am luat putine si doar marimea 62 am . Astept zilele astea pachet cu multe hainite si apoi vad daca mai tre sa iau .
Pai atunci inteleg ca ea zice ca te lasa 4-5h natural fara epi, si daca nu, ceza? Ca sa nu te chinui? Discuta exact de epi, de cand ti se poate face, la cati cm.. si apoi zi-i de costuri si ca vrei sa incerci natural daca nu e chinuitor cu epi si bebe e bine. Mai tre sa va lamuriti procedura.. dar sa stii ca e deschida asa, imi zicea ca o mamica voia sa nasca neaparat intr-o duminica, ca ziua aia ii placea ei sa fie ziua la bebe.. programat ceza adica. Na, a acceptat si a venit de acasa pt asta :) probabil venea si la naturale asa daca se nimereste, mai spunea o mamica pe fb ca a venit sambata de la o petrecere ca sa asiste.. doar ca la ceza cum poti programa, cam lasi macar duminica libera, stiu ca programeaza si sambetele ea, dar daca mamica asa a vrut neaparat.. a facut ceza duminica :) mie imi place mult de ea si am incredere ca stie ce face si are interesul si al meu si al lui bebe, nu doar al ei ca si program..
Bagaj nu iti tre mare lucru, nici eu nu mi-am pus nu stiu ce.. o sa port pijamalele lor, chilotii de unica folosinta, pt alaptat, sani, etc au ei de toate, lohii la fel.. pt bebe de toate, doar ceva multimam mi-am pus eu in caz ca fac rani. Ca stiu ca sunt bune.. ei au garmastan. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/16/2017 Mesaje: 730
| Andreea06 wrote:De anestezie tre doar sa intreb legat de miscarile capului, sotul zice ca nu tre sa misc capul pana nu ma dezmortesc, sa nu raman cu dureri de cap.. dar cred ca e greu ca o sa mi-l arate pe bebe si o sa vreau sa ma uit..
De miscarile capului am intrebat si eu anestezistul si a zis ca nu sr mai folosesc, cel putin la ei, anestezice d-alea naspa la care nu trebuie sa misti capul. A fost o usurare pt.ca sigur nu as fi rezistat cu capul nemiscat. |
|

| alexutza_88 wrote:
De miscarile capului am intrebat si eu anestezistul si a zis ca nu sr mai folosesc, cel putin la ei, anestezice d-alea naspa la care nu trebuie sa misti capul. A fost o usurare pt.ca sigur nu as fi rezistat cu capul nemiscat.
Ce biiine.. adevarul ca nici colega mea n-a zis nimic ca n-ar avea voie sa miste capul.. dar o sa intreb pt siguranta.
Tu cum te simti? :) |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Dana_ wrote:
Da am auzit si eu cazuri chiar mai mult de 48 ore in travaliu insa acolo le dau tot felu de medicamente , chiar morfina.. Este o cruzime dar vezi ca totusi doctorilor de acolo nu li se pare ceva ingrozitor pt ca nu le fac ceza ...no cam asa ar fi si aici daca ai merge la stat ...poate da poate ba , cum au ei chef . Stiu eu de ce nu am vrut sa nasc in Uk ..pt ca sunt putine tarile in care poti alege cum e la noi . Poate este variantta de spital privat si se poate alege si acolo dar cum zicea Mada ...zeci de mii de euro ..
Eu am avut travali de duminica seara la 9 pana marti dimineata la 8. Iar ultimele 10-11 ore au fost de contractii din 3 in 3 minute, eram dilatata dar asistentele dormeau, doctorul nu era in spital. Au avut noroc sa poatabdormi ele, ca era mica sarcina si nu se rupea apa..... Urlam de durere si imploram sa ma ajute ca nu mai am aer si forta de la atata durere, am rupt si materialul ala de pe saltea, deja rupeam din burete, de durere...
Acum sper sa nasc mai usor, sa nu sufar asa mult... Important e sa fie fata bine, ca as indura inca o data un asa travaliu, dar sa. Mi stiu fetita bine.
Astazi am fost la viitorul finut, sa stabilim penrru botez data si tot... |
|

| MadaMadalyna wrote:
Eu am avut travali de duminica seara la 9 pana marti dimineata la 8. Iar ultimele 10-11 ore au fost de contractii din 3 in 3 minute, eram dilatata dar asistentele dormeau, doctorul nu era in spital. Au avut noroc sa poatabdormi ele, ca era mica sarcina si nu se rupea apa..... Urlam de durere si imploram sa ma ajute ca nu mai am aer si forta de la atata durere, am rupt si materialul ala de pe saltea, deja rupeam din burete, de durere...
Of Mada, unele am suferit mai mult decat altele . Dar hai sa speram ca a doua oara va fi mai bine . Oricum in Italia nu vei fi tratata cum ai fost in tara . Iar eu merg la privat si clar va fi diferenta de la cer la pamant |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/16/2017 Mesaje: 730
| Andreea06 wrote:
Ce biiine.. adevarul ca nici colega mea n-a zis nimic ca n-ar avea voie sa miste capul.. dar o sa intreb pt siguranta.
Tu cum te simti? :)
Sunt ok ,ne acomodam inca. Am inceput sa ne organizam din ce in ce mai bine. Fizic sunt foarte ok, mai am dureri in partea dreapta deasupra operatiei, pt ca pe dreapta a stat fetita si de acolo a fost scoasa, probabil a fost mai traumatizata partea asta. |
|
|