Gravidutzele noastre dragi - 41
Subiectul anterior · Subiectul urmator
laura513
Scris: Sunday, November 19, 2017 1:20 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/8/2017
Alina, eu stiu data cand am ovulat - 15 martie - (test de ovulatie foarte pozitiv si durere puternica de ovar dimineata, secretie egg cu vreo 2 zile inainte, tot tacamul), ca de e sa ma iau dupa U.M. (22 feb) imi iese bebe mult mai mic. Aveam eu faza luteala de 14 zile, dar cealalta faza varia in functie de cine stie ce, asa ca nu m-am ghidat nicio clipa dupa asta. Am stiut doar ca daca pe 15+14 = 29 martie nu imi vine, inseamna ca-s 90% gravida Lol Deci eu imi calculam menstruatia dupa ovulatie, nu ovulatia dupa menstruatie, eram un pic ”pe invers” Hilar

Bebe pana acum a iesit in parametri la toate ecografiile, +/- 1 sau 2 zile, mai putin acum la eco asta cand apare cu o sapt mai mic. Dar nu imi fac probleme, ca dr nu a zis nimic de rau si in plus chiar ea mi-a zis acum ceva timp ca inclusiv in burtica bebeii au pusee de crestere si perioade cand sunt mai lenesi. Dupa varsta bebelusei calculata de la ovulatie ar trebui sa nasc pe undeva pe 7-8 dec. Oricum, asa cum zici si tu, asta nu e batut in cuie si teoria cu practica nu prea se pupa cand vine vb de nasteri naturale Lol Dr. a zis ca desi poate sta fara probleme pana pe 14 dec, e foarte posibil sa nasc si maine daca asa vrea bebelusa.

Tu cum te simti? Da bebe ceva semne ca ar vrea sa va cunoasca? SimplyLove hearts
laura513
Scris: Sunday, November 19, 2017 1:32 AM
Nivel

Dana_ wrote:

Esti norocoasa , in general cele slabe ca tine sunt norocoase . O sa le dai jos rapid mai mult ca sigur:)
Inca nu e sigur dar posibil ca nu am voie nici epidurala , vedem atunci , a zis ca-mi face analiza in spital la internare ( mi s-a parut ciudat cum o sa am asa rapid rezultatulCrazy )
Esti curajoasa ca vrei fara , dar e mai bine pt bb , acum depinde si cat tine travaliu ...si ce rezistenta ai la durere ...vezi ca si aici sunt mamici care au spus ca nu au avut contractii dureroase , poate asa va fi si la tine. La mine ma mir sa se schimbe ceva ..am trecut deja prin asta .. Nu stiu daca s-a schimbat ceva la stat, poate te lasa sa te plimbi , intreaba inainte sa stii ce si cum . Cand am nascut eu am stat intr-o camera de travaliu si f rar mai venea cate o graviduta care pac pac si nastea rapid , am avut timp sa numar cate au nascut in fata meabanghead numai vreo 12 , pe unele le ducea salvarea direct in sala de nastere care era vis a vis ...doamne cat ma rugam sa intru si eu odata acolo . Cand am fost internata in urma cu vreo 4 luni la un spital de stat am vazut o singura graviduta in travaliu pe care au dus-o cu scaunul sus unde erau nasterile , in rest nu stiu ..erau in saloane cred pt ca n-am vazut asa gravidute in dureri pe hol . Dar ai dreptate , asa am citit si eu ca e mult mai bine si te ajuta sa te dilati mai rapid daca te plimbi , eu ma plimbam prin salonul ala dar ma tot puneau pe pat sa ma verifice f des , era un stres total . Eu am avut dureri in partea din spate ff mari si era o soba de teracota in salon iar cand stateam cu spatele parca era mai bine . Unele spun ca sa aplici ceva rece , altele vor ceva cald ....cert e ca este bine sa te pregatesti cu orice crezi ca ar ajuta .
Sala de nasteri...hmmmmm eu m-as mira sa fie diferita , cred ca indiferent unde nasti ..defapt si eu care merg la privat tot asa va trebui sa nasc cu fundul in sus ..e o pozitie ff incomoda pt mamici dar sa speram ca nu dureaza mult , la mine a fost destul de rapida treaba nu stiu daca am stat acolo 15 minute pt ca m-au dus in sala de nasteri numai cand eram complet dilatata . Imi aduc aminte si de o galeata si ma tot puneau sa stau pe eabanghead apoi iar pe masa si tot asa , dar macar asta nu a durat la fel de mult ca si travaliul .
Pai clar o sa nastem in 2017 , chiar daca trebuie indusa nasterea ( sper ca nu e nevoie)

Haha, asistenta dr de familie mi-a zis ca mamicile astea slabe au de toate, si bebei sanatosi, si nasteri usoare, si laptic mult dupa si se si recupereaza mult mai bine. Eu i-am zis sa dea Doamne-Doamne sa aiba gura aurita Lol Si vaaai ce bine ar fi sa fie cum zici tu, sa nu am contractii extrem de dureroase, uf... Radeam cu o prietena, ii spuneam ca nu o sa vreau epidurala da macar o sticla de whisky sa ma anesteziez io bine si dupa aia sa ma duc in sala de nasteri, sa-i dau pe toti afara si sa-mi fac singura treaba, cu atata tupeu la bord alcool ras drunken Io centrez, io trag la poarta Basketball

La durere sunt rezistenta, nu is genul care sa ia pastile decat in situatii de criza majora. Asta inseamna durere insuportabila care deja incepe sa provoace greata sau durere f puternica aparuta intr-un moment prost, gen ziua cea mare a examenului. Acuma stiu ca nu se compara nimic cu durerile ”facerii”, dar inca am incredere in mine si in corpul meu si sper sa trecem de momentele alea cu bine. Cu caldurica ai dreptate, am citit si eu ca ajuta cand ai contractii, am sa-mi pun macar o sticla de apa calda invelita in prosop daca am sa rezist sa stau in pat. Nu de alta dar nu ma vad stand in pat cu contractii, nu stiu de ce, o sa ma foiesc maxim, cum fac mereu cand ma doare ceva.

Faza cu galeata e... WHAAT??? Cum sa te puna sa stai pe galeata?? Am mai auzit ca pe multe gravidute le ajuta sa stea pe wc si cica pozitia asta le relaxeaza si il ajuta pe bebe sa coboare, dar o galeata?? hohot Scuze ca rad dar ma imaginez pe mine stand in travaliu pe o galeata, creca le dau cu galeata in cap Crazy

Eu sper sa fie la amandoua experiente placute nasterile astea (in 2017), sa se intample asa cum e mai bine pentru bebe, sa avem putere sa nastem natural fara probleme si sa uitam rapid orice durere cand ne vom vedea bebeii in brate computerlove bebic bebic
Andreea06
Scris: Sunday, November 19, 2017 1:37 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
MaryPoppins wrote:
Andreea, nici mie nu mi se par comozi colantii aia, eu nu mai suport nimic care sa nu imi acopere burta. Doar mi-au sarit in ochi tocurile modelului ras
http://safimama.ro/ au magazin si in Timisoara, insa si program de gravide cum s-ar spune...acum ca lucrez program de 6 ore as putea sa ajung, insa ma abtin pana luna viitoare. Ma mananca degetele tare, as lua si palton si rochite si multe altele...dar astept sa vad cum mai creste burtica si cat mai pun in greutate, deocamdata ma descurc perfect cu hainele de dinainte de sarcina. Minus sutiene si colanti/dresuri Lol

Sunt niste geci pe unele site-uri de gravidute, nu le mai stiu care dar sigur le gasiti cu google, daca prindeti iarna si primavara e bine de investit atunci, ideea e ca sunt reglabile cu fermoare si se pot face mai mici sau mai mari, in functie de cum prinzi fermoarele.. parca aveau asa si la spate si in fata. Si ulterior dupa nastere le puteai folosi teoretic fie stranse maxim fie cu sistem de purtare pt bebe. La mine n-a fost nevoie de geaca, am purtat ce aveam eu descheiata sau hanorac cu blanita al sotului, hihi, dar nu prind iarna geroasa embarassada.
Andreea06
Scris: Sunday, November 19, 2017 1:45 AM
Nivel

laura513 wrote:

Sigur nu sunt. Eu mi-am luat o pereche de pantaloni sport cu 15 lei din bazar Lol , ceva intre colanti si pantaloni de training. Vin mulati pe picior, dar sunt foarte comozi si moi, nu ma strang deloc si abia ii simt ca-s pe mine. Is cu o marime mai sus decat purtam de obicei tocmai in ideea asta, sa nu incomodeze. Dar talia e exact ca la colantii aceia din poza si tocmai de aia rulez eu elasticul sub burtica, sa nu ma deranjeze... (elasticul in mod normal e lat si comod, dar nu peste burtica!)

Eu nu suport nici rulat jos acolo ca ma apasa pe vezica si sincer nu mai am nevoie de extra time pe wc :)))

Uneori nici chilotii nu ii mai suport... dar prefer sa port sa urmaresc secretiile. Am unii de babuta numa’ buni, tot din h&m, rade sotul de mine ca is maaari dar totusi au danteluta, nu arata rau deloc. Acu ce sa fac daca am si fundu mare acuma.. si soldurile oricum imi erau late, de cand se pregateste corpul de nastere parca is si mai si.

Eu n-am somn iar, dar macar acum nici sotul nu are si a venit in pat cu mine, a renuntat la coltar noaptea asta si am tras o portie buna de ras mai devreme de ma gandeam ca ma scap pe mine si trezesc si pe socrii din camera cealalta.
Asa m-a umplut de buna dispozitie... ne punem la un film ce a aparut pe netflix acuma, ceva romantic si legat de craciun, awwww abia astept.

In albumul ce l-am primit pt bebe, scrie pe o pagina ce filme se difuzau cand s-a nascut el si ce evenimente. Daca ramane asa pe vineri cumintel, e atunci deschiderea la targul de Craciun ... si ca filme apare Crima din Orient express, dupa cartea lui Agatha Christie, asa imi plaaaac cartile. M-as apuca deja sa scriu in album Lol
laura513
Scris: Sunday, November 19, 2017 2:05 AM
Nivel

Andreea06 wrote:

Eu nu suport nici rulat jos acolo ca ma apasa pe vezica si sincer nu mai am nevoie de extra time pe wc :)))

Uneori nici chilotii nu ii mai suport... dar prefer sa port sa urmaresc secretiile. Am unii de babuta numa’ buni, tot din h&m, rade sotul de mine ca is maaari dar totusi au danteluta, nu arata rau deloc. Acu ce sa fac daca am si fundu mare acuma.. si soldurile oricum imi erau late, de cand se pregateste corpul de nastere parca is si mai si.

Eu n-am somn iar, dar macar acum nici sotul nu are si a venit in pat cu mine, a renuntat la coltar noaptea asta si am tras o portie buna de ras mai devreme de ma gandeam ca ma scap pe mine si trezesc si pe socrii din camera cealalta.
Asa m-a umplut de buna dispozitie... ne punem la un film ce a aparut pe netflix acuma, ceva romantic si legat de craciun, awwww abia astept.

In albumul ce l-am primit pt bebe, scrie pe o pagina ce filme se difuzau cand s-a nascut el si ce evenimente. Daca ramane asa pe vineri cumintel, e atunci deschiderea la targul de Craciun ... si ca filme apare Crima din Orient express, dupa cartea lui Agatha Christie, asa imi plaaaac cartile. M-as apuca deja sa scriu in album Lol

hohot hohot Chilotii de babuta is cei mai tari, eu din pacate nu mai suport din aia ultra-sexy din cauza istoricului de infectii urinare (imi agravau situatia), chiar daca imi plac tare mult Blushing . Dar ii prefer pe astia comozi Lol Ai tai cu danteluta is sexy, eu mi-am luat 6 perechi pentru perioada cand vin acasa de la spital, de babuta 100% (macar is colorati) si mai marisori, sa nu ma stranga sau jeneze cu nimic si sa ii pot arunca dupa fara regrete daca se pateaza de la lohii.

Mie incepe sa-mi fie somn, ca n-am dormit azi la amiaza si m-am trezit la 10:30 ca stiam ca am ecograf, ar trebui sa ma bag la somn, nu stiu de ce o tot intind. Tre sa mai fug o data la baie si pe urma sa pun ovulul pentru candidoza NuImiPasa Inca unul maine si gata.

Scrie in album, ca doar conteaza si gandurile de dinainte sa ajunga bebe pe lume hearts

Soooomnic usor Cheek Kiss
AriaM
Scris: Sunday, November 19, 2017 8:45 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/1/2017
Andreea06
Scris: Sunday, November 19, 2017 9:01 AM
Nivel

AriaM wrote:
Mie imi fac cu ochiul ciorapii astia:
https://www.sosetaria.ro/dresuri-ciorapi-gravide/ciorapi-pentru-gravide-fiore-mama-40den.html
Si astia:
https://www.sosetaria.ro/dresuri-ciorapi-gravide/ciorapi-pentru-gravide-fiore-mama-40-den.html

Fetele cu burtica mai mare cum vi se par ciorapii? O sa ma deranjeze la burta?

Par buni asa, acopera burtica si atunci nu jeneaza, nu se ruleaza in jos cand te asezi.
Eu mi-am luat asa mai grosuti dar is acelasi stil si is comozi.

http://m2.hm.com/ro_ro/productpage.0341129001.html
Dana_
Scris: Sunday, November 19, 2017 10:48 AM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Laura , asa a fost cu galeata dar asta se intampla in 2003 , poate de atunci s-au mai schimbat , sper ca nu te-am speriatras Oricum tu ai cunostinte acolo si nu cred ca te streseaza nimeni :)

Tre sa-mi iau si eu chiloti , ieri am cautat un pic si nu stiu cum as umbla cu asa ceva ..aia de babe ...are ceva daca imi iau tot genu de chiloti pe care ii port? Crazy chiloti brazilieni , ca doar stau absorbantele si pe astia ras
Am o problema si cu pantalonii , am umblat o vreme cu cei de iarna trecuta dar ma deranjeaza cand conduc iar acum pot colanti de vara care i-am luat de la lidl , sunt subtiri dar nu ma deranjeaza deloc pt ca vin peste burtica si nu prea umblu eu pe-afara doar cat merg zilnic cu masina asa ca nu am simtit frig inca. Am primit colanti grosi de iarna si nu imi sunt buni ...poate dupa ce nasc

korina
Scris: Sunday, November 19, 2017 11:20 AM
Nivel

Inregistrat: 6/3/2016
Incerc sa pun poze cu pompa de san,am avut si manuala,sterilizator si scaunel

korina attached the following image(s):
screenshot_20171119-110116.jpgscreenshot_20171119-105130.jpgscreenshot_20171119-104253.jpg

MadaMadalyna
Scris: Sunday, November 19, 2017 11:29 AM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2017
Eu colanti mi.am luat de la decathlon hohot sunt chiar comozi, nu sunt transparenti, plus ca nu ma strang de burtica, de la prima sarcina nu mai ma incap NuStiu

Am luat provizii de colanti sia mai mari, adica xxl hohot oricum eu port colanti/dres gros pe dedesup si rochita , de acum nu mai suport nici pantllonii de gravidaras
Dar cum trebuie sa stau la pat, am nevoie de haine doar cand ma duc la control...Bye2

Iar e o duminica in care stau in casa, sotul a trerminat aseara de varuit bucataria, am descoperit cauza mucegaiului, era o teava sparta in perete(era in spatele mobilei si nu am stiut, asa a mucegait si peretele sI mobila... a dat sotul cu clor si solutii care omoara mucegaiul, a reparat teava ... vopsit cu var antimucegai... speram sa nu mai apara. A mai ramas holul si dormitorul de facut, dar marea problema era in bucatarie..... trebuie sa terminam rapid toata casa ca de acum vine frigul si se usuca mai.greu, plus ca nu se stie.cand nasc , de la 7+ luni poate veni oricand fetita, acum vad ca ma simt chiar bine, abia astept ziua de joi si sper sa fie tratamentul cu efect , ma incurajez singura, soacra cand ma vede ii dau lacrimile, ii e frica sa nu patesc ceva, aseara pana la 9 a stat la noi sa.l ajute pe sot, a ajutat si la curatenie in toata casa ca eu de o saptamana nu am facut nimic, mai dadeam.sa ma..ridic ca vedeam ca ei pun totul divers prin casa, iar fixista din mine vrea ca fiecare lucru sa fie cu locul lui, bine calculat de mine pt a economisi spatiu, iar cum isi aducea sotul aminte ca le aveam eu puse prin bucatarie, mai avea.nevoie de vreo 2m de bucatarie pt tot Lol

Imi e dor sa gatesc deja, sa fac prajituri :( mie nu imi lipseau din casa prajiturile acum cand ma.uit prin casa parca e pustiu de cand stau in pat :(
MadaMadalyna
Scris: Sunday, November 19, 2017 11:32 AM
Nivel

Pompa de san manuala Medela Harmony oare este ok? Eu voiam de la philips avent dar am gasit.o pe asta la pret ok... nu stiu ce sa fac acum...
AleC
Scris: Sunday, November 19, 2017 11:44 AM
Nivel

Inregistrat: 5/31/2017
MadaMadalyna wrote:
Eu colanti mi.am luat de la decathlon hohot sunt chiar comozi, nu sunt transparenti, plus ca nu ma strang de burtica, de la prima sarcina nu mai ma incap NuStiu

Am luat provizii de colanti sia mai mari, adica xxl hohot oricum eu port colanti/dres gros pe dedesup si rochita , de acum nu mai suport nici pantllonii de gravidaras
Dar cum trebuie sa stau la pat, am nevoie de haine doar cand ma duc la control...Bye2

Iar e o duminica in care stau in casa, sotul a trerminat aseara de varuit bucataria, am descoperit cauza mucegaiului, era o teava sparta in perete(era in spatele mobilei si nu am stiut, asa a mucegait si peretele sI mobila... a dat sotul cu clor si solutii care omoara mucegaiul, a reparat teava ... vopsit cu var antimucegai... speram sa nu mai apara. A mai ramas holul si dormitorul de facut, dar marea problema era in bucatarie..... trebuie sa terminam rapid toata casa ca de acum vine frigul si se usuca mai.greu, plus ca nu se stie.cand nasc , de la 7+ luni poate veni oricand fetita, acum vad ca ma simt chiar bine, abia astept ziua de joi si sper sa fie tratamentul cu efect , ma incurajez singura, soacra cand ma vede ii dau lacrimile, ii e frica sa nu patesc ceva, aseara pana la 9 a stat la noi sa.l ajute pe sot, a ajutat si la curatenie in toata casa ca eu de o saptamana nu am facut nimic, mai dadeam.sa ma..ridic ca vedeam ca ei pun totul divers prin casa, iar fixista din mine vrea ca fiecare lucru sa fie cu locul lui, bine calculat de mine pt a economisi spatiu, iar cum isi aducea sotul aminte ca le aveam eu puse prin bucatarie, mai avea.nevoie de vreo 2m de bucatarie pt tot Lol

Imi e dor sa gatesc deja, sa fac prajituri :( mie nu imi lipseau din casa prajiturile acum cand ma.uit prin casa parca e pustiu de cand stau in pat :(

Lasa sa fie pustiu acum in casa, si stai cuminte acolo in pat, nu va mai fi asa cand vine bebelina. Buddy1
delia.c.yaya
Scris: Sunday, November 19, 2017 2:01 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Am bagat 40km degeabaCray am zis ca o sa-mi gasesc si eu niste hainute ptr gravide si bebe...nasol! La ovs nimic! H&M nimic!!!! Turbam in magazin...iar la Chicco si mai nimic...un pat, un carut, niste hainute cu vai ce preturi!!!!si jucarii, total dezamagitapale
Si in drum spre casa am zis sa oprim la un mall (ipercoop) si am vazut acolo sutien ptr alaptat, batista bebelusului,ser fiziologic si ce mai trebuie ptr bebe la inceput. Cred ca pana la urma o sa-mi iau de acolo si din farmacie toate astea. Si am vazut si in mercato(bazar) camasi ptr alaptat.
Sunt taaare dezamagitauff nu prea am magazine de unde sa iau ptr bebe...

Si mi-am luat ulei ptr burtica (prietena mea a folosit din asta si nu are nici un semn) https://imgur.com/CUwK89t
Andreea06
Scris: Sunday, November 19, 2017 2:29 PM
Nivel

Delia nu gasesti ceva siteuri online? Cauta pe google in italiana haine pentru gravide.. si asa ori comanzi online ori vezi unde mai sunt magazine.
In ro asa gasesti la h&m, lc waikiki, de gravide si bebe si in c&a de bebe.. pe langa ce site-uri mai sunt online.
MadaMadalyna
Scris: Sunday, November 19, 2017 2:31 PM
Nivel

delia.c.yaya wrote:
Am bagat 40km degeabaCray am zis ca o sa-mi gasesc si eu niste hainute ptr gravide si bebe...nasol! La ovs nimic! H&M nimic!!!! Turbam in magazin...iar la Chicco si mai nimic...un pat, un carut, niste hainute cu vai ce preturi!!!!si jucarii, total dezamagitapale
Si in drum spre casa am zis sa oprim la un mall (ipercoop) si am vazut acolo sutien ptr alaptat, batista bebelusului,ser fiziologic si ce mai trebuie ptr bebe la inceput. Cred ca pana la urma o sa-mi iau de acolo si din farmacie toate astea. Si am vazut si in mercato(bazar) camasi ptr alaptat.
Sunt taaare dezamagitauff nu prea am magazine de unde sa iau ptr bebe...

Si mi-am luat ulei ptr burtica (prietena mea a folosit din asta si nu are nici un semn) https://imgur.com/CUwK89t

Eu folosesc ulei de cocos, am luat un borcan mare mare si nici jumatate nu am consumat... e sibine econimic pot spune.

La prima sarcina cheltuiam o multime de bani pe creme si alte uleiuri iar acum auzit de uleiul de cocos ca e bun, pana acum nici un semn, speram sa ramana la fel burtica...majoreta

Probabil sunt mici magazinele respective din zona ta uff

La mine am gasit la h&m, piazza italia , la magazine chinezesti ca e plin de ele iar gasesc hainute de gravida....
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.