Gravidutzele noastre dragi - 41
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Dana_
Scris: Saturday, November 18, 2017 2:16 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/23/2017
Andreea0196 wrote:
Cum ma Dana te ingrasi de la fructe? :)))) da cate kg mancai pe zi? Eu mananc multe mandarine..e sezonul lor..le ador computerlove

Da , pare ciudat dar asa este . In urma cu aprox 5 ani am tinut o cura ..cateva luni si am dat jos 20 kg , imi notam caloriile in fiecare zi ..si surprize surprize chiar in ziua in care mancam fructe erau cele mai multe calorii .
Mananc de toate , ador fructele dar stii ca sunt pline de zahar nu?ras , acu e adevarat ca nu toata lumea se ingrasa asa de la ele dar eu bag multe multe , cel putin 1 kg citrice pe zi , depinde ce fructe de sezon sunt , as manca numai fructe toata ziua si as putea supravietuiCrazy
Andreea0196
Scris: Saturday, November 18, 2017 2:20 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/26/2017
Al meu nu a miscat alaltaieri seara, noapte si nici dimi. Deja dimineata ma luase plans, panica, imi faceam filme horror, deja imi facusem planul sa mai stau pana dupa-amiaza si sa fug la urgente direct. L-am ghiontit, i-am pus muzica, am mancat si ceva dulce..nimic!!! Deja simteam ca mi se taie respiratia ca mi se strange inima in mine..copilul meuuuuuu ce face de ce nu misca are si cordonul ala..nu a mai durat mult si a inceput sa imi dea niste picioare..si a miscat f bine si puternic si mi-a venit inima la loc. Sunt si nebuna la cap dar..nu ma pot abtine
MadaMadalyna
Scris: Saturday, November 18, 2017 2:36 PM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2017
Andreea0196 wrote:
Aoleu si eu am cam aceleasi kg. Si am si 1.63-1.64. Deci imagineaza-ti un pitic umflat si burtos..cateodata se uita uratul de barbati-miu la mine(nu mi-a trecut supararea pe el!!!)si ma simt asa..cine stie ce o gandi. E nasol sa te ingrasi asa mult in scurt timp dar aia e noi sa fim sanatoase si bebeii. Slabim noi dupa. Tot ce ma rog e sa nu imi ramana pielea prea naspa

Eu mananc mandarine, clementine si portocale pana pocnesc.
Eu tot 1.64 am
Andreea0196
Scris: Saturday, November 18, 2017 2:37 PM
Nivel

Inregistrat: 8/26/2017
Mada si din cate vad avem si aceeasi varsta, 21 ani. Si al meu are 31, face 32. topai
AleC
Scris: Saturday, November 18, 2017 2:37 PM
Nivel

Inregistrat: 5/31/2017
Andreea0196 wrote:
Al meu nu a miscat alaltaieri seara, noapte si nici dimi. Deja dimineata ma luase plans, panica, imi faceam filme horror, deja imi facusem planul sa mai stau pana dupa-amiaza si sa fug la urgente direct. L-am ghiontit, i-am pus muzica, am mancat si ceva dulce..nimic!!! Deja simteam ca mi se taie respiratia ca mi se strange inima in mine..copilul meuuuuuu ce face de ce nu misca are si cordonul ala..nu a mai durat mult si a inceput sa imi dea niste picioare..si a miscat f bine si puternic si mi-a venit inima la loc. Sunt si nebuna la cap dar..nu ma pot abtine

La mine nu e vorba ca nu misca, doar ca sunt miscari mult mai putin intense fata de zilele trecute. De simtit l-am simtit zilnic, in mai multe reprize, dar nici ajutat cu cafea, cioco, etc., parca nu are prea mare forta asa. De fapt asta era teama mea, legata de intensitatea miscarilor, ca ele exista. Crazy
Andreea06
Scris: Saturday, November 18, 2017 2:38 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Da, unele is mai norocoase si scapa repede dar ma refeream ca in alea 3-4 zile dupa nastere pana iesi din spital, nu cred ca se retage asa repede.. am citit ca uterul revine cam in 6 sapt la dimensiunea normala.
Poate ai retinut si apa de zice ca si burtica mare.. eu i surprindeam de obicei cand ii ziceam cat am in ideea ca nu ii venea sa creada ce a trecut timpul. Data trecuta i-am amintit ca si facusem monitorizare in luna cand am ramas, ca nu a fost ovulatie tarzie sau ceva, stim exact cand si radea si zicea ca daaa, eram eu panicata cu ciclu meu neregulat si pac la prima monitorizare am si venit la ea cu burtica hearts

Pt trombocite ce poti face? Eu am putina anemie cica, desi nu simt, si tre sa beaaaau mai multa apa, ma chinui sincer cu asta... cred ca beau max 1,5l..

Poate ti se regleaza ele pana la nastere.. sau iti pune doctorita ceva sa ai travaliul mai rapid daca se lungeste ca sa nu suferi mult timp.
Oricum va fi mai bine ca lumea in jur o sa aiba o atitudine f ok, n-o sa te certe nimeni sau ceva...

Dana_ wrote:
Andreea - se duce burta , la unele mai devreme la altele mai tarziu . Sora mea e slabuta iar dupa nastere nici n-ai fi zis ca a nascut , burta deloc . La mine s-a vazut mult timp ..pt ca nu mi-am dat silinta sa scap de kg , nu pot zice ca mi-a atarnat ..dar straturi no ..De data asta nu ma mai las si dau eu jos burtoiuras

Am fost azi la control , adica monitorizare...am asteptat ceva timp ca erau si alte gravidute dar e totul ok , nu am contractii iar bb era super activ ( nu l-am activat cu cafeaua ..cred ca astepta el ceva dar am zis ca e si asa super activ..no coffee) . Dr e tare simpatica...ma intreaba in ce sapt sunt ..38s ? Big Laugh nu glumesc chiar am burta super mare ...daca nici dr nu isi da seama asa , a zis si data trecuta ca e mare. Acum mi-a masurat colul si mi-a recoltat proba pt secretii , m-a intrebat daca vreau sa facem si eco cu masuratori sau sapt viitoare ..am zis ca e ok sapt viitoare , sa vedem cum avansam. Dupa cum arata colul meu , bb nu se grabeste deloc ...insa mi-a zis ca am un mic avantaj pt ca fiind a doua sarcina se poate scurta colul mai rapid decat la cele care sunt la prima sarcina asa ca sper si sper si tot sper sa nu apuc sarbatorile in spital Hands
Asistenta de la monotorizare mi-a luat tensiunea si s-a speriat ..a zis ca nu se poate ...am ras asa putin am zis ..e mica? zicea ea nu se poate chiar n-are cum 70 cu 50 , a repetat si era 80 cu 50

Sapt asta mi-am facut iar hemoleucograma si la fel a iesit ca data trecuta ...adica trombocitele mai scazute putin . A zis dr ca nu e grav dar o sa repetam cand ma interneaza.....iar daca sunt mai scazute nu e grav ...atata doar ca nu o sa-mi poata face epiduralabanghead banghead banghead Cray asa senin mi-a zis dar imi vine sa plag de pe acum , pe cat ma bucuram eu ca exista metode de a trece mai usor peste travaliu...offff. Si ar fi destul de grav sa fac ceza pt ca si acolo e vorba de anestezie si as putea avea problemeCray
Andreea06
Scris: Saturday, November 18, 2017 2:39 PM
Nivel

AleC wrote:

La mine nu e vorba ca nu misca, doar ca sunt miscari mult mai putin intense fata de zilele trecute. De simtit l-am simtit zilnic, in mai multe reprize, dar nici ajutat cu cafea, cioco, etc., parca nu are prea mare forta asa. De fapt asta era teama mea, legata de intensitatea miscarilor, ca ele exista. Crazy

Ai placenta anterioara?

Nu cred ca e nimic grav, probabil si-a schimbat pozitia, eu simteam la un moment dat asa in interior si mai jos, radea sotul ca el nu simtea nimic la alea, deci doar eu in interior le simteam. Pot fi si asa... si de asta nu le resimti ca alea puternice in care misca burtica. Poate e cu fata inspre spate.
Andreea06
Scris: Saturday, November 18, 2017 2:43 PM
Nivel

Dana_ wrote:

Nu cred ca e defect cantarul ras sau poate ai noroc si s-a stricat Big Laugh
Oricum nu esti singura stai relax ..si eu am pus 2 kg intr-o sapt . Apoi cateva zile am renuntat la fructe si am dat jos 1 kg , acum nu ma prea cantaresc pt ca nu vreau sa ma enervez ras

Korina cum se numeste pompa ? La noi nu este Jumbo ...dar poate gasesc in alte magazine daca imi zici firma

Alina ne-ai dat emotii , eu deja credeam ca ai nascut

E un grup pe fb Jumbolino cu o tipa din oradea care cumpara chestii din jumbo si le trimite. Ii poti cere ei, nu cred ca iti mai ia mare lucru in plus, daca vrei de acolo pompa. O intrebi de pompe de san si cauta si iti trimite poze, dar nu cred sa existe mai multe..
AleC
Scris: Saturday, November 18, 2017 2:55 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Ai placenta anterioara?

Nu cred ca e nimic grav, probabil si-a schimbat pozitia, eu simteam la un moment dat asa in interior si mai jos, radea sotul ca el nu simtea nimic la alea, deci doar eu in interior le simteam. Pot fi si asa... si de asta nu le resimti ca alea puternice in care misca burtica. Poate e cu fata inspre spate.

Da, placenta este anterioara. La controlul trecut era deja cu capul in jos, cred ca si-a pastrat pozitia, simt o apasare/disconfort din cand in cand jos jos de tot Lol . Il mai urmaresc eu, mai ales ca acum sunt acasa si am de gand sa stau muuult in pat, sa recuperez toate zilele de stat in picioare la munca. ras
Andreea06
Scris: Saturday, November 18, 2017 2:59 PM
Nivel

AleC wrote:

Da, placenta este anterioara. La controlul trecut era deja cu capul in jos, cred ca si-a pastrat pozitia, simt o apasare/disconfort din cand in cand jos jos de tot Lol . Il mai urmaresc eu, mai ales ca acum sunt acasa si am de gand sa stau muuult in pat, sa recuperez toate zilele de stat in picioare la munca. ras

Da, placenta anterioara e si ca o pernuta asa, pana nu se face maricel nu deformeaza burtica prea mult cand da cate una, ca da in placenta si mai atenueaza.

Sa fii atenta sa fie miscari zilnice, atat.. cat de micute :) si cand nu sunt intr-o zi, e posibil sa doarma super mult si atunci a doua zi sa incerci cu apa rece, cafea, dulciuri, de dimineata.. sa verifici ca il trezesti. Stiu prima oara ca eram asa panicata, se facuse seara si ii ziceam la sot ca n-a miscat azi!! Si el eeeh e bine, n-are nimic, chiar se enerva pe mine ca ma stresam si aduc energie negativa la bebe ca el e bine Lol dar eu trebuia sa il simt!! A doua zi dimi am bagat o cafea, s-a activat imediat.. ras coeur
AleC
Scris: Saturday, November 18, 2017 3:09 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Da, placenta anterioara e si ca o pernuta asa, pana nu se face maricel nu deformeaza burtica prea mult cand da cate una, ca da in placenta si mai atenueaza.

Sa fii atenta sa fie miscari zilnice, atat.. cat de micute :) si cand nu sunt intr-o zi, e posibil sa doarma super mult si atunci a doua zi sa incerci cu apa rece, cafea, dulciuri, de dimineata.. sa verifici ca il trezesti. Stiu prima oara ca eram asa panicata, se facuse seara si ii ziceam la sot ca n-a miscat azi!! Si el eeeh e bine, n-are nimic, chiar se enerva pe mine ca ma stresam si aduc energie negativa la bebe ca el e bine Lol dar eu trebuia sa il simt!! A doua zi dimi am bagat o cafea, s-a activat imediat.. ras coeur

Doamneeee cat imi stresez sotul cu toate gandurile mele, in fiecare zi mai gasesc cate ceva... sper sa fie totul in regula, si vorba ta, cat timp miscarile, cat de usoare, sunt zilnice, ar trebui sa stau linistita..ar trebui Lol
Dana_
Scris: Saturday, November 18, 2017 3:23 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

E un grup pe fb Jumbolino cu o tipa din oradea care cumpara chestii din jumbo si le trimite. Ii poti cere ei, nu cred ca iti mai ia mare lucru in plus, daca vrei de acolo pompa. O intrebi de pompe de san si cauta si iti trimite poze, dar nu cred sa existe mai multe..

Mersi o sa caut pe fb :)

Referitor la trombocite , la mine au scazut cand am fost in spital la amnio erau mai aiurea 105 mii apoi au urcat putin si acum iar au scazut la 127 mii. Valori normale tre sa fie peste 150 mii . Dr zicea ca numai daca scad sub 100 mii imi da ceva injectii . De urcat clar nu mai urca mult pt ca asa fluctueaza deja de vreo 4 luni , mi-a zis ca vedem noi la internare cat sunt si in functie de aia decide daca o sa am epidurala sau ma chinui , nu prea am alternativa din pacate . Luna trecuta am fost la policlinica tot pt treaba asta si mi-au zis ca nu e nici o problema numai daca scad sub 80 mii . Asa ca nici un dr nu mi-a zis cum sa fac sa urce ..
Si eu sunt mai anemica asa , apai la ce tensiune am nu ma mirhohot
AriaM
Scris: Saturday, November 18, 2017 4:29 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
Ale, asta a fost cosmarul meu din saptamana 21 pana acum cateva zile: pana in sapt 21 primeam bobarnace tari de la bebelina, apoi si-a rarit miscarile si a scazut cu mult intensitatea lovuturilor. Nu era nicio modificare dupa apa rece; cafea sau suc de portocale. Am placenta posterioara, iar cand o auzeam pe Mada cum bebelina ei ii muta burta aproape ca plangeam de panica. Am fost la gine de mai multe ori ca sa ma linistesc, de fiecare data bebelina era ok si miscatoare atat cat trebuia. Doar ca nu o simteam eu tare... dr zicea ca amintirile mele imi jucau o festa. Abia de saptamana trecuta a inceput sa ma loveasca tare bebelina, asa cum imi aminteam eu, poate unpic chiar mai tare. Nu stiu, nu am explicatie si nu inteleg de ce simteam fluturasi in loc de bobarnace... dar e bine ca e bine. Ceea ce cu siguranta e si la tine, dara daca te macina tare fugi la un control ca sa te linsitesti. Cheek Kiss

AleC wrote:

laura513
Scris: Saturday, November 18, 2017 5:20 PM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2017
Hei burtici! Cheek Kiss

Azi am fost si noi la control, bebe are 2600 si conform eco 36s2z, e un pic in urma, dar ma bucur ca a mai luat in greutate. Acuma am dpn pe 14.12 Lol In felul asta o sa ajung sa nasc in 2018 daca ma iau dupa ei Crazy Nu e problema ca e cu o saptamana in urma, nu? Incerc sa nu devin paranoica. Placenta are grad de maturare 2, lichid amniotic are destul si din cate am inteles o sa mai stea ceva, ca nu da semne sa se grabeasca sa iasa. Deci are timp sa se faca de vreo 3 kg si un pic.

Ia sa incerc sa pun si o pozica cu burtica de azi gravida

laura513 attached the following image(s):
37s2z.png

Dana_
Scris: Saturday, November 18, 2017 5:34 PM
Nivel

laura513 wrote:
Hei burtici! Cheek Kiss

Azi am fost si noi la control, bebe are 2600 si conform eco 36s2z, e un pic in urma, dar ma bucur ca a mai luat in greutate. Acuma am dpn pe 14.12 Lol In felul asta o sa ajung sa nasc in 2018 daca ma iau dupa ei Crazy Nu e problema ca e cu o saptamana in urma, nu? Incerc sa nu devin paranoica. Placenta are grad de maturare 2, lichid amniotic are destul si din cate am inteles o sa mai stea ceva, ca nu da semne sa se grabeasca sa iasa. Deci are timp sa se faca de vreo 3 kg si un pic.

Ia sa incerc sa pun si o pozica cu burtica de azi gravida

Mai Laura dar tu nu te-ai ingrasat deloc? Ca nu se vede...ras
Si eu am mers azi la control dar nu pt eco asa ca numai sapt viitoare aflu greutatea , iar dupa col se pare ca la fel mai am de asteptat mult si bine , cum zici si tu ..sper sa nu nasc in 2018
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.