Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Faci morfo 2?? Eu am mmarti...de-abia astept, am niste emotii..sa dea Dumnezeu sa fie totul bine!! Pai iti spune cam tot la morfo 2..aproximativ. Nu stiu nici eu sigur. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Delia, ar trebui sa se uite asa la toate organele, la inimioara, rinichi, etc.. sa vada ca e totul in grafic si nu vede vreun defect. Si se fac iar masuratorile la capusor, femur, stomacel.. eu asa tin minte. La mine morfologiile au fost tot cu doctorita mea, nu m-a trimis la altcineva, probabil are ea competente.
Alina, buuun, deci asa sa urmaresc. Si deci aparatul ala stie sa evalueze si cat de mari sunt? Nu durerea, ci intensitatea.. ca zici ca erau 2-3 si tu simteai durere ca un 5. Pff, mai sus nu vreau sa imi inchipui.. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Andreea06 wrote:Delia, ar trebui sa se uite asa la toate organele, la inimioara, rinichi, etc.. sa vada ca e totul in grafic si nu vede vreun defect. Si se fac iar masuratorile la capusor, femur, stomacel.. eu asa tin minte. La mine morfologiile au fost tot cu doctorita mea, nu m-a trimis la altcineva, probabil are ea competente.
Alina, buuun, deci asa sa urmaresc. Si deci aparatul ala stie sa evalueze si cat de mari sunt? Nu durerea, ci intensitatea.. ca zici ca erau 2-3 si tu simteai durere ca un 5. Pff, mai sus nu vreau sa imi inchipui..
Da, masoara si intensitatea lor. E o scara de la 0 la 100 eu le aveam pe cele dureroase intre 50 si 80. Apoi durata lor este distanta aia care se formeaza de cand urca intensitatea pana coboara la loc. Si frecventa loc este distanta de cand incepe prima pana incepe a doua. Se citesc in asociere cu primul grafic de la inimioara ca sa vada si cum reactioneaza bebe la contractii, poate sa scada sau sa creasca, dar e important dupa fiecare contractie sa revina la ritmul lui de baza. Urmareste si daca bebe avea schimbari in bpm atunci cand misca. (Cand apesi tu pe buton). Si in functie de toate astea isi da seama daca bebe trece prin vrun stres la un moment dat. |
|
| alina89 wrote:
Da, masoara si intensitatea lor. E o scara de la 0 la 100 eu le aveam pe cele dureroase intre 50 si 80. Apoi durata lor este distanta aia care se formeaza de cand urca intensitatea pana coboara la loc. Si frecventa loc este distanta de cand incepe prima pana incepe a doua. Se citesc in asociere cu primul grafic de la inimioara ca sa vada si cum reactioneaza bebe la contractii, poate sa scada sau sa creasca, dar e important dupa fiecare contractie sa revina la ritmul lui de baza. Urmareste si daca bebe avea schimbari in bpm atunci cand misca. (Cand apesi tu pe buton). Si in functie de toate astea isi da seama daca bebe trece prin vrun stres la un moment dat.
Aa, am inteles, tare treaba asta. Si e fain ca ai prins contractii fix cand erai acolo.. ca daca le ai acasa tu dupa, degeaba.. Nu stiam toate interpretarile astea, eu am facut doar o monitorizare si a fost cu inimioara mai mult. Sa vedem sambata viitoare @37s |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 170
| Dana_ wrote:Contractii Braxton am si eu des dar nu sunt dureroase , asa cum zici se intareste burtica . In schimb cele reale......femeile le percep diferit , unele mai putin dureroase , altele groaznice.. La mine au fost infioratoare de la bun inceput pt ca au bagat multe pastile si doar imi provocau dureri fara sa avanseze ceva ..ce imi aduc aminte e ca ma durea spatele fff tare iar burta in partea de jos. Nu prea sunt mamici pe-aici care au nascut natural..sau au trecut prin travaliu
Eu am nascut natural, fara epidurala. Am fost tare norocoasa, contractiile nu erau dureroase..sau poate am rezistenta crescuta la durere. Din pacate la mine au fost ceva probleme dupa nastere..dar trec toate in timp.... |
|
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| gummy bear wrote:
Eu am nascut natural, fara epidurala. Am fost tare norocoasa, contractiile nu erau dureroase..sau poate am rezistenta crescuta la durere. Din pacate la mine au fost ceva probleme dupa nastere..dar trec toate in timp....
Ce fain , esti intradevar tare norocoasa !
|
|
| alina89 wrote:Dana, majoritatea doctorilor la noi fac epiziotomie pe principiu ca e mult mai usor si rapid apoi sa coasa in linie dreapta decat "franjuri" in zig zag sau cum s-a rupt acolo. Chiar daca ruptura naturala se face prin locuri unde pielea permite lucrul asta.
La stat nu prea ai de ales, cumva trebuie sa invete si viitorii medici. Studentii in stagii participa si ei la nasteri/operatii. Doar din poze ilustrate nu or sa iasa medici si da e aiurea cand nimeresti chiar tu pe masa lor, dar asta e sistemul. Ne dorim sa fim mereu tratati de cei mai buni, dar cateodata mai dam si de medici la inceput de drum si asta nu ii face mai mult sau mai putin prosti. Trebuie sa le dam tuturor o sansa. Sunt intradevar oameni care nu au ce cauta sa practice meseria asta si fff urat ca se poarta asa cu pacientii, dar nu toti sunt la fel si nu in toate spitalele. Cel putin asta vreau sa cred.
Majoritatea fac epiziotomia pt ca e mai usor pt ei . In starainatate este o chestie rar aplicata pt ca s-a dovedit ca nu este necesara decat in anumite situatii...rare . Personal nu cunosc pe nimeni care a nascut la noi fara sa fie taiata . Pt mine acea taietura prost facuta a fost mai groaznica decat travaliul de 25 ore , m-am recuperat ff greu , m-a taiat aiurea si cusut la fel de aiurea ...iar apoi a inceput distractia pt ca eram abonata des la dr pt tratament. Inteleg ca trebuie sa faca si ei practica dar in acelasi timp nu sunt de acord sa fiu cobai fara sa fiu intrebata ..oare de ce cunostintele mele din strainatate nu au fost taiate/cusute de studenti .... Cel care m-a "rezolvat" cred ca era in primul an , imi e tare greu sa cred ca era in ultimul an . Au fost 12 copci nu 2 sau 3.... O ruptura sigur era mai buna in cazul meu , nu ajungeam la asa ceva . Pana la urma asta e motivul principal pt care aleg privatul , acum faptul e consumat..chiar daca ma taie ..am mai fost taiata dar macar poate de data asta rezolva dr ceva ..pt ca sincer in toti acesti ani am avut de suferit ..si a trecut f mult timp , din pacate nu a fost o chestie de care sa uit si sa treaca asa usor , uneori chiar doare
|
|
| Dana imi e frica rau de taietura. Am avut probleme cu stomacul si niste dureri groaznice, de mi se strangea stomacul in mine. Sunt cat de cat obisnuita, tind sa cred ca o sa suport cat de cat bine contractiile alea..dar imi e frica rau de taietura aia. Am inteles ca nu simti cand te taie din cauza durerilor..dar ma gandesc ca atunci cand te coase e cam nasol..iti da cu ceva sa iti amorteasca pielea sau ceva..? Imi e frica rau. |
|
| Andreea0196 wrote:Dana imi e frica rau de taietura. Am avut probleme cu stomacul si niste dureri groaznice, de mi se strangea stomacul in mine. Sunt cat de cat obisnuita, tind sa cred ca o sa suport cat de cat bine contractiile alea..dar imi e frica rau de taietura aia. Am inteles ca nu simti cand te taie din cauza durerilor..dar ma gandesc ca atunci cand te coase e cam nasol..iti da cu ceva sa iti amorteasca pielea sau ceva..? Imi e frica rau.
Nu te stresa de pe acum Andreea. Eu eram asa zen cand am mers la spital ca habar n-aveam de taieturi . Am nascut in 2003 iar atunci nu mi-au dat vreun anestezic ..am simtit taietura si cusatura la fel de nasol ..si a durat destul de mult , daca era un dr si nu un student ..cu siguranta timpul era mai scurt. Iar acum nu cred ca se face fara un anestezic ceva ...sper! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 170
| Andreea0196 wrote:Dana imi e frica rau de taietura. Am avut probleme cu stomacul si niste dureri groaznice, de mi se strangea stomacul in mine. Sunt cat de cat obisnuita, tind sa cred ca o sa suport cat de cat bine contractiile alea..dar imi e frica rau de taietura aia. Am inteles ca nu simti cand te taie din cauza durerilor..dar ma gandesc ca atunci cand te coase e cam nasol..iti da cu ceva sa iti amorteasca pielea sau ceva..? Imi e frica rau.
Si eu am avut prbl cu stomacul, niste dureri de mi se incorda abdomenul fara sa vreau si nu puteam respira. Contractiile erau lejere fata de cele de stomac. Da, iti face local o injectie cu anestezic, cand a taiat pt epiziotomienu am simtit deloc. In schimb cusatura am simtit-o din plin. Plus ca am avut ruptura vaginala mare..Preferam sa mai nasc de 3ori decat sa mai indur cusaturile alea..desi mi-au dat pe branula ceva analgezic, a fost degeaba |
|
| Cred ca daca ai epidurala nu simti nu? Ca daca trece efectul la aia si simti cat de cat cand tre sa impingi, iti mai poate pune un pic sa nu mai simti. Sigur acum nu se mai face pe viu asa... doctorita mea mi-a zis ca a avut o nastere luni, de 3kg si ceva bebe, si nu s-a rupt si nu a taiat-o, a mers f bine pe partea aia.. dar a avut si de 2,5 kg sau pe acolo si la care vedea pielea ca cedeaza si a trebuit sa intervina. Nu mereu conteaza greutatea la bebe, pana la urma e si pielea ta la mijloc, dilatarea, spatiul etc... |
|
| Gummy, durerile de stomac sunt cu adevarat groaznice. Dana stiu ca acuma iti da cu un anestezic atunci cand te coase. Andreea06 asa si o ruda de-a mea a nascut in 10 minute o fetita de 3,200 si nu s-a rupt, nu a taiat-o..insa avea dilatatia 8 cand a ajuns la spital. Depinde si de organismul, pielea fiecareia..sunt tare rea de dureri din astea externe(taieturi,zgarieturi s.a.) sper sa trec peste si sa nu fac prea urat :))))))) |
|
| Imi este frica sa fac epidurala. Am inteles de la sor-mea ca are si riscurile ei. Nu trebuie sa te misti..daca te inteapa gresit paralizezi sau nu stiu..mai bine evit orice risc |
|
| Dana_ wrote:
Majoritatea fac epiziotomia pt ca e mai usor pt ei . In starainatate este o chestie rar aplicata pt ca s-a dovedit ca nu este necesara decat in anumite situatii...rare . Personal nu cunosc pe nimeni care a nascut la noi fara sa fie taiata . Pt mine acea taietura prost facuta a fost mai groaznica decat travaliul de 25 ore , m-am recuperat ff greu , m-a taiat aiurea si cusut la fel de aiurea ...iar apoi a inceput distractia pt ca eram abonata des la dr pt tratament. Inteleg ca trebuie sa faca si ei practica dar in acelasi timp nu sunt de acord sa fiu cobai fara sa fiu intrebata ..oare de ce cunostintele mele din strainatate nu au fost taiate/cusute de studenti .... Cel care m-a "rezolvat" cred ca era in primul an , imi e tare greu sa cred ca era in ultimul an . Au fost 12 copci nu 2 sau 3.... O ruptura sigur era mai buna in cazul meu , nu ajungeam la asa ceva . Pana la urma asta e motivul principal pt care aleg privatul , acum faptul e consumat..chiar daca ma taie ..am mai fost taiata dar macar poate de data asta rezolva dr ceva ..pt ca sincer in toti acesti ani am avut de suferit ..si a trecut f mult timp , din pacate nu a fost o chestie de care sa uit si sa treaca asa usor , uneori chiar doare
Da, asa e cel mai bine, daca iti permiti sa alegi sa mergi la privat. La stat nu cred ca ai prea mult de spus, mai ales daca este un spital universitar. Mie din toata nasterea naturala de recuperarea in urma epizotomiei imi era cel mai frica, dar cum am primit vestea ca nu se mai poate natural nu am mai discutat cu doctora mea sa vad daca intra in practicile ei sau nu. Well..sunt convinsa ca de data asta o sa ai o experienta asa cum ar trebui sa aiba o femeie la nastere, important e sa sa stai relaxata si sa nu te gandesti tot timpul ca vei suferi la fel ca prima data, pentru ca stresul inhiba dilatarea. |
|
| Andreea06 wrote:Cred ca daca ai epidurala nu simti nu? Ca daca trece efectul la aia si simti cat de cat cand tre sa impingi, iti mai poate pune un pic sa nu mai simti. Sigur acum nu se mai face pe viu asa... doctorita mea mi-a zis ca a avut o nastere luni, de 3kg si ceva bebe, si nu s-a rupt si nu a taiat-o, a mers f bine pe partea aia.. dar a avut si de 2,5 kg sau pe acolo si la care vedea pielea ca cedeaza si a trebuit sa intervina. Nu mereu conteaza greutatea la bebe, pana la urma e si pielea ta la mijloc, dilatarea, spatiul etc...
Epidurala o face pana la dilatatie 8 si apoi nu mai administreaza ca sa poti sa fii mai activa pe perioada expulziei, dar cateterul nu il scot deloc il lasa pana la cel putin o ora dupa nastere si imediat cum ai nascut iti mai administreaza o doza de anestezic si abea apoi scoate placenta si te coase. Epiziotomia o face cand esti anesteziata si la dilatatie maxima si bebe deja in drum spre iesire ca sa nu te taie degeaba in caz ca nu vei putea in final naste natural. Cel putin asa e in teorie, probabil mai sunt medici care sar peste anumiti pasi. |
|
|