Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Andreea stai linistita in pat. Urmareste-l pe bebe si in caz de ceva fugi la doctor. Desi mai mult ca sigur, in afara de o zguduiala, la el nu s-a intamplat nimic. Sa mergi tu cu tramvaiul sau uneori si metroul sa vezi acolo zguduieli. Si ce, femeile gravide nu merg? Stai linistita, totul este bine. Atentie mare pe viitor. Hai ca mai e un pic..protejeaza-l bine pe bebe si dupa..poti sa julesti si celalalt genunchi :))))))) |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
|
Felicitari!!!! Ma bucur pentru voi
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Muultumesc tuturor!!! Sunt înca intr-o stare de extaz! Barbatumiu a zis sa ma mai opresc din vorbit dar el deja a sunat pe toata lumea sa anunte ca are fetita Trebuie sa ne gandim la nume de acuma
Incep sa-mi vina si comenzile de pe Wish.. https://imgur.com/ONXS6Xw |
|
| delia.c.yaya wrote:
Da, ma apasat foarte tare in partea de jos si pe parti. Am observat ca ma apasa pe langa unde era bebe...m-am fost speriat la un moment dat...ca ma ghiontea cu mana in partea stanga, ca si barbatumiu sa speriat si la intrebat, dar bebe statea naspa si la facut sa se miste ca nui vedea inima bine...barbatumiu foarte impresionat...ca el a vazut tot timpul pe ecran (mie la urma mia aratato un pic)...si controlul a durat 25min pe ceas!
Pe mine nu m.a apasat decat putin putin intr. O parte ca nu putea sa vada la fata bine coloana, dar a spus ca asteptam sa se mute si vedem dupa, daca nu o sa o deranjam putin sa vedem, dar s.a intors, parca ne.a auzit...
La mine avea doctorul ecograful lui unde se uita pe ecran si plus deasuprea mea, la piciiarele mele gen, era un monitor mare mare pus pe perete de vedeam si eu si sotul, tot ce vede el, 40 d min a durat. Ne explica tot ce vede si la fiecare organ in parte tot ce analizeaza, a virbit continuu doctorul, ce facea explica.
Important e ca e bine, nu mai conteaza acum alte detalii.. |
|
| MadaMadalyna wrote:
Pe mine nu m.a apasat decat putin putin intr. O parte ca nu putea sa vada la fata bine coloana, dar a spus ca asteptam sa se mute si vedem dupa, daca nu o sa o deranjam putin sa vedem, dar s.a intors, parca ne.a auzit...
La mine avea doctorul ecograful lui unde se uita pe ecran si plus deasuprea mea, la piciiarele mele gen, era un monitor mare mare pus pe perete de vedeam si eu si sotul, tot ce vede el, 40 d min a durat. Ne explica tot ce vede si la fiecare organ in parte tot ce analizeaza, a virbit continuu doctorul, ce facea explica.
Important e ca e bine, nu mai conteaza acum alte detalii..
Da, sincer ne gandeam dimineata ca nici nu conteaza daca ne va zice ce e, sa fie totul bine. Nici nu am putut dormi de grija. Mai ales si cu boala lu' cumnatamea. Oricum o sa vedem dupa ce se naste sa o ducem la Milano sa o testam preventiv. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| alina89 wrote:Andreea, ai grija ca nu e de joaca cu asta. Eu era sa alunec odata cand deschideam usa la apartament si ma luase ameteala sa pic pe scari in jos, m-a prins sotul de mana, dar am impresia ca ma uraste din ziua aia. Asa privire urata mi-a aruncat de parca imi infigea cutite in mine, de atunci ma tine de mana la fiecare treapta peste care dam si ma pune sa ma tin si eu cu cealalta mana de bara/zid. Oricum de burta nu vad exact unde pun picioru pe treapta. Ascultasem un interviu ca bebe este destul de protejat in burtica si la varsta asta nu e afectat asa rau de orice lovitura, dar nu e de joaca oricum daca cazi pe burtica sau in fund, nici nu vreau sa ma gandesc. app, e oferta la emag 8 lei punga de dero teo bebe cu levantica si la fel si pt balsam, nu stiu cat de bun este, ca am spalat doar acum prima data hainutele, dar am luat asa cateva pungute ca mi s-a parut pret bun. vad apoi cand vine bebe daca e asa bun cum ii fac astia reclama
Stiu ca nu e de joaca.. uf, e crunt, e prima oara cand patesc asa in sarcina.. sperietura mare, asa imi batea inima dupa. Am sunat la sora mea si m-a linistit, si ea a zis ca daca era pe burta sa o lovesc tare sau in fund se resimtea mai tare zguduiala, dar asa in genunchi doar l-am zdruncinat putin prin lichid pe acolo.. eu sunt super protectiva de fel ,cand am copii in jurul meu - nepoteii sau alti musafiri, mereu ma uit dupa ei, le zic ca n-au voie la scari sau unde e pericol asa, is eu mai atenta ca parintii lor Nici nu vreau sa ma gandesc la prima julitura a bebelului, cred ca asa o sa ma invinovatesc, desi stiu ca sunt normale si inevitabile.. De asta m-a si atras cartea aia cu accidente si urgente la copii pana la 2 ani.
Si eu am avut emotii sa ii zic la sot, m-a certat putin dar in rest zice sa stau in pat, sa nu mai fac nimica, sa il sun, ma tot intreaba cum sunt..
Teo bebe cu levantica luasem si eu demult, cu ala spal acuma, am 1,5kg si parca am dat 15 lei pe el.. vedem cum se comporta.. fara balsam e rau, mi se pare ca a intarit asa hainutele, nu stiu. Le pun la uscator de acu sa le pufoseasca acolo. Cand apar petele e testul suprem la dero.. vecina mea zice ca doar cu chicco se impaca sa ii scoata petele. |
|
| Delia, noi inca cautam nume, de o luna de tot gandim. In prima noapte nu am dormit de fericire ca e fetita
acum sunt asa incantata ca o sa botezam pe 2 decembrie un baietel. Nu face pettecere, doar o masa cu maxim 20 de persoane. Dar vreau sa fie totul perfect, sa fie multumiti de noi ca nanunti... Inca ma documentez ce trebuie cumparat. Trusou pt biserica,lumanare, costumas, body, incaltaminte, caciulita. Acasa la baita de a doua zi sampon, body pantalonasi, bluzita/camasuta, gecuta, caciulita, incaltari plus haine cadou cu care nu.l imbrac, prosopel, paturica, suzeta, ceva jucarioare de bebelusi... Habar nu avem ce trebuie luat in rest...
Eu am primit ieri de la o matusa o paturica care merge incheiata, si prinsa in 2 capse si ramane ceva gen bebe infofolit, cu manutele afara, e roza, tare draguta |
|
| MadaMadalyna wrote:Delia, noi inca cautam nume, de o luna de tot gandim. In prima noapte nu am dormit de fericire ca e fetita acum sunt asa incantata ca o sa botezam pe 2 decembrie un baietel. Nu face pettecere, doar o masa cu maxim 20 de persoane. Dar vreau sa fie totul perfect, sa fie multumiti de noi ca nanunti... Inca ma documentez ce trebuie cumparat. Trusou pt biserica,lumanare, costumas, body, incaltaminte, caciulita. Acasa la baita de a doua zi sampon, body pantalonasi, bluzita/camasuta, gecuta, caciulita, incaltari plus haine cadou cu care nu.l imbrac, prosopel, paturica, suzeta, ceva jucarioare de bebelusi... Habar nu avem ce trebuie luat in rest... Eu am primit ieri de la o matusa o paturica care merge incheiata, si prinsa in 2 capse si ramane ceva gen bebe infofolit, cu manutele afara, e roza, tare draguta
Eu una dau pe dinafara de fericire! Mam uitat la lucrurile primite si 90% sunt de fetita! Cand am iesit de acolo barbatumiu era: da chiar ai avut dreptate ca ai sim?it tu ca e fata visele mele, simptomele specifice unei fete(raul din trimestrul 1,ca mam latit in solduri si spate, petele de pe fata etc.) Si semnele care ne li arata Dumnezeu: de la portocaliu in camera a iesit roz, colegii lui barbatumiu ne dau doar lucruri ptr fetite.... acuma sa ramana fata si la nastere
Singura chestie nasoala de azi a fost reactia lui soacramea: "hmmm...fata...lasa, ca urmatorul va fi baiat"...m-am simtit aiurea tare |
|
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Apropo de reactii, bunica mea a fost tare cand i-am spus ca e fetita: no lasa, incercati pana faceti un baiat. Cati ani ai? 37? 38..39...40... la 40 poate sa se nasca al 2lea deja.
Nu m-am suparat pe ea, stiu ca pt generatia mai in varsta era foarte important urmasul. Mai tare m-a enervat soacra-mea ca ea "simtea" ca va fi fetita, in conditiile in care eu nu simteam absolut nimic. Grrrrr
delia.c.yaya wrote:Eu una dau pe dinafara de fericire! Mam uitat la lucrurile primite si 90% sunt de fetita! Cand am iesit de acolo barbatumiu era: da chiar ai avut dreptate ca ai sim?it tu ca e fata visele mele, simptomele specifice unei fete(raul din trimestrul 1,ca mam latit in solduri si spate, petele de pe fata etc.) Si semnele care ne li arata Dumnezeu: de la portocaliu in camera a iesit roz, colegii lui barbatumiu ne dau doar lucruri ptr fetite.... acuma sa ramana fata si la nastere Singura chestie nasoala de azi a fost reactia lui soacramea: "hmmm...fata...lasa, ca urmatorul va fi baiat"...m-am simtit aiurea tare |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Fetelor tre sa deveniti f nepasatoare asa la comentariile oamenilor, fie ei si apropiati. Eu mi-am dat seama ca in sarcina si ca proaspata mamica, DOAMNEEE cate pareri au oamenii si sfaturi necerute si idei si comentarii asa fara rost.. Daca va consumati la fiecare o sa fie ff greu. Luati asa superficial ce spun ei, raspundeti calm si detasat inapoi si o sa inceteze treptat.
Sotul meu ma intreba daca o sa am cu ce mamici sa ies dupa ce nasc.. i-am zis ca nu neaparat dar nici nu imi doresc, sa fiu acaparata de idei si sfaturi si doar discutii de bebei, doar pt ca ceilalti au trecut prin asta mai devreme, nu.. daca am nevoie de sfaturi si ajutor stiu unde sa intreb si sa caut, nu ma bulversati si speriati voi sau sa fiu criticata ca eu aleg sa fac ceva intr-un fel si restul in alt fel.
Si e important sa va impuneti in familie, daca locuiti cu socrii/frati sau cand vin in vizite lungi, ce reguli sau stil aveti voi in cresterea copilului, chiar daca soacra zice ca nu e bine cum faci tu si vrea sa faca ca ea.. nu respecta, nu mai pupa copilul, pana isi da seama ca nu e al ei si nu ea decide pt el ci parintii lui. |
|
| Andreea06 wrote:Fetelor tre sa deveniti f nepasatoare asa la comentariile oamenilor, fie ei si apropiati. Eu mi-am dat seama ca in sarcina si ca proaspata mamica, DOAMNEEE cate pareri au oamenii si sfaturi necerute si idei si comentarii asa fara rost.. Daca va consumati la fiecare o sa fie ff greu. Luati asa superficial ce spun ei, raspundeti calm si detasat inapoi si o sa inceteze treptat.
Sotul meu ma intreba daca o sa am cu ce mamici sa ies dupa ce nasc.. i-am zis ca nu neaparat dar nici nu imi doresc, sa fiu acaparata de idei si sfaturi si doar discutii de bebei, doar pt ca ceilalti au trecut prin asta mai devreme, nu.. daca am nevoie de sfaturi si ajutor stiu unde sa intreb si sa caut, nu ma bulversati si speriati voi sau sa fiu criticata ca eu aleg sa fac ceva intr-un fel si restul in alt fel.
Si e important sa va impuneti in familie, daca locuiti cu socrii/frati sau cand vin in vizite lungi, ce reguli sau stil aveti voi in cresterea copilului, chiar daca soacra zice ca nu e bine cum faci tu si vrea sa faca ca ea.. nu respecta, nu mai pupa copilul, pana isi da seama ca nu e al ei si nu ea decide pt el ci parintii lui.
da, asa e! dar parca sa comenteze chiar si in momente ca astea...ca iam zis lui barbatumiu: "mata a dat cu bata in balta rau de data asta", ca si el s-a simtit naspa... eu una sper sa nu cedez inainte sa inteleaga ca e copilul meu si nu al ei... |
|
| Acum ma simt bine ca nu am nicio legatura cu scumpa mea soacra :))))) |
|
| delia.c.yaya wrote:
da, asa e! dar parca sa comenteze chiar si in momente ca astea...ca iam zis lui barbatumiu: "mata a dat cu bata in balta rau de data asta", ca si el s-a simtit naspa... eu una sper sa nu cedez inainte sa inteleaga ca e copilul meu si nu al ei...
Eu acum am cautat disperata chirie pt cumnata mea sa se poata muta, sa isi faca rezidenta si sa stau o luna dupa nastere cu bebe acolo ca la noive praf, etc... Am zis ca o ajutam cu mobila, platit chirie, etc... Si acum ea ii zice lu soacramea ca vrea apartamentul dar nu vrea sa stam noi la ea cu copil, si pana acum zicea ca.si ia liber cand nasc, etc.
Soacra mea e fff suparata pe ea si a spus ca nu o mai ajuta cu nimic pe cumnata.mea(fata ei) si nici sa nu auda ca vfem sa stam la ea cu bebelus sa ne certam dupa pe acolo. Soacra acum tine la sarcina mea ca la viata ei, doar de bebelusa o intereseaza si s.a bucurat cand a auzit ca e fetita, a spus ca o sa.i cumpere cele mai frumoase rochite si abia asteapta sa puna poze cu ea in camera, daca era baiat tot la fel reactiona oricum. Ea a plans cand a aflat ca sunt insarcinata, era foarte fericita.
|
|
| ce dragut..ma bucur pentru voi ca va intelegeti cu soacrele..sintr-un fel e bine sa ai pe cineva cu care sa mai vorbesti, sa ii ceri un sfat, sa te ajute cu copilul si etc..asta e |
|
| MadaMadalyna wrote:
Eu acum am cautat disperata chirie pt cumnata mea sa se poata muta, sa isi faca rezidenta si sa stau o luna dupa nastere cu bebe acolo ca la noive praf, etc... Am zis ca o ajutam cu mobila, platit chirie, etc... Si acum ea ii zice lu soacramea ca vrea apartamentul dar nu vrea sa stam noi la ea cu copil, si pana acum zicea ca.si ia liber cand nasc, etc.
Soacra mea e fff suparata pe ea si a spus ca nu o mai ajuta cu nimic pe cumnata.mea(fata ei) si nici sa nu auda ca vfem sa stam la ea cu bebelus sa ne certam dupa pe acolo. Soacra acum tine la sarcina mea ca la viata ei, doar de bebelusa o intereseaza si s.a bucurat cand a auzit ca e fetita, a spus ca o sa.i cumpere cele mai frumoase rochite si abia asteapta sa puna poze cu ea in camera, daca era baiat tot la fel reactiona oricum. Ea a plans cand a aflat ca sunt insarcinata, era foarte fericita.
ai mare noroc cu asa o soacra! a mea se intoarce de maine...si pana pe 17 dec(asta in caz ca nu se razgandeste) iar o am pe cap... |
|
|