|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/15/2016 Mesaje: 470
| Andreea06 wrote:Ce baby scuuump!! Super ca te-ai recuperat repede! Alaptarea merge bine, nu dor sanii? Burtica s-a retras? Merci! Merge alaptarea, a fost greu la început câteva zile, dar face minuni crema Multi mam. Sa face?i tot posibilul sa trage?i de voi , sa treceti peste dureri, disconfort, orice piedica ati avea si încerca?i sa alapta?i! Dupa ce trece perioada grea, la mine asta a însemnat sa zicem maxim o sapt, e atât de frumos!!! Se creaza o legatura minunata cu bebe, dormim amândoi aproape îmbra?i?a?i , noaptea îl alaptez întinsa pe o parte, e mult mai u?or decât sa tot fugi la Bucatarie sa faci biberonul.... plus ca nu mai vb de beneficiile din pct de vedere al nutrientilor, anticorpi etc... |
|

| Andreea06 wrote:Ce baby scuuump!! Super ca te-ai recuperat repede! Alaptarea merge bine, nu dor sanii? Burtica s-a retras? Da, s a retras bini?or. Mi a mai ramas doar un mic colacel de grasime care era dinainte sa ramân însarcinata. Practic acum la 6 sapt de la na?tere mai am vreo 5 kg in plus fata de greutatea la care am ramas gravi, insa eu mai aveam cam 5kg in plus fata de cum as fi vrut eu sa fiu.... |
|

| Lili Eu wrote: Sa va traiasca printisoru si sa fiti sanatosi sa va bucurati de el...e un scumpel Merci mult, sa dea Dzeu. Si voua la fel! Pupici |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| Victory wrote:Merci mult, sa dea Dzeu. Si voua la fel! Pupici multumesc! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Victory wrote: Merci! Merge alaptarea, a fost greu la început câteva zile, dar face minuni crema Multi mam. Sa face?i tot posibilul sa trage?i de voi , sa treceti peste dureri, disconfort, orice piedica ati avea si încerca?i sa alapta?i! Dupa ce trece perioada grea, la mine asta a însemnat sa zicem maxim o sapt, e atât de frumos!!! Se creaza o legatura minunata cu bebe, dormim amândoi aproape îmbra?i?a?i , noaptea îl alaptez întinsa pe o parte, e mult mai u?or decât sa tot fugi la Bucatarie sa faci biberonul.... plus ca nu mai vb de beneficiile din pct de vedere al nutrientilor, anticorpi etc...
M-am pregatit si eu cu lanolina multimam si compresele lor, le-am pus si in bagaj la maternitate ca acolo au garmastan din ce am inteles si prefer astea ale mele, stiu ca o sa apara sigur rani... sper doar sa prinda bebe bine pana la urma, sa se ataseze ok si trecem usor peste. Mi-a ajuns si pompa electrica acuma, planul meu e ca daca bebe sta f f mult la san de fel, gen o ora, si am rani care nu se vindeca in conditiile astea, sa folosesc pompa 10-15 min, sa ii dau cu lingurita lui sau biberonul (incerc sa il evit in primele saptamani ca sa nu refuze sanul apoi) si sa pot lasa sanul sa se vindece cu crema si la aer. Sper sa ma descurc.. Vedem weekendul asta ce vine |
|

| Burtici, am tot citit despre durere de cap dupa epidurala sau rahianestezie, si la noi si pe forum in US, daca o sa va confruntati cu asta, am inteles ca la epi e mai probabil fiindca e acul mai gros/lung - practic e o durere care apare cand stati in picioare / ridicate si trece cand stati intinse in pat la orizontala.
Sa spuneti la anestezist daca aveti dupa nastere dureri asa, pentru ca va poate lua sange si injecta acolo unde a facut anestezia si asa se acopera spatiul gol ramas ce cauzeaza durerea asta.. am inteles ca asa trece instantaneu. Altfel pot fi saptamani intregi pana trece de la sine si medicamentele nu prea ajuta.
Alina, ma gandesc la tine!! Sper ca tii puiutul in brate si sunteti bine! |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/16/2017 Mesaje: 730
| Andreea06 wrote:Burtici, am tot citit despre durere de cap dupa epidurala sau rahianestezie, si la noi si pe forum in US, daca o sa va confruntati cu asta, am inteles ca la epi e mai probabil fiindca e acul mai gros/lung - practic e o durere care apare cand stati in picioare / ridicate si trece cand stati intinse in pat la orizontala. Sa spuneti la anestezist daca aveti dupa nastere dureri asa, pentru ca va poate lua sange si injecta acolo unde a facut anestezia si asa se acopera spatiul gol ramas ce cauzeaza durerea asta.. am inteles ca asa trece instantaneu. Altfel pot fi saptamani intregi pana trece de la sine si medicamentele nu prea ajuta. Alina, ma gandesc la tine!!  Sper ca tii puiutul in brate si sunteti bine!
Doamne nu imi vine sa cred ca mai ieri ne alaturam si tu si eu si alina grupului de gravidute!!! A trecut timpul atat de repede...acum recunosc, trece si mai repede. Nici nu simt cum se duce ziua. Ma uit intruna la papusa mea si parca tot nu imi vine sa cred ca e toata doar a noastra. :)) a recuperat bine pana acum greutatea, sambata avea 3410 g, din spital am iesit acum 3 sapt cu 2360 g. E o bucalata si o rasfatata. Colicii ne dau batai de cap, dar speram sa scapam repede de ei. Am ramas cu 8 kg extra, si ale naibii s-au pus doar pe coapse, astfel ca de la 27 port 32 la blugi. S-a amuzat sotul zilele trecute cand mi-am cumparat blugi . Eu credeam ca o fi diferenta de 1-2 numere :))) |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Andreea06 wrote:Cam fara alcool ar trebui acuma ca inca e burtica cu bebe. La alaptare eu am citit ca ai voie asa un pahar de vin din cand in cand ca nu ajunge in laptic, acuma cine stie.. eu nu-s cu alcoolul oricum desi sarcina asta as fi gustat putin din berea aia cidru de fapt.. de pere, e singura care imi place place. Cel mai mult mi-a lipsit sushi, asta e clar... si abia astept sa ies si din spital ca acolo n-as papa inca, sa nu ma constip, sa vad ca am scaun normal si totul ok la tranzit si apoi imi iaaaaau un platou mare doar pt mine
Eu am mai luat de la.sot.cate o gurita de vin rosu dulce, doctorul a spus ca nu face rau....
Acum vreo 3 saptamani am vazut la tv o reclama la bere, mi s.a facut o pofta de am si plecat la magazin sa.mi iau, imi venea sa desfac berea in magazin de pofta ce aveam, aproape alergam spre casa am baut doua gurite de radea sotul ca mai mult a durat drumul de cat pofta mea... |
|

| alexutza_88 wrote:
Doamne nu imi vine sa cred ca mai ieri ne alaturam si tu si eu si alina grupului de gravidute!!! A trecut timpul atat de repede...acum recunosc, trece si mai repede. Nici nu simt cum se duce ziua. Ma uit intruna la papusa mea si parca tot nu imi vine sa cred ca e toata doar a noastra. :)) a recuperat bine pana acum greutatea, sambata avea 3410 g, din spital am iesit acum 3 sapt cu 2360 g. E o bucalata si o rasfatata. Colicii ne dau batai de cap, dar speram sa scapam repede de ei. Am ramas cu 8 kg extra, si ale naibii s-au pus doar pe coapse, astfel ca de la 27 port 32 la blugi. S-a amuzat sotul zilele trecute cand mi-am cumparat blugi . Eu credeam ca o fi diferenta de 1-2 numere :)))
Daaa, adevarul ca sarcina in mare a trecut f repede, ultima perioada acuma mi se pare ca trece mai greu. Dar uite ca maine e marti.. mai e mierc, joi si gataaa, vineri sunt si eu mamica
Ii dai si lapte praf sau reusiti sa alaptati exclusiv acum?
O sa scapi tu de kg, treptat, ce s-a pus in 9 luni nu scade in 3 sapt Eu ma gandesc cu groaza ca aveam oricum mai multe cand am ramas, n-am luat multe acuma dar tot tre sa dau vreo 20-25 jos cand m-oi apuca de asta. Mai mult imi doresc sa se retraga burtica si pielea ok, sa nu ramana asa atarnand, nu stiu de ce ma tot sperie gandul ala de piele asa lasata, ridata, extra...
Sper sa treaca repede colicii la micuta, e asa pacat sa ii vezi suferind, asa micuti si fara vreo vina, uf....
Am sortat iar hainute si paturici si gecute primite de la socri, inca cateva ture de pus la spalat dar acus le am toate asezate |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Andreea0196 wrote:Asta asa e..si eu am o prietena care fumeaza mult in sarcina si bebe e aparent ok. Sa speram ca va fi si dupa nastere. Si eu eram fumatoare si fumam 1 pachet pe zi. Dar nu sunt de acord cu fumatul in sarcina..asta ar mai lipsi. Si cateodata cand ma cert cu al meu asa imi vine sa fumez, dar ma abtin eroic.
Mama ala fumat toata sarcina cu mine, si eramnaparent sanatoasa la nastere , dar imunitatea mea e varza din cauza ca ea a fumat, nicotina din sangele mamei e si in.sangele la bebe, iar asta nu e ok! Am probleme cu plamanii, apnee, imunitatea scazuta, ma sufoc uneori (nu am astm). Cele care fumeaza nu sunt constiente, parerea mea. 9lunibte poti abtine, pt ca in mainile tale sta viata copilului si dupa ajungi sa.ti blestemi zilele ca pt un viciu sufera copilul.... |
|

| MadaMadalyna wrote:
Mama ala fumat toata sarcina cu mine, si eramnaparent sanatoasa la nastere , dar imunitatea mea e varza din cauza ca ea a fumat, nicotina din sangele mamei e si in.sangele la bebe, iar asta nu e ok! Am probleme cu plamanii, apnee, imunitatea scazuta, ma sufoc uneori (nu am astm). Cele care fumeaza nu sunt constiente, parerea mea. 9lunibte poti abtine, pt ca in mainile tale sta viata copilului si dupa ajungi sa.ti blestemi zilele ca pt un viciu sufera copilul....
Asa e, e tare pacat.. tin minte si acum diriginta mea din gimnaziu, era gravida cand eram eu in cls a 8a cu gemeni, baietel si fetita.. si din pacate era fumatoare si nu s-a abtinut, nu stiu daca a redus sau nu dar ne mai zicea si alta profa sa nu o mai suparam noi colegii ca mai fumeaza, se enerveaza etc... si apoi cand a nascut, fetita a murit la scurt timp.. ceva cu plamanii. E f trist si te invinovatesti si tu apoi toata viata ca din cauza aia s-a intamplat.. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Nu stiu daca ceea ce e aici in It e la fel si in Ro, am vazut ca la Lidl aduc hainute ptr bebe si colanti ptr burtici |
|
| MadaMadalyna wrote:Eu am mai luat de la.sot.cate o gurita de vin rosu dulce, doctorul a spus ca nu face rau.... Acum vreo 3 saptamani am vazut la tv o reclama la bere, mi s.a facut o pofta de am si plecat la magazin sa.mi iau, imi venea sa desfac berea in magazin de pofta ce aveam, aproape alergam spre casa  am baut doua gurite de radea sotul ca mai mult a durat drumul de cat pofta mea...
Vai! Ce as bea o gura de vin fiert!!! Abia astept sa merg la magazinul romanesc, am asa multe dupa care poftesc. Stiu ca unele is nesanatoase, dar ce sa fac...chiar abia astept sa mananc (chipsuri, sampanie ptr copii, carnati romanesti, pastramioara, salata de icre....)maaamaaa, am o lista |
|
| Burtici, ce planuri aveti de sarbatori?! Nu stiu, eu cred ca am sa ma plictisesc maxim, daca sunt doar eu cu barbatu'miu amica mea pleaca si ea in tara..nu avem mai pe nimeni aici..nici cu mancarea nu ma complic...nasii nostri au zis ca poate, poate prin ianuarie sa vina, dar atunci nu mai are rost ca se intoarce si soacramea si cumnatamea... |
|

| Eu o sa am casa plina de craciun.. si rev partial. Cum nu plecam nicaieri, vin socrii si cumnatii de la sot, o sa vina si nasii nostri de la bt 2-3 zile, il cunosc atunci pe bebe, sora mea face craciunul si ea acasa aici nu mai pleaca la bt anul asta si or sa vina la masa intr-una din zile cu soacra ei si cumnatul, deci o sa fim vreo 12 adulti si 4 copii + un bebe mic a nostru la masa. Sper sa incapem ok toti... Cu masa o sa cumpar asa pt aperitiv si fac platouri, in rest ma bazez pe soacra mea pt sarmale, salata boeuf si alte cele. Ce nu poate face o sa caut sa comand undeva ca nu apuc eu sa gatesc cu bebe asa mic. |
|
|