Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/16/2017 Mesaje: 730
| Andreea06 wrote:Uff.. macar a mai trecut o saptamana, s33!! Hai ca suntem aproape! Ia si un magne pt contractii si stai la seriale sau citit azi :) Noi am gasit masina ieri si am luat-o, sunt tare incantata, poate de asta n-am avut somn haha, doar ca acu la 8 m-am trezit si sunt fresh, culmea. Am dormit 5 ore... dar la cat stau in casa in rest, probabil ma odihnesc destul in timpul zilei. Am scos o caserola de pulpe sa se decongeleze pt cina, mai impaturesc haine.. schimb lenjerii, ca vineri avem alti verisori din germania in vizita pe weekend.
Chiar putin a ramas!!! Ieri am tot trebaluit prin casa si aseara am suferit de o durere de spate, simteam ca se rupe-n doua. De la oboseala am dormit si m-am trezit doar pt toaleta, fara insomnii. E bine ca se mai incalzeste zilele astea, am tot fentat plimbarile in ultima vreme, si nu prea e bine. Chestia e ca imi vine sa fac pipi fff des, bebelina ma loveste cu piciorusele pe vezica , are un hobby nemaipomenit
|
|
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| alina89 wrote:Si eu am avut o noapte alba.. am adormit pe la 2 m-am trezit dupa un cosmar, burtica mea era super tare si aveam asa usoare dureri cand ma miscam. Mi-a fost asa greu sa ma intorc de pe o parte pe alta. Am luat un no spa am adormit si surpriza.. cosmarul continua de unde a ramas. Acum am ceva contractii.. cred ca e o zi de stat in pat toooata ziua. Neata! Stai linistita in pat, sa treaca. Eu de maine la munca, dupa 3 saptamani de stat acasa, mai mult in pat. Tare greu o sa imi fie si sper sa nu inceapa iar contractiile...dar nu mai am voie medical, iar pentru risc e o intreaga aventura, ar trebui sa stau internata, apoi acte si scrisori..uff. Poate ma inteleg si imi iau fara plata, asa nici nu ma afecteaza la indemnizatie si nici atatea drumuri nu fac. Oricum, la 30s cred ca pot intra in prenatal, nu? Si nu ar mai fi f mult. Zi frumoasa, fetelor!
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| AleC wrote:Neata! Stai linistita in pat, sa treaca. Eu de maine la munca, dupa 3 saptamani de stat acasa, mai mult in pat. Tare greu o sa imi fie si sper sa nu inceapa iar contractiile...dar nu mai am voie medical, iar pentru risc e o intreaga aventura, ar trebui sa stau internata, apoi acte si scrisori..uff. Poate ma inteleg si imi iau fara plata, asa nici nu ma afecteaza la indemnizatie si nici atatea drumuri nu fac. Oricum, la 30s cred ca pot intra in prenatal, nu? Si nu ar mai fi f mult. Zi frumoasa, fetelor!
La fara plata nu ti se taie din vechime? Sa nu tr afecteze la anul asta care tre sa il ai lucrat, nu stiu.. intereseaza-te bine. Dar poate te simti ok.. ai macar program mai scurt nu? |
|
| Andreea06 wrote:
La fara plata nu ti se taie din vechime? Sa nu tr afecteze la anul asta care tre sa il ai lucrat, nu stiu.. intereseaza-te bine. Dar poate te simti ok.. ai macar program mai scurt nu?
As vrea fara plata, dar intre noi asa, nu in acte. Din astea 3 saptamani, una asa am stat...deci nu ar afecta. Program de 8h, redus de la 10. E tot ce pot face. Sper ca ma voi simti bine, desi la fiecare tentativa de a face mai multa treaba acasa, au inceput durerile. Inca 6 saptamani pana la prenatal..si tu parca tot la 30 ai intrat, nu? |
|
| alexutza_88 wrote:Chiar putin a ramas!!! Ieri am tot trebaluit prin casa si aseara am suferit de o durere de spate, simteam ca se rupe-n doua. De la oboseala am dormit si m-am trezit doar pt toaleta, fara insomnii. E bine ca se mai incalzeste zilele astea, am tot fentat plimbarile in ultima vreme, si nu prea e bine. Chestia e ca imi vine sa fac pipi fff des, bebelina ma loveste cu piciorusele pe vezica , are un hobby nemaipomenit
Mai simt si eu uneori ca abia ies de la baie si simt ca tot fac pe mine, dar cum stiu ca nu mai am ce face... ma intind si imi trece senzatia. Totul e in cum sta bebe, clar
Catelusa noastra se joaca tare dragut cu baietelul vecinilor, asa prin gard, el a invatat de la ai lui ca daca pune piciorul pe la gard, a noastra se agita si latra. Si el rade.. in rest nu prea latra ea, mai mult are un marait de lup asa.. l-am mai obisnuit pe bebe si cu sunetele ei |
|
| AleC wrote: As vrea fara plata, dar intre noi asa, nu in acte. Din astea 3 saptamani, una asa am stat...deci nu ar afecta. Program de 8h, redus de la 10. E tot ce pot face. Sper ca ma voi simti bine, desi la fiecare tentativa de a face mai multa treaba acasa, au inceput durerile. Inca 6 saptamani pana la prenatal..si tu parca tot la 30 ai intrat, nu?
Da, chiar 29 aveam inca, 29 si 4z cred. Dar pe cartonasul doctoritei aparea 30s ca se ia dupa ziua de luni, nu fix cum e cm, la mine miercurea e ziua de sapt noua de sarcina. Atata ca i-am zis ca am cezariana la max 39s si un pic.. si oricum mi-au ramas vreo 70 zile de la data aia, destule in orice eventualitate.
Uf, 8h tot e mult.. eu asa aveam programul normal si am avut redus la 6h, lux, ca lucram 2-3 ore, aveam pauza de pranz si apoi iar 3h sau 4 si gata, trecea f repede ziua. Dar spre final simteam, dupa masa, ca nu mai pot sta pe scaun, ma apasa pe burtica parca pozitia asa la 90gr, am si coapsele mari si poate si de asta.. dar ma tot fataiam la baie, la bucatarie, numa’ sa ma mai misc din ora in ora.. |
|
| Andreea06 wrote:
Da, chiar 29 aveam inca, 29 si 4z cred. Dar pe cartonasul doctoritei aparea 30s ca se ia dupa ziua de luni, nu fix cum e cm, la mine miercurea e ziua de sapt noua de sarcina. Atata ca i-am zis ca am cezariana la max 39s si un pic.. si oricum mi-au ramas vreo 70 zile de la data aia, destule in orice eventualitate.
Uf, 8h tot e mult.. eu asa aveam programul normal si am avut redus la 6h, lux, ca lucram 2-3 ore, aveam pauza de pranz si apoi iar 3h sau 4 si gata, trecea f repede ziua. Dar spre final simteam, dupa masa, ca nu mai pot sta pe scaun, ma apasa pe burtica parca pozitia asa la 90gr, am si coapsele mari si poate si de asta.. dar ma tot fataiam la baie, la bucatarie, numa’ sa ma mai misc din ora in ora..
E cu dus si intors la mine, mai ales ca vreau natural. Chiar doctora de familia mi-a zis la 30s, sper doar sa imi ramana in regula zilele acelea de dupa. Mai vedem.. Mai aveti putin, abia astept sa treaca timpul si la mine |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| AleC wrote:E cu dus si intors la mine, mai ales ca vreau natural. Chiar doctora de familia mi-a zis la 30s, sper doar sa imi ramana in regula zilele acelea de dupa. Mai vedem.. Mai aveti putin, abia astept sa treaca timpul si la mine
Si eu tot natural vreau sa nasc si mi-au zis ca imi dau la 31s pt ca pana la ultima vizita de la 28s nu avusesem nici o problema. Nici nu am protestat pt ca mai aveam 2 sapt de concediu de odihna de luat si le-am legat asa ca la 29s am terminat cu munca. La nasterile naturale nu prea se risca medicii sa dea mai devreme de 31s pt ca poate sa vina bebe si la 42s, dar daca tu deja ai avut medicale cu siguranta iti va da si mai devreme.
Eu sunt putin confuza cu concediul de crestere al copilului. Aveam impresia ca sunt 2 ani calendaristici incepand cu ultima zi de postnatal, dar vad multe mamici care zic ca pana implineste copilul 2 ani. Voi cum stiti ca este? |
|
| alina89 wrote:
Si eu tot natural vreau sa nasc si mi-au zis ca imi dau la 31s pt ca pana la ultima vizita de la 28s nu avusesem nici o problema. Nici nu am protestat pt ca mai aveam 2 sapt de concediu de odihna de luat si le-am legat asa ca la 29s am terminat cu munca. La nasterile naturale nu prea se risca medicii sa dea mai devreme de 31s pt ca poate sa vina bebe si la 42s, dar daca tu deja ai avut medicale cu siguranta iti va da si mai devreme.
Eu sunt putin confuza cu concediul de crestere al copilului. Aveam impresia ca sunt 2 ani calendaristici incepand cu ultima zi de postnatal, dar vad multe mamici care zic ca pana implineste copilul 2 ani. Voi cum stiti ca este?
Sunt 2 ani pana implineste bebe 2 ani. Ba chiar mai putin ca tu ai 1 an si 11 luni, o luna e a tatalui daca vrea sau nu sa o ia... si daca vrei ceva stimulent de vreo 500-600 lei lunar inca un an, tre sa te intorci mai inainte cu o luna parca.. |
|
| Andreea06 wrote:Uff.. macar a mai trecut o saptamana, s33!! Hai ca suntem aproape! Ia si un magne pt contractii si stai la seriale sau citit azi :) Noi am gasit masina ieri si am luat-o, sunt tare incantata, poate de asta n-am avut somn haha, doar ca acu la 8 m-am trezit si sunt fresh, culmea. Am dormit 5 ore... dar la cat stau in casa in rest, probabil ma odihnesc destul in timpul zilei. Am scos o caserola de pulpe sa se decongeleze pt cina, mai impaturesc haine.. schimb lenjerii, ca vineri avem alti verisori din germania in vizita pe weekend.
oh, bv bv mai poti sa conduci cu burtica asa mare? magne iau in fiecare seara, eram cu magneziu la limita inferioara la analizele din august. culmea ca desi ma simt asa slabita si as dormi non stop simt nevoia sa imi fac de lucru prin casa, sa imi tin mintea cat mai ocupata sa treaca timpul mai repede.
|
|
| Andreea06 wrote:
Sunt 2 ani pana implineste bebe 2 ani. Ba chiar mai putin ca tu ai 1 an si 11 luni, o luna e a tatalui daca vrea sau nu sa o ia... si daca vrei ceva stimulent de vreo 500-600 lei lunar inca un an, tre sa te intorci mai inainte cu o luna parca..
da, asta cu luna tatalui o stiam. dar e asa aiurea, sunt 2-3 sapt care ni le fura practic, in functie de ce rezerva si-a lasat fiecare :)) eh.. poate ne iese bebe2 pana la finalul celor 2 ani :D
apropo, voi cum ii pregatiti pe tatici pt momentul nasterii? le-ati luat carti sa citeasca sau ceva clipulete pt ei pe youtube? de al meu nu se lipeste deloc cititul.. si vreau sa il pregatesc putin mai ales cu contractiile din ultima vreme. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Anca_27 wrote:Hello fete . Eu am nascut luni la 10.55 o bebelina gogo?ica de 3100 ?i 51 cm. Imediat merg la ea sa ne iubim. Încerc sa pun poza
Felicitari!!!! |
|
| alina89 wrote:oh, bv bv mai poti sa conduci cu burtica asa mare? magne iau in fiecare seara, eram cu magneziu la limita inferioara la analizele din august. culmea ca desi ma simt asa slabita si as dormi non stop simt nevoia sa imi fac de lucru prin casa, sa imi tin mintea cat mai ocupata sa treaca timpul mai repede.
Daa, si eu am asa microbul asta de nesting, sa fac ordine ordine intruna dar o las mai moale ca oboseeesc.
Mai pot conduce dar asa scurt, noi avem in mall mare la 5 min cu masina asa, sigur o sa mai merg la cumparaturi acolo ca au carrefour, noriel, c&a, h&m, waikiki, toate astea cu chestii de copii si mamici. Mai am niste cupoane cadou si la celalalt mall dar sa vad daca ma simt grozav intr-o zi sa ma aventurez pana acolo. Si eu ma mai simt slabita, aseara am mancat mc, azi dimi m-am trezit si asa devreme si destul de.. slabita, ca si cum n-as fi mancat de cina. Am bagat ceva iaurt si waffle si acum iar mi-e foame. Ce se intamplaaaa??
Cu indemnizatia da.. practic is 2 ani aproape, doar ca o parte e postnatalul.. alea 42 zile obligatorii.. pt multe mamici e ok si asa ca iau venit mai mare la postnatal decat la indemnizatie.
Carte mi-a zis sotul sa ii caut una pe amazon ceva de tatici si bebei, dar inca n-am facut asta.. nu stiu sincer daca o sa citeasca :)) dar macar a venit de la el.. la puericultura tre sa mergem si sa il iau si pe el. |
|
| Anemona, cand ai eco?
Restul, cine mai urmeaza? Facem calendarul Eu am abia joia viitoare, nu maine. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/4/2016 Mesaje: 470
| Andreea06 wrote:Anemona, cand ai eco? Restul, cine mai urmeaza? Facem calendarul Eu am abia joia viitoare, nu maine. Eu am maine. Abiiiia astept sa vad ce face bebelu?a mea !!! |
|
|