Gravidutzele noastre dragi - 40
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delia.c.yaya
Scris: Thursday, October 5, 2017 2:16 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
anemona30 wrote:

deci nu cred!!! exact starile astea le am eu !!! offff
mda..deci primul trimiestru nu ma bucur de sarcina uff

Eu una chiar nu m-am bucurat deloc de primul trimestru...a fost naspa tare cu voma si nemancat, slabit, perfuzii la urgente...inca si acum mai am zile cand dimineata vomit...dar in sfarsit ma simt graviduta...burtica da semne ca creste..
Dar nah, induram ptr bobitzemajoreta
alina89
Scris: Thursday, October 5, 2017 2:31 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/21/2017
@Andreea, a crescut bine bebelinul. Nu stiu ce e cu starea asta pe care ai avut-o. Poate aveai tensiunea si mai mica defapt inainte sa bei cafea? Psihic te simti ok? Reactii de genul eu mai aveam pe sistem nervos din cauza anxietatii inainte sa raman insarcinata. Poate ai avut cateva momente in care ai fost mai emotiva cu gandul la control sau cine stie. Sper ca te simti mai bine.

@anemona.. nu vreau sa te dezamagesc, dar nu o sa scapi de paranoia, like ever.. sic face parte din job descriptionul de mamica. Cateodata mai rau ne incurca, alte ori ne scoate din situatii nasoale.. mai bine sa previi decat sa tratezi. Zicea cineva odata ca o femeie devine mama in momentul in care apar pe testulet cele 2 linii rosii. Deci esti mami acum, e normal sa ai tot felul de ganduri despre tine si puiul tau. O sa vina si momente frumoasa, sem I a fost urat si pt mine, dar apoi le-am vazut si pe fete cum au fost ele si m-am gandit ca la mine a fost piece of cake. Chiar daca a fost cu greturi, vomitat, scurgeri maronii, dureri de cap si o saptamana in care am fost imobilizata la pat cu un junghi intercostal si nu putea sa iau nimic pt el de frica. Am stat asa pana a trecut. Parca intrebai de ghimbir, mie mi-a zis doctora ca pot sa beau ca nu e problema, ajuta si la greata si la durerile de cap, dar eu nu l-am suportat, era mai cumplit ca greata Crazy (care app nu a trecut cu nimic, decat cu timpul m-a lasat de tot pe la 15s). La constipatie nu a functionat nici la mine cu nimic, desi faceam cele mai nasole combinatii (inghetata, lapte, nectarine, cirese apoi iar lapte, porumb fiert, nada de nada, doar supozitoarele nu le-am incercat ras )

Legat de preeclamsia, ati fost diagnosticate cu asa ceva sau suspecte? Stiti daca se poate dezvolta fara sa apara si tensiunea crescuta?
Andreea06
Scris: Thursday, October 5, 2017 2:42 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Alina, sunt ok asa.. dar ceva m-a dat peste cap, poate ce am mancat ieri, nu stiu.. pe drum inapoi iar am vomitat putin, ca nici nu mai aveam ce, desi sotul a condus ff usor.. nu mi-a priit drumul.
Am luat piure si piept pui sa pap asa usor, am papat din piure, mai iau pauza sa vad cum asimilez.

Macar bebe e bine.. eu o sa imi revin cumva.

Anemona, mie mi-a dat femosun ca vitamine, nu stiu daca sunt cele mai bune dar nu am simtit nimic diferit cu ele in sensul sa ma ingras mai tare, sa am pofta de mancare mai mare sau sa fiu mai energica.. mi s-au potrivit perfect. Bebe a fost mereu in grafic la masuratori.
MadaMadalyna
Scris: Thursday, October 5, 2017 2:48 PM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2017
delia.c.yaya wrote:

Eu una chiar nu m-am bucurat deloc de primul trimestru...a fost naspa tare cu voma si nemancat, slabit, perfuzii la urgente...inca si acum mai am zile cand dimineata vomit...dar in sfarsit ma simt graviduta...burtica da semne ca creste..
Dar nah, induram ptr bobitzemajoreta

Si eu mai vomit, cat sa imi amintesc caca bebe e seful acum newclap
Dar oricum e bine ....

Lasa ca ce e mai greu a trecut . coeur
AriaM
Scris: Thursday, October 5, 2017 2:48 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
alina89 wrote:
@Andreea, a crescut bine bebelinul. Nu stiu ce e cu starea asta pe care ai avut-o. Poate aveai tensiunea si mai mica defapt inainte sa bei cafea? Psihic te simti ok? Reactii de genul eu mai aveam pe sistem nervos din cauza anxietatii inainte sa raman insarcinata. Poate ai avut cateva momente in care ai fost mai emotiva cu gandul la control sau cine stie. Sper ca te simti mai bine.

@anemona.. nu vreau sa te dezamagesc, dar nu o sa scapi de paranoia, like ever.. sic face parte din job descriptionul de mamica. Cateodata mai rau ne incurca, alte ori ne scoate din situatii nasoale.. mai bine sa previi decat sa tratezi. Zicea cineva odata ca o femeie devine mama in momentul in care apar pe testulet cele 2 linii rosii. Deci esti mami acum, e normal sa ai tot felul de ganduri despre tine si puiul tau. O sa vina si momente frumoasa, sem I a fost urat si pt mine, dar apoi le-am vazut si pe fete cum au fost ele si m-am gandit ca la mine a fost piece of cake. Chiar daca a fost cu greturi, vomitat, scurgeri maronii, dureri de cap si o saptamana in care am fost imobilizata la pat cu un junghi intercostal si nu putea sa iau nimic pt el de frica. Am stat asa pana a trecut. Parca intrebai de ghimbir, mie mi-a zis doctora ca pot sa beau ca nu e problema, ajuta si la greata si la durerile de cap, dar eu nu l-am suportat, era mai cumplit ca greata Crazy (care app nu a trecut cu nimic, decat cu timpul m-a lasat de tot pe la 15s). La constipatie nu a functionat nici la mine cu nimic, desi faceam cele mai nasole combinatii (inghetata, lapte, nectarine, cirese apoi iar lapte, porumb fiert, nada de nada, doar supozitoarele nu le-am incercat ras )

Legat de preeclamsia, ati fost diagnosticate cu asa ceva sau suspecte? Stiti daca se poate dezvolta fara sa apara si tensiunea crescuta?

De preeclampsie stiu doar de pe net: ca apare in a2a jumatate a sarcinii mai des la prima sarcina si la femeile peste 30 ani. Simptomele ar fi greata, glezne umflate si tensiunea.
Cred ca diagnosticul trebuie sa vina mai degraba de la medicul de familie decat de la gine nu?]
MadaMadalyna
Scris: Thursday, October 5, 2017 2:50 PM
Nivel

AriaM wrote:

Sper sa aiba efect prunele la mine ca altfel...plans
Prima sarcina la mine, sunt super panicata si uneori irational de ipohondra. ..in functie de ce simt si citesc pe net. De Exemplu aseara mi s-au umflat un pic gleznele si m-a fost si greata de la ce am mancat... ca urmare imi faceam probleme ca am preeclampsie

Eu de la 3 luni jumate, de cand m.am intors in italia sin romania am picioarele unflate , cred ca la 9 luni vor fi niste bolovani NuStiu
Ma strang incaltarile asta e cea mai mare problema .... dar rezolvam noi si pe asta ...
anemona30
Scris: Thursday, October 5, 2017 3:37 PM
Nivel

Inregistrat: 12/15/2015
AriaM wrote:

De preeclampsie stiu doar de pe net: ca apare in a2a jumatate a sarcinii mai des la prima sarcina si la femeile peste 30 ani. Simptomele ar fi greata, glezne umflate si tensiunea.
Cred ca diagnosticul trebuie sa vina mai degraba de la medicul de familie decat de la gine nu?]

ce tare..am deja 32 ani deci sunt predispusa hohot ia mai ziceti fetelor, ce chestii nasoale mai apar dupa 30 ani hohot
MadaMadalyna
Scris: Thursday, October 5, 2017 3:58 PM
Nivel

anemona30 wrote:

ce tare..am deja 32 ani deci sunt predispusa hohot ia mai ziceti fetelor, ce chestii nasoale mai apar dupa 30 ani hohot

Stiai ca femeile peste 30 de ani au sanse mai mari sa faca gemeni? Asta iti doresc !!!newclap

Ce e de bine baga in seama, ce e de rau, ignora !!!
AriaM
Scris: Thursday, October 5, 2017 4:58 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
anemona30 wrote:

HahaCheek Kiss
Nu mai stiu de unde stiu, daca e babism sau vreo statistica, dar cica partenerii peste 30 fac mai mult fetite decat baietei. Eu, 37, fetita: checked:024: ]
delia.c.yaya
Scris: Thursday, October 5, 2017 5:05 PM

Deci, is un car de nervi si draci!!!!Crazy
Copilul nici nu sa nascut si deja soacramea ii face program.
"Ca sati pui alarma la 2-3 ore pe noapte sati sune ca dupa ce se naste asa o sa te trezesti noaptea ca sa hranesti copilu, sa nul lasi sa doarma mai mult de 3 ore fara sal hranesti."
" ca de la 2luni deja ii dam mancare" - iam zis ca nici sa nu aud...daca nu recomanda medicul in nici un caz, hranit la san exclusiv 4-6luni..
"Ca eu am crescut doi copii si la amandoi leam dat mar cu biscuite la 2luni si nau murit...ca daca faci un copil rahitic e vina ta"

Iam zis ca copilul eu il cresc si cum mai recomanda si medicul...nu mama, soacra, purcelul sau vecinu.
Argue
Turbez nu alta! Ca orice ias zice concluzia ei e ca daca fac un copil rahitic o sa fie doar vina mea, cas inca un copil si imatura, ce stiu eu despre cresterea unui copil..banghead tunete
Andreea06
Scris: Thursday, October 5, 2017 5:16 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
delia.c.yaya wrote:
"Ca sati pui alarma la 2-3 ore pe noapte sati sune ca dupa ce se naste asa o sa te trezesti noaptea ca sa hranesti copilu, sa nul lasi sa doarma mai mult de 3 ore fara sal hranesti."
" ca de la 2luni deja ii dam mancare" - iam zis ca nici sa nu aud...daca nu recomanda medicul in nici un caz, hranit la san exclusiv 4-6luni..
"Ca eu am crescut doi copii si la amandoi leam dat mar cu biscuite la 2luni si nau murit...ca daca faci un copil rahitic e vina ta"

Iam zis ca copilul eu il cresc si cum mai recomanda si medicul...nu mama, soacra, purcelul sau vecinu.
Argue
Turbez nu alta! Ca orice ias zice concluzia ei e ca daca fac un copil rahitic o sa fie doar vina mea, cas inca un copil si imatura, ce stiu eu despre cresterea unui copil..banghead tunete

Nu te mai enerva cand stii ca nu ai cu cine.. sa ii explici vreo ceva. Sunt pers batute in cap care doar pe a lor o tin si critica si judeca.. nu ii poti schimba. Nici nu ii mai rasp la astea.

Dar voi tre sa ca mutati separat, neaparat... faceti cumva efortul asta. Eu as considera si sa ma mut inapoi in tara sau oriunde numa’ sa stau singura cu sotul meu daca as avea asa o soacra. A mea e o draguta, are si ea sfaturi dar le zice frumos, poate insista o data sa mai explice dar gata.. si tot nu as vrea sa locuiesc cu socrii desi ne impacam. Tre intimitate ca nah, altfel fiecare are ceva de zis si de criticat.

Clar diversificarea incepe la 6 luni. Eu una nici ceai nu o sa dau pana atunci, ca am mai auzit si asta..
si se face treptat, nu direct cu mancarea noastra gatita, nu doar mar cu biscuite.. si eu mancam mar cu biscuite cand aveam 5 ani de ex, era deliciooooos si probabil si ieftin dar nu poti zice ca e cea mai sanatoasa solutie.

Din nou, nu te mai enerva si consuma pt cine nu merita... si daca sotul tau zice cumva ceva ca ea, sa il iei deoparte si discutati sa il lamuresti ca nu e ok asa, ca ai citit si te-ai informat mult, nu se mai fac lucrurile ca acum 30 ani. Poate ca merge si ca atunci, dar nu vrei sa risti pe sanatatea la bebe tau.
MadaMadalyna
Scris: Thursday, October 5, 2017 5:22 PM
Nivel

delia.c.yaya wrote:

Argue

Doamne fereste!! La 2 luni? Pai stomacelul lui nu e pregatit. Eu sunt pro alaptare pana la 6 luni , dupa si mancare si cel mai bine e sa se inceapa cucu legume , nu fructe , pt ca fructele sunt dulci , mai gustoase si unii copii refuza legumele , daca prima data mananca fructe ....

Ce noroc am ca soacra mea nu se baga, a spus ca ne crestem copilul cum vrem noi , iar daca ii cerem un sfat atunci o sa nea dea, o sa ne ajute cand ii cerem ajutorul, dar in rest ea nu vrea sa se bage.
Mama m.a lasat cand aveam 3 luni 10 minute cu mamaia(mama tatalui meu) si cand a venit de la baie a avut surpriza sa vada cum eran indopata cu bors acru cu paine hohot ... ru sa.mi gasesc asa copilul cred ca fac o "frumoasa" criza de nervi , ca si asa ma enervez ff repede in ultimul timp, daca ma deranjeaza ceva imediat explodez , cred ca de la hormoni NuStiu
Mire
Scris: Thursday, October 5, 2017 5:24 PM
Nivel

Inregistrat: 12/4/2015
Buna fetelor!!!In ultima vreme nu am mai reusit sa intru, incerc sa tin pasul si sa recapitulez.Ma bucur sa vad atatea burtici si mamici.hearts
MadaMadalyna
Scris: Thursday, October 5, 2017 5:28 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Nu te mai enerva cand stii ca nu ai cu cine.. sa ii explici vreo ceva. Sunt pers batute in cap care doar pe a lor o tin si critica si judeca.. nu ii poti schimba. Nici nu ii mai rasp la astea.

Dar voi tre sa ca mutati separat, neaparat... faceti cumva efortul asta. Eu as considera si sa ma mut inapoi in tara sau oriunde numa’ sa stau singura cu sotul meu daca as avea asa o soacra. A mea e o draguta, are si ea sfaturi dar le zice frumos, poate insista o data sa mai explice dar gata.. si tot nu as vrea sa locuiesc cu socrii desi ne impacam. Tre intimitate ca nah, altfel fiecare are ceva de zis si de criticat.

Clar diversificarea incepe la 6 luni. Eu una nici ceai nu o sa dau pana atunci, ca am mai auzit si asta..
si se face treptat, nu direct cu mancarea noastra gatita, nu doar mar cu biscuite.. si eu mancam mar cu biscuite cand aveam 5 ani de ex, era deliciooooos si probabil si ieftin dar nu poti zice ca e cea mai sanatoasa solutie.

Din nou, nu te mai enerva si consuma pt cine nu merita... si daca sotul tau zice cumva ceva ca ea, sa il iei deoparte si discutati sa il lamuresti ca nu e ok asa, ca ai citit si te-ai informat mult, nu se mai fac lucrurile ca acum 30 ani. Poate ca merge si ca atunci, dar nu vrei sa risti pe sanatatea la bebe tau.

Bine spui ca cel mao bine e singuri, la mine sotul s.a fixat pe ideea ca unde stam noi e umiditate si sa stau o luna la sora lui cu bebe ... dar sora lui e foarte vulcanica, trebuie sa ai grija ce ii spui ca nu stie de gluma , se supara inediat.... si ma gandesc cu groaza ca intr.o noapte ne, certam daca plange copilul si ea nu poate dormi ... ea se trezeste dimineata la 4 ca la 6 incepe munca , are nevoie de somn , copilul daca e unul plangacios nu stiu cum poate dormi si sigur o sa explodeze , ea mai ales ca nu are copii si nu intelege. Dar mai e pana atunci si vedem cum rezolvam ....

delia.c.yaya
Scris: Thursday, October 5, 2017 5:39 PM

Poi iam zis femeie tu nu te uiti la tv?! Nu vezi ca nu mai e ca pe vremea ta..."ca copilul nul cresti dupa carte"Argue

Eu am o temere ca voi fi nevoita sa plec pe undeva si sami las copilul acasa cu ea.sau cumnatamea si cand moi intoarce moi ingrozi ca mi la indopa cu ceva...plans

E foarte rau ca nu gasim nimic ca sa ne mutam doar noiplans plans plans
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.