Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Andreea06 wrote:E bine momentan, am un meeting acuma si apoi fug la lidl langa sa iau rontaieli, am primit deja o cana personalizata cu proiectul nostru, sigla lui are o pasare asa si i-au editat-o si au pus un bebe in paturica acolo, in cioc, cum duce barza, foarte cute. Si mi-au mai luat o minge din aia mare de gimnastica, sa stai pe ea  La mine sunt mai mult barbati pe aici, sunt singura femeie din echipa si in sediu mai sunt doar cateva femei, asa e in IT.. Mai ies la pranz azi cu o colega de la sediul de langa, mi-e mai apropiata.. si in rest, mai lejer asa, am multe de strans si de curatat chestiile prin calc ca oricum mi se sterge tot dar sa ma asigur si eu. Ieri am avut o dezamagire/surpriza cu veniturile pe concediul asta de 126 zile, din pacate la mine suma nu e mai mare, din contra, e mai mica decat salariul meu.. fiindca eu sunt scutita de impozitul acela de 16% si deci brutul e mai mic decat in mod normal. Practic se anuleaza cei 15% (ca se ia 85%) cu cei 16% si se ajunge la salariul meu cam, dar se mai scade putin putin CAS si zilele lucratoare conteaza, fata de in mod normal. Pe decembrie sunt doar 18 zile lucratoare  Asta este, mergem inainte cum putem. Referitor la bani la mine a intrat bine si e calculat pe zile calendaristice din ce am observat. Pe iulie a fost usor mai putin fata de august desi amandoua sunt luni cu 31 de zile insa mi-am dat seama ca e din cauza ca in iulie am inceput prenatalul din 3.07 de luni si au fost 29 zile de prenatal iar in august am avut 31 zile de prenatal. Eu nu am fost scutita de impozit. Aveam bonusuri la fiecare 3 luni si cred ca s-au pus si tichetele de masa astfel incat imi intra o suma cam egala cu salariul de incadrare, deci destul de bine :) |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Inawar wrote: Referitor la bani la mine a intrat bine si e calculat pe zile calendaristice din ce am observat. Pe iulie a fost usor mai putin fata de august desi amandoua sunt luni cu 31 de zile insa mi-am dat seama ca e din cauza ca in iulie am inceput prenatalul din 3.07 de luni si au fost 29 zile de prenatal iar in august am avut 31 zile de prenatal. Eu nu am fost scutita de impozit. Aveam bonusuri la fiecare 3 luni si cred ca s-au pus si tichetele de masa astfel incat imi intra o suma cam egala cu salariul de incadrare, deci destul de bine :)
Eu stiu ca nu intra bonurile de masa.. intra doar brutul de pe cim trecut, pe ultimele 6 luni. Se face o medie pe zi, si suma aia se inmulteste cu 85% si cu cate zile lucratoare sunt in luna aia.. ca unele au 21 zile, altele 22 zile lucratoare.. si decembrie 18, ca sunt sarbatori.. Oricum, daca esti happy, asta conteaza. Eu aveam alte asteptari ca am calculat eu gresit cu un calc online conversia net->brut.. cand de fapt m-am uitat pe cim e mult mai mic brutul decat calculatorul ala, fiindca am scutit impozitul. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| Andreea06 wrote:
Eu stiu ca nu intra bonurile de masa.. intra doar brutul de pe cim trecut, pe ultimele 6 luni. Se face o medie pe zi, si suma aia se inmulteste cu 85% si cu cate zile lucratoare sunt in luna aia.. ca unele au 21 zile, altele 22 zile lucratoare.. si decembrie 18, ca sunt sarbatori.. Oricum, daca esti happy, asta conteaza. Eu aveam alte asteptari ca am calculat eu gresit cu un calc online conversia net->brut.. cand de fapt m-am uitat pe cim e mult mai mic brutul decat calculatorul ala, fiindca am scutit impozitul.
Andreea..de aceste calcule cine se ocupa? Contabilitatea? Iar banii se iau la data de salariu, urmand ca angajatorul sa isi recuereze apoi de la stat? Ms |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Neata M-am trezit a?a de vesela ?i îndragostita parca toata noaptea am visat pe bebe cum se mi?ca el acolo...deja sunt topita Indiferent ce a fi pâna la urma, sa fie sanatos ,ca mami ?i tati oricum îl va iubi muuuult Mada, urmatorul control e pe 9 octombrie ptr partea a doua a testului integrato( dar doctorita a zis ca nu crede ca o sa zica aia ceva ca ei se grabesc sa faca totul), si am de refacut toxicologia aia si hemoglobina( sa vedem daca incepem perfuziile ), apoi pe 13 oct mergem la doctorita sa vedem rezultatele, iar pe 6 noiembrie avem morfologia pe trimestrul 2. Cred ca atunci o sa stim mai sigur ce e.
Cam astea is planurile deocamdata. Si ah, e ultima mea saptamana de liniste ....soacra mea vine vinerea viitoare
|
|

| Andreea06 wrote:
Eu stiu ca nu intra bonurile de masa.. intra doar brutul de pe cim trecut, pe ultimele 6 luni. Se face o medie pe zi, si suma aia se inmulteste cu 85% si cu cate zile lucratoare sunt in luna aia.. ca unele au 21 zile, altele 22 zile lucratoare.. si decembrie 18, ca sunt sarbatori.. Oricum, daca esti happy, asta conteaza. Eu aveam alte asteptari ca am calculat eu gresit cu un calc online conversia net->brut.. cand de fapt m-am uitat pe cim e mult mai mic brutul decat calculatorul ala, fiindca am scutit impozitul.
Am verifica acum pe calendar sa vad zilele lucratoare pe iulie si august si sunt 21 cu 23, deci da, august are mai multe zile. Sa vedem septembrie ca are 21 zile lucratoare ca si iulie si o sa fiu atenta daca intra exact aceeasi suma. Desi in august a fost 15 zi libera de sarbatoare, ar ramane 22 zile.
|
|

| delia.c.yaya wrote:Neata M-am trezit a?a de vesela ?i îndragostita parca  toata noaptea am visat pe bebe cum se mi?ca el acolo...deja sunt topita Indiferent ce a fi pâna la urma, sa fie sanatos ,ca mami ?i tati oricum îl va iubi muuuult Mada, urmatorul control e pe 9 octombrie ptr partea a doua a testului integrato( dar doctorita a zis ca nu crede ca o sa zica aia ceva ca ei se grabesc sa faca totul), si am de refacut toxicologia aia si hemoglobina( sa vedem daca incepem perfuziile  ), apoi pe 13 oct mergem la doctorita sa vedem rezultatele, iar pe 6 noiembrie avem morfologia pe trimestrul 2. Cred ca atunci o sa stim mai sigur ce e. Cam astea is planurile deocamdata. Si ah, e ultima mea saptamana de liniste  ....soacra mea vine vinerea viitoare A fost ceva timp soacra plecata Macar acum te simti mai bine si au mai trecut si greturile ca in zilele alea mai soacra iti lipsea pe cap :) |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| delia.c.yaya wrote:Neata M-am trezit a?a de vesela ?i îndragostita parca  toata noaptea am visat pe bebe cum se mi?ca el acolo...deja sunt topita Indiferent ce a fi pâna la urma, sa fie sanatos ,ca mami ?i tati oricum îl va iubi muuuult Mada, urmatorul control e pe 9 octombrie ptr partea a doua a testului integrato( dar doctorita a zis ca nu crede ca o sa zica aia ceva ca ei se grabesc sa faca totul), si am de refacut toxicologia aia si hemoglobina( sa vedem daca incepem perfuziile  ), apoi pe 13 oct mergem la doctorita sa vedem rezultatele, iar pe 6 noiembrie avem morfologia pe trimestrul 2. Cred ca atunci o sa stim mai sigur ce e. Cam astea is planurile deocamdata. Si ah, e ultima mea saptamana de liniste  ....soacra mea vine vinerea viitoare
Important e sa fie sanatos, nu conteaza ce e , ca la fel il iubesti!
Poate rezolvati cat mai curand cu chiria sa va mutati singuri, sa va cresteti copilasul in liniste fara sa fii stresata de altii, ca sigur dinncate spui despre soacra, o sa se bage ....
Eu am.noroc ca stam siguri, doar in august am stat cu ai lui pt ca nu era gata casa noastra sa ne putem muta la noi, dar nu ama dus.o rau cu ei, gatea soacra , facea ea treburile casei, pe mine.ma fugareau doar la cunparaturi si drumuri cu masina. Pana la anu' e si casa.noastra gata sa ne mutam, pt ca la anu e inposibil sa stau la soacramea , pt ca la parter sta siacra si la etaj fratele sotului si o sa vina si ei in tara la anu' , o sa mai fie si soara lu barbata-miu ... si unde.s multi la.un loc imposibil sa nu fie certuri, plus ca noi obsa avem bebe mic si mai bine cu treaba noastra. Aseara am visat ca aveam o fetita si ii puneam caciulite roz si sotul spunea sa.I pun rosii ca.i sta mai bine cu rosu
Pana acum au trecut repede 18s ... dar parca incep sa treaca din ce in ce mai greu.
|
|

| Inawar , da bebe semne ca vrea sa vina? Cum sunt ultimele zile cu burtica? |
|

Inregistrat: 11/4/2016 Mesaje: 1018
| Fetelor!! Mie imi este rau.. O stare atat de enervanta..parca nici nu ma ia, nici nu ma lasa.. Imi este foarte foame, daca nu mananc ma ia si mai rau, dar dupa ce mananc imi vine greataaaaa
Nu am ajuns sa vomit, sper sa nu..., dar este foarte naspa si asa Isi face simtita prezenta bebe |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Chiar sincer nu stim la ce vine, ca de munca nu mai are...si vrea sa stea pana in decembrie doar.. Pana acum eu faceam curat si mancare...sper sa numi dea programul peste cap...mam invatat cu liniste... La ea de dimineata la 5 pana seara tarziu urla tv, mai urla si ea la telefon...
Sper sa nu innebunesc
|
|

| MadaMadalyna wrote: Inawar , da bebe semne ca vrea sa vina? Cum sunt ultimele zile cu burtica? Vad ca are rabdare, azi a dat din picioruse de dimineata si i-am zis ca mai un pic Oricum miscarile sunt mult mai finute ca e la termen si sta inghesuit. M-am obisnuit cu burtica dar abia astept momentul, desi stiu ca urmeaza noi provocari cu lipsa de somn, alaptarea, sa-l calmez cand plange... |
|

| AleC wrote:Andreea..de aceste calcule cine se ocupa? Contabilitatea? Iar banii se iau la data de salariu, urmand ca angajatorul sa isi recuereze apoi de la stat? Ms Da, contabilitatea mi-a facut o simulare sa stiu eu orientativ, o sa intre in ziua de salar tot de la firma si ei isi recupereaza apoi. Doar indemnizatia aia de 1 an sau 2 ani o sa fie separat si tre asteptat dupa ea... |
|

| lixandra_alexandra wrote:Fetelor!! Mie imi este rau.. O stare atat de enervanta..parca nici nu ma ia, nici nu ma lasa.. Imi este foarte foame, daca nu mananc ma ia si mai rau, dar dupa ce mananc imi vine greataaaaa Nu am ajuns sa vomit, sper sa nu..., dar este foarte naspa si asa Isi face simtita prezenta bebe Bine ca nu ai vomitat, daca esti la lucru poate reusesti sa pleci mai repede sa te odihnesti. Oricum mai putin si inchei trim 1, mai rezisti tu :) |
|

| Inawar wrote:Vad ca are rabdare, azi a dat din picioruse de dimineata si i-am zis ca mai un pic Oricum miscarile sunt mult mai finute ca e la termen si sta inghesuit. M-am obisnuit cu burtica dar abia astept momentul, desi stiu ca urmeaza noi provocari cu lipsa de somn, alaptarea, sa-l calmez cand plange... Ce draguuut, o sa fie cumintel, nu mai e mult. Mie mi se pare fascinant cum stau ei cu capul in jos si nu li se face rau :)) |
|

| Inawar wrote:Vad ca are rabdare, azi a dat din picioruse de dimineata si i-am zis ca mai un pic Oricum miscarile sunt mult mai finute ca e la termen si sta inghesuit. M-am obisnuit cu burtica dar abia astept momentul, desi stiu ca urmeaza noi provocari cu lipsa de somn, alaptarea, sa-l calmez cand plange...
Poate sa.si anunte venirea din moment in moment
Mi se par niste minuni nasterile copiilir, cum se forneaza eI si cresc in burtica apoi apar in bratele noastre si sunt asa frumosi si de mici. |
|
|