Gravidutzele noastre dragi - 40
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alina89
Scris: Monday, September 11, 2017 2:50 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/21/2017
Andreea06 wrote:
Hm, pe un grup pe fb intreaba o mamica:
mamici, care nu lasati copilul la tv, nu va mai uitati nici voi deloc, niciodata? cele care aveti grija cam singure de copii, cum va mai deconectati? Eu spre exemplu predau engleza si imi mentineam cunostintele actualizate prin ascultarea serialeleor, acum ce fac?

Asa ciudate mi se par extremele astea, eu cred ca tre sa fie un echilibru ok, in care poti lasa copilul si cu tehnologia, controlat la modul sa nu intre pe net oriunde sau pe tv oriunde si sa nu fie rau, nepoteii mei au tablete si au timp alocat, la fel si pe tv la desene si asta nu inseamna ca ei nu mai vor sau nu stiu sa se mai joace fara tehnologie. Sunt tot copii, le iei tableta, isi iau jucariile sau ies prin curte si se joaca, isi gasesc de lucru.

Mi se pare exagerat la noi taberele astea extreme legate de alaptare (si exclusiv doar sanul si ca si suzeta sa stea bebe acolo cat vrea, exclus orice biberon, tetina, suzeta, protectoare de mamelon etc. si pana la orice varsta, autointarcat, apai mie una mi se pare super ciudat un copil de 3-4 ani sa il vad la san, nu stiu altii cum sunt... ), de crestere, educatie, sleep training sau daca ii faci vreun program de somn la copil e considerat bau bau si "dresaj" am mai citit..

lasa ca azi dimineata vazusem o poza cu o femeie care alapta un copil de 7 ani. Big Surprise poti sa ai lapte atatia ani sau pur si simplu sta agatat cu sanul mamei in gura si molfaie acolo de zor? Si tot asa mai citisem de o mama ca baietelul ei de 3 ani o alearga prin toata casa, se taraie de picioarele ei, nu o lasa sa mearga si pe unde o pride o dezbraca si ia sanu in gura. era disperata femeia si zicea ca intra in depresie ca nu stie unde sa se mai ascunda de el.

eu vreau sa imi alaptez copilul, dar totusi astea sunt duse la extrem rau. eu o sa ii dau suzeta, am intrebat un medic pediatru ca sa stiu daca ma apuc sa cumpar sau nu si a zis ca da, e ok, dar pana la maxim 2 ani si sa nu stea toata ziua cu suzeta in gura, data la nevoie cand trebuie linistit doar. asa am cumparat si 4 biberoane si mi s-a zis ca la ce mi-au trebuit daca il alaptez.. dar na mai plec de acasa si fara bebe ma gandesc, sau poate trebuie sa ii dau un siropel ceva odata si cumva trebuie sa il prepar, nu? O mamica zicea ca ea isi da pe san cu siropul sau ce mai trebuie sa dea la bebe si asa cand il pune la san consuma si ce si-a pus ea acolo, dar ca nu ii da biberon ca dupa refuza sanul.. oricum am cumparat tetine cu flux lent, ca sa nu se prinda bebe ca e mai usor la biberon.

alexutza_88
Scris: Monday, September 11, 2017 2:56 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/16/2017
alina89 wrote:

lasa ca azi dimineata vazusem o poza cu o femeie care alapta un copil de 7 ani. Big Surprise poti sa ai lapte atatia ani sau pur si simplu sta agatat cu sanul mamei in gura si molfaie acolo de zor? Si tot asa mai citisem de o mama ca baietelul ei de 3 ani o alearga prin toata casa, se taraie de picioarele ei, nu o lasa sa mearga si pe unde o pride o dezbraca si ia sanu in gura. era disperata femeia si zicea ca intra in depresie ca nu stie unde sa se mai ascunda de el.

eu vreau sa imi alaptez copilul, dar totusi astea sunt duse la extrem rau. eu o sa ii dau suzeta, am intrebat un medic pediatru ca sa stiu daca ma apuc sa cumpar sau nu si a zis ca da, e ok, dar pana la maxim 2 ani si sa nu stea toata ziua cu suzeta in gura, data la nevoie cand trebuie linistit doar. asa am cumparat si 4 biberoane si mi s-a zis ca la ce mi-au trebuit daca il alaptez.. dar na mai plec de acasa si fara bebe ma gandesc, sau poate trebuie sa ii dau un siropel ceva odata si cumva trebuie sa il prepar, nu? O mamica zicea ca ea isi da pe san cu siropul sau ce mai trebuie sa dea la bebe si asa cand il pune la san consuma si ce si-a pus ea acolo, dar ca nu ii da biberon ca dupa refuza sanul.. oricum am cumparat tetine cu flux lent, ca sa nu se prinda bebe ca e mai usor la biberon.

Unele mamici sunt exagerate rau. Cred ca trebuie sa cre?tem un copil intr-un mod echilibrat. Si eu am luat suzete, biberoane.
Andreea06
Scris: Monday, September 11, 2017 3:01 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
alina89 wrote:

Depinde mult de copil dar nu cred ca e o regula ca vai o sa refuze sanul daca bea din biberon o data.. ca doar laptele care il pui la frigider/congelator, stocat de la pompa, cu ce il dai?

Eu nu o sa alaptez cat vrea bebe, cred ca pe la 1 an juma maxim... mi se pare mult mai usor pentru copil asa, sa se desparta de san, decat cand e mult mai constient la 3 ani si ii ramane si amintirea, ca de la 3 ani deja avem amintiri asa..

Legat de suzeta, tot pe grupurile de fb erau mamici si intrebau ca ce sa se faca, copilul sta cu degetele in gurita, ca n-are suzeta. Si problema e mai grava asa ca mana e la dispozitie oricand, varul meu a fost ff greu dezvatat de deget, statea cu el in gura si era maricel gen tot asa 7 ani.. Cu suzeta macar i-o iei tu cand nu mai vrei asa treptat, tot mai rar, si gata, nu-i.

Eu tot 4 biberoane am, un set de la avent cu 2 de 125ml si 2 de 250ml parca, pe viitor mai vad daca mai trebuie sau nu, initial e destul. Suzete am 2 din alea intregi turnate de silicon tot, si la fel mai vad pe parcurs daca vrea alte forme, pt 0-3 luni momentan mi-e de ajuns de proba ce am..
Inawar
Scris: Monday, September 11, 2017 3:41 PM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
Exagerat rau sa pui copilul la titi la 7 ani! Nici nu cred ca avea lapte, ala micu se juca cred :))
La varsta asta merge la scoala stie si el una alta...
Eu cred ca o sa fie dificil alaptatul cand cresc dintisorii ca te capseaza, se incepe diversificarea si el incet prinde gustul alimentelor.
Cred ca dupa 1 an incet, incet e ok sa-l dezveti, asta pt cine are lapte atata timp.
alina89
Scris: Monday, September 11, 2017 3:42 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
sa va arat hainutele mele preferate din ce am luat pentru bebe. mai avem cateva body, dar sunt simple si marimi mai mari in rest trebuie sa fac listuta cu ce am de cumparat din fiecare, cate body, cate caciulite etc :D

alina89 attached the following image(s):
20170911_131259.jpg20170911_131322.jpg20170911_131345.jpg

Andreea06
Scris: Monday, September 11, 2017 3:49 PM
Nivel

Inawar wrote:
Exagerat rau sa pui copilul la titi la 7 ani! Nici nu cred ca avea lapte, ala micu se juca cred :))
La varsta asta merge la scoala stie si el una alta...
Eu cred ca o sa fie dificil alaptatul cand cresc dintisorii ca te capseaza, se incepe diversificarea si el incet prinde gustul alimentelor.
Cred ca dupa 1 an incet, incet e ok sa-l dezveti, asta pt cine are lapte atata timp.

Clar, si sora mea mi-a zis ca de la 4 anisori deja pot avea erectie baieteii. Mie mi se pare tare ciudat, nu judec pe altele care asa considera ca e cel mai bine pt copilul lor, doar eu nu pot sa ma uit cu drag la poze pe grupurile acelea de alaptare cu copii asa mari la san. Nu stiu, mi se pare ciudat mie.

Alina, sunt taaaare dragute hearts hearts computerlove
laura513
Scris: Monday, September 11, 2017 4:20 PM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2017
Fetelor tre' musai sa va arat cu ce m-am distrat azi Lol

laura513 attached the following image(s):
evainthewomb.png

Inawar
Scris: Monday, September 11, 2017 4:23 PM
Nivel

laura513 wrote:

Am mai vazut poze cu burtici pictate dar la tine parca nu e atata Lol
Sau ce e in poza?
Andreea06
Scris: Monday, September 11, 2017 4:23 PM
Nivel

laura513 wrote:

Aia e burtica ta? Haha, ce tare!
E f rotunjoara.

Am uitat sa va zic, azi am observat o vergetura pe burtica, e movie.. e mica, dar lata.. cred ca o sa tot fac de acum, pe masura ce tot creste burtica Cray Cray

Andreea06 attached the following image(s):
21624113_1514311878607485_1969270835_n.jpg

laura513
Scris: Monday, September 11, 2017 4:28 PM
Nivel

Inawar wrote:

Am mai vazut poze cu burtici pictate dar la tine parca nu e atata Lol
Sau ce e in poza?

E o chestiune de unghi si perspectiva, plus ca am profitat de faptul ca-s un pic mai balonata momentan Lol Dimineata eram mai slim. Uite cat e burtica dupa ce trece faza minunata de dimineata cand nu ma simt chiar cat o balena ras

laura513 attached the following image(s):
bebeeva.png

Inawar
Scris: Monday, September 11, 2017 4:32 PM
Nivel

laura513 wrote:

Am profitat de faptul ca-s un pic mai balonata momentan Lol Dimineata eram mai slim. Uite cat e burtica dupa ce trece faza minunata de dimineata cand nu ma simt chiar cat o balena ras

Ai talent la pictura :)
Conteaza si unghiul din care e pozata burtica, asa luata de jos se vede altfel.
laura513
Scris: Monday, September 11, 2017 4:35 PM
Nivel

Inawar wrote:

Ai talent la pictura :)
Conteaza si unghiul din care e pozata burtica, asa luata de jos se vede altfel.

Merci frumos Cheek Kiss
Da, mi-ai raspuns cand modificam si eu raspunsul, am pictat-o stand cu burta-n sus si printre loviturile bebelinei, burtica oricum e rotunda si se vede ca si cum ar fi ditamai planeta din unghiul ala Lol
Inawar
Scris: Monday, September 11, 2017 4:37 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Aia e burtica ta? Haha, ce tare!
E f rotunjoara.

Am uitat sa va zic, azi am observat o vergetura pe burtica, e movie.. e mica, dar lata.. cred ca o sa tot fac de acum, pe masura ce tot creste burtica Cray Cray

Of, poate se reface pielea dupa nastere, astea mov sunt proaspete si au sanse.
Eu m-am tot uitat la mine si nu e niciuna dar cred ca pielea va fi mai zbarcita pana isi revine.
Inawar
Scris: Monday, September 11, 2017 4:39 PM
Nivel

laura513 wrote:

Merci frumos Cheek Kiss
Da, mi-ai raspuns cand modificam si eu raspunsul, am pictat-o stand cu burta-n sus si printre loviturile bebelinei, burtica oricum e rotunda si se vede ca si cum ar fi ditamai planeta din unghiul ala Lol

Ce bine e acasa, nu? Cheek Kiss
Andreea06
Scris: Monday, September 11, 2017 8:52 PM
Nivel

Inawar wrote:

Of, poate se reface pielea dupa nastere, astea mov sunt proaspete si au sanse.
Eu m-am tot uitat la mine si nu e niciuna dar cred ca pielea va fi mai zbarcita pana isi revine.

Da, sigur ca fi piele adunata apoi.. ca nu se poate retrage de indata. O sa port numai pantaloni gen colanti cu talie inalta :)) noroc ca e iarna.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.