Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| alexutza_88 wrote:
Apara-ti drepturile cu înver?unare!! Nu o lasa sa profite de tine, nu e legal sa te concedieze!! Aplica cele spuse de Andreea, are dreptate. Cum pot exista asa oameni pe lume, fara suflet??? Oricum ar fi, nu te lasa. Daca simti ca treaba asta pune prea multa presiune pe tine, sa vorbeasca sotul tau cu ea, nu e corect sa te enervezi tu si sa iti faci rau din cauza ei.
Fetelor voi aveti dreptate dar ma lupt cu morile de vant Pana acum nu a venit nimeni sa se angajeze iar acum s-au trezit brusc cu 4 fete si ma ia sefa cu ”Vai, Laura, pur si simplu nu am de ce sa te mai chem, uite si tu, ce sa mai faci aici? Eu nu iti intrerup contractul de munca, ca sa ai continuitate (mai ce marinimoasa esti, dar oricum nu ai voie legal!! Nici daca nu eram gravida nu avea voie de pe o zi pe alta sa mi-l intrerupa) dar nu mai pot sa te chem ca nu pot sa platesc atatia oameni.” De parca ar fi problema mea... ca eu cand ma luptam singura pe tura cu un restaurant imens nu pasa nimanui, cand ajungeam seara cu picioarele rupte acasa, cand nu mancam pana pe la 6 seara pentru ca nu aveam timp (vreo 2 duminici nu am mancat deloc ca nu am avut cand), cand ma foiam noaptea si dormeam rau ca visam ca nu mai fac fata la locul de munca, asta nu pasa nimanui.
In fine, incepand cu data de 7.09 sunt in concediu medical pana pe 30 si apoi direct prenatal. Ma bucur pentru ca de acum chiar e cazul sa am mai multa grija de mine, pentru ca m-am neglijat si nu e ok. Tre sa dorm bine, sa mananc bine, sa ma plimb, sa-mi vad prietenii etc. Asadar tot raul spre bine.
Mi-am vazut bebelina la ecograf, are 1 kg si e asa dragalasaaaa A stat cuminte si i-am vazut fatzuca, a si cascat de vreo 2 ori si eram topita de tot Atata doar ca fiind iar la spital, nu am poze cu ea Parca a simtit ca nu am cu ce s-o pozez si a stat frumos, ca sa-mi faca in ciuda. I feel in love
Mergem inainte cu spor! |
|

| Andreea06 wrote:Eu sunt bine in mare, doar arsurile imi mai dau de furca. Si ieri am avut ceva durere de spate si un junghi asa intre coaste mai sus, f ciudat. M-a masat sotul.. ca am ajuns sa plang, eram pe coltar acasa si ma durea si cand respiram, oricum hormonii ieri..... :))
Inca nu are o pozitie ciudata bebe sau nu e asa mare incat sa ma doara cand loveste, e chiar cute. La eco era cu capul in jos si fundicul in capul stomacului.
Sa vad si eu cartea asta de care spuneti.. :)
La mine sta de-a curmezisul bebelina A zis dr ca deocamdata are voie sa stea cum vrea ea, dar mai spre final e musai sa treaca in pozitia culcat cu capu-n jos, macar aici sa nu fie incapatanata ca ta-su
Draguta si eu mai am arsuri din cand in cand si imi amestec un pic de bicarbonat cu apa (un varf de lingurita) si iau 2-3 guri, e cam bleah la gust dar imi trece in cateva minute. Iau doar cand e musai si strict cat imi trebuie ca sa treaca, nu beau toata "doza". |
|

| Crissy wrote:multuuuuuu
Felicitari Crissy! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| laura513 wrote:Fetelor voi aveti dreptate dar ma lupt cu morile de vant  Pana acum nu a venit nimeni sa se angajeze iar acum s-au trezit brusc cu 4 fete si ma ia sefa cu ”Vai, Laura, pur si simplu nu am de ce sa te mai chem, uite si tu, ce sa mai faci aici? Eu nu iti intrerup contractul de munca, ca sa ai continuitate (mai ce marinimoasa esti, dar oricum nu ai voie legal!! Nici daca nu eram gravida nu avea voie de pe o zi pe alta sa mi-l intrerupa) dar nu mai pot sa te chem ca nu pot sa platesc atatia oameni.” De parca ar fi problema mea... ca eu cand ma luptam singura pe tura cu un restaurant imens nu pasa nimanui, cand ajungeam seara cu picioarele rupte acasa, cand nu mancam pana pe la 6 seara pentru ca nu aveam timp (vreo 2 duminici nu am mancat deloc ca nu am avut cand), cand ma foiam noaptea si dormeam rau ca visam ca nu mai fac fata la locul de munca, asta nu pasa nimanui. In fine, incepand cu data de 7.09 sunt in concediu medical pana pe 30 si apoi direct prenatal. Ma bucur pentru ca de acum chiar e cazul sa am mai multa grija de mine, pentru ca m-am neglijat si nu e ok. Tre sa dorm bine, sa mananc bine, sa ma plimb, sa-mi vad prietenii etc. Asadar tot raul spre bine. Mi-am vazut bebelina la ecograf, are 1 kg si e asa dragalasaaaa  A stat cuminte si i-am vazut fatzuca, a si cascat de vreo 2 ori si eram topita de tot  Atata doar ca fiind iar la spital, nu am poze cu ea  Parca a simtit ca nu am cu ce s-o pozez si a stat frumos, ca sa-mi faca in ciuda. I feel in love Mergem inainte cu spor!
Foarte nesimtita sefa ta, "marinimoasa" da.. pai si in medical cat esti, nu mai primesti bani? Si in prenatal/postnatal? Sa discuti treaba asta cu ea, tu sau sotul mai bine, sa stie madam ca nu scapa si gata.. ea o sa isi recupereze banii aia de prenatal de la stat, sa ti-i dea cand iei salariul in mod normal. Nu stiu cum e cand nu e corporatie, cine iti calculeaza cat tre sa iei, cat iti iese 85% din BRUT - tre sa iti iasa mai mult decat salariul in mana... cineva de la contabilitate cred, a restaurantului. Uite si calculatorul asta online, te ajuta mult, ca nu se calculeaza decat zilele lucratoare. https://www.spooker.ro/index.php?pag=utile&pag_utile=calculator_indemnizatie_concediu_maternitate - pui acolo cand intri in prenatal, 30 sept. si salariul pe lunile ce le cere
De ex. eu am fost surprinsa sa vad ca pe dec. sunt 18 zile lucratoare in luna aia si iese mai mica suma decat pe oct/noiembrie, iese parca chiar putin mai mica decat salariul meu in mana, e f aiurea asta, dar na.
E bine ca iti iei asa concediu medical si prenatal, continuitate ei, dar tre sa ai si venituri pe lunile astea ultimele, pt ca se iau ultimele 12 luni de cand se naste bebe. Tu daca nu mai incasezi nimic din sept incolo.. nu e ok, iti iese indemnizatia mai mica. Plus ca legal nu are voie.. |
|

| Fetele, m-am uitat sapt trecuta la cateva videouri legate de primul ajutor la bebelusi, nu le mai stiu exact care au fost, dar erau facut de un cadru specializat de la situatii de urgente. Va recomand sa urmariti si voi, mi s-au parut tare utile.. ca evident o sa ne panicam maxim atunci si e pacat sa nu stim ce sa facem cu cata informatie e in jurul nostru astazi.
https://www.youtube.com/results?search_query=primul+ajutor+bebelusi |
|

Inregistrat: 6/3/2016 Mesaje: 542
| Andreea eu am dormit pana la 7 sapt cu fetita si cu tati ca nu reuseam sa o dezvat de dormitul cu noi apoi am pus-o in patutul ei..a plans in primele nopti,dar apoi s-a invatat.de fapt seara cand o puneam plangea,pe timpul noptii nu.
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 6/10/2017 Mesaje: 118
| Hello! Sunt Ioana ?i ma bucur ca am trecut de la aspirici la cele cu burtica! Am avut 2 sarcini pierdute!acum sunt la a treia ?i cu speran?a va fi totul bine! Acum fac tot tratamentul pt mentinere! Bebe are 8 saptamâni ?? |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Ioana 08 wrote:Hello! Sunt Ioana ?i ma bucur ca am trecut de la aspirici la cele cu burtica! Am avut 2 sarcini pierdute!acum sunt la a treia ?i cu speran?a va fi totul bine! Acum fac tot tratamentul pt mentinere! Bebe are 8 saptamâni ??
Bine ai venit, Ioana! Sa ramai cu noi pana la termen de data asta! |
|

Inregistrat: 12/5/2016 Mesaje: 1452
| Ioana 08 wrote:Hello! Sunt Ioana ?i ma bucur ca am trecut de la aspirici la cele cu burtica! Am avut 2 sarcini pierdute!acum sunt la a treia ?i cu speran?a va fi totul bine! Acum fac tot tratamentul pt mentinere! Bebe are 8 saptamâni ??
Hey, chiar ma intrebam cand o sa apari! . Bine ai venit la noi! Sarcina usoara ! O sa fie bine de data asta . |
|

| Ioana bine ai venit la noooi! Sa fie o sarcina usoara si bobita sa ramana cuminte pana la termen! |
|

| Deci m-am chinuit vreo ora sa dau de cap la un colt de unghie ce ma deranja la degetul de la picior. Ma durea de cateva zile dar nu gasisem nici un colt, cand colo era ff aproape de baza :( si am reusit sa vad azi ca era inflamata acolo spre baza carnea.
Nu ca pot povesti caaaat de greu ajungi la unghii cu burta mare in fata, haha, dar am reusit cumva sa tai... sperrr ca de tot, atata ca mi-a dat si sangele, cred ca mi se facuse putin bubita acolo. Sper sa imi treaca, ca asa simt ca ma doare acolo, chiar daca nu fac nimic si doar stau in pat.
Aveti ceva sfaturi? Sa dau cu vreun spray cicatrizant, sa mai stau cu picioarele in apa? Sper sa nu se infecteze sau ceva. N-am mai avut asa, adica mereu reuseam sa tai coltul si gata, era ok. |
|
Inregistrat: 1/16/2017 Mesaje: 730
| Andreea06 wrote:Deci m-am chinuit vreo ora sa dau de cap la un colt de unghie ce ma deranja la degetul de la picior. Ma durea de cateva zile dar nu gasisem nici un colt, cand colo era ff aproape de baza :( si am reusit sa vad azi ca era inflamata acolo spre baza carnea.
Nu ca pot povesti caaaat de greu ajungi la unghii cu burta mare in fata, haha, dar am reusit cumva sa tai... sperrr ca de tot, atata ca mi-a dat si sangele, cred ca mi se facuse putin bubita acolo. Sper sa imi treaca, ca asa simt ca ma doare acolo, chiar daca nu fac nimic si doar stau in pat.
Aveti ceva sfaturi? Sa dau cu vreun spray cicatrizant, sa mai stau cu picioarele in apa? Sper sa nu se infecteze sau ceva. N-am mai avut asa, adica mereu reuseam sa tai coltul si gata, era ok.
Am patit-o si eu saptamana asta. Am incercat cu crema de galbenele, nicio treaba. Ma durea cand calcam si era inflamat. Am pus o bobita mica de baneocin crema si a trecut peste noapte. Dermatologul mi-a zis ca nu e problema daca e folosit in cantita?i infime, m-am ars acum câteva saptamâni pe mana si nici in ruptul capului nu am pus baneocin, însa nu se vindeca. Cand am ajuns la bucure?ti am facut o vizita la dermatolog si a zis ca era bine imediat dupa ce m-am ars sa ung cu baneocin, are efect rapid. Ahhh ce ma laudam zilele trecute cu nop?ile mele lini?tite....de 2 nopti bufeuri si insomnii începând de la 4 dimineata. M-am trezit fleasca mai devreme |
|
Inregistrat: 1/16/2017 Mesaje: 730
Bine ai venit printre noi!! Sarcina usoara si la termen!! |
|
Inregistrat: 5/31/2017 Mesaje: 868
| Ioana 08 wrote:Hello! Sunt Ioana ?i ma bucur ca am trecut de la aspirici la cele cu burtica! Am avut 2 sarcini pierdute!acum sunt la a treia ?i cu speran?a va fi totul bine! Acum fac tot tratamentul pt mentinere! Bebe are 8 saptamâni ?? Bine ai venit! |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Andreea06 wrote:Deci m-am chinuit vreo ora sa dau de cap la un colt de unghie ce ma deranja la degetul de la picior. Ma durea de cateva zile dar nu gasisem nici un colt, cand colo era ff aproape de baza :( si am reusit sa vad azi ca era inflamata acolo spre baza carnea.
Aveti ceva sfaturi? Sa dau cu vreun spray cicatrizant, sa mai stau cu picioarele in apa? Sper sa nu se infecteze sau ceva. N-am mai avut asa, adica mereu reuseam sa tai coltul si gata, era ok.
Eu am scapat de vreo doi ani de priblema colturilor crescute in carne
Sotul a avut iarna asta probleme cubun colt , cam 3-4 luni s.a chinuit cu el , a crapat si carnea ... si a scapat de problema facand seara baie la picioare cu apa si bicarbonat ... asa s.a vindecat rana si a reusit sa scoata siplacenta coltul usor . |
|
|