Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Andia wrote:
Mada, ati incercat sa comunicati in limba engleza macar? Sau daca ai o tableta ceva, sa folosesti macar google translate... Sau poate exista prin spital cineva care stie si romana si italiana, ca vad ca pe el nu te poti baza.... :( Pana la urma cred ca il poti lasa pe el afara sa astepte si intri doar tu cu persoana care te poate ajuta sa comunici cu medicul, asta e... el sa intre doar la eco unde vede ceva si gata.
Nu poti merge cu 2 persoane, dupa sa intre unu, sa iasa altul. Stiu mai multa italiana ca engleza.... S.ar pierde mult timp cu translator pe telefon, iar programarea innsine e de 15 minute si oricum stai cam 20 acolo. In italia doctorii care au cabinetul lor privat si nu lucreaza in spital sunt oblogati sa faca ore si in clinici , iar doctorul la care merg e doar joia in clinica asta si e super aglomerat, nu ar fi timp sa stea dupa mine sa ne chinuim asa vb asa, el oricum.sta la.fiecare pacienta mai mult de 15 minute pt ca iti explica cu lux de amanunte ce vezi cand face ecograf, dar la noi explica degeaba si eu ma enervez ca nu inteleg... |
|

| Iar doctor ginecolog roman nu cred ca e in zona. In spital e o asistenta romanca, cand am foat internata cu prima sarcina si aveam 2 saptamani de.cand eram in italia, nu a vrut deloc sa vorbeasca romaneste, se dadea italianca ..... iar a doua experienta a fost medicul de familie : sotul e inscris la medic de familie aici si sa mearga sa vada ce sa faca sa ma.inscrie si pe mine . Doctorita lui de familie e romanca dar nu zice in romana nici macar un cuvant....
Aici trebuie sa te feresti de romanii care s.au ajuns .... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Imi pare rau Mada... atunci cred ca cea mai buna idee e asta cu foaia, sa iti scrie o prietena pe foaie ce ai de zis si sotul doar sa iti mai traduca ce zice medicul, ce tratament sa iei etc. sau daca mai are vreo intrebare. Dar tre sa discuti serios si cu el, cand te calmezi.. sa ii spui ca tre sa zica adevarul la doctor, daca tie iti e rau, sa spuna asta.. ca doar nu se supara doctorul. Nu e de politete treaba ca atunci cand te intreaba cineva cu care n-ai vorbit de mult "ce mai faci?" si ii zici bine din instinct ca doar nu te apuci sa ii povestesti problemele tale. E medicul tau, tre sa stie ce e cu tine.. si tu nu poti sta cu usturimi. Poate ai ceva infectie urinara sau ceva acolo.. si nu poti naste natural cu ceva acolo jos ca se transmite si la bebe.
El ce a spus, de ce nu i-a zis cum i-ai explicat tu?
Suna daca poti, sau cineva, ca sa te programezi la morfo.. Si daca ai timp acasa cand te odihnesti, vezi pe net programele care te invata limba, macar sa avansezi pe partea asta si sa fii independenta in timp. Si cu bebe o sa mergeti la controale, vaccine etc si o sa trebuiasca sa comunici. Bafta!!
|
|

| Alina, cum e in concediuuuu?
Eu deja ma tot uit la ceas cat mai e pana la ora 4. Deja am acid gastric si mananc biscuiti pe aici.. parca nu incap pe scaun sa stau, de obicei ma lua asa dupa masa dupa ora 2.. dar acum e 11 aproape si deja.. ahhh... Mi-e sete intruna, si la birou si acasa, seara, si inainte sa dorm, intruna tre sa beau apa si apoi ma trezesc de 2 ori pe noapte sa merg la baie, abia astept sa termin si eu cu lucru.
Mi-au venit ieri draperiile comandate pt living si tre sa le calc si sa le pun caluti si sotul sa le prinda pe galerie, am ce face maine |
|

| Andreea06 wrote:Imi pare rau Mada... atunci cred ca cea mai buna idee e asta cu foaia, sa iti scrie o prietena pe foaie ce ai de zis si sotul doar sa iti mai traduca ce zice medicul, ce tratament sa iei etc. sau daca mai are vreo intrebare. Dar tre sa discuti serios si cu el, cand te calmezi.. sa ii spui ca tre sa zica adevarul la doctor, daca tie iti e rau, sa spuna asta.. ca doar nu se supara doctorul. Nu e de politete treaba ca atunci cand te intreaba cineva cu care n-ai vorbit de mult "ce mai faci?" si ii zici bine din instinct ca doar nu te apuci sa ii povestesti problemele tale. E medicul tau, tre sa stie ce e cu tine.. si tu nu poti sta cu usturimi. Poate ai ceva infectie urinara sau ceva acolo.. si nu poti naste natural cu ceva acolo jos ca se transmite si la bebe.
El ce a spus, de ce nu i-a zis cum i-ai explicat tu?
Suna daca poti, sau cineva, ca sa te programezi la morfo.. Si daca ai timp acasa cand te odihnesti, vezi pe net programele care te invata limba, macar sa avansezi pe partea asta si sa fii independenta in timp. Si cu bebe o sa mergeti la controale, vaccine etc si o sa trebuiasca sa comunici. Bafta!!
Pt morfo sa ma programez doar joi pot sa ma duc sa ma programe la el. Eu si ieri I.am spus sa ma duc cu o prietena pt ca am nevoie sa.I spun toate problemele care ma ingrijoreaza iar el nu stie cum sa le spuna. Stiu ca daca ai infectie, cand nasti natural bebe trece pe acolo cu capusorul si unele infectii il pot afectat atat de grav de poate sa orbeasca. De asta voiam sa.i zic docforul, sa nu afecteze infectia si acum pe el , si mai ales daca incep sa ma tratez din timp e mult mai bine si pt bebe si pt mine...
Am epuizat toate programele de pe magazin play pt invatat italiana, dar pt ramura asta nu te ajuta prea mult, sunt cateva cuvinte de baza .... am vrut sa ma inscriu la curs de italiana dar nu am gasit in zona mea unul care sa te invete din romana in italiana, te invata din engleza in italiana .... Pe mine ma deruteaza mult si dialectele lor, eu ce am invatat de pe internet si aplicatii am invatat italiana curata, dar ei au prescuetari, accent diferit fata de ce invat si ma chinui sa inteleg, iar de vorbit vorbesc cum le.am invatat pe net , dar nu stiu atat de multe cuvinte in cat sa explic doctorului tot ce am.... |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Andreea06 wrote:Alina, cum e in concediuuuu? Eu deja ma tot uit la ceas cat mai e pana la ora 4. Deja am acid gastric si mananc biscuiti pe aici.. parca nu incap pe scaun sa stau, de obicei ma lua asa dupa masa dupa ora 2.. dar acum e 11 aproape si deja.. ahhh... Mi-e sete intruna, si la birou si acasa, seara, si inainte sa dorm, intruna tre sa beau apa si apoi ma trezesc de 2 ori pe noapte sa merg la baie, abia astept sa termin si eu cu lucru. Mi-au venit ieri draperiile comandate pt living si tre sa le calc si sa le pun caluti si sotul sa le prinda pe galerie, am ce face maine
E bineee. Am zis ca stau sa ma odihnesc cateva zile apoi ma apuc de pus casa in ordine, dar nu prea imi iese. Fac asa ordine prin dulapuri/sertare putin cate putin si in timp ce fac mai imi vin idei de lucruri de trecut pe listele de cumparaturi. Ikea/bebetei/emag etc.
Se intoarce mama in tara la sfarsitul lunii si de data asta ramane acasa sa fie aici cand se naste bebe. Mi-au cumparat si o groaza de hainute de acolo, covorase cu animalute si stradute pt masini. Draperii pff dar cate nu au luat. Astept sa vad cu ce vin ei ca sa mai tai din lista mea si apoi cumpar ce a mai ramas
Apropo am tot cautat o carte de citit despre bebe ca tot stau acasa si am gasit reviews ft bune despre "cresterea bebelusului de la 0 la 3 ani". E groasa, grea si cu multe poze dragute. Am citit aseara 15 pag si e ft interesanta  |
|

| alina89 wrote:E bineee. Am zis ca stau sa ma odihnesc cateva zile apoi ma apuc de pus casa in ordine, dar nu prea imi iese. Fac asa ordine prin dulapuri/sertare putin cate putin si in timp ce fac mai imi vin idei de lucruri de trecut pe listele de cumparaturi. Ikea/bebetei/emag etc. Se intoarce mama in tara la sfarsitul lunii si de data asta ramane acasa sa fie aici cand se naste bebe. Mi-au cumparat si o groaza de hainute de acolo, covorase cu animalute si stradute pt masini. Draperii pff dar cate nu au luat. Astept sa vad cu ce vin ei ca sa mai tai din lista mea si apoi cumpar ce a mai ramas Apropo am tot cautat o carte de citit despre bebe ca tot stau acasa si am gasit reviews ft bune despre "cresterea bebelusului de la 0 la 3 ani". E groasa, grea si cu multe poze dragute. Am citit aseara 15 pag si e ft interesanta 
Ce norocoasa esti cu parintii, supeeer! Apai asa o sa fac si eu, treptat cate putin, decat sa ma obosesc cateva zile full, nope. Si asa e timp destul. Vreau sa ma gandesc bine unde si cum asez hainutele la bebe in camera noastra, sa restructurez. De ar sti barbatii cate liste si idei sunt in capul nostru.. |
|
| Andreea06 wrote:Ce norocoasa esti cu parintii, supeeer! Apai asa o sa fac si eu, treptat cate putin, decat sa ma obosesc cateva zile full, nope. Si asa e timp destul. Vreau sa ma gandesc bine unde si cum asez hainutele la bebe in camera noastra, sa restructurez. De ar sti barbatii cate liste si idei sunt in capul nostru..
Al meu deja e ingrijorat ca o sa cheltuim mai multi bani cu mine acasa decat atunci cand mergeam la munca
Dar nu cheltui aiurea, citesc reviews despre tot ce cumpar apoi le tin in cos pana prind cea mai buna oferta. Stiu preturile pe dinafara. Ne-am condanit asa mai multe dati pana s-a resemnat si a zis ca eu sunt femeia in casa si stiu mai bine ce avem nevoie si ce nu.
|
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/16/2017 Mesaje: 730
| alina89 wrote:E bineee. Am zis ca stau sa ma odihnesc cateva zile apoi ma apuc de pus casa in ordine, dar nu prea imi iese. Fac asa ordine prin dulapuri/sertare putin cate putin si in timp ce fac mai imi vin idei de lucruri de trecut pe listele de cumparaturi. Ikea/bebetei/emag etc. Se intoarce mama in tara la sfarsitul lunii si de data asta ramane acasa sa fie aici cand se naste bebe. Mi-au cumparat si o groaza de hainute de acolo, covorase cu animalute si stradute pt masini. Draperii pff dar cate nu au luat. Astept sa vad cu ce vin ei ca sa mai tai din lista mea si apoi cumpar ce a mai ramas Apropo am tot cautat o carte de citit despre bebe ca tot stau acasa si am gasit reviews ft bune despre "cresterea bebelusului de la 0 la 3 ani". E groasa, grea si cu multe poze dragute. Am citit aseara 15 pag si e ft interesanta 
Cartea de la editura Larousse, nu? O am si eu si pare de ajutor. Doar ma sperii putin ca atunci cand vine bebe sigur nici nu mai ?tim unde sa cautam in carte daca suntem nelamuriti cu ceva. O sa uitam ca are cartea si cuprins :)) voi cum va mai sim?i?i? Pe mine ma împinge bebe in capul pieptului, cred ca a ajuns sa stea pe verticala. Acum vom vedea miercuri. Am observat ceva funny: in serile in care nu iesim la plimbare bebica e foarte agitata, cred ca o sa fie o plimbareata, probabil ii lipseste leganatul si ma cearta ca stau ca o lenesa acasa. |
|

| Eu sunt bine in mare, doar arsurile imi mai dau de furca. Si ieri am avut ceva durere de spate si un junghi asa intre coaste mai sus, f ciudat. M-a masat sotul.. ca am ajuns sa plang, eram pe coltar acasa si ma durea si cand respiram, oricum hormonii ieri..... :))
Inca nu are o pozitie ciudata bebe sau nu e asa mare incat sa ma doara cand loveste, e chiar cute. La eco era cu capul in jos si fundicul in capul stomacului.
Sa vad si eu cartea asta de care spuneti.. :) |
|

| alina89 wrote:Al meu deja e ingrijorat ca o sa cheltuim mai multi bani cu mine acasa decat atunci cand mergeam la munca Dar nu cheltui aiurea, citesc reviews despre tot ce cumpar apoi le tin in cos pana prind cea mai buna oferta. Stiu preturile pe dinafara. Ne-am condanit asa mai multe dati pana s-a resemnat si a zis ca eu sunt femeia in casa si stiu mai bine ce avem nevoie si ce nu.
Clar nu stiu barbatii, haha, asa si eu am chestii pe lista, am trecut in bugetul nostru pe oct o suma pt comanda pe amazon uk, si el imi scrie acolo 'aici trebuie sa discutam' :)) tare serios el. Apoi dupa ce ii arat, oricum nu ii pot zice tooot ce am citit eu si am vazut despre produsele alea, ii fac un sumar scurt si asta e, sa aiba incredere ca stiu ce vorbesc si aleg.
Nasii ne iau mamaroo si eram trista ca nu gaseam pe stoc nicaieri in ro.. dar cei de la miababy vor avea in sept si oct iar pe stoc, sunt tare incantata. Sper sa ii placa si la bebe, la cat ii leganam noi in burtica.. |
|
| alexutza_88 wrote:Cartea de la editura Larousse, nu? O am si eu si pare de ajutor. Doar ma sperii putin ca atunci cand vine bebe sigur nici nu mai ?tim unde sa cautam in carte daca suntem nelamuriti cu ceva. O sa uitam ca are cartea si cuprins :)) voi cum va mai sim?i?i? Pe mine ma împinge bebe in capul pieptului, cred ca a ajuns sa stea pe verticala. Acum vom vedea miercuri. Am observat ceva funny: in serile in care nu iesim la plimbare bebica e foarte agitata, cred ca o sa fie o plimbareata, probabil ii lipseste leganatul si ma cearta ca stau ca o lenesa acasa.
Da, aia e cartea. O sa mai citesc din ea de pe acum macar capitolele pana la 6 luni si sa vad ce o sa mai tin minte atunci 
La tine se intorsese cu capul in jos? Eu mai am asa cateva dureri in capu pieptului noaptea. De dormit imi e destul de greu sa dorm pe o parte, reusesc pana pe la 2-3 cel mult apoi imi pun 3 perne la spate si dorm pe spate asa inclinata la vro 130 grade.
Joi am si eu morfo. Sper sa ne dea si noua o poza cu fatuca lui ca nu mai avem una cu fata de la 16s |
|
| alina89 wrote:Da, aia e cartea. O sa mai citesc din ea de pe acum macar capitolele pana la 6 luni si sa vad ce o sa mai tin minte atunci  La tine se intorsese cu capul in jos? Eu mai am asa cateva dureri in capu pieptului noaptea. De dormit imi e destul de greu sa dorm pe o parte, reusesc pana pe la 2-3 cel mult apoi imi pun 3 perne la spate si dorm pe spate asa inclinata la vro 130 grade. Joi am si eu morfo. Sper sa ne dea si noua o poza cu fatuca lui ca nu mai avem una cu fata de la 16s
La mine inca nu se intorsese cu fata in jos, de-aia ma gandesc ca in astea 2 saptamani poate s-a intors de simt eu miscarile in capul pieptului. Nu pot spune ca sunt dureroase, doar produc putin disconfort. Eu dorm ok momentan, nu ma trezesc decat la pipi sau cand am vreun carcel, ca azi noapte, insa am somnul agitat, fiindca e activa bebica noaptea, si simte sotul cum ma foiesc. Doar ma trezesc cateodata obosita, in rest ok, sper sa fie asa ok pana la final. Pentru ca am cunostinte care din luna a cincea nu mai puteau sa doarma bine, dureri, etc. Ma consider norocoasa pana acum. SUnt curioasa daca se aplica teoria cum ca daca bebe e foarte activ in burtica, va fi un copil neastamparat :)))) |
|
| Andreea06 wrote:
Clar nu stiu barbatii, haha, asa si eu am chestii pe lista, am trecut in bugetul nostru pe oct o suma pt comanda pe amazon uk, si el imi scrie acolo 'aici trebuie sa discutam' :)) tare serios el. Apoi dupa ce ii arat, oricum nu ii pot zice tooot ce am citit eu si am vazut despre produsele alea, ii fac un sumar scurt si asta e, sa aiba incredere ca stiu ce vorbesc si aleg.
Nasii ne iau mamaroo si eram trista ca nu gaseam pe stoc nicaieri in ro.. dar cei de la miababy vor avea in sept si oct iar pe stoc, sunt tare incantata. Sper sa ii placa si la bebe, la cat ii leganam noi in burtica..
Eu nu am comandat niciodata de pe Amazon, sunt tentata insa am retineri cu privire la calitate. Ai mai comandat, sau ai pareri de la cunoscuti? |
|

| alexutza_88 wrote:
Eu nu am comandat niciodata de pe Amazon, sunt tentata insa am retineri cu privire la calitate. Ai mai comandat, sau ai pareri de la cunoscuti?
Eu am mai comandat, din uk si imi aducea prietena mea. Stiu si colegi care comanda de pe .de (germana). Sunt ok, adica pe amazon vand inclusiv firmele gen 4moms, cel care are mamaroo-ul.. Nu e ca ebay, unde e mai in dubiu asa, sa te trezesti ca nu iti trimit aia coletul sau ca sunt numai chinezerii. Va pot arata ce lista am eu asa "baby wish list": http://amzn.eu/56E7U2C
Vreau sa incerc si pe aliexpress pana nasc, cateva body-uri ce au mesaj asa mai cute, le caut mereu cu reviews produsele, unde cei care au cumparat pun si poze cu ce au primit si scriu daca ceva nu e ok la marime (desi toti pun marimile in cm nu doar "0-3 luni" ca aia e f diferit in fct de tara.. te ghidezi dupa cm. |
|
|