Gravidutzele noastre dragi - 40
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea06
Scris: Thursday, September 7, 2017 10:12 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Crissy wrote:

Multumim! Si mie imi teama sa n-o lovim in somn avand in vedere ca nici eu si nici tati nu suntem chiar micuti si firavi dar se pare ca instinctul si 2 prosoape facute sul functioneaza.
Lili ceiutul ala o fi bun pentru colici dar nu e chiar ok pentru bebe sub 6 luni pentru ca impiedica absorbtia fierului, matusa mea e pediatru in Buc si a tinut sa-mi explice treburile astea ca nu cumva sa ma apuc sa-i dau apa sau ceai la indemnul celor din jur. Multe din lucrurile care erau ok pe vremuri nu se mai recomanda acum conform OMS dar nu toti medicii isi actualizeaza cunostiintele.

Da, cred ca oricum dormi mai iepureste acuma, cel putin tu.. Atunci asa o sa fac, iau un baby nest din ala sa aiba marginile alea umflate asa ca un cos, macar stiu ca ma opresc acolo daca ma rostogolesc sau ceva, haha. Mai am si perna de dormit / alaptat, e in forma de C si are 2 panglici la capat ca sa le legi daca vrei intr-un cerc asa. Macar pana ma simt apta sa ma ridic des din pat...

Si apoi am inteles ca le place sa fie in ceva mai micut asa, cam cat ei, ca sa se simta protejati ca in burtica.. patutul de bebe e mare pt un nou nascut, prea mult spatiu, deci o sa pot sa ii pun baby nest-ul asta in patut. ras
Lili Eu
Scris: Thursday, September 7, 2017 10:31 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/23/2015
Andreea06 wrote:
Lili e adorabil baietelul tau!

Parerile sunt impartite pe muuuulte fronturi in ceea ce priveste cresterea copilului, acuma fiecare o sa faca cum doreste, o sa creada ce informatii vrea din tot ce citeste ca si daca dai pe google cuvantul suzeta sau dintisori sau orice o sa fie macar 2 pareri / 2 tabere de cum se fac lucrurile. Important e sa fie bebe sanatos.

Eu de exemplu imi doresc mult sa alaptez, dar nu imi doresc sa fac asta pana la 3-4 ani cum vad pe grupurile pro alaptare, autointarcare etc. Mie mi se pare f ciudat sa ai un baietel sau o fetita cat nepotica mea de 4 ani si sa ii dai san inca.. nu stiu, am eu pitici pe creier. Si mi se pare ca autointarcarea asa e mai constienta la copil, ca el deja e mare si are claaar amintiri formate, astea ii raman in minte, fata de alaptarea care se opreste la 2 ani maxim. Dar nu toata lumea tre sa gandeasca la fel ca mine, nu am nimic cu cele care alapteaza caaaat vor ei, stiu doar cum mi se pare mie si cum o sa fac eu. Doamne ajuta sa fie lapte macar pana la 1 an Crazy
Asa este fiecare copil e diferit si eu cred ca fiecare mama simte de ce are nevoie bebele....si il creste fix asa cum simte...eu una asa fac. fac exact cum simt...Pe Dominic il calma suzeta cand avea colici....si multe mame sunt pro suzeta ca asa nu mai suge manutele.... Dominic o vrea doar cand doarme in rest nu computerlove
delia.c.yaya
Scris: Thursday, September 7, 2017 12:47 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Salutare!!!

Noi am ajuns acasa in sfâr?it! Am fost de diminea?a la urgen?e!
Maaaare noroc ca nu era mai nimeni...

Mi-au pus o perfuzie.. durerea in piept e de la cât m-am for?at cu vomitatul. Doctorul zicea ca am o sarcina toxica, dar sa nu-mi pierd speran?a, ca poate în curand voi scapa...bine ca bebe e bine...a zis sa revin la el in 2 saptamani daca mie tot a?a rau ca sa-mi mai faca o perfuzie...
Si in rest, a zis sa nu ma dau viteaza, sa stau in pat sa ma odihnesc, ca sunt tare anemica ?i sa nu mai cad pe undeva.

Ma simt mai linistita!coeur
Andreea06
Scris: Thursday, September 7, 2017 1:02 PM
Nivel

Hey Delia, asa e bine ca e bebe ok, si tu clar sa fii cuminte ca nu e de gluma cu anemia, sa lesini sau ceva.. poti cadea rau, dai cu capul de ceva, nu e de joaca.
Inca un pic si poate scapi cu greturile,.
MadaMadalyna
Scris: Thursday, September 7, 2017 7:09 PM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2017
yes am ajuns la clinica , imi astept randul si parca nu mai vine... sunt programata la 18.10 dar sigur mai amales de asteptat pana la 18.40 ca mai sunt doua gravidute care asteapta .....

computerlove bebe misca , simte ca am emotii... am o stare de plans , imi e frica sa nu zica ceva de rau legat de scurgerile mele, sa nu imi zica ca am risc sa nasc iar prematur.... uff Cray
AleC
Scris: Thursday, September 7, 2017 8:09 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/31/2017
MadaMadalyna wrote:
yes am ajuns la clinica , imi astept randul si parca nu mai vine... sunt programata la 18.10 dar sigur mai amales de asteptat pana la 18.40 ca mai sunt doua gravidute care asteapta .....

computerlove bebe misca , simte ca am emotii... am o stare de plans , imi e frica sa nu zica ceva de rau legat de scurgerile mele, sa nu imi zica ca am risc sa nasc iar prematur.... uff Cray

Sunteti bine? Cheek Kiss
MadaMadalyna
Scris: Thursday, September 7, 2017 9:04 PM
Nivel

AleC wrote:

Sunteti bine? Cheek Kiss

Am facut controlul, sarcina e bine, in legatura cuu scurgerile nu mi.a spus nimic pt ca eu nu stiu italiana iar sotul spune numai de aiurea tot ce trebuie spus.... eu il pun sa.I zica doctorului ca am dureri ca atunci cand m.ama dilatat sa nasc, el spune doctorului ca ma.doare putin burta , eu il pun sa zica doctorului ca am scurgeri galbene abundente, ma simt iritata dee la ele iar in iltimele doua zile au curs ca niste chiaguri maro , iar el spune la doctor ca am scurgeri si daca trebuie sa fac pap test , iar doctorul ne intelegand care e problema a spus ca e normal sa ai scurgeri .

Eu iau acid folic de inainte de sarcina , parul imi cade de mai am o mana de par in cap , pe unde trec las dara de par , totul e numai par in casa, nu dovedesc sa.l mai strang , ameteli am , am nevoie de vitamine iar doctorul cand a intrebat cum ma simt eu daca sunt slabita , sotul raspunde : "se simte bine" si eu am ramas practic muta ....

Sunt un car de nervi, nici nu vreau sa.l mai vad la cat de mult m.a suparat in seara asta, asteptam controlul asta atat de mult sa pot spune problemele iar el a facut parca din contra ....
Andreea06
Scris: Thursday, September 7, 2017 9:49 PM
Nivel

Uf ce rau asa ca nu poti comunica cu doctorul... poate sa iei pe altcineva cu tine data viitoare?
Nu l-ai corectat atunci pe loc pe sot, sa zica ce zici tu nu din burta? Of barbatii astia... nu inteleg de ce a facut asta, ca daca zici la doctor ca te simti bine, normal ca nu iti da nimic sa iei, suplimente, vitamine etc. sau sa faci analize..

Eu zic ca daca te mai simti rau sau ceva, sa mergi la urgente ca delia, dar cu cineva care stie italiana si zice ce vrei tu sa spui..
MadaMadalyna
Scris: Thursday, September 7, 2017 10:08 PM
Nivel

Andreea06 wrote:
Uf ce rau asa ca nu poti comunica cu doctorul... poate sa iei pe altcineva cu tine data viitoare?
Nu l-ai corectat atunci pe loc pe sot, sa zica ce zici tu nu din burta? Of barbatii astia... nu inteleg de ce a facut asta, ca daca zici la doctor ca te simti bine, normal ca nu iti da nimic sa iei, suplimente, vitamine etc. sau sa faci analize..

Eu zic ca daca te mai simti rau sau ceva, sa mergi la urgente ca delia, dar cu cineva care stie italiana si zice ce vrei tu sa spui..

Dar pot merge fara el? Parca e el gravida , trebuia sa rog doctorul sa.I faca si lui ecograf.

La doctor altfel iti explica fata de urgente , unde astepti mult ca la spitalul din zona mea e mereu aglomerat si in 10 minute e gata vizita, ori te interneaza, ori te expediaza repede....

La doctorul meu trebuia spus tot ... dar ce era sa mai zic , sa ma contrazic cu el acolo sa ne luam la cearta? Ca el daca zice ceva, chiar de e gresit nu se mai intoarce sa corecteze ...

Sexul copilului nu s.a vazut dar a spus ceva doctorul ceva mai mult si nu am.inteles nimic . Iar sotul a zis : " nu a zis nimic important" .... am lasat asa si nu am mai spus nimic, ca degeaba spuneam...
alina89
Scris: Thursday, September 7, 2017 10:22 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Mada, cel mai bine e sa te linistesti. Daca stai cu nervi nu iti faci bine nici tie nici la bebe. Daca ti-a facut ecografie se vedea daca era ceva in neregula.

Poate nu a facut-o intentionat sa nu spuna exact ce i-ai spus tu. Uneori si eu ma pierd si uit sa spun tot ce imi dadea batai de cap. Ma ajuta doar daca fac lista de acasa si chiar si cu lista deschisa uneori sar peste intrebari ca mi se par prea banale sau ca a trecut momentul suparator si gata. Nici lui nu cred ca ii e usor si mintea blocheaza fara sa iti dai seama intrebari la care nu esti pregatit sa auzi raspunsul.

Eu zic sa stai linistita si optimista. Sa te relaxezi si sa te bucuri de sarcina. E ft trist ce ai patit cu primul bebe, dar nu o sa fie la fel si acum si trebuie sa il ajuti putin pe micut sa te simta fericita si pozitiva. Curaj ca o sa fie totul bine! Buddy1
Inawar
Scris: Thursday, September 7, 2017 10:37 PM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
MadaMadalyna wrote:

Dar pot merge fara el? Parca e el gravida , trebuia sa rog doctorul sa.I faca si lui ecograf.

La doctor altfel iti explica fata de urgente , unde astepti mult ca la spitalul din zona mea e mereu aglomerat si in 10 minute e gata vizita, ori te interneaza, ori te expediaza repede....

La doctorul meu trebuia spus tot ... dar ce era sa mai zic , sa ma contrazic cu el acolo sa ne luam la cearta? Ca el daca zice ceva, chiar de e gresit nu se mai intoarce sa corecteze ...

Sexul copilului nu s.a vazut dar a spus ceva doctorul ceva mai mult si nu am.inteles nimic . Iar sotul a zis : " nu a zis nimic important" .... am lasat asa si nu am mai spus nimic, ca degeaba spuneam...

Roaga o prietena sau pe cineva sa iti scrie pe o foaie in italiana tot ce ai de spus, ce te nelinisteste si mergi cu foaia la doctor.
Poate mai reusesti o programare cat de curand sa nu stai asa.Hands
MadaMadalyna
Scris: Thursday, September 7, 2017 11:11 PM
Nivel

alina89 wrote:
Mada, cel mai bine e sa te linistesti. Daca stai cu nervi nu iti faci bine nici tie nici la bebe. Daca ti-a facut ecografie se vedea daca era ceva in neregula.

Poate nu a facut-o intentionat sa nu spuna exact ce i-ai spus tu. Uneori si eu ma pierd si uit sa spun tot ce imi dadea batai de cap. Ma ajuta doar daca fac lista de acasa si chiar si cu lista deschisa uneori sar peste intrebari ca mi se par prea banale sau ca a trecut momentul suparator si gata. Nici lui nu cred ca ii e usor si mintea blocheaza fara sa iti dai seama intrebari la care nu esti pregatit sa auzi raspunsul.

Eu zic sa stai linistita si optimista. Sa te relaxezi si sa te bucuri de sarcina. E ft trist ce ai patit cu primul bebe, dar nu o sa fie la fel si acum si trebuie sa il ajuti putin pe micut sa te simta fericita si pozitiva. Curaj ca o sa fie totul bine! Buddy1

Eu ii spuneam lui pe romaneste, in cabinet si el trebuia doar sa traduca....
Nu cred ca are legatura cu sarcina ce am eu , e o infectie raceala ceva , ca am usturimi jos si sunt iritata .... dar acum faptul e consumat, daca stiam.nu mergeam la control, am dat 82€ fara sa inteleg ceva din ei....
MadaMadalyna
Scris: Thursday, September 7, 2017 11:15 PM
Nivel

Inawar wrote:

Roaga o prietena sau pe cineva sa iti scrie pe o foaie in italiana tot ce ai de spus, ce te nelinisteste si mergi cu foaia la doctor.
Poate mai reusesti o programare cat de curand sa nu stai asa.Hands

Cand am iesit din cabinet m.a bufnit plansul de nervi, nu am vrut sa mai trec la secretariat sa ma programez pt morfologica pt ca merg degeaba la ecografii daca merg cu el, iar acasa nu sta sa merg cu o prietena si nici cu 10 persoane dupa mine ca tiganii nu ma duc....
Nu mai vreau sa fac controale , daca le fac fara sa inteleg ceva si sa ma enervez.
Dau bani degeaba.... cam asta a fost in seara asta.

Iar daca ar fi sa ma duc joia viitoare sa vad cand ma poate programa la morfologica deja e tarziu, nu cred ca mai prind pt ca e aglomerat doctorul iar cand am iesit din cabinet la el trebuia sa merg la secretariat direct.
Andia
Scris: Friday, September 8, 2017 1:16 AM
Nivel

Inregistrat: 8/21/2014
MadaMadalyna wrote:

Cand am iesit din cabinet m.a bufnit plansul de nervi, nu am vrut sa mai trec la secretariat sa ma programez pt morfologica pt ca merg degeaba la ecografii daca merg cu el, iar acasa nu sta sa merg cu o prietena si nici cu 10 persoane dupa mine ca tiganii nu ma duc....
Nu mai vreau sa fac controale , daca le fac fara sa inteleg ceva si sa ma enervez.
Dau bani degeaba.... cam asta a fost in seara asta.

Iar daca ar fi sa ma duc joia viitoare sa vad cand ma poate programa la morfologica deja e tarziu, nu cred ca mai prind pt ca e aglomerat doctorul iar cand am iesit din cabinet la el trebuia sa merg la secretariat direct.

Mada, ati incercat sa comunicati in limba engleza macar? Sau daca ai o tableta ceva, sa folosesti macar google translate... Sau poate exista prin spital cineva care stie si romana si italiana, ca vad ca pe el nu te poti baza.... :( Pana la urma cred ca il poti lasa pe el afara sa astepte si intri doar tu cu persoana care te poate ajuta sa comunici cu medicul, asta e... el sa intre doar la eco unde vede ceva si gata.
MadaMadalyna
Scris: Friday, September 8, 2017 8:03 AM
Nivel

Andia wrote:

Mada, ati incercat sa comunicati in limba engleza macar? Sau daca ai o tableta ceva, sa folosesti macar google translate... Sau poate exista prin spital cineva care stie si romana si italiana, ca vad ca pe el nu te poti baza.... :( Pana la urma cred ca il poti lasa pe el afara sa astepte si intri doar tu cu persoana care te poate ajuta sa comunici cu medicul, asta e... el sa intre doar la eco unde vede ceva si gata.

Nu poti merge cu 2 persoane, dupa sa intre unu, sa iasa altul.
Stiu mai multa italiana ca engleza.... S.ar pierde mult timp cu translator pe telefon, iar programarea innsine e de 15 minute si oricum stai cam 20 acolo.
In italia doctorii care au cabinetul lor privat si nu lucreaza in spital sunt oblogati sa faca ore si in clinici , iar doctorul la care merg e doar joia in clinica asta si e super aglomerat, nu ar fi timp sa stea dupa mine sa ne chinuim asa vb asa, el oricum.sta la.fiecare pacienta mai mult de 15 minute pt ca iti explica cu lux de amanunte ce vezi cand face ecograf, dar la noi explica degeaba si eu ma enervez ca nu inteleg...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.