Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3404
| Eheee ce hotarata eram si eu inainte sa nasc ca bebe va dormi doar in patutul lui.... si acum doarme in pat cu noi de nuaaa... a dormit la inceput cateva nopti.... acum il folosesc doar ziua cand am ceva de facut si nu pot sa stau de el...e folosit mai mult de pus jucarii in el..... sincer e mai bn asa ca el se trezeste noapte des ba vrea laptic ba ii e sete...mai scapa si pe suzi si o vrea ...daca ar fi sa stea in patut as sta toata noaptea treaza ar fi obositor...acum vreau sa incerc sa dau patutu linga pat poate reusesc sa il invat si in patut....dar sincer va zic cand e in patut nu ma ia somnu nu pot dormi daca nu il tin in brate.... |
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Lili Eu wrote: Eheee ce hotarata eram si eu inainte sa nasc ca bebe va dormi doar in patutul lui....  si acum doarme in pat cu noi de nuaaa...  a dormit la inceput cateva nopti....  acum il folosesc doar ziua cand am ceva de facut si nu pot sa stau de el...e folosit mai mult de pus jucarii in el.....  sincer e mai bn asa ca el se trezeste noapte des ba vrea laptic ba ii e sete...mai scapa si pe suzi si o vrea ...daca ar fi sa stea in patut as sta toata noaptea treaza ar fi obositor...acum vreau sa incerc sa dau patutu linga pat poate reusesc sa il invat si in patut....dar sincer va zic cand e in patut nu ma ia somnu nu pot dormi daca nu il tin in brate.... Lili cum stii cand i se face sete? :) Apa am inteles ca de la 6 luni se da cand incepe diversificarea iar pana atunci doar laptic. |
|

| Cat despre cezariana eu in prima saptamana am fost zombi!!! ptr mine a fost horor....cu toate ca la mine a fost cezariana facuta exact peste operatia de extrauterina a fost operatie peste alta operatie poate si asta a contat. te doare operatia ca naiba...nu te poti ridica din pat, nu poti sa te intorci in pat, nu poti sa mergi ca simti ca se desprinde operatia daca te apuca tusea sau stranutul ai incurcato de ras nici atat nu poti. si plus ca te si constipi si nu e ca acasa sa te asezi pe wc ....ce mai e aiurea in primele doua saptamani...ptr mine asa a fost....care puteri fetelor incercati natural.....suferiti atunci cadeva ora...dar nu suferiti o saptamana....asta e parerea mea |
|

| Inawar wrote: Lili cum stii cand i se face sete? :) Apa am inteles ca de la 6 luni se da cand incepe diversificarea iar pana atunci doar laptic.
La mine e simplu cu Domi cand ii e sete incepe sa scanceasca si cand aude ca desfac capacu la biberon incepe sa scoata limbuta afara e asa haios la inceput ma prapadeam de ras e asa de haios si dragalas cand scoate limba :) stiu ca uni dr nu sunt deacord cu ceiutu in primele luni dar eu ii dau lui Domi din prima luna ceai Alinan e bun si ptr colici si acum pentru dintisori. si mai e bun si atunci cand ii faci vaccin trebuie sa bea multe lichide....eu ii dadeam la inceput cat sa traga el un pic de 2-3 ori din biberon cat sa isi umezeasca gurita...ii dadeam 50g in 24 ore... |
|

Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Lili Eu wrote: La mine e simplu cu Domi cand ii e sete incepe sa scanceasca si cand aude ca desfac capacu la biberon incepe sa scoata limbuta afara e asa haios la inceput ma prapadeam de ras  e asa de haios si dragalas cand scoate limba :) stiu ca uni dr nu sunt deacord cu ceiutu in primele luni dar eu ii dau lui Domi din prima luna ceai Alinan e bun si ptr colici si acum pentru dintisori. si mai e bun si atunci cand ii faci vaccin trebuie sa bea multe lichide....eu ii dadeam la inceput cat sa traga el un pic de 2-3 ori din biberon cat sa isi umezeasca gurita...ii dadeam 50g in 24 ore... Ce simpatic e cum scoate limbuta! O sa-mi pun pe lista Alinan in caz de probleme, dar mai avem pana atunci. Oricum vom primi sfaturi de la pediatra. |
|

| Inawar wrote:Ce simpatic e cum scoate limbuta! O sa-mi pun pe lista Alinan in caz de probleme, dar mai avem pana atunci. Oricum vom primi sfaturi de la pediatra. Mie Dr de fam mi a zis sa ii dau ceiutz. si ii zic pai eu am Inteles ca nu e indicat in primele luni sa ii dau ceai. si imi zice doamne am mai auzit o si pe asta, eu am trei copii si pe toti asa i am crescut.....si pdiatra lui Domi a spus sa nu ii dau ceai cand a venit acasa sa il vada cand am venit de la maternitate apoi la o luna cand am fost la cabinet imi zice ca sa ii dau ceiut...si ii zic ca ii dau deja alinan ptr colici si a zis ca e bun..... acum il fac foarte diluat...se pune un pliculet la 50ml si eu pun un plic la 250ml cat sa schimbe un pic gustu la apica.. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Crissy chiar ma intrebam de tine daca ai nascut, mai ales de cand a pus raluca vestea ca la ea a venit bebe deja. Felicitaaari! Sa va traiasca si sa fie sanatoasa si fericita!
Eu nu ma tem de cezariana, de asta si aleg, mai grav ma tem de naturala si neprevazut cum a patit sora mea de a ramas bebe blocat.. stiu, e operatie, poate dura 2 zile sa ma simt mai bine sau 2 sapt, sau mai mult.. dar prefer asa ca ma trec fiori cand ma gandesc la naturala, ma streseaza maxim gandul.
Bebe in patutul lui vreau sa il obisnuiesc de la cateva luni, dar initial sunt ok sa doarma cu noi, cred ca e mai simplu clar, la cat de des o sa aiba cicluri de somn si alaptare.
Dar ma tem sa nu il lovim in somn din greseala, atata tot.. de asta basinetul ala era ideal, era f aproape, ii auzeam respiratia si tot dar totusi in spatiul lui propriu. Dar nu incape la mine asa ca vedem alte solutii.
Nu vreau sa stea pana la 1 an cu noi in pat ca apoi greu va dormi singur, nepotelul meu a dormit f bine singur dar surioara lui mai mica a stat mai mult cu parintii in camera fiindca il trezea pe baiat si acuma la 4 ani tot vrea cu mami sa doarma ..
Totul e potrivit daca e cu o limita, fiecare stie care e limita lui.. important e sa ne fie bine si noua si la bebei. |
|

Inregistrat: 8/7/2015 Mesaje: 1588
| Inawar wrote:Crissy, felicitari pentru bebelusa! Stiu ca erai hotarata sa nasti natural fara anestezie dar pana la urma important e sa iti tii fetita in brate! Eu am pus o canapea extensibila langa patut si o sa dorm acolo cu bebe, sa aiba acces la lactobar de cate ori doreste :) sper sa nu am probleme cu lactatia. Mai tarziu o sa-l pun in patut sau cand merg la baie si vreau sa stiu ca sta unde trebuie. Dupa cat timp ai reusit sa o ridici in brate? Natural vroiam dar n-a fost sa fie.. si am scos-o la fix avea ff putin lichid si deja era verde In brate am tinut-o din prima zi adica imediat ce am iesit din operatie, am tinut-o in brate si stand in picioare imediat ce am putut sa ma ridic singura. Canapea extensibila langa patutul ei am pus si eu dar nu s-a dovedit a fi o solutie avand in vedere ca nu adoarmme decat in brate si cum simte ca o pun jos face ochii cat cepele. Vezi sa nu fie foarte joasa canapeaua in caz de cezariana e mai greu cu ridicatul daca e prea jos. |
|

| Andreea06 wrote:Crissy chiar ma intrebam de tine daca ai nascut, mai ales de cand a pus raluca vestea ca la ea a venit bebe deja. Felicitaaari! Sa va traiasca si sa fie sanatoasa si fericita!
Eu nu ma tem de cezariana, de asta si aleg, mai grav ma tem de naturala si neprevazut cum a patit sora mea de a ramas bebe blocat.. stiu, e operatie, poate dura 2 zile sa ma simt mai bine sau 2 sapt, sau mai mult.. dar prefer asa ca ma trec fiori cand ma gandesc la naturala, ma streseaza maxim gandul.
Bebe in patutul lui vreau sa il obisnuiesc de la cateva luni, dar initial sunt ok sa doarma cu noi, cred ca e mai simplu clar, la cat de des o sa aiba cicluri de somn si alaptare.
Dar ma tem sa nu il lovim in somn din greseala, atata tot.. de asta basinetul ala era ideal, era f aproape, ii auzeam respiratia si tot dar totusi in spatiul lui propriu. Dar nu incape la mine asa ca vedem alte solutii.
Nu vreau sa stea pana la 1 an cu noi in pat ca apoi greu va dormi singur, nepotelul meu a dormit f bine singur dar surioara lui mai mica a stat mai mult cu parintii in camera fiindca il trezea pe baiat si acuma la 4 ani tot vrea cu mami sa doarma ..
Totul e potrivit daca e cu o limita, fiecare stie care e limita lui.. important e sa ne fie bine si noua si la bebei. Multumim! Si mie imi teama sa n-o lovim in somn avand in vedere ca nici eu si nici tati nu suntem chiar micuti si firavi dar se pare ca instinctul si 2 prosoape facute sul functioneaza. Lili ceiutul ala o fi bun pentru colici dar nu e chiar ok pentru bebe sub 6 luni pentru ca impiedica absorbtia fierului, matusa mea e pediatru in Buc si a tinut sa-mi explice treburile astea ca nu cumva sa ma apuc sa-i dau apa sau ceai la indemnul celor din jur. Multe din lucrurile care erau ok pe vremuri nu se mai recomanda acum conform OMS dar nu toti medicii isi actualizeaza cunostiintele. |
|
Inregistrat: 8/21/2014 Mesaje: 1704
| Felicitari pentru bebela Crissy!! Abia acum am vazut ca deja ai nascut |
|

| Andia wrote:Felicitari pentru bebela Crissy!! Abia acum am vazut ca deja ai nascut multuuuuuu |
|

Inregistrat: 12/5/2016 Mesaje: 1452
| Felicitari Crissy, sa ii dea Dumnezeu mult noroc in viata, sa fie sanatoasa si mereu fericita! |
|

Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Lili Eu wrote: Cat despre cezariana eu in prima saptamana am fost zombi!!! ptr mine a fost horor....cu toate ca la mine a fost cezariana facuta exact peste operatia de extrauterina a fost operatie peste alta operatie poate si asta a contat. te doare operatia ca naiba...nu te poti ridica din pat, nu poti sa te intorci in pat, nu poti sa mergi ca simti ca se desprinde operatia daca te apuca tusea sau stranutul ai incurcato  de ras nici atat nu poti. si plus ca te si constipi si nu e ca acasa sa te asezi pe wc ....ce mai e aiurea in primele doua saptamani...ptr mine asa a fost....care puteri fetelor incercati natural.....suferiti atunci cadeva ora...dar nu suferiti o saptamana....asta e parerea mea
Daca ai operatie de extrauterina, e nevoie sa nasti prin cezariana? Am o prietena care m.a indrumat la doctorul la care merg acum, si ea l.a gasit dupa multe cautari a, unui doctor bun pt ca a pierdut 6 sarcini normale si una extrauterina de I.a fost scoasa o trompa , iar doctorul I.a spus ca poate naste natural fara probleme, dar ea e pe ganduri..
In ceea ce priveste cezariana, dupa prima mea nastere , pe mine m.aua chiurotat pe viu sa scoata placenta, am vazut moartea de durerea ce am trait.o, am tipat atat de tare de durere incat am ramas pt mai bine de o ora fara glas... atunci m.am jurat ca nu mai vreau copii , iar daca raman gravida aleg cezariana. La o luna de la nastere am stat de vorba cu ruda care a nascut primul baietel mort, l.a nascut natural si s.a chinuit vreo 2 ore sa.l scoata afara ca nu iesea.... iar urmatoarele doua fetite le.a nascut prin cezariana, ea a spus ca a stat in travaliu aproape 3 zile si sa il.nasca s.a chinuit 2 ore , dar tot a fost mai usor ca operatia de cezariana. A spus ca prima operatie e cum e , dar la a doua e si mai rau .... si asa m.am intors si nu mai vreau cezariana.... daca o persoana traumatizata de o nastere naturala a spus ca natural e mai usor, inseamna ca exista un sambure de adevar. |
|

| Crissy wrote: Multumim! Si mie imi teama sa n-o lovim in somn avand in vedere ca nici eu si nici tati nu suntem chiar micuti si firavi dar se pare ca instinctul si 2 prosoape facute sul functioneaza. Lili ceiutul ala o fi bun pentru colici dar nu e chiar ok pentru bebe sub 6 luni pentru ca impiedica absorbtia fierului, matusa mea e pediatru in Buc si a tinut sa-mi explice treburile astea ca nu cumva sa ma apuc sa-i dau apa sau ceai la indemnul celor din jur. Multe din lucrurile care erau ok pe vremuri nu se mai recomanda acum conform OMS dar nu toti medicii isi actualizeaza cunostiintele.
Lasa mami ca inainte parini nostri si bunici nu mai tineau cont de asta si daca faci analize la o persoana de 50 de ex si la una de 15-20 de ani e cu mult mai sanatoasa cea de 50 de ani.....astea sunt pur si simplu prostii modernisme.....eu am grija la Domi sa pape cat mai sanatos fructe legume proaspete....si carnita imi trimite mama de la tara...si Domi e super sanatos...de aproape 7 luni nu a fost deloc bonlavior....si alte persoana care tin asa la modernisme...si e bebe tot asa mic ca Domi a fost si prin spital cu el a ajuns si pe antibiotic.....si sora mea le dacea ceai la nepoti mei si sunt mari si sanatosi tun...! cum ai tu nevoie de apica asa are si el....nu sa il unfli cu ceai sa ii umezesti un pic gurita doar. Asa arata un bebe care a baut ceai si care zici tu ca are nevoie de fier... Lili Eu attached the following image(s):

|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Lili e adorabil baietelul tau!
Parerile sunt impartite pe muuuulte fronturi in ceea ce priveste cresterea copilului, acuma fiecare o sa faca cum doreste, o sa creada ce informatii vrea din tot ce citeste ca si daca dai pe google cuvantul suzeta sau dintisori sau orice o sa fie macar 2 pareri / 2 tabere de cum se fac lucrurile. Important e sa fie bebe sanatos.
Eu de exemplu imi doresc mult sa alaptez, dar nu imi doresc sa fac asta pana la 3-4 ani cum vad pe grupurile pro alaptare, autointarcare etc. Mie mi se pare f ciudat sa ai un baietel sau o fetita cat nepotica mea de 4 ani si sa ii dai san inca.. nu stiu, am eu pitici pe creier. Si mi se pare ca autointarcarea asa e mai constienta la copil, ca el deja e mare si are claaar amintiri formate, astea ii raman in minte, fata de alaptarea care se opreste la 2 ani maxim. Dar nu toata lumea tre sa gandeasca la fel ca mine, nu am nimic cu cele care alapteaza caaaat vor ei, stiu doar cum mi se pare mie si cum o sa fac eu. Doamne ajuta sa fie lapte macar pana la 1 an |
|
|