Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| alina89 wrote:Bravo fetele!!! Ce de bebelini frumosi azi Diana nu v-a aratat si ce este? Andreea, nu cred ca e o regula sa se dea incepand de luni. Sau este? Mie mi-a zis ca imi da de pe 20 care pica miercuri. Si la mine tot gr I scrie la placenta dar nimic de maturata. Azi a fost o zi luuunga. Am intrat in CO si cum l-am legat de prenatal am dus praji si am avut parte si de surprize. Am zis ca ma tin tare dar m-au emotionat cateva mailuri dragute De maine un nou capitol. Abea astept sa mai aranjez prin casa sa mai decorez sa ajung si prin ikea. Imi fac de lucru sa treaca timpul mai repede
Nu e regula sa se dea de luni, doar eu am ultima zi vineri si a zis ca imi da de luni sa salvez zilele de weekend cand oricum nu lucrez. De luni ziceam ca numara ei saptamana de sarcina. Ca eu de ex abia azi (in zilele de miercuri) implinesc sapt, am trecut in 28s, dar pe cartonasul ala cu care calcula ea, ii aparea ca atunci cand iau concediu o sa fiu in 30s, cand de fapt eu o sa am 29s si 5z.
Ce fain de tine, deja concediuuuu! Maine ii anunt si eu mai oficial ca pe 15 am ultima zi, asta am zis-o de la inceput asa ca ar fi cel mai devreme.. dar urma sa mai verific cu mf. Mai am sapt asta si cealalta doar, omg.
Si eu abia astept sa mai vad ce donez din hainele depozitate in dulapurile din camera lui bebe wanna be, inca nu decorez acolo ca tre demontat tot, dar macar sa mai elimin din ce nu folosesc, acum ca o sa am timp.
Vreau si eeeeeu la ikea.. tre sa comand vreo 2 etajere mici lack, sa le prind in camera noastra unde e patutul pus, ca sa asez acolo lampa, camera de monitorizare video, una alta asa.. Mor cand vad nursery rooms asa draguuute si as vrea si eu sa o am acuma dar cred ca e mai practic asa. Daca tati o sa fie nedormit, ori doarme el dincolo ori poate mutam patutul si masa de infasat dincolo si dorm eu acolo. Ca mai e loc in camera si asa cum e. Prea multe deciziiii :))
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| DianaM wrote:Gata si noi! . Suntem bine, avem 53,2 mm si suntem mai mari cu cateva zile, adica astazi avem 12w1d. Se foia pe acolo, isi misca manutele si a dus si o mânu?a la gurita...mi-au dat lacrimile de fericire! . Tensiunea este buna dar continuam cu tratamentul just in case. Ma duc maine diminea?a la recoltat pt dublu test. Translucenta nucala are 1,3 mm si osul nazal este prezent. Deci toate bune!
pui mic
Ce bebe mare si frumos ai si cand ma gandesc ce panicata erai la inceput
Cand ai urmatorul control? Banuiesc ca acum nu ti.a spus daca e fetita sau baietel
|
|
| DianaM wrote:Gata si noi! . Suntem bine, avem 53,2 mm si suntem mai mari cu cateva zile, adica astazi avem 12w1d. Se foia pe acolo, isi misca manutele si a dus si o mânu?a la gurita...mi-au dat lacrimile de fericire! . Tensiunea este buna dar continuam cu tratamentul just in case. Ma duc maine diminea?a la recoltat pt dublu test. Translucenta nucala are 1,3 mm si osul nazal este prezent. Deci toate bune!
Ce draguuut! Cum ai facut eco pana la urma, abdominal? |
|
Inregistrat: 12/5/2016 Mesaje: 1452
| Andreea06 wrote:
Ce draguuut! Cum ai facut eco pana la urma, abdominal?
Nu, tot transvaginal. Nu ne-a spus inca ce este dar sincera sa fiu parca as vrea sa mai astept putin...nu stiu de ce dar asa simt...Suntem ferici?i ca e totul bine cu bebe! |
|
| Lili si alte mamici, voi ati dormit cu bebe in pat in primele sapt? Cat e recuperarea?
Ma uitam la asa ceva pentru asta: http://pernegravide.ro/baby-nest-sau-cuib-pentru-bebelusi-si-copii/ |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Andreea06 wrote:
Nu e regula sa se dea de luni, doar eu am ultima zi vineri si a zis ca imi da de luni sa salvez zilele de weekend cand oricum nu lucrez. De luni ziceam ca numara ei saptamana de sarcina. Ca eu de ex abia azi (in zilele de miercuri) implinesc sapt, am trecut in 28s, dar pe cartonasul ala cu care calcula ea, ii aparea ca atunci cand iau concediu o sa fiu in 30s, cand de fapt eu o sa am 29s si 5z.
Ce fain de tine, deja concediuuuu! Maine ii anunt si eu mai oficial ca pe 15 am ultima zi, asta am zis-o de la inceput asa ca ar fi cel mai devreme.. dar urma sa mai verific cu mf. Mai am sapt asta si cealalta doar, omg.
Si eu abia astept sa mai vad ce donez din hainele depozitate in dulapurile din camera lui bebe wanna be, inca nu decorez acolo ca tre demontat tot, dar macar sa mai elimin din ce nu folosesc, acum ca o sa am timp.
Vreau si eeeeeu la ikea.. tre sa comand vreo 2 etajere mici lack, sa le prind in camera noastra unde e patutul pus, ca sa asez acolo lampa, camera de monitorizare video, una alta asa.. Mor cand vad nursery rooms asa draguuute si as vrea si eu sa o am acuma dar cred ca e mai practic asa. Daca tati o sa fie nedormit, ori doarme el dincolo ori poate mutam patutul si masa de infasat dincolo si dorm eu acolo. Ca mai e loc in camera si asa cum e. Prea multe deciziiii :))
aaa, dar din cate mi-a explicat cineva asa se numara practic la 29s1z esti in sapt 30, la 30s1zi esti in saptamana 31 etc.
eu sunt zapacita rau cu decoratul, aranjatul etc. ne-am mutat de juma de an in ap nou si deja sunt lucruri pe care regret ca am dat banii. a inceput sa imi placa asa sa am casa cat mai goala si aerisita. cu decoratiuni minimale ceea ce nu se intampla momentan pt ca adun toate nebuniile si imi e greu sa ma despart de ele apoi. astept sa ajung in ikea sa imi iau ceva cutii de depozitare. vreau si pt bebe sa ii pun sosetele/pampersii/chiloteii etc. ma uitam zilele trecute la un video cu "fall haul" si am vazut ceva chestii ft faine sa vad daca se gasesc si pe la noi. acum as face o groaza, energie sa am |
|
|
La toate prietenele am vazut ca ele culcau bebele in primele saptamani in carut, in landou .... eu imca ma gandesc la cum o sa doarma bebe in primele saptamani... |
|
| alina89 wrote:aaa, dar din cate mi-a explicat cineva asa se numara practic la 29s1z esti in sapt 30, la 30s1zi esti in saptamana 31 etc. eu sunt zapacita rau cu decoratul, aranjatul etc. ne-am mutat de juma de an in ap nou si deja sunt lucruri pe care regret ca am dat banii. a inceput sa imi placa asa sa am casa cat mai goala si aerisita. cu decoratiuni minimale ceea ce nu se intampla momentan pt ca adun toate nebuniile si imi e greu sa ma despart de ele apoi. astept sa ajung in ikea sa imi iau ceva cutii de depozitare. vreau si pt bebe sa ii pun sosetele/pampersii/chiloteii etc. ma uitam zilele trecute la un video cu "fall haul" si am vazut ceva chestii ft faine sa vad daca se gasesc si pe la noi. acum as face o groaza, energie sa am
Da da da, si eu atata ma uit la video-uri cu mamici si babies si acolo multe au si chestii de curatenie, de organizare in casa.. VauserBeauty de ex e una care imi place f mult pe youtube. Se aduna f multe chestiute intr-o casa, eu am mai compartimentat asa in cutii, dar n-am apucat sa le pun etichetele cu ce se afla in ele si sotul tot cotrobaie prin toate (ca nici eu nu mai tin minte exact care cum sunt.
Eu deja am luat pt masa de infasat cutii din acelea ikea skrubb parca le zice, sunt si patrate mai mari sau mai mici si dreptunghiulare (in care incap perfect pampersii si body uri de ex. Vreau sa mai iau cateva seturi asa, ca sa folosesc pt sosetele, hainute, toate astea micute ale lui, le pot impaturi si pune acolo. Eu nu sunt genul sa folosesc umerase f mult, prefer mereu rafturi si sertare.
Asa e cu energia si timpul liber acum, e asa mult ca si sotul ma intreba azi ce o sa fac eu acasa cand intru in concediu. L-am intrebat de ce, e gelos? Redecorez toata casa! S-a uitat asa cu o fata speriata si suspicioasa la mine.. dar chiar am o lista de lucruri de facut before baby comes si una de "schimbari" prin casa. Unele am reusit deja sa le implementez dar acum ca o sa am timp mai mult... mwhaha!
Asa mi-ar placea sa primesc toate cadourile pt bebe de inainte sa nasc, ar fi ideal, haha, sa apuc sa le spal si sa asez totul la locul lui. Dar stiu ca vin treptat, dupa nastere, si atunci e mai limitat timpul, energia, recuperarea.. O sa facem noi fata, suntem femei! In prima sapt dupa ce nasc tre sa imi comand sushi, asta e clar. Ma gandesc sa ii chemam pe nasi la noi in weekendul acela prelungit cu sf andrei si 1 dec, sa il cunoasca pe finut. O sa am si eu o saptamana, voi fi mai bine sper, si oricum vor fi socrii inca la noi cred, o sa ma ajute mama soacra vreo 2 sapt - in special cu scarile din casa, sa nu trebuiasca sa urc/cobor des.
Si abiiiia astept ca va veni repede 1 dec si magic fm cu colinde |
|
| MadaMadalyna wrote:
La toate prietenele am vazut ca ele culcau bebele in primele saptamani in carut, in landou .... eu imca ma gandesc la cum o sa doarma bebe in primele saptamani...
Nu ma ajuta carutul sau landoul, adica am unde sa il culc - patutul e la 3 pasi de patul nostru, doar ca voi avea cezariana si ma gandesc ca o sa fie un efort sa ma tot pun in pat si sa ma ridic, as prefera sa fie efectiv in pat sau langa. Din nefericire, intre pat si perete la mine sunt fix 35-40 cm si e prea putin pt un mini patut, cosleeper, ca am vazut unul IDEAL! Deci daca aveti vreuna loc si va doriti asa ceva, exista un bassinet halo ii zice care se roteste 360 gr. Il poti inalta sa vine peste patul tau, il rotesti asa sa vina peste tine cand vrei sa il iei pe bebe si tu stai linistita in pat si cand vrei sa te dai jos, il rotesti spre exterior. Fata de patuturile clasice atasate in lateralul patului, la ele tre sa te tragi asa mai spre capatul patului la picioare ca sa poti cobori, ca n-ai pe unde ca e patutul acolo langa.. asta doar il rotesti incolo si ai loc sa treci.
Mi l-as comanda intr-o suflare dar la mine nu ar avea loc sa se invarta 360gr, nici macar 180.. doar din pozitia laterala sa vina inspre mine in pat, atata. Vi-l las aici sa vedeti cum e https://www.youtube.com/watch?v=zSncyxC7IpU |
|
| Andreea06 wrote:Nu ma ajuta carutul sau landoul, adica am unde sa il culc - patutul e la 3 pasi de patul nostru, doar ca voi avea cezariana si ma gandesc ca o sa fie un efort sa ma tot pun in pat si sa ma ridic, as prefera sa fie efectiv in pat sau langa. Din nefericire, intre pat si perete la mine sunt fix 35-40 cm si e prea putin pt un mini patut, cosleeper, ca am vazut unul IDEAL! Deci daca aveti vreuna loc si va doriti asa ceva, exista un bassinet halo ii zice care se roteste 360 gr. Il poti inalta sa vine peste patul tau, il rotesti asa sa vina peste tine cand vrei sa il iei pe bebe si tu stai linistita in pat si cand vrei sa te dai jos, il rotesti spre exterior. Fata de patuturile clasice atasate in lateralul patului, la ele tre sa te tragi asa mai spre capatul patului la picioare ca sa poti cobori, ca n-ai pe unde ca e patutul acolo langa.. asta doar il rotesti incolo si ai loc sa treci. Mi l-as comanda intr-o suflare dar la mine nu ar avea loc sa se invarta 360gr, nici macar 180.. doar din pozitia laterala sa vina inspre mine in pat, atata. Vi-l las aici sa vedeti cum e https://www.youtube.com/watch?v=zSncyxC7IpU
Cumnata mea a nascut prin cezariana si avea patutul in camera, dar nu lipit de patul in care dormeau ei, dar fetita o culca in carut, doar ziua o tinea in pat , cand statea si ea in pat, noaptea si cand facea mancare , fetita statea in carut pt ca o stia mai in siguranta ....
A tinut fetita asa , in carut pana pe la 2-3 luni, dupa a mutat.o cu ei in pat , patutul a fost doar depozit de jucarii....
Se chinuia cu operatia , a fost nevoita sa nasca prin cezariana pt ca era fetita cu capul in sus s.a recuperat greu , s.a prins greu operatia si sincer eu nu as alege cezariana doar de frica recuperarii... dupa apendicita mie mi.a luat 2 saptamani sa ma pot ridica din pat fara sa fiu ajutata, doua saptamani am depins de mama.... la cezariana nu vreau sa.mi imaginez, nu cred ca as putea sa ma descurc fara ajutor si chiar de se muta la mine soacra, ziua ea e la munca, sotul la munca si eu o sa ma chinui singura...
|
|
Inregistrat: 8/7/2015 Mesaje: 1588
| Noi dormim toti 3 in pat si sincer iti spun e cea mai buna alegere cea mica adoarme doar in brate si se lasa cu scheme mega complexe cand trebuie s-o transferam chiar si intre noi in pat. Cezariana am facut la 40s+1 si chiar nu e bau bau.. primele 2 zile sunt mai nasoale in sensul ca tragi de tine sa te ridici din pat si sa mergi si daca esti ca mine stai cu frica in san ca se desface operatia la fiecare rotire/ridicare, apoi e din ce in ce mai bine.. maine am 2 saptamani de la nastere si sunt aproape ca noua. |
|
| Crissy wrote: Noi dormim toti 3 in pat si sincer iti spun e cea mai buna alegere cea mica adoarme doar in brate si se lasa cu scheme mega complexe cand trebuie s-o transferam chiar si intre noi in pat. Cezariana am facut la 40s+1 si chiar nu e bau bau.. primele 2 zile sunt mai nasoale in sensul ca tragi de tine sa te ridici din pat si sa mergi si daca esti ca mine stai cu frica in san ca se desface operatia la fiecare rotire/ridicare, apoi e din ce in ce mai bine.. maine am 2 saptamani de la nastere si sunt aproape ca noua.
Eu am avut poate nenorocul sa vad doar persoane dupa cezariana care aveau niste fete triste de parca nici nu se bucurau de venirea copilului pe lume, iar in caz de e sa ajung din motive medicale la cezariana , doar de teama ca le.amSi vazut asa sigur am sa am un soc de frica.... |
|
Inregistrat: 8/7/2015 Mesaje: 1588
| MadaMadalyna wrote:
Eu am avut poate nenorocul sa vad doar persoane dupa cezariana care aveau niste fete triste de parca nici nu se bucurau de venirea copilului pe lume, iar in caz de e sa ajung din motive medicale la cezariana , doar de teama ca le.amSi vazut asa sigur am sa am un soc de frica....
Sincer iti spun ca am bocit de nu stiam de mine cand am aflat ca trebuie sa fac cezariana a doua zi, eram mega panicata cu durerile si recuperarea dar totul a fost pe repede inainte.. mers in sala de operatii, stat in fund pentru anestezie apoi intinsa pe masa si asteptam sa-mi vad puiul. Unde am nascut eu dupa operatie nu te baga la terapie intensiva ci direct in camera, ti se recomanda sa nu ridici capul timp de 6 ore, ti-l aduc pe bebe in brate si trece timpul.. dupa 6 ore ai program de ridicat aici nu mi-a fost mie bine pentru ca nu-mi recuperasem asa repede forta in picioare si dupa 2 pasi mi s-a facut rau si am avut nevoie de masca de oxigen. A doua zi de dimineata am inceput sa merg cu ajutoare iar seara faceam singura ture pe holul spitalului dupa ce am scapat de sonda si tubul de drenaj. In ziua 3 m-am simtit suficient de in forma cat sa merg sa fac dus singura si de atunci sunt ok |
|
| Crissy wrote:Sincer iti spun ca am bocit de nu stiam de mine cand am aflat ca trebuie sa fac cezariana a doua zi, eram mega panicata cu durerile si recuperarea dar totul a fost pe repede inainte.. mers in sala de operatii, stat in fund pentru anestezie apoi intinsa pe masa si asteptam sa-mi vad puiul. Unde am nascut eu dupa operatie nu te baga la terapie intensiva ci direct in camera, ti se recomanda sa nu ridici capul timp de 6 ore, ti-l aduc pe bebe in brate si trece timpul.. dupa 6 ore ai program de ridicat aici nu mi-a fost mie bine pentru ca nu-mi recuperasem asa repede forta in picioare si dupa 2 pasi mi s-a facut rau si am avut nevoie de masca de oxigen. A doua zi de dimineata am inceput sa merg cu ajutoare iar seara faceam singura ture pe holul spitalului dupa ce am scapat de sonda si tubul de drenaj. In ziua 3 m-am simtit suficient de in forma cat sa merg sa fac dus singura si de atunci sunt ok
Ce norocoasa esti.... eu sper sa nu fiu nevoita sa fac cezariana ca tare imi e frica de recuperare... poate nu sunt asa sensibila cum au fost altele, dar stiu ca mai in forma as fi dupa naste naturala, de cat dupa cezariana , iar bebe are nevoie de mine si dupa cezariana cred ca o sa am si eu nevoie de sot sau mama mea
|
|
Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| Crissy, felicitari pentru bebelusa! Stiu ca erai hotarata sa nasti natural fara anestezie dar pana la urma important e sa iti tii fetita in brate! Eu am pus o canapea extensibila langa patut si o sa dorm acolo cu bebe, sa aiba acces la lactobar de cate ori doreste :) sper sa nu am probleme cu lactatia. Mai tarziu o sa-l pun in patut sau cand merg la baie si vreau sa stiu ca sta unde trebuie. Dupa cat timp ai reusit sa o ridici in brate? |
|
|