Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Eu am tinut un tratament cu Yasmin vreo 3 luni de zile pentru ca am avut un chist pe ovarul stang. Era de vreo 4 cm mi se pare. Si am terminat tratamentul cu succes, chistul a disparut..am ramas surprinsa sa imi dau seama ca sotul meu vrea un copil..pe 6 iunie am terminat cu Yasmin si undeva pe 20-22 iunie am ramas gravida. Am facut un test pe 26 iunie parca..a iesit negativ si mi s-a rupt inima in bucati, eram aproape convinsa ca nu s-a prins...apoi am citit pe internet ca testul se face la cel putin 10 zile de la ovulatie. Asa ca pe 6 iulie am facut iar un test si a iesit pozitiv. Am simtit ca plutesc, ca am fost binecuvantata si am alergat la biserica si i-am multumit lui Dumnezeu. Da..un sentiment de nedescris! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Bine ai venit Mirunah, gravideala cat mai placuta!!
Mirunah wrote:Multumesc de primirea in noua casuta, hihi. Da, ne-a super surprins. Noi eram invers, eu credeam ca e foarte greu sa ramani, iar el credea ca e usor. Uite ca fara sa stiu cand e ovulatia, sa ne stresam, sa o facem din doua in doua zile sau in fiecare zi s-a putut. Cred ca a contat mult ca noi eram cu gandul ca ne apucam de proiectul "bebe" in februarie. Am stat fara stres. |
|
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| Asa am citit si eu despre nasterea provocata ca este foaaaarte dureroasa. Este un bau bau pt mine si nu vreau asa ceva. Eu o sa aleg ccezariana daca bebe trece de dpn Si nu vrea sa vina natural
Dana_ wrote:Intrebare pt fetele care vor sa nasca natural , v-ati gandit la nasterea provocata daca bb nu apare la timp ? Sau a zis dr ceva? In fiecare zi ma gandesc ce fain tre sa fie de norocoasele care au nasterea natural fara interventii si visez sa fie si la mine asa insa din cate citesc ..in ziua de azi majoritatea ajung tot acolo ...ca sunt 39s sau 42 , foarte multe prefera sa mearga direct la spital si sa le provoace nasterea fara sa astepte momentul ales de bb. In majoritatea cazurilor am citit ca e mult mai dureros si mai lung travaliul daca e nastere provocata , de aia cred ca a fost asa aiurea si la mine dar totusi nu vreau sa ma prinda Anul Nou .. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Dana cred ca la noi mai degraba se face ceza decat sa se provoace nasterea, asta cu inducerea e f populara in state unde operatia nu se face asa usor decat daca e diabet, tensiune etc, complicatii. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/2/2017 Mesaje: 267
| Ma bag si yo in seama putin..asta cu nasterea indusa nu e val doar in state. Eu asa am nascut, fara sa vreau asta. Aveam 38+3 si dilatatie de 2 si dr mi-a facut internarea. Colega mea de salon avea 37 s, i,a facut la fel ceza si a ?inut copilul la incubator pe motiv ca e premAtur |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/4/2016 Mesaje: 470
| Buna burtici ! Eu nu mai stiu ce sa fac, de doua zile m-am deranjat la stomac. Am mâncat orez, banana, ceai de menta si nimic. Ma simt foarte slabita, tot ce manânc ies afara. Stiti alte remedii ? Heeeeeeellllpppp! |
|
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Diana1489 wrote:Buna burtici ! Eu nu mai stiu ce sa fac, de doua zile m-am deranjat la stomac. Am mâncat orez, banana, ceai de menta si nimic. Ma simt foarte slabita, tot ce manânc ies afara. Stiti alte remedii ? Heeeeeeellllpppp!
Si tu, Diana??? Of, suntem cam in aceeasi situatie, doar ca eu stiu ce-am facut (iar am fost idioata)... ieri m-a mancat in....... sa mananc o prajitura pe care si-o luase sotul cand am fost in oras, nu am mai calculat ziua cand s-a intamplat asta si cred ca era un pic veche pentru ca de ieri ma chinuie o diaree, balonare si ceva senzatie de greata... Azi m-am trezit cu starile astea naspa si cand am vazut ca nu e doar balonare si ragaieli cum aveam de obicei, am rugat-o pe soacra-mea sa coboare la farmacie sa-mi ia carbune medicinal. Am luat deja 2 ”doze” si ma simt ceva mai bine, am reusit sa ma ridic din pat, sa fac una-alta. Poti incerca, nu e interzis carbunele la gravidute. Sunt tot felul de carbuni medicinali, am inteles ca cei mai de efect sunt cei tip pudra. Roaga pe cineva sa mearga la farmacie si sa intrebe care carbune e ok si pentru gravidute, ca mai sunt unii care au in compozitie si alte substante.
Eu am luat Carbocit, o pastiluta pe la 2 si inca una pe la 5 (in functie de simptome si cat sunt de severe poti lua intre 3 si 6 pe zi). Intre timp am mancat un pic de paine prajita si o cana de ceai de menta si acum mi-am facut niste orezel, dar nu prea intra, nu fortez, ca deja ma simt mai bine si nu vreau s-o dau iar in rau. In rest, hidratare si multa odihna. O sa treaca |
|
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| Andreea06 wrote:Dana cred ca la noi mai degraba se face ceza decat sa se provoace nasterea, asta cu inducerea e f populara in state unde operatia nu se face asa usor decat daca e diabet, tensiune etc, complicatii.
In state si in alte tari unde ceza nu este la alegere intradevar se induce nasterea dar am vazut si aici la noi a inceput sa fie asa o moda...citeam pe unele site-uri ca au mers la spital ca nu cumva sa li se rupa apa prin magazin sau cine stie unde...Eu am avut nasterea provocata pt ca era ff tarziu dar in mod normal dupa un travaliu lung trebuia sa imi faca ceza insa au considerat ca sunt tanara si pot...in fine , am nascut fara ceza dar 25 ore e prea de tot , si asta pt ca nefiind asa " natural" , pastilele si ce mi-au dat ei atunci imi dadeau dureri maxime fara pauze cum e in cazul unei nasteri normale si in acelasi timp nici nu ma dilatam plus ca nu exista epidurala atunci la noi. O sa intreb dr ce parere are . Eu stiu ca pt doctori e foarte usor sa faca ceza , si pt multa lume pare mai usor dar ar fi pacat sa ma duc la taiat cand poate nasc natural mai rapid si poate ma recuperez mai usor , in plus eu n-am nici un ajutor de la nimeni si cand spun nici un ajutor ..e chiar 0 , ma ingrozeste recuperarea si faptul ca nu as putea tine bebele in brate , si cine stie in cat timp am voie sa-l ridic . Apoi acolo jos sunt deja taiata si cusuta ..ca mai trec iar prin asta ..am incredere ca dr nu va face aceeasi greseala ca si studentii care m-au cusut la prima nastere. Daca ar fi ceza floare la ureche nu m-as aventura nici eu sa trec printr-un travaliu insa nu vad operatia ca o varianta mai buna . As alege nasterea provocata daca mi-ar da epidurala rapid dar nu prea cred...iar eu la primul am avut ff mult timp 2 cm , la noi epi se face dupa 3 parca ...iar in state am vazut ca si la 1 se face. |
|
| Diana1489 wrote:Buna burtici ! Eu nu mai stiu ce sa fac, de doua zile m-am deranjat la stomac. Am mâncat orez, banana, ceai de menta si nimic. Ma simt foarte slabita, tot ce manânc ies afara. Stiti alte remedii ? Heeeeeeellllpppp!
Mie doar cu banane si bake rolls imi trece , altfel e aiurea. Trebuie sa mananci mai ales ca te simti slabita . Incearca si cartofi copti , paine prajita Mie de ceva vreme imi e rau aproape dupa orice masa dar mananc pt bb ca trebuie . Ieri am bagat un cremes cu asa pofta iar apoi simteam ca vine inapoi ..si asta cateva ore ..
|
|
| Dana_ wrote:
In state si in alte tari unde ceza nu este la alegere intradevar se induce nasterea dar am vazut si aici la noi a inceput sa fie asa o moda...citeam pe unele site-uri ca au mers la spital ca nu cumva sa li se rupa apa prin magazin sau cine stie unde...Eu am avut nasterea provocata pt ca era ff tarziu dar in mod normal dupa un travaliu lung trebuia sa imi faca ceza insa au considerat ca sunt tanara si pot...in fine , am nascut fara ceza dar 25 ore e prea de tot , si asta pt ca nefiind asa " natural" , pastilele si ce mi-au dat ei atunci imi dadeau dureri maxime fara pauze cum e in cazul unei nasteri normale si in acelasi timp nici nu ma dilatam plus ca nu exista epidurala atunci la noi. O sa intreb dr ce parere are . Eu stiu ca pt doctori e foarte usor sa faca ceza , si pt multa lume pare mai usor dar ar fi pacat sa ma duc la taiat cand poate nasc natural mai rapid si poate ma recuperez mai usor , in plus eu n-am nici un ajutor de la nimeni si cand spun nici un ajutor ..e chiar 0 , ma ingrozeste recuperarea si faptul ca nu as putea tine bebele in brate , si cine stie in cat timp am voie sa-l ridic . Apoi acolo jos sunt deja taiata si cusuta ..ca mai trec iar prin asta ..am incredere ca dr nu va face aceeasi greseala ca si studentii care m-au cusut la prima nastere. Daca ar fi ceza floare la ureche nu m-as aventura nici eu sa trec printr-un travaliu insa nu vad operatia ca o varianta mai buna . As alege nasterea provocata daca mi-ar da epidurala rapid dar nu prea cred...iar eu la primul am avut ff mult timp 2 cm , la noi epi se face dupa 3 parca ...iar in state am vazut ca si la 1 se face.
Nuuu, la 4 se face in state epi, am tot citit pe babycenter. Si la noi cred ca tot cam asa.. nu o sa te lase doctorita sa te chinui, stai linistita.. intreab-o ce variante sunt de dilatat natural pana la 4 macar sa iei epi. Ca tot asa in state am citit de ceva balonas mic genul care sa ajute la dilatare cand incepea greu totul si nu se avansa .. nu stiu daca o fi si la noi. Dar discuta cu ea pentru naturala, ce variante sunt daca avansezi greu travaliul. Poate nu strica sa iti refaca operatia intr-adevar.. te inteleg ca nu vrei ceza. |
|
Paine prajita.. restu le-ai incercat asa.. ceai de menta paaarca tin minte ca nu prea e indicat in sarcina.
Nu stiu ce gasesti in germania dar ce a zis laura e bine.. aici la noi mai e rennie, gaviscon.. care ajuta asa la stomac.
Laura ai grija sa nu faci toxinfectie.. daca nu iti trece suna la doctor ca se pot lua unele tratamente in sarcina cand e urgent, inclusiv antibiotice.. dar tre sa zica ea ce anume. |
|
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Andreea06 wrote:
Sora mea a avut de 4,5kg si nu se stia ca e atata.. ci 3.800. Ce s-a intamplat e ca a iesit putin cu capusorul dar la umeri nu mai putea. S-au chinuit sa il scoata, sa ii rupa clavicula, sa il intoarca, instrumente de forceps sau vacuum care nu sunt f safe pt bebe, poate ramane cu traume.. si chiar blocajul asta acolo il putea lasa cu traume fiindca nu mai circula sangele. A iesit mov, sor-mea s-a recuperat suuper greu, cu operatie jos, o luna nu statea in fund, atunci dupa era ff umflata de nu o recunosteam etc. Si s-a temut multa vreme ca bebe are ceva traume de la nasterea asta, sa nu aiba retard sau alte cele. Sunt riscuri sa nu poata iesi, practic.. cu cat e mai mare, de asta la noi cel putin se recomanda cezariana si pt bebei mari. Si in state la fel. Probabil sunt si cazuri in care se poate naste ok, ca prietenele tale, dar depinde de fiecare corp, cum e bazinul etc.. si sincer, ai vrea sa risti complicatii asa?
Aici costa 20 mii€ cezariana la cerere si la fetele respective a iesit ca au copii de peste 4 kg la ecografie, dar tot natural le.a pus sa nasca.... Mie la prima sarcina cand am nascut la 25s fata avea 970g si 33cm si mis.a spus ca sigur avea ste 4 kg si nastem la termen... iar la controlul cu o saptamana in urma avea 500g ....
Am emotii ca si acum o sa iasa o bebelina mare.
La prima nastere nu m.am rupt deloc, pt ca m.ama dilatat mai mult de 10 si ea era micuta si a iesit doar de la prima impingere...
Sper sa reusesc macar sa.mi fac acte ca altfel ma costa nasterea exagerat de mult.. |
|
| MadaMadalyna wrote:Aici costa 20 mii€ cezariana la cerere si la fetele respective a iesit ca au copii de peste 4 kg la ecografie, dar tot natural le.a pus sa nasca.... Mie la prima sarcina cand am nascut la 25s fata avea 970g si 33cm si mis.a spus ca sigur avea ste 4 kg si nastem la termen... iar la controlul cu o saptamana in urma avea 500g .... Am emotii ca si acum o sa iasa o bebelina mare. La prima nastere nu m.am rupt deloc, pt ca m.ama dilatat mai mult de 10 si ea era micuta si a iesit doar de la prima impingere... Sper sa reusesc macar sa.mi fac acte ca altfel ma costa nasterea exagerat de mult..
Chiar ca e scumpa ceza la cerere in strainatate Aici la noi nu te prea lasa sa te rupi ..si se face epiziotomia . In state nu se mai practica asa aiurea de vreo 30 ani...doar la noi se face din comoditatea doctorilor . Am inteles ca o ruptura se vindeca mai rapid decat epiziotomia si nu sunt atatea infectii ..eu am patit-o la prima nastere , din cauza asta mi-am revenit dupa 3 luni . Poate ai noroc sa nu te taie , nu te ingrijora de rupturi...alea se intampla f rar.
|
|
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Andreea din fericire mi-a fost doar rau (moderat as zice), dar n-am avut febra, frisoane sau dureri musculare (am avut toxiinfectie asta-iarna de Craciun si stiu cum e, credeam ca mor), doar crampe la stomac si intestine si ceva diaree + greata moderata. Oricum maine mergem la eco si am sa-i spun daca simptomele continua. Acum ma simt mai bine, dar inca nu pot sa pap. Am mancat un mar si a intrat, dar deja am ajuns la limita de sus a stomacului Probabil mai bag un pic de paine prajita mai pe la 9-10, apoi un carbune si somnic. Ceaiul de menta teoretic e pe lista cu ceaiuri nu neaparat indicate in sarcina, dar eu am mai baut de cateva ori ca e favoritul meu si deh... Oricum unii doctori nu spun ca ar fi nociv. Doar ca ma gandesc ca poate duce la constipatie si poate de aia? Oricum, baut in cantitati moderate, o cana asa, cand si cand, e ok.
Apropo, am 35 s si 61-62 kg, deci contrar parerilor mele nu m-am mai ingrasat zilele astea Acum cu deranjamentele astea la sist digestiv sper sa nu slabesc Io asa, io asa... Cine ma mai intelege?? |
|
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| [quote=Andreea0196]Bine ai venit Miruna, sarcina usoara si muuulta multa sanatate. Ai facut prima eco? Sau doar un test? [/quote Eu abia am aflat, ieri. Mi-am facut primul Beta ieri, 62.9 a iesit. Maine dimineata fac al doilea Beta si programare a. La medic miercuri. E micuta sarcina, nu se va vedea la eco cred, dar vreau sa ma duc mai repede sa fiu linistita. |
|
|