Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Andreea06 wrote:
Eu am comandat de pe tesco pana la urma, la prietena mea, hainute pt craciun. Am luat 0-3 luni.. o sa aiba o luna si un pic atunci, si daca ii sunt putin mari nu o fi bai, dar sper sa nu. Astea is pt 62 marimea.
La noi nu e curent acuma.. si nici apa, pana la ora 4, de dimi, brrr, deja se raceste in casa.. n-am cum spala, n-am net decat pe tel.. ma enerveaza maxim.
Mirunah, bine ai venit la nooooi!!
Pff, grozav. Ce sa zic, citeste o carte ca sa nu te plictisesti sau dooormi. Eu de 3 zile nu mai reusesc sa dorm dupa masa. Eu am spalat o lenjerie si baby nestul, acum am bagat toate scutecelele finet si prosopelele de baie. Cred ca mai am 6-7 masini de bagat cu tot ce mai am (o lenjerie ocupa toata masina si nici nu incape si a doua laterala :)) ). Si asta doar pana la 3 luni. Pe cele de la 4 luni in sus le bag mai incolo sau cum ziceai tu, in functie de cat au intrat astea la apa mai bag si urmatoarea marime, parca nu as vrea sa le tai etichetele de acum.
La hainute mi-am pus mainile in cap cu sortatul lor |
|
| Mirunah wrote:Fetelor, ma primiti si pe mine la gravidute?
Sarcina usoara si la termen! Ce frumos ca v-a surprins asa din prima luna. Asa isi imagina si al meu, bam bam e suficient odata fara pastile si gata, ehe.. cand i-am explicat eu teoria.. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| alina89 wrote:Pff, grozav. Ce sa zic, citeste o carte ca sa nu te plictisesti sau dooormi. Eu de 3 zile nu mai reusesc sa dorm dupa masa. Eu am spalat o lenjerie si baby nestul, acum am bagat toate scutecelele finet si prosopelele de baie. Cred ca mai am 6-7 masini de bagat cu tot ce mai am (o lenjerie ocupa toata masina si nici nu incape si a doua laterala :)) ). Si asta doar pana la 3 luni. Pe cele de la 4 luni in sus le bag mai incolo sau cum ziceai tu, in functie de cat au intrat astea la apa mai bag si urmatoarea marime, parca nu as vrea sa le tai etichetele de acum. La hainute mi-am pus mainile in cap cu sortatul lor
Eu la alea 68 nu am taiat etichetele, le spal asa. La restu am taiat dar am facut poza inainte.. cu eticheta si hainuta. Just in case.. dar majoritatea erau la 40 gr, doar baveticile la 60. Lenjeria nu stiu, cred ca tot pe la 60 se spala nu? Sa se dezinfecteze.. sa vad si pe babynest ce scrie. Dar incep cu astea 4 masini de hainute, apoi scot artileria grea de lenjerii, prosoape, paturici. Sper sa termin pe cand vine, haha. Nu stiu protectiile de pat, au si pernita asa in ele.. pun asa cu totul nu? Acum imi dau seama ca e interiorul navi cu stelute dar pe exterior e alb simplu.... daca iese din navi am pus-o, a fost si scumpa...
M-am pus pe facut curat si a venit curentul, dar apa tot nu.. am scos si aluat foietaj sa fac placinta cu branza, pulpe pui si cartofi pt cina.. is harnica acuma, sa vad cat ma tine :)) |
|
| Andreea06 wrote:
Eu la alea 68 nu am taiat etichetele, le spal asa. La restu am taiat dar am facut poza inainte.. cu eticheta si hainuta. Just in case.. dar majoritatea erau la 40 gr, doar baveticile la 60. Lenjeria nu stiu, cred ca tot pe la 60 se spala nu? Sa se dezinfecteze.. sa vad si pe babynest ce scrie. Dar incep cu astea 4 masini de hainute, apoi scot artileria grea de lenjerii, prosoape, paturici. Sper sa termin pe cand vine, haha. Nu stiu protectiile de pat, au si pernita asa in ele.. pun asa cu totul nu? Acum imi dau seama ca e interiorul navi cu stelute dar pe exterior e alb simplu.... daca iese din navi am pus-o, a fost si scumpa...
M-am pus pe facut curat si a venit curentul, dar apa tot nu.. am scos si aluat foietaj sa fac placinta cu branza, pulpe pui si cartofi pt cina.. is harnica acuma, sa vad cat ma tine :))
pe lenjerii scria ca se spala la 30 grade, dar le-am bagat la 40. mi se pare prea putin 30. pe baby nest scria 40 si am lasat asa. al meu e asa https://scontent.fotp3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/20882612_1643800349026089_5859081957338836717_n.jpg?oh=5c85f3ff007e879689cd3d3f3dad83bb&oe=5A723D0E si nu au iesit deloc culorile, e impecabil albul dupa spalare si eu aveam emotii cu el :D eu am bagat si lenjeriile si baby nestul cu totul la spalat, nu am mai dat husa jos.
la scutecelele finet si prosopele scria 40 grade, dar unele din ele mi s-au parut ca miroseau asa a un fel de otet si le-am pus la 50 grade macar si le si calc oricum.
eu nu am pofta deloc de mancare, nu stiu ce sa mai fac sa imi vina pofta de ceva. am mancat 4 bucatele de prajitura de morcov toata ziua. |
|
Inregistrat: 10/23/2017 Mesaje: 1547
| alina89 wrote:Sarcina usoara si la termen! Ce frumos ca v-a surprins asa din prima luna. Asa isi imagina si al meu, bam bam e suficient odata fara pastile si gata, ehe.. cand i-am explicat eu teoria..
Multumesc de primirea in noua casuta, hihi. Da, ne-a super surprins. Noi eram invers, eu credeam ca e foarte greu sa ramani, iar el credea ca e usor.
Uite ca fara sa stiu cand e ovulatia, sa ne stresam, sa o facem din doua in doua zile sau in fiecare zi s-a putut. Cred ca a contat mult ca noi eram cu gandul ca ne apucam de proiectul "bebe" in februarie. Am stat fara stres. |
|
Inregistrat: 12/5/2016 Mesaje: 1452
| Mirunah wrote:Multumesc de primirea in noua casuta, hihi. Da, ne-a super surprins. Noi eram invers, eu credeam ca e foarte greu sa ramani, iar el credea ca e usor. Uite ca fara sa stiu cand e ovulatia, sa ne stresam, sa o facem din doua in doua zile sau in fiecare zi s-a putut. Cred ca a contat mult ca noi eram cu gandul ca ne apucam de proiectul "bebe" in februarie. Am stat fara stres.
Bine ai venit si felicitari!!!Sarcina usoara sa ai !! |
|
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| Mirunah wrote:Multumesc de primirea in noua casuta, hihi. Da, ne-a super surprins. Noi eram invers, eu credeam ca e foarte greu sa ramani, iar el credea ca e usor. Uite ca fara sa stiu cand e ovulatia, sa ne stresam, sa o facem din doua in doua zile sau in fiecare zi s-a putut. Cred ca a contat mult ca noi eram cu gandul ca ne apucam de proiectul "bebe" in februarie. Am stat fara stres.
Bine ai venit Miruna ! Sunteti foarte norocosi ca a iesit din prima luna , dar sunteti tineri iar sansele erau mari oricum . Nici noi nu ne-am stresat deloc si a iesit din a doua luna , sincer amandoi am fost putin socati pt ca nu suntem la fel de tinerei ca voi Sarcina usoara iti doresc |
|
| Andreea06 wrote:Gataaaa. Nu mi-a verificat colul manual ci cu eco transvaginala. E de 2.9, ea zice ca mai sta 2 sapt. Placenta e mai maturata, lichid ok.. bebe bine, 3 kg acum, zice ea sigur 2800 are. Programam sambata viitoare la control dar va fi intre 17 si 22 noiembrie, undeva 20-21 probabil.. bebe e cu 4 zile inainte la masuratori. Dormeeea, n-a miscat mare lucru, dar am intrebat de cordon, nu e in jurul gatului sau ceva.
Pap a zis ca nu e relevant acuma, dupa sarcina. Vaccin a zis ca au in maternitate si ii fac daca ne dam acordul, iar de centura e bine de avut la mine, de 110 cm sa fie, flexibila nu rigida. Prietena mea vine pe 19 in tara.. sa vad daca mai comand in uk sau iau de aici una.
Sonda o sa se puna dupa anestezie, pot alapta imediat ce ma duce la terapie, injectii nu o sa imi faca in burta ci in brat, alea de dupa operatie..
Bine ca e totul ok si nu te-a durut . Si eu sunt tare curioasa ..nu prea am rabdare pana sambata , al meu bb se misca f mult si imi e groaza de cordon , sper sa fie totul ok. De aia nu mi-a zis nici mie dr nimic de pap...pt ca si eu cred ca nu prea are sens asa in sarcina si oricum nu s-ar putea face mare lucru ..tratamente sau mai stiu eu ce. Pana la urma de unde iei centura? Cred totusi ca o sa-mi iau si eu...De ce zice ea de 110 cm ? Nu e cam mare? Ai scris ca ai comandat de la tesco...ce anume ? Sunt ok ? Cand eram in uk am luat unele produse de la George care erau asemanatoare cu cele vandute in Tesco , intradevar nu chinezisme dar nu stiu de bb cat sunt de ok . La Tesco mi-a trimis sotul ceva poze si erau cateva tare faine ..ii zic sa imi aduca , desi nu erau nici alea prea ieftine..
|
|
| Intrebare pt fetele care vor sa nasca natural , v-ati gandit la nasterea provocata daca bb nu apare la timp ? Sau a zis dr ceva? In fiecare zi ma gandesc ce fain tre sa fie de norocoasele care au nasterea natural fara interventii si visez sa fie si la mine asa insa din cate citesc ..in ziua de azi majoritatea ajung tot acolo ...ca sunt 39s sau 42 , foarte multe prefera sa mearga direct la spital si sa le provoace nasterea fara sa astepte momentul ales de bb. In majoritatea cazurilor am citit ca e mult mai dureros si mai lung travaliul daca e nastere provocata , de aia cred ca a fost asa aiurea si la mine dar totusi nu vreau sa ma prinda Anul Nou ..
|
|
| Dana_ wrote:Intrebare pt fetele care vor sa nasca natural , v-ati gandit la nasterea provocata daca bb nu apare la timp ? Sau a zis dr ceva? In fiecare zi ma gandesc ce fain tre sa fie de norocoasele care au nasterea natural fara interventii si visez sa fie si la mine asa insa din cate citesc ..in ziua de azi majoritatea ajung tot acolo ...ca sunt 39s sau 42 , foarte multe prefera sa mearga direct la spital si sa le provoace nasterea fara sa astepte momentul ales de bb. In majoritatea cazurilor am citit ca e mult mai dureros si mai lung travaliul daca e nastere provocata , de aia cred ca a fost asa aiurea si la mine dar totusi nu vreau sa ma prinda Anul Nou ..
Eu vreau natural, sper sa nu ma descurajez cand incepe travaliul si sa aleg cezariana. Mie frica de ambele oricum.. nu se pune problema sa trecem de 40s pt ca deja am contractii iau nospa si uscosin la nevoie ca sa le mai calmez si sa mai stea bebe macar 2 sapt. Eu cred ca as alege cezariana decat nasterea provocata Inca sper sa pot naste natural si fara alte interventii si sa fac fata usor cu epidurala. Pe zi ce trece am mai multe emotii.. i-am zis si doctorei ca o sa ma decid cand incepe travaliu cum o sa nasc.. acum Doamne ajuta! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/2/2017 Mesaje: 267
| Dana_ wrote:
Buna Anca , e de inteles ca nu ai avut timp sa scrii , cu siguranta nu e usor cu bb mic dar va fi mai usor cu timpul Ai nascut natural sau prin ceza? Bine ca te-ai recuperat si e totul ok. Pt colici am inteles ca sunt probiotice sau poate si alte variante nu stiu care sunt mai bune sau daca au vreun efect Multumim pt sfat , clar trebuie profitat de somn acum ..ca dupa ..mici sanse :)
Din pacate, am nascut cu ceza, desi mi-as fi dorit f mult natural. Au aparut mici complicatii si am luat hotarârea asta. A fost si graba dr, in ziua aia am nascut fortat f mylte .mamici cu ceza. Pt colici ii dau bonnisan ca am vazut ca e pe baza de plante. Speram sa functioneze cat mai ok. Pupici |
|
| alina89 wrote:pe lenjerii scria ca se spala la 30 grade, dar le-am bagat la 40. mi se pare prea putin 30. pe baby nest scria 40 si am lasat asa. al meu e asa https://scontent.fotp3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/20882612_1643800349026089_5859081957338836717_n.jpg?oh=5c85f3ff007e879689cd3d3f3dad83bb&oe=5A723D0E si nu au iesit deloc culorile, e impecabil albul dupa spalare si eu aveam emotii cu el :D eu am bagat si lenjeriile si baby nestul cu totul la spalat, nu am mai dat husa jos. la scutecelele finet si prosopele scria 40 grade, dar unele din ele mi s-au parut ca miroseau asa a un fel de otet si le-am pus la 50 grade macar si le si calc oricum. eu nu am pofta deloc de mancare, nu stiu ce sa mai fac sa imi vina pofta de ceva. am mancat 4 bucatele de prajitura de morcov toata ziua.
Ca babynestul tau e si al meu aproape, salteluta jos e navi cu stelute, iar marginea e gri cu steluta, dar la asta le pot pune separate. In schimb lenjeria de patut e asa ca al tau babynestul, pe o parte inchis, pe o parte alb.. sper sa nu iasa asa cum ai pus tu, 30-40 gr o sa pun. Se aude ca vine apa, iupiiii. Sa pot gati.
Ma tot intreb daca sa pun hainutele la uscator.... cred ca nu, tura asta. Poate dupa ce se naste daca n-am timp sa le tot intind, o sa risc si o sa stiu sa iau marimi mai mari daca intra la apa/aer cald
Nici eu nu am pofta de mancare, mi-am luat 2 sandwichuri din croissant azi si un pateu cu branza si am mancat doar un sandwich toata ziua, atata.. Acus ma apuc de gatit si pap de cina si cam aia e... mai rontai in pat pufuleti sau ceva, seara, pana adooorm la 2, e timp, dar na, nu e chiar nutritiv.
Iau vitaminele zilnic si cum mi-a dat si analize acu si ea n-a fost ingrijorata de anemia ce zicea sor-mea, o fi ok.. |
|
Sa stii ca asta a mers si la noi.. eu ma stresam doar de faptul ca aveam ciclu neregulat si nu prea stiam asa cand cum sa ma astept.. Dar ne apucasem cu vreo 4 luni inainte de luna pe care o consideram eu ideala sa nasc (undeva in febr as fi vrut ca sa treaca aproape iarna, sa fie luna prima lui bebe frig cand oricum sta in casa mai mult si apoi sa vina primavara sa ies cu el), dar na, ca s-a prins dupa vreo 2 luni de incercari si a iesit noiembrie spre final |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/26/2017 Mesaje: 612
| Bine ai venit Miruna, sarcina usoara si muuulta multa sanatate. Ai facut prima eco? Sau doar un test? |
|
| Dana_ wrote:Bine ca e totul ok si nu te-a durut . Si eu sunt tare curioasa ..nu prea am rabdare pana sambata , al meu bb se misca f mult si imi e groaza de cordon , sper sa fie totul ok. De aia nu mi-a zis nici mie dr nimic de pap...pt ca si eu cred ca nu prea are sens asa in sarcina si oricum nu s-ar putea face mare lucru ..tratamente sau mai stiu eu ce. Pana la urma de unde iei centura? Cred totusi ca o sa-mi iau si eu...De ce zice ea de 110 cm ? Nu e cam mare? Ai scris ca ai comandat de la tesco...ce anume ? Sunt ok ? Cand eram in uk am luat unele produse de la George care erau asemanatoare cu cele vandute in Tesco , intradevar nu chinezisme dar nu stiu de bb cat sunt de ok . La Tesco mi-a trimis sotul ceva poze si erau cateva tare faine ..ii zic sa imi aduca , desi nu erau nici alea prea ieftine..
Sa o intrebi tu de cordon daca vrei sa stii asa mai specific, pe mine iar m-a speriat o mamica din state pe un forum ca a pierdut bebelul, din cauza cordonului in jurul gatului... asa tarziu in sarcina, da-ti seama.. Ca azi am intrebat pt prima oara asta exact, unde e cordonul. In rest ea zicea si mai inspecta uneori si la cordon ca vedeam albastru acolo, dar nu zicea nimic anume asa. Doar de lichid, placenta, zicea de fiecare data. Din fericire e bine.. a spus ca oricum si daca ar fi in jurul gatului, de cele mai multe ori nu e grav, e normal.. dar na, eu tot ma tem.
Centura nu stiu inca, asa ma enerveaza ca la noi nu prea suuunt faine, doar alea albe cu bata lata velcro si atata. Eu voiam sa iau asa: http://www.nicmed.ro/cumpara/cpn-001-centura-postnatala-pt-recapatarea-siluetei-800 - dar mi se pare mica
https://www.amazon.co.uk/Postpartum-Support-Recovery-Postnatal-Shapewear/dp/B06ZY338WV/ref=sr_1_1_sspa?ie=UTF8&qid=1509631548&sr=8-1-spons&keywords=3+in+1+postpartum+support&psc=1
Si poate iau.. ca daca vine amica mea pe 19, e ok.. doctorita zicea ca mai degraba va fi pe 20-21, ar vrea sa il mai lase cateva zile. Daca se grabeste el, il trimit pe sot dupa ce gaseste in farmacie si gata. Pai burtica acuma are 108 cm, mai creste, iar dupa ce nasc se retrage putin dar nu ff mult in primele zile ma gandesc, de asta zicea sa aiba 110 cred.. si cum e cu velcro, o reglezi pe parcurs. Eu am si soldurile ff late, am 112cm pe linia unde ar fi operatia.
De pe tesco am comandat body-uri, puloverase/pijamalute cu specific de craciun, o sa atasez poze daca pot.. Mie mi s-au parut convenabile asa la pret, am platit 200 lei pe comanda si am 2 body-uri cu maneca lunga, 2 puloverase, 2 pijamale cu bluza si pantaloni, 3 salopete cu picioruse si manecute ce se intorc (astea le-am luat 56) si 1 camasuta fancy cu papion.
LE: Tickerul meu e kinky, hahaha, ce text are. Andreea06 attached the following image(s):
|
|
|