Gravidutzele noastre dragi - 40
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea06
Scris: Tuesday, October 31, 2017 3:02 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
AleC wrote:

Eu nu ma inteleg deloc cu ea Crazy , o tin doar la picioare, sa imi stea mai ridicate. Ma oftic, citisem ca ajuta f mult..macar e draguta Lol

O sa te ajute mai incolo daca acum nu ii vezi folosul :D Cand incep durerile de spate si arsurile.. o sa o pui de la perna ta normala in continuare si o sa stai practic cu coastele pe ea, umarul/capul pe perna ta, ca sa ai o inclinatie asa, altfel e greu cu ragaitul si refluxul gastric noaptea sa adormi..
Asta zic la perna forma C, asa e a mea si asa fac.. Plus ca imi tine la spate capatul de la C, pot sta putin oblica daca pun si alta pernuta sub burtica maaare, sa nu stau pe spate dar nici chiar pe o parte ca amortesti de atata stat pe lateral. Si asa poti sta putin cu fata mai inspre tavan, greutate pe fesa, nu pe sold.. O sa vezi, cred ca o sa te ajute la un moment dat.
Andreea06
Scris: Tuesday, October 31, 2017 3:08 PM
Nivel

Sunt putin ingrijorata, incep imediat sa imi apas burtica sa trezesc pe bebe ca nu prea a miscat azi..
Eu treaza de dimi de la 7:30, n-am mai dormit.. si parca doar fff slab am simtit la un moment dat. Is cam panicoasa de cazurile acelea cand esti aproape de termen si din ceva motiv nu mai bate inimioara.. Cray Hands

LE: Am stranutat si s-a trezit, phew.

Anemona, cu trombofilia nu te pot ajuta, nu ma pricep, cu RH ti-au zis de bine fetele deja.. iti trimit doar vibe buuuun si sa fii linistita, imediat mergi la medic si vezi ce tre sa faci. Cheek Kiss

Madalina, ce dragut ca botezati..
Nu te gandi ca ati facut voi ceva rau si de asta, uneori raul vine si la persoanele bune.. Dar e frumos ca aveti de botezat, si eu mi-as dori sa ma ceara careva de nasica, hihi.

Sambata mergem si noi sa vedem vreo 2 restaurante la care am cerut oferte si mi-au convenit, sa vedem care rezervam, pt februarie.
O sa fie frigut, dar asta e.. de pe 11 febr nu se mai fac petreceri pana dupa pasti si nu as vrea sa astept pana atunci sa il botezam.

AleC
Scris: Tuesday, October 31, 2017 3:50 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 5/31/2017
Eu lucrez ca si babysitter, pentru doua fetite, de 7 si 4 ani si jumatate, inca de cand cea mare avea cam doua luni. Astazi, cand am mers la munca, am constatat ca cea mica are "mana, gura, picior", care este contagioasa.pale Mi-am sunat imediat medicul care mi-a spus clar ca nu am ce cauta langa un copil cu o boala infectioasa, contagioasa, asa ca sunt din nou acasa pentru cateva zile, probabil voi lua medical, desi ma cam oftic sa il iau acum, desi as fi putut merge la munca, preferam sa il iau exact inainte de prenatal, sa mai merg 3-4 saptamani si apoi acasa. Asa, ma dau peste cap, dar mai bine feresc. Mititica, nu are ea nicio vina, dar nici eu nu vreau sa imi asum niciun risc.
Andreea06
Scris: Tuesday, October 31, 2017 4:04 PM
Nivel

AleC wrote:
Eu lucrez ca si babysitter, pentru doua fetite, de 7 si 4 ani si jumatate, inca de cand cea mare avea cam doua luni. Astazi, cand am mers la munca, am constatat ca cea mica are "mana, gura, picior", care este contagioasa.pale Mi-am sunat imediat medicul care mi-a spus clar ca nu am ce cauta langa un copil cu o boala infectioasa, contagioasa, asa ca sunt din nou acasa pentru cateva zile, probabil voi lua medical, desi ma cam oftic sa il iau acum, desi as fi putut merge la munca, preferam sa il iau exact inainte de prenatal, sa mai merg 3-4 saptamani si apoi acasa. Asa, ma dau peste cap, dar mai bine feresc. Mititica, nu are ea nicio vina, dar nici eu nu vreau sa imi asum niciun risc.

Da, nu e de joaca cu bolile astea...
Eu de ex. n-am avut decat varsat de vant, si ala in clasa a 10a am facut.. a fost f aiurea asa. Mi-e groaza la copii cand o sa faca, daca face.. altele adica. Sper sa nu mai fie asa comune acuma... Nepotelul meu n-a facut decat varsat de vant si am putut sa il vizitez atunci, bine ca nu eram gravida, eram imuna deja.. dar e bine sa te feresti daca poti.

E aiurea ca tre sa iei tu medical desi na, nu e o boala a ta... ci doar conditia ta iti impune sa te feresti..
alina89
Scris: Tuesday, October 31, 2017 4:36 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/21/2017
Nepotelu meu a facut cand avea 3 luni.. a luat de la taicasu care nici nu s-a ferit prea mult. A facut fix la botez si e pliiiin de bubite in toate pozele.. plangea mult se scarpina. Apoi nepotica a facut la 5 luni, a luat din spital ca a fost internata pt rosu in gat cu un copil despre care doctorii spuneau ca are o simpla alergie. Ea a fost internata mai bine de o saptamana. Nu a tolerat asa bine ca fratioru.

Sunt foarte raspandite bolile astea din ce vad. Pe unde mai citesc eu despre bebei zilnic sunt mamici care posteaza poze cu copii plini de bube si intreaba oare ce e si ce sa le faca.. si parca vaccinu pt unele din bolile astea se face pe la 1 an deci pana atunci trebuie feriti bine sa nu intre in contact cu alti copii.
DianaM
Scris: Tuesday, October 31, 2017 4:52 PM
Nivel

Inregistrat: 12/5/2016
alexutza_88 wrote:
Hello, fetele! Scuze ca va scriu asa tarziu insa am avut zilele de acomodare in care nici nu am putut sa respir. Fetita a avut 2500 g si ne-am externat foarte repede, sambata. Nici nu eram pregatiti noi ne gandeam ca vom sta cel putin pana luni. Bine ca suntem in formula completa acasa. Fetita este vesela si mancacioasa, papa cu maaare pofta. Doar ca trebuie sa folosesc pompa pt ca am foooarte mult lapte si se intaresc sanii rau,la pompa dureaza vreo 5 minute pana incepe sa curga fiecare san. Am schimbat pompa manuala am luat electrica. Operatia a decurs super, a fost atmosfera funny in sala, si destinsa. Anestezistul si asistentele faceau glume. Eram moarta de frica insa nu am avut motive. Singura chestie dureroasa a fost branula, anestezia rahi nici nu am simtit-o. Refacerea e ok, totusi e o operatie, nu poti sa nu simti ceva dureri si discomfort. Inca nu imi vine sa cred ca scriu din postura de mamica. love

Felicitari! ! ! ! ! Refacere rapidanewclap computerlove
Andreea06
Scris: Tuesday, October 31, 2017 4:52 PM
Nivel

Mi se pare aiurea sa il feresti un an de zile, e f mult.. adica ei tre sa mai interactioneze cu alti bebelusi..
Dar nu dusi la cresa, clar, atata cat te plimbi prin parc sau te mai vezi cu alte mamici cu copii. Din fericire abia invata sa mearga de-a busilea asa ca nu e chiar de locuri de joaca in parc Lol

Eu nu stiam de boala asta pana sa fiu gravida, am citit apoi de ea tot asa pe grupuri pe fb..
AleC
Scris: Tuesday, October 31, 2017 4:57 PM
Nivel

Se spune ca se face o data in viata, insa fetita a mai avut si in urma cu vreo 2 ani, desi are toate vaccinurile facute. NuStiu
DianaM
Scris: Tuesday, October 31, 2017 5:00 PM
Nivel

Inregistrat: 12/5/2016
lixandra_alexandra wrote:

Fetelor, mi-am luat perna de gravida. A venit astazi la birou, de abia astept sa vad cum se doarme...
Cred ca o sa ma bat cu sotul pe eahohot

Este identica cu a mea. Eu dorm super bine pe ea, nu ma despart nicio clipa de ea. Noi avem patul foarte mare si avem loc toti 3
alexutza_88
Scris: Tuesday, October 31, 2017 5:23 PM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2017
Andreea06 wrote:

Felicitari Alexutza!!
Ne-a tinut Alina un pic la curent si stiam ca sunteti bine si sanatoase Cheek Kiss Buddy1 Ce ma bucuuuuur! Mamica "proaspata" Bravoo

Sa aveti parte de multa liniste perioada asta, ajutor de la familie, suport si cat mai multe ore de somnic de calitate Lol

Acuma intrebarile ras
De ce a durut branula? Aceea pt perfuzie in mana? Sau sonda de urina zici? Crazy
Tie sonda cand ti-au pus-o, dupa anestezie imediat sau inainte "pi viu" ? Big Surprise Mie de aia parca mi-e groaza Big Laugh

Centura postnatala ai folosit-o la spital? Te-a ajutat?

Cu pompa de san, din ce am tot citit eu de alaptare si pe grupurile de pe fb, sa ai grija sa nu pompezi nici super mult.. doar cat sa detensionezi, daca fetita nu papa tot cat sa goleasca sanul. Pentru ca sanii tai vor produce lapte in functie de cerere.. daca pui fata si mai pui si pompa, ei o sa produca mai mult lapte, tre sa se obisnuiasca cu cat e "cererea".. asta dureaza o saptamana doua parca asa citeam.. Dar da, e bine sa detensionezi ca sa nu se blocheze vreun canal sau ceva. Probabil ai un fel de furia laptelui, cand vine mult deodata. Sa treci cu bine peste Clap

Branula e perfuzia aia. Mi-au invinetit mana a fost varza asistenta. Sonda s- a pus dupa anestezie. A fost nedureroasa dar un mic deranj cand a fost scoasa a doua zi, si ramai cu o senzatie de usturime.
Centura nu am mai pus-o pt ca se retrage burtica singura, doctora a zis ca nu recomanda.
alina89
Scris: Tuesday, October 31, 2017 5:23 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
AleC wrote:
Se spune ca se face o data in viata, insa fetita a mai avut si in urma cu vreo 2 ani, desi are toate vaccinurile facute. NuStiu

din cate stiu eu nu exista vaccin pt gura mana picior asa cum exista pt celelalte boli ale copilariei, dar nu stiu de cate ori in viata o poti face.

Si eu am auzit despre ea tot recent de cand am ramas insarcinata. Si am citit cateva detalii despre ea pe peditel.

https://www.peditel.ro/boala-mana-picior-gura-virusul-coxasakie/
laura513
Scris: Tuesday, October 31, 2017 6:46 PM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2017
AleC, nu te speria cu glicemia, ti-au iesit valori ok. A jeune (pe nemancate) e cat se poate de bine (mie mi-a zis ca imi da sa fac testul asta doar daca voi avea valori mari la glicemia normala luata pe nemancate). E normal sa iasa valori mari la a 2-a recoltare, pentru ca glucoza ajunge in sange si valoarea ei creste. La a 3-a recoltare, din nou, e important cat iese. Intre timp pancreasul tau trebuie sa-si faca treaba si sa asimileze glucoza. Acolo e musai ca valoarea sa fie in intervalul de referinta pentru ca altfel ai intoleranta la glucoza sau esti suspecta de diabet. Ceea ce la tine nu e cazul. Cand iti faci sumar de urina fii foarte atenta sa nu iti iasa glucoza in urina, pentru ca si asta e simptom de diabet. Daca a iesit bine sumarul de urina si testul asta de toleranta, poti sa stai linistita, ca esti in regula.

Andreea eu mi-am luat sutien de alaptat din bazar cu 15 lei Lol Momentan imi vine un pic larg, dar cand vine lapticul o sa se aseze numai bine. Am luat doar unul, in ideea ca daca voi avea nevoie de mai mare am sa mai iau atunci, cand alaptez.

Delia la 19 saptamani multe fete nici nu simt miscarile bebelului. Asa simteam si eu, la 19-20s, in partea de jos si in special sub buric. Dupa aia o simteam tot mai sus, pe masura ce crestea Love

DianaM, la mine linia pe burtica a aparut de pe la 7 luni, dar asa finut, abia se cunoaste. E f subtire si delicata, poate ramane asa pana la final, eu asa sper. Dar nu e o regula sa apara la toata lumea, am vazut multe burtici fara. Siii buricul e ca un butonas Lol A iesit un pic, dar nu mult.

Alina89, eu am contractii de cand a inceput sa se contureze burtica, devreme tare, cred ca de pe la 17-18s. In unele seri le am asa, una dupa alta. Acuma suntem cam in pauza cu activitatile de cuplu Blushing dar le aveam si dupa contact sexual. La inceput m-am speriat, dar dupa aia m-a calmat dr de familie, mi-a spus ca sunt normale atata timp cat sunt nedureroase si nu sunt insotite de alte simptome. Le aveam mai dese in zilele cand neglijam hidratarea. De obicei daca devin foarte enervante, iau un No spa si incerc sa beau apa multa.
In legatura cu sanii sensibili, mie mi-a dat doctorita o crema pentru mameloane si mi-a zis sa masez zilnic mameloanele cu ea, ca sa le desensibilizez pana vine bebe. La inceput imi venea sa ma urc pe pereti, dar observ ca devine tot mai suportabil. Posibil sa te ajute si pe tine genul asta de masaj... Cheek Kiss

Alexutza felicitari si multa sanatate si Doamne ajuta sa fii in continuare la fel de relaxata cu bebe si sa beneficiezi de ajutorul si sprijinul celor dragi! Cheek Kiss

Lixandra si eu am perna din aia, imi e foarte comod sa dorm cu ea, m-a scutit de dureri de cap si de spate, dar, cum spunea Andreea, ocupa mult spatiu (dar si patul nostru e micut, ca si inainte aveam plangeri ca-l imping jos). E clar ca nu perna e problema, ci patul Haha Ai sa vezi ca te va ajuta si la alaptat, ai sa o asezi invers si il sprijini pe bebe pe ea ca sa nu obosesti hearts

Si apropo de boli contagioase, fetele gravidute, mare grija la contactul cu persoane care au varicela, pentru ca virusul acela nu e musai sa ofere imunitate completa dupa ce ati trecut prin boala! Se poate face de 2-3 ori in viata, prima data e varicela, apoi se numeste Zona Zoster si are simptome putin diferite. Dar feriti-va de persoane cu boli contagioase, chiar daca e greu uff Imunitate pe viata aveti la rubeola si oreion, dar la varicela nu!
Andreea0702
Scris: Tuesday, October 31, 2017 6:57 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/27/2017
Anemona, si eu am aflat de trombofilie la inceputul sarcinii.Am fost la hematolog, si de la 7 sapt am inceput injectiile cu Fraxiparine(nu prea se gaseste Clexane, si medicul mi a spus ca sunt acelasi lucru).
A fost un soc si pentru mine, dar acum m am obisnuit cu ideea.Chiar astazi se fac 2 sapt de atunci.Curaj, cu tratament o sa fie bine.
AleC
Scris: Tuesday, October 31, 2017 7:19 PM
Nivel

Andreea0702 wrote:
Anemona, si eu am aflat de trombofilie la inceputul sarcinii.Am fost la hematolog, si de la 7 sapt am inceput injectiile cu Fraxiparine(nu prea se gaseste Clexane, si medicul mi a spus ca sunt acelasi lucru).
A fost un soc si pentru mine, dar acum m am obisnuit cu ideea.Chiar astazi se fac 2 sapt de atunci.Curaj, cu tratament o sa fie bine.

Ce mutatii ai? Sper ca va fi bine! Cheek Kiss
Andreea0702
Scris: Tuesday, October 31, 2017 7:30 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/27/2017
Am Factor V Leiden heterozigot si MTHFR C677T heterozigot.
Trebuie sa fie bine, pentru toate!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.