Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Andreea06 wrote:
Mada, daca nu ti-ai luat deja cadita pt bebe, sa cauti una care se strange, am citit ca ar fi ceva varianta.. sa pliaza sau cumva. Ca si cadita ocupa spatiuuuu.. nici eu nu stiu unde sa o pun pe a mea, cred ca sub un birou. N-as lasa-o in cada mereu sa tot dam de ea. Pt hainute ori le impaturesti mici si in cutii din alea de organizate e perfect, intra multe asa.. sau pe umerase, dar e greu mereu de la spalat sa le pui pe umeras. Cred ca daca ai haine doar pt primele luni asa, iti ajung vreo 2-3 sertare la un dulap pt ele, paturici.. daca ai pana la 1 an tot felul de marimi atunci depinde.. pampersi sa luati cand e nevoie, nu umple casa acum de ei decat cate un pachet, si asa se schimba marimile repede cum cresc..
Sincer m.am gandit la varianta cu masuta care se pliaza si cu cadita, dar nu am loc sa o pun, la noi e mic dormitorul de 3.40 pe 3.70 si pe un perete e dulapul cat peretele , fata in fta cu dulalul e geam si acolo punem patul nostru, chiar de e putin curent, dar e singura solutie si patutul intre patul meu si dulap... iar in fata patului e tv .... I.am facut loc in dulapoir si vreau patut care are sertare jos , sa pun acolo pampars si tot ce mai amam.nevoie la schimbat. Oricum pampars nu cumpar pana nasc, sa vad cu care se intelege, sa nu am surprize ca se irita si sa cheltui bani degeaba. E greu cu spatiul, dar macar avem.intimitatea noastra si stam singuri...
Acum am luat dezumidificator si masoara el automat umiditatea si, ne arata ca e 82 , scoate in 4 ore 2l apa .... sambata mai cumparam unul ca aici e o bomba nucleara pt bebe, dar cand nasc am vb cu cumnata mea si stau la ea o luna , daca nu putem totul la punct pana atunci cu renovat si, scapat de mucegai si sa rezolvam cu umiditatea.... |
|
Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| MadaMadalyna wrote:
La mine in.baie e totul fff ingramadit, nu e loc nici de un dus mai mare il avem de 70x65 si il facem de 75x70 si deja abia intri in.baie. dusul e lipit de chiuveta, in fata chiuvetei e. Wc de abia ai loc sa speli baia, , cand spalfac baia acum cu burta mare am nevoie de cateva pauze ca nu e loc si stau rau , raman fara aer , iar inainte in 10 minute era gata.....
Eu nu vreau sa.l pun pe bebe in pat cu noi. Pana la 2-3 luni doarme bine in landoua ca e mare sisi majoritatea asa ama vazut ca practica, dupa in patut... daca nasc natural, dupa ce incep diversificarea, vreau sa raman insarcinata cu urmatorul bebe... noi in 5-6 ani vrem sa ne retragem in romania si vreau sa fac aici copil, pt ca in vrancea nu ammai spitale sau clinici cu doctori buni si sa fac naveta in alte orase e crunt, in caz de o urgenta ajung sa o iau razna.....
Asa ca vreau sa o invat in patut de la inceput, oricum o sa fiefie lipit de patul nostru sa.mi vina usor sa.I dau laptic cand se trezeste noaptea.
Abia astept sa ne mutam in romania, acolo am loc sa fac o nunta , iar aici numai noi stim cum ne chinuim sa ne facem conditii bune in romania si ne bucuram doar o luna pe an de ele.....
Pana la urma e bine ca il pui aproape de tine, ca sa-ti fie usor. In primele 2 zile cand am venit din spital, eu care inainte dormeam bine noaptea chiar si in sarcina, eram cu ochii pe el ca pe butelie. Dupa ce ii dadeam laptic il puneam pe o parte sa nu se innece daca regurgiteaza si il pazeam sa vad ca sta asa, ca nu tuseste, ca respira.... atipeam putin, dormeam iepureste Acum imi vine sa rad, dar asa e cu grijile de proaspata mamica :) |
|
| Inawar wrote:Pana la urma e bine ca il pui aproape de tine, ca sa-ti fie usor. In primele 2 zile cand am venit din spital, eu care inainte dormeam bine noaptea chiar si in sarcina, eram cu ochii pe el ca pe butelie. Dupa ce ii dadeam laptic il puneam pe o parte sa nu se innece daca regurgiteaza si il pazeam sa vad ca sta asa, ca nu tuseste, ca respira.... atipeam putin, dormeam iepureste Acum imi vine sa rad, dar asa e cu grijile de proaspata mamica :)
Mie toata lumea imi spune ca o sa fiu exagerata, sunt grijulie si cu copii altora, sa nunu cada, sa nu se loveasca, ieri radea cumatra mea de mine ca o sa slabesc inaintea ei , doar de la cat ma stresez .
Si acum misca bebe pana la 12-1 niaptea si stau si virbesc cu ea, "ne jucam" ... abia astept luna februarie |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Grija cu jucatul cu burtica ca poate provoca contractii mai ales in trim 3. Nici eu nu ma pot abtine mai ales cand incepe sa se intinda pe acolo, dar mi-a zis doctora de 2 ori cand m-am plans de contractii si ma vedea ca tot mangai burtica. Am citit despre asta si pe net sa ma asigur ca nu e doar un fix
Voi ati cumparat sisteme de purtat sau mai asteptati? Eu sunt indecisa daca sa iau sau nu, mai ales ca pe timpul iernii ma gandesc ca iti trebuie geaca speciala si nu mai vreau sa trec si asta pe lista.. |
|
| alina89 wrote:Grija cu jucatul cu burtica ca poate provoca contractii mai ales in trim 3. Nici eu nu ma pot abtine mai ales cand incepe sa se intinda pe acolo, dar mi-a zis doctora de 2 ori cand m-am plans de contractii si ma vedea ca tot mangai burtica. Am citit despre asta si pe net sa ma asigur ca nu e doar un fix Voi ati cumparat sisteme de purtat sau mai asteptati? Eu sunt indecisa daca sa iau sau nu, mai ales ca pe timpul iernii ma gandesc ca iti trebuie geaca speciala si nu mai vreau sa trec si asta pe lista..
Eu nu.mi mangai burtica ca nu am voie, mai ales ca am in istoric o nastere prematura. Si cu ulei de cocos ma dau odata la 2 zile si atunci cu miscari spre buric, mi.a explicat doctorul cum sa fac si sa nu ma dau mai des de odata la doua zile.... Eu cand ma joc cu bebe ori dau cu degetul in burtica (ca si cum bati la usa) ori pun mana unde misca ea , fara sa mangai. |
|
| MadaMadalyna wrote:
Eu nu.mi mangai burtica ca nu am voie, mai ales ca am in istoric o nastere prematura. Si cu ulei de cocos ma dau odata la 2 zile si atunci cu miscari spre buric, mi.a explicat doctorul cum sa fac si sa nu ma dau mai des de odata la doua zile.... Eu cand ma joc cu bebe ori dau cu degetul in burtica (ca si cum bati la usa) ori pun mana unde misca ea , fara sa mangai.
Eu nu ma pot abtine, fug dupa picioruse imediat cand incepe activitatea si daca nu misca cateva ore doar daca ii fac "mai mai" la burtica se activeaza. Am lasat-o mai moale in ultimul timp dar e taaaare greu. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| alina89 wrote:Grija cu jucatul cu burtica ca poate provoca contractii mai ales in trim 3. Nici eu nu ma pot abtine mai ales cand incepe sa se intinda pe acolo, dar mi-a zis doctora de 2 ori cand m-am plans de contractii si ma vedea ca tot mangai burtica. Am citit despre asta si pe net sa ma asigur ca nu e doar un fix Voi ati cumparat sisteme de purtat sau mai asteptati? Eu sunt indecisa daca sa iau sau nu, mai ales ca pe timpul iernii ma gandesc ca iti trebuie geaca speciala si nu mai vreau sa trec si asta pe lista..
Cum adica, n-ai voie nici sa mangai adica doar cu palma asa sa freci burtica? Nu sa o apesi..
Eu am un sling cu inele de la sora mea, o sa fie ok de probat sa vad daca ii place si poate de folos prin casa/curte asa scurt, imbracat bine.. dar eu fiind cu masina tot carutul o sa imi fie baza, nu pot pleca cu slingul si bebe in brate conducand.. |
|
| Azi am cumparat 2 carti dupa o plimbare prin mall si la carturesti. Am fost fraaanta, de fapt am plecat la 12 de acasa, la mf pt concediu, la birou sa il las, stat la povesti cu colegii.. la 2 am plecat spre mall pana la 3 juma. Eram deja terminata :)) si pe drum spre casa am zis ca hai totusi sa opresc si la lidl sa iau paine si una alta sa mai gatesc, ca la mall ziceam ca nu mai fac cumparaturi azi. Eram si nemancata, imi luasem o pizza la pachet sa pap acasa. Andreea06 attached the following image(s):
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/4/2016 Mesaje: 470
| Fetelor am o nelamurire .. cate grame au avut bebelu?ii vo?tri la 31 saptamâni. Bebelinda mea a avut acum o sapt la 31 de sapt 1330 gr . Azi am masurat circumferonta burtici si este de 99 . Mie se pare mie sau este micu?a bebelinda mea ? |
|
| Diana1489 wrote:Fetelor am o nelamurire .. cate grame au avut bebelu?ii vo?tri la 31 saptamâni. Bebelinda mea a avut acum o sapt la 31 de sapt 1330 gr . Azi am masurat circumferonta burtici si este de 99 . Mie se pare mie sau este micu?a bebelinda mea ?
N-am fost la 31s.. am mers la 32 si avea 1900 gr. Burtica cred ca imi era 102 cm, deci la tine e ok ca e fetita, nu e mare dif de cm.. si nici de grame, ca la 30s avea 1500gr, dar baietel.. Dar doctorul ce a zis? Sau acolo pe eco la greutate scrie 1330 gr pt ce varsta corespunde, la mine asa e.. asa vad daca e inainte sau in urma dupa masuratori. |
|
| Andreea06 wrote:
N-am fost la 31s.. am mers la 32 si avea 1900 gr. Burtica cred ca imi era 102 cm, deci la tine e ok ca e fetita, nu e mare dif de cm.. si nici de grame, ca la 30s avea 1500gr, dar baietel.. Dar doctorul ce a zis? Sau acolo pe eco la greutate scrie 1330 gr pt ce varsta corespunde, la mine asa e.. asa vad daca e inainte sau in urma dupa masuratori.
Medicul spune ca este dolofana. Pe fisa de la eco este scris 31 + 3 , in ziua in care am facut eco avem 31 fix. Am tot citit pe net si am tot vazut bebelusi mai mari , dar acum poate depinde ca nici noi nu suntem prea mari si eu am luat decât vreo 8 kg cu totul pana acum . Sper sa puna de acum încolo mai mult sa fie macar la 3 kg . |
|
| Diana1489 wrote:Medicul spune ca este dolofana. Pe fisa de la eco este scris 31 + 3 , in ziua in care am facut eco avem 31 fix. Am tot citit pe net si am tot vazut bebelusi mai mari , dar acum poate depinde ca nici noi nu suntem prea mari si eu am luat decât vreo 8 kg cu totul pana acum . Sper sa puna de acum încolo mai mult sa fie macar la 3 kg . O sa mai puuuna.. si daca nasti natural poate sa stea micuta pana la 42s daca se simte bine, nu e graba. La 2,5 kg te lasa sa iesi cu bebe din spital, dupa ce se nasc mai pierd cateva sute de grame am inteles.. dar tre sa fie peste 2,5 kg ca sa puteti merge acasa. |
|
| Diana1489 wrote:Medicul spune ca este dolofana. Pe fisa de la eco este scris 31 + 3 , in ziua in care am facut eco avem 31 fix. Am tot citit pe net si am tot vazut bebelusi mai mari , dar acum poate depinde ca nici noi nu suntem prea mari si eu am luat decât vreo 8 kg cu totul pana acum . Sper sa puna de acum încolo mai mult sa fie macar la 3 kg .
1757g avea baietelul meu la 31s3d si conform estimarilor in functie de greutate cica era cu 3z mai mic. La 33s3z avea 2300g sa vedem la cat a ajuns sapt asta doctora zicea ca se asteapta sa aiba in jur de 3400g la nastere |
|
| Arghhh hormonii mei o iau razna.. am gatit, adica inca gatesc si sotul a zis ca la 8-8:30 e acasa. Am zis ok, 8:30 sa fim siguri, ca fac piure si ala daca se raceste e naspa. Mnoooo ghiciti, nu e acasa!! Si piureul imediat a fiert si in 2 minute e gata mixat.
Imi vine sa il strang de gat |
|
| alina89 wrote:1757g avea baietelul meu la 31s3d si conform estimarilor in functie de greutate cica era cu 3z mai mic. La 33s3z avea 2300g sa vedem la cat a ajuns sapt asta doctora zicea ca se asteapta sa aiba in jur de 3400g la nastere Wow ce diferenta! Ma gândesc ca sunt diferite masuratorile aici fata de romania. Tie la 1700 gr a spus ca este mic si mie la 1300 ca e mai mare cu trei zile.
|
|
|