|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| MadaMadalyna wrote:
Bine spui ca cel mao bine e singuri, la mine sotul s.a fixat pe ideea ca unde stam noi e umiditate si sa stau o luna la sora lui cu bebe ... dar sora lui e foarte vulcanica, trebuie sa ai grija ce ii spui ca nu stie de gluma , se supara inediat.... si ma gandesc cu groaza ca intr.o noapte ne, certam daca plange copilul si ea nu poate dormi ... ea se trezeste dimineata la 4 ca la 6 incepe munca , are nevoie de somn , copilul daca e unul plangacios nu stiu cum poate dormi si sigur o sa explodeze , ea mai ales ca nu are copii si nu intelege. Dar mai e pana atunci si vedem cum rezolvam ....
Si invers va fi la fel, o sa te enerveze si pe tine cand ea alege sa spele vase sau sa tranteasca ceva sau sa aspire fix cand ai reusit si tu sa il adormi pe bebe.. na, asa se intampla ca suntem oameni si suntem diferiti si ne obisnuim intr-un fel incat e greu sa mai suporti un alt fel prin jur.. ce sa zic decat baftaaaa... dar poate rezolvati cu umiditatea aia pana nasti, sunt dezumidificatoare, ia si te intereseaza si de ce umiditate e ok de avut si cu ce poti masura ca este un aparat ceva ca sa stiu daca e chiar o problema. |

| Eu nu l-as lasa ever cu o persoana care mi-a aratat ca e total diferite in abordare.. si clar nu te respecta si nu o sa tina cont de ce ii zici tu. Il iei cu tine, si nunta sau ceva de ai, poate merge cu tine. Poate ai ceva prietene pe acolo care te mai pot ajuta in caz de o urgenta mare?
Le: eu zic sa pui bine tara la cale cu sotul tau, iar el sa fie f ferm cu ea ca NU are voie sa ii dea ce vrea ea sau sa faca cum o taie capul. E copilul vostru, voi alegeti cum il cresteti. Pe el e posibil sa il asculte mai bine.. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Andreea06 wrote: Eu nu l-as lasa ever cu o persoana care mi-a aratat ca e total diferite in abordare.. si clar nu te respecta si nu o sa tina cont de ce ii zici tu. Il iei cu tine, si nunta sau ceva de ai, poate merge cu tine. Poate ai ceva prietene pe acolo care te mai pot ajuta in caz de o urgenta mare?
Le: eu zic sa pui bine tara la cale cu sotul tau, iar el sa fie f ferm cu ea ca NU are voie sa ii dea ce vrea ea sau sa faca cum o taie capul. E copilul vostru, voi alegeti cum il cresteti. Pe el e posibil sa il asculte mai bine..
Ma tem sa nu mil intoarca si pe el...ca.daca masa pisa ochii el ii gata! |

| delia.c.yaya wrote:
Ma tem sa nu mil intoarca si pe el...ca.daca masa pisa ochii el ii gata!
Nu poate al tau sa iti dea nici un argument ca ar fi ok la 2 luni sa ii dea mancare.. ii ceri sa iti arate unde scrie ca e ok, il pui pe el sa intrebe de medic cu ce se hraneste bebe pana la 6 luni sau cand i se poate da solide, sa vezi ca ii trece. Si stai suparata pe el daca trrbuie, el tre sa faca echipa cu tine, a plecat de acasa, gata |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/2/2017 Mesaje: 267
| anemona30 wrote:am un medic foarte bun ..dr rotaru de la ELIAS ..eu merg la el la privat la Academica doar ca abia pe 17 am programare.va fi ok pt ca atunci voi fi in 6 sapt..tocmaibine ca sa il si vad :D la doamna aceasta m-am dus mai mut ca sa imi dea analizele mai repede sa le fac  dar ...nu am avut noroc imi este atat de greu sa ma relaxez, pana nu nasc o sa fiu f stresata ..imi imaginez nu stiu ce dureri de ovare etc cand de fapt este doar durerea de burtica ca sa merg la toaleta . F bine daca ai medic ok. Numai bine la 6 s ii ascul?i ?i inimioara sau inimioarele.Linistite nu vom sta noi niciodata. .Nici când vor fi la liceu, facultate :)) |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/22/2017 Mesaje: 1080
| Andreea06 wrote:
Si invers va fi la fel, o sa te enerveze si pe tine cand ea alege sa spele vase sau sa tranteasca ceva sau sa aspire fix cand ai reusit si tu sa il adormi pe bebe.. na, asa se intampla ca suntem oameni si suntem diferiti si ne obisnuim intr-un fel incat e greu sa mai suporti un alt fel prin jur.. ce sa zic decat baftaaaa... dar poate rezolvati cu umiditatea aia pana nasti, sunt dezumidificatoare, ia si te intereseaza si de ce umiditate e ok de avut si cu ce poti masura ca este un aparat ceva ca sa stiu daca e chiar o problema.
Oricum suntem.in renovari deja, trebuie sa facem curat si la sub sol, sa dezinfectam tot , apoi sa vedem cum scapam de muceigaiul din casa sa putem varui ... ca daca dam cu var peste mucegai nu am facut nimic.... am tot dat noi cu savo dar tot apare , am dat si cu clor si nimic... in cateva luni e la loc....
Iar innceea ce priveste statul cu cumnata, totusi sper sa nu fie nevoie , sa reusim ce ne.am propus si sa fie casa un mediu sigur pt bebe. Pt ca aici in orice casa e umiditate si mucegai ... dar na , sotului I se pare ca la noi e mai mult fata de casele altora , dar daca ar muta mobila si la altii in casa tot la fel e .... |
|

| MadaMadalyna wrote:Oricum suntem.in renovari deja, trebuie sa facem curat si la sub sol, sa dezinfectam tot , apoi sa vedem cum scapam de muceigaiul din casa sa putem varui ... ca daca dam cu var peste mucegai nu am facut nimic.... am tot dat noi cu savo dar tot apare , am dat si cu clor si nimic... in cateva luni e la loc.... Iar innceea ce priveste statul cu cumnata, totusi sper sa nu fie nevoie , sa reusim ce ne.am propus si sa fie casa un mediu sigur pt bebe. Pt ca aici in orice casa e umiditate si mucegai ... dar na , sotului I se pare ca la noi e mai mult fata de casele altora , dar daca ar muta mobila si la altii in casa tot la fel e ....
Cauta remedii pentru mucegai, dupa ce il curatati.. practic cu aerul are legatura si daca gasiti ce anume poate regla aerul ok, nu s-ar mai forma... eu asa cred. Ca poate tre cateva dezumidificatoare sau stiu eu si tine mucegaiul la distanta. |
|

| Andreea06 wrote:
Cauta remedii pentru mucegai, dupa ce il curatati.. practic cu aerul are legatura si daca gasiti ce anume poate regla aerul ok, nu s-ar mai forma... eu asa cred. Ca poate tre cateva dezumidificatoare sau stiu eu si tine mucegaiul la distanta.
Noi am fost inundati acum 2 ani , s.a rupt un baraj langa noi.... si atunci eram insarcinata in 6 saptamani si sotul s.a grabitfacut cu dezinfecat, varuit , bagat mobila sisi nu s.au uscat peretii si, de atuncicand se trage ca pana atunci nu a fost in casa mucegai... |
|

Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 1062
| Anca_27 wrote: F bine daca ai medic ok. Numai bine la 6 s ii ascul?i ?i inimioara sau inimioarele.Linistite nu vom sta noi niciodata. .Nici când vor fi la liceu, facultate :))
eu sunt singura de ceva: voi fi o mamica terorista :003: sunt foarte grijulie de fel si am tendinta sa protejez ..pe langa ca imi voi educa copii sa fie foarte independenti, voi fi ca o closca ce-i protejeaza din umbra am tendinta de a controla si manipula fara ca cei din jur sa relizeze..fac lucrurile in asa fel incat sa para ca a fost ideea lor asa am facut si cu sotul cu operatia de varicocel: nu prindea curaj si ne certam pe tema asta ,imi zicea ca se mai gandeste : asa ca am inceput sa ii citesc despre efectele negative in timp: micsorarea testicolelor,probl de erectie ,atrofierea testicolelor etc a doua zi sotul il suna singur pe medic sa se opereze |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/21/2017 Mesaje: 771
| MadaMadalyna wrote:Oricum suntem.in renovari deja, trebuie sa facem curat si la sub sol, sa dezinfectam tot , apoi sa vedem cum scapam de muceigaiul din casa sa putem varui ... ca daca dam cu var peste mucegai nu am facut nimic.... am tot dat noi cu savo dar tot apare , am dat si cu clor si nimic... in cateva luni e la loc....
Buna Madalina, hai ca ma bag si eu in seama dar poate te ajuta ce am patit si noi cu mucegaiul in vechiul apartament. Tocmai ne mutasem dupa ce am renovat de la 0 tot tot, dupa 3-4 luni a inceput sa apara mucegaiul, si nu putin, aveam peretii de la dulapuri verzi de mucegai, hainele pline de mucegai, totul era plin de mucegai... Am luat un termohigrometru care masoara umiditatea si cu stupoare am vazut ca aveam 80% umiditate, in conditiilein care ok e undeva pe la 50-60 % , cam pe acolo . Ne-am pus si am cumparat 2 aparate de dezumidificat zdravene, cate unul pentru fiecare camera si scoteam nenica aproape 3 L de apa pe zi din fiecare camera Am fost socata sa vad cata apa poate iesi din aer dintr-o camera. Si de atunci nu am mai avut probleme cu mucegaiul, dar mergeau aproape tot timpul aparatele si urmaream in permanenta umiditatea. Oricum aparatele astea au un senzor incorporat si se opresc singure cand ajung la umiditatea selectata. Si eu eram insarcinata pe vremea aia si de aia am zis sa fac tot posibilul sa ii creez lui bebe un mediu sanatos, si nu a fost nici o problema cu aerul din camera lui . Sper sa iti fie de folos informatiile mele.

|
|

| Andreea06 wrote:
Cauta remedii pentru mucegai, dupa ce il curatati.. practic cu aerul are legatura si daca gasiti ce anume poate regla aerul ok, nu s-ar mai forma... eu asa cred. Ca poate tre cateva dezumidificatoare sau stiu eu si tine mucegaiul la distanta.
andreea are dreptate, dezumidificatoarele fac toti banii,dar ca sa cureti mucegaiul eu foloseam clor ,ACE daca il stii..il puneam intr o chestuie de geamuri si decat apasam putin si curata tot ,in profunzime..apoi,daca este prea frig acolo,pui un calorifer ca sa se incalzeasca saptiul si sa se usuce peretii
|
|

| delia.c.yaya wrote:Eu una chiar nu m-am bucurat deloc de primul trimestru...a fost naspa tare cu voma si nemancat, slabit, perfuzii la urgente...inca si acum mai am zile cand dimineata vomit...dar in sfarsit ma simt graviduta...burtica da semne ca creste.. Dar nah, induram ptr bobitze offf ce greu ti a fost si tie
sincera sa fiu nu ma deranjeaza greata asa rau in cursul zilei, ca si asa am 68 kg la 1.64 inaltime si nu as vrea sa am pofte si sa ajung la 100 kg, dar macar noaptea in somn sa ma lase |
|

| anemona30 wrote:offf ce greu ti a fost si tie sincera sa fiu nu ma deranjeaza greata asa rau in cursul zilei, ca si asa am 68 kg la 1.64 inaltime si nu as vrea sa am pofte si sa ajung la 100 kg, dar macar noaptea in somn sa ma lase
Mno stai linistita ca nu ajungi chiar la 100.. daca ai greturi atunci sigur mai slabesti in primul trimestru, sa iei vitamine macar ca sa completezi ce poate iti va lipsi sau nu apuca corpul sa asimileze.. Eu am inceput sarcina cu 72kg si aceeasi inaltime ca a ta. Aveam aproape 80 ieri dar acu m-am cantarit si am 79, cum mi-a fost si rau ieri..
Acuma fiecare e diferita dar nu cred ca iei mai mult de 20kg, cu putina grija, daca chiar vrei sa ai o limita. Depinde de mai multi factori, poti sa retii apa de exemplu, nu neaparat ca te ingrasi de la mancare, dar cel mai bine e sa urmaresti, fara mare stres, fiindca dupa nastere majoritatea dau jos cam 3 sferturi din ce ai pus, cu alaptatul care te consuma si toate noptile nedormite |
|

| Sorina_85 wrote:Buna Madalina, hai ca ma bag si eu in seama dar poate te ajuta ce am patit si noi cu mucegaiul in vechiul apartament. Tocmai ne mutasem dupa ce am renovat de la 0 tot tot, dupa 3-4 luni a inceput sa apara mucegaiul, si nu putin, aveam peretii de la dulapuri verzi de mucegai, hainele pline de mucegai, totul era plin de mucegai... Am luat un termohigrometru care masoara umiditatea si cu stupoare am vazut ca aveam 80% umiditate, in conditiilein care ok e undeva pe la 50-60 % , cam pe acolo . Ne-am pus si am cumparat 2 aparate de dezumidificat zdravene, cate unul pentru fiecare camera si scoteam nenica aproape 3 L de apa pe zi din fiecare camera  Am fost socata sa vad cata apa poate iesi din aer dintr-o camera. Si de atunci nu am mai avut probleme cu mucegaiul, dar mergeau aproape tot timpul aparatele si urmaream in permanenta umiditatea. Oricum aparatele astea au un senzor incorporat si se opresc singure cand ajung la umiditatea selectata. Si eu eram insarcinata pe vremea aia si de aia am zis sa fac tot posibilul sa ii creez lui bebe un mediu sanatos, si nu a fost nici o problema cu aerul din camera lui . Sper sa iti fie de folos informatiile mele. 
Nici nu am.nevoie de aparat de masurat uniditatea, ca e clar peste media normala.....
Multumesc de sfat, cu siguranta e nevoie de unu/aparate dezumidificatoare , sper doar sa numerim unul bun, apoi sa.l luam si? Pe al doilea cu, incredere. |
|

| Andreea06 wrote:Mno stai linistita ca nu ajungi chiar la 100.. daca ai greturi atunci sigur mai slabesti in primul trimestru, sa iei vitamine macar ca sa completezi ce poate iti va lipsi sau nu apuca corpul sa asimileze.. Eu am inceput sarcina cu 72kg si aceeasi inaltime ca a ta. Aveam aproape 80 ieri dar acu m-am cantarit si am 79, cum mi-a fost si rau ieri.. Acuma fiecare e diferita dar nu cred ca iei mai mult de 20kg, cu putina grija, daca chiar vrei sa ai o limita. Depinde de mai multi factori, poti sa retii apa de exemplu, nu neaparat ca te ingrasi de la mancare, dar cel mai bine e sa urmaresti, fara mare stres, fiindca dupa nastere majoritatea dau jos cam 3 sferturi din ce ai pus, cu alaptatul care te consuma si toate noptile nedormite
Tu esti o norocoasasa!!! Eu am plecatluat cu 64 kg la un 1.64 si acum am deja 72 kg si nu mananc mare lucru. Dimineata lapte , la 1 mananc ciorba de fel , ca asta ma face sa ma.simt bine , sau carne cu salata, lasagnia (astea rar) din 7 zile pe saptamana eu 5 mananc ciorba .... Iar seara ceva lejer, o salata de varza , branza, ou fiert, legume fierte , depinde ce am pofta si tot pun pe mine kg .... ma oftic pt ca nu mananc dulciuri ,.intre mese.mananc.fructe dar kg tot vin .... :( |
|
|