Gravidutzele noastre dragi - 39
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Inawar
Scris: Monday, May 15, 2017 3:53 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/14/2016
Andreea06 wrote:
O saptamana frumoasa burtici!

Sa vedem daca sapt asta e cu noroc si le lasa greturile pe burticutele cu simptome din astea Clap

La tine am citit acum cateva postari legat de concediu din perioada de prenatal si postnatal. Am intrebat astazi la lucru si raspunsul a fost ca se acorda zile de concediu pe aceasta perioada pana la sfarsitul celor 42 de zile. La noi sunt 2 zile de concediu de odihna pe luna.
Deci se aplica ce scrie in lege.
Mai intreaba la tine, ca e pacat sa nu le iei ras
Andreea06
Scris: Monday, May 15, 2017 4:02 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Inawar wrote:

La tine am citit acum cateva postari legat de concediu din perioada de prenatal si postnatal. Am intrebat astazi la lucru si raspunsul a fost ca se acorda zile de concediu pe aceasta perioada pana la sfarsitul celor 42 de zile. La noi sunt 2 zile de concediu de odihna pe luna.
Deci se aplica ce scrie in lege.
Mai intreaba la tine, ca e pacat sa nu le iei ras

Hmmm, interesaaant..
Mie mi-au spus ca doar pana intru in prenatal Cray Ca asa imi socotisem 16 zile pana in sept inclusiv.

Nu ai oare vreun link spre legea asta nu? Ca eu nu am gasit ceva exact, adica unii ziceau intr-un fel, altii in alt fel... pe site-urile alea gen avocatulmeu etc si erau cam vechi (2012 - 2014), nu stiu cum e acum actual.
Inawar
Scris: Monday, May 15, 2017 4:06 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Hmmm, interesaaant..
Mie mi-au spus ca doar pana intru in prenatal Cray Ca asa imi socotisem 16 zile pana in sept inclusiv.

Nu ai oare vreun link spre legea asta nu? Ca eu nu am gasit ceva exact, adica unii ziceau intr-un fel, altii in alt fel... pe site-urile alea gen avocatulmeu etc si erau cam vechi (2012 - 2014), nu stiu cum e acum actual.

Nu am link, stiam tot de la voi de pe forum si eram bucuroasa de zile in plus. Cand ai scris de raspunsul de la tine de la lucru deja ma gandeam ca mai tai din zile ras
Asa ca azi am intrebat la financiar-hr. Eu lucrez intr-o multinationala, nr mare de angajati si cred ca aplica legea asa cum e.
Andreea06
Scris: Monday, May 15, 2017 4:19 PM
Nivel

alina89
Scris: Monday, May 15, 2017 4:55 PM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Pe mine ma tin in suspans cei de la HR... i-am intrebat prima data si mi-au zis ca discutam cand le aduc adeverinta de la medic, apoi am mai dat un mail pt ca suntem obligati la inceputul anului sa ne programam orice concediu > 4 zile pana in martie si am vrut sa stiu cate zile trebuie sa tai si de unde si nu mi-au raspuns nici pana acum la mail... sper sa fie totusi pana se termina prenatalul pentru ca la cum se prezinta situatia la mine... o sa imi tot iau concedii sa mai imi revin din cauza stresului. Cray tot intr-o multinationala lucrez.
Andreea06
Scris: Monday, May 15, 2017 5:12 PM
Nivel

Am vorbit acum cu cineva din firma si mi-a zis ca primesc si diferenta de zile (de cand intru in pre natal pana termin postnatalul) dar dupa ce revin din concediul cel mare. Ca e regula interna, fiindca nu au cum sa calculeze care cat isi ia - nu toata lumea isi ia 126 zile.... mi se pare un mare bullshit si o sa mai caut info legale daca e corect asa Cray In conditiile astea, dupa turcia din prima sapt de iulie o sa mai am fix o zi de concediu pana intru in prenatal la sf lui sept...

Mi s-a mai spus ca pot discuta cu seful meu, poate se fac si exceptii de la regula daca se stie exact cat/cum isi ia fiecare.
Adica eu sigur prind tot anul.. si eventual sa imi raporteze pt ianuarie dupa CCC. Acuma ca si gravidute sigur vrem si ne ajuta mai mult concediul din timpul sarcinii si nu dupa ce bebe are 2 ani si e la cresa/gradi.
Andreea06
Scris: Monday, May 15, 2017 5:13 PM
Nivel

alina89 wrote:
Pe mine ma tin in suspans cei de la HR... i-am intrebat prima data si mi-au zis ca discutam cand le aduc adeverinta de la medic, apoi am mai dat un mail pt ca suntem obligati la inceputul anului sa ne programam orice concediu > 4 zile pana in martie si am vrut sa stiu cate zile trebuie sa tai si de unde si nu mi-au raspuns nici pana acum la mail... sper sa fie totusi pana se termina prenatalul pentru ca la cum se prezinta situatia la mine... o sa imi tot iau concedii sa mai imi revin din cauza stresului. Cray tot intr-o multinationala lucrez.

Vezi ca e pana termini post natalul. Adica pana intri in concediul de crestere a copilului. Cheek Kiss Iti tin pumnii...
alina89
Scris: Monday, May 15, 2017 6:11 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Vezi ca e pana termini post natalul. Adica pana intri in concediul de crestere a copilului. Cheek Kiss Iti tin pumnii...

asa, post natal, am gresit eu ras

da si mie mi se pare mare bullshit asta cu ti le da dupa ce te intorci, zilele de CO legal nu se raporteaza de la un an la altu si nu se platesc si slabe sanse sa mai stea cineva sa faca calcule peste 2 ani cand te intorci.. nu mai pui ca poate pleci direct din firma
Inawar
Scris: Monday, May 15, 2017 6:52 PM
Nivel

Andreea06 wrote:
Da da, asa si la mine, e firma mare.. Poate or fi gresit dar si mie si colegei mele de pe alt sediu au zis la fel.
Cred ca am mai pus eu linkul asta aici, eu aici am citit si prin comentarii, e din 2016..
http://projuris.ro/2016/03/11/cum-se-calculeaza-zilele-de-concediu-de-odihna-cand-ai-beneficiat-de-concediu-medical/

Cineva chiar a intrebat ca naste in noiembrie si cate zile are (la fel ca mine) si i s-a rasp ca probabil le prinde pe toate ca noimebrie + 42 zile sa zicem face anul..

Pe linkul asta am vazut la raspunsuri ca depinde de angajator daca accepta zile de CO anticipat desi nu are un temei legal sa nu o faca.
In cazul in care e nu, sa nu uiti ca mai poti duce cate un medical din cand in cand Crazy ras
Mire
Scris: Monday, May 15, 2017 11:29 PM
Nivel

Inregistrat: 12/4/2015
Dana000 wrote:
Mire, tu ai facut testul la glucoza?

Nu l'am facut.
Mi'l daduse dar am monitorizat cateva zile glicemia(am acasa aparat).. si era mereu in intervalul 70-90 si a zis sa nu'l mai fac.
Andreea06
Scris: Tuesday, May 16, 2017 10:29 AM
Nivel

alina89 wrote:

asa, post natal, am gresit eu ras

da si mie mi se pare mare bullshit asta cu ti le da dupa ce te intorci, zilele de CO legal nu se raporteaza de la un an la altu si nu se platesc si slabe sanse sa mai stea cineva sa faca calcule peste 2 ani cand te intorci.. nu mai pui ca poate pleci direct din firma

Da, oarecum te preseaza sa revii.. dar am citit acolo pe site-ul acela in comentarii ca nu se pierd, nu se aplica regula aia cu raportarea 1,5 ani.. acuma cine stie. Eu o sa vorbesc cu seful meu, ii explic situatia la mine, presupunem ca intru in prenatal la 32 sapt (ca tot asa insista colega mea ca i-a zis doctorita la care sunt si eu... nu mai devreme ) asta ar fi 3 oct. 40 sapt e 28 noiembrie. Presupunand asa ca nasc la 40 sapt, 42 zile dupa alea obligatorii tot trec de anul nou. Si ar fi doar vreo 95 de zile total. Deci macar sa imi dea zilele toate de anul asta si diferenta cand ma intorc pt ianuarie.. fiindca eu intentionez sa imi iau tooooate cele 126 zile, e mai convenabil si ca bani si e dreptul meu.

Inawar, da, doar ca pt medicat esti platit 85% nu? Sau la medical in sarcina nu e asa?
alina89
Scris: Tuesday, May 16, 2017 10:42 AM
Nivel

Andreea06 wrote:

Da, oarecum te preseaza sa revii.. dar am citit acolo pe site-ul acela in comentarii ca nu se pierd, nu se aplica regula aia cu raportarea 1,5 ani.. acuma cine stie. Eu o sa vorbesc cu seful meu, ii explic situatia la mine, presupunem ca intru in prenatal la 32 sapt (ca tot asa insista colega mea ca i-a zis doctorita la care sunt si eu... nu mai devreme ) asta ar fi 3 oct. 40 sapt e 28 noiembrie. Presupunand asa ca nasc la 40 sapt, 42 zile dupa alea obligatorii tot trec de anul nou. Si ar fi doar vreo 95 de zile total. Deci macar sa imi dea zilele toate de anul asta si diferenta cand ma intorc pt ianuarie.. fiindca eu intentionez sa imi iau tooooate cele 126 zile, e mai convenabil si ca bani si e dreptul meu.

Inawar, da, doar ca pt medicat esti platit 85% nu? Sau la medical in sarcina nu e asa?

la 32 de sapt? Big Surprise vaaaai, cred ca o iau razna pana atunci Cray
Andreea06
Scris: Tuesday, May 16, 2017 10:59 AM
Nivel

O sa incerc si mai devreme dar tot asa aud pe aici, ca cel de fam. doar de la 32 poate da, iar cu recomandare de la doc ginecolog, poate fi si mai devreme... Eu as vrea la 30s macar, sa fie pe la 20 sept., mai ales ca eu is inca setata pe cezariana si atunci cam stiu cand ma programeaza, daca nu vine bebe mai repede de 40s.
Andreea06
Scris: Tuesday, May 16, 2017 11:59 AM
Nivel

Mire
Scris: Tuesday, May 16, 2017 3:46 PM
Nivel

Inregistrat: 12/4/2015
Andreea06 wrote:
Cam de 2 ori pe sapt fac poza la burtica, Prin z2,3 si in ultima. Azi 11s 6z hearts
https://ibb.co/euC8Ak

Hehe sa vezi dupa 25s cum o sa creasca pe zi ce trecehearts

Mire attached the following image(s):
img_8794.jpg

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.