Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| Diana1489 wrote:Nici eu nu simt nimic !
Ce ma bucur ca nu sunt singura Mai avem un pic si aflam si noi |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Dana_ wrote:Intrebare pt gravidute , voi mancati peste? Tot citesc ca ar fi bun insa trebuie sa fie cantitati mici . O prietena n-a mancat deloc in sarcina , a zis ca nu e bine . Nu sunt mare amatoare de peste , dar as manca un pic de somon
Mie doctorita mi-a zis ca pot manca, dar gatit. Is mareeee pofticioasa de sushi, mi-am luat doar cu legume sau cu somon prajit (crocant) pana acum.. fructele de mare le evit, asa simt, desi imi plac maxim si alea in paste de exemplu sau paella, este un restaurant in centru cu paella buna asa, daaar mai bine dupa ce nasc. De fapt cred ca nici cat alaptez nu e ok.. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Dana_ wrote:Intrebare pt gravidute , voi mancati peste? Tot citesc ca ar fi bun insa trebuie sa fie cantitati mici . O prietena n-a mancat deloc in sarcina , a zis ca nu e bine . Nu sunt mare amatoare de peste , dar as manca un pic de somon
Cu riscul de a primi rosii stricate in cap de la gravidutele alea mai "stricte", am sa recunosc ca in sarcina am mâncat peste (somon afumat, conserva -vreo 2, prajit etc etc), branza de toate felurile, inclusiv gorgonzola (pe care acum nu mai pot sa o suport nici in gand), parmezan, cas de oaie, am mâncat oua moi, maioneza, susan si alte asa-zise no-no-uri. Evident ca doar de chestii interzise ma apuca poftele. Bebe al meu e un mare pofticios |
|
| Eu una am evitat si somonul afumat desi il mancam in salatele de la salad box la birou, doar asa mi le faceam, dar m-am temut ca nu e preparat termin si am zis sa nu exagerez
Susan cred ca tre sa mananci mult ca sa afecteze.. Oua moi aici depinde, daca stii provenienta lor, ma gandesc ca e mai safe, nu stiu, eu nu prea mananc mic dejun asa traditional gatit, mananc gen un covrig si lapte, fructe, poate cereale cu fructe, de fel chestii rapide, ce le iau din frigider sa le mananc la birou repede sau in masina. |
|
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| laura513 wrote:Cu riscul de a primi rosii stricate in cap de la gravidutele alea mai "stricte", am sa recunosc ca in sarcina am mâncat peste (somon afumat, conserva -vreo 2, prajit etc etc), branza de toate felurile, inclusiv gorgonzola (pe care acum nu mai pot sa o suport nici in gand), parmezan, cas de oaie, am mâncat oua moi, maioneza, susan si alte asa-zise no-no-uri. Evident ca doar de chestii interzise ma apuca poftele. Bebe al meu e un mare pofticios
Awww mi-ai facut o pofta de gorgonzola ....dar ma abtin . Ma apuca si pe mine pofta de alimente interzise dar rezist eroic , trebuie . Laura vorbeste cu bebe sa nu mai fie asa pofticios , adica sa fie dar pt alimente care le poti papa |
|
Inregistrat: 12/4/2015 Mesaje: 2525
Eu nu prea mananc ca nu imi place, dar am gustat cand am avut ocazia, de pofta. Doar nu mancam cantitati exagerate... fa'ti pofta linistita |
|
Inregistrat: 6/3/2016 Mesaje: 542
| Dana_ wrote:Intrebare pt gravidute , voi mancati peste? Tot citesc ca ar fi bun insa trebuie sa fie cantitati mici . O prietena n-a mancat deloc in sarcina , a zis ca nu e bine . Nu sunt mare amatoare de peste , dar as manca un pic de somon Dana ai voie peste in jur de 2 portii pe saptamana a cate 250g fiecare daca nu ma insel.poti manca somon,sardine,dorada,etc ca nu au cantitati mari de mercur.A se ebita pestii oceanici pt ca au foarte mult mercur gen pestele spada,rechin,pangasius.Cauta pe google care sunt pestii cu cantitati mici de mercur.A se evita fructele de mare. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/4/2016 Mesaje: 294
| Andreea06 wrote: Imi spunea tot ea - are 26s acum, ca a facut ceva test de glucoza si a trebuit sa stea 2h la laborator.. i-au dat sa bea ceva dulce, apa.. si tot monitorizau. Pff, 2 ore....
Este testul de toleranta la glucoza, pt a vedea daca a facut diabet gestational.
Dimineata, pe nemancate / nebaute, se ia proba de sange, pt verificarea glicemiei "a jeun". Apoi se bea glucoza aia scarboasa, iar dupa fiecare ora, se recolteaza iar sange pt verificarea glicemiei.
Intre timp, eu una, nu am avut voie sa beau apa sau sa mananc ceva si nici sa plec din clinica.
Sfatul meu? Neaparat sa aveti ceva de mancare la voi, de avut dupa ce plecati de la clinica. Nu vreti sa vi se faca rau sau sa lesinati pe drum:) |
|
Inregistrat: 1/12/2015 Mesaje: 620
| BabyGimi wrote:
Este testul de toleranta la glucoza, pt a vedea daca a facut diabet gestational.
Dimineata, pe nemancate / nebaute, se ia proba de sange, pt verificarea glicemiei "a jeun". Apoi se bea glucoza aia scarboasa, iar dupa fiecare ora, se recolteaza iar sange pt verificarea glicemiei.
Intre timp, eu una, nu am avut voie sa beau apa sau sa mananc ceva si nici sa plec din clinica.
Sfatul meu? Neaparat sa aveti ceva de mancare la voi, de avut dupa ce plecati de la clinica. Nu vreti sa vi se faca rau sau sa lesinati pe drum:)
si eu trebuie sa fac saptamana viitoare testul multumesc de sfat cu luat ceva de mancare dupa tot asa mia explicat ca trebuie sa stau 2 ore la laborator |
|
| Si trebuie facut neaparat sau e doar daca analizele de sange initiale dau o valoare mare la glicemie? |
|
| stelutza wrote: si eu trebuie sa fac saptamana viitoare testul multumesc de sfat cu luat ceva de mancare dupa tot asa mia explicat ca trebuie sa stau 2 ore la laborator
Cu placere Bafta sa iasa totul perfect! |
|
| Andreea06 wrote:Si trebuie facut neaparat sau e doar daca analizele de sange initiale dau o valoare mare la glicemie?
Nu stiu Eu nu voiam sa-l mai fac, mai ales ca analizele erau ok, cazuri de diabet in familie nu aveam, dar doc a zis sa il fac, totusi.
Mna, l-am facut, si surpriza, glicemia de dupa 1 ora era mai mare decat valoarea de referinta; prin urmare, am facut diabet gestational.
Partea buna e ca indicele nu era foarte mare, iar doc diabetolog a zis ca nu e grav, ca nu e nevoie de insulina, ci doar regim alimentar, sa nu avem probleme apoi.
Deci nu stiu ce sa zic, am avut 2 prietene care nu au facut testul si totul a fost ok cu copiii. |
|
Inregistrat: 1/12/2015 Mesaje: 620
| BabyGimi wrote:Nu stiu Eu nu voiam sa-l mai fac, mai ales ca analizele erau ok, cazuri de diabet in familie nu aveam, dar doc a zis sa il fac, totusi. Mna, l-am facut, si surpriza, glicemia de dupa 1 ora era mai mare decat valoarea de referinta; prin urmare, am facut diabet gestational. Partea buna e ca indicele nu era foarte mare, iar doc diabetolog a zis ca nu e grav, ca nu e nevoie de insulina, ci doar regim alimentar, sa nu avem probleme apoi. Deci nu stiu ce sa zic, am avut 2 prietene care nu au facut testul si totul a fost ok cu copiii. nici la mine in familie nu are nimeni diabet si analize sunt bune dar totu?i ma trimis le ai facut exact pana în saptamana 28 ,eu am 27 si nu stiu exact daca ma pot duce saptamana viitoare |
|
| stelutza wrote: nici la mine in familie nu are nimeni diabet si analize sunt bune dar totu?i ma trimis le ai facut exact pana în saptamana 28 ,eu am 27 si nu stiu exact daca ma pot duce saptamana viitoare
L-am facut pe la 27 sapt, parca pana in 28, din cate mai tin minte |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/16/2016 Mesaje: 217
| Andreea06 wrote:Buna dimineata burtici! Sa aveti un weekend minunat! Bianca, e foooarte bine ca tu te simti ok, stiu ca ultimele sapt sunt mai grele asa ca deja burtica e maaare si grea. Urmeaza sa experimentez si eu, hihi. Iti doresc sa mai stea bebe cuminte cat trebuie si apoi sa ai o nastere usoara ca un fulg! Laura, apai cand imi termin produsele o sa vad daca imi gasesc, dar cantitati mai mici nu sunt? Eu am 2 bai si as lua sa am in ambele, dar gramaj mai mic, sa fie comod. Daca nu raman la astea si se descurca sotul. Sau imi pun masca de spital, haha. Sora mea imi mai recomanda din DM sa vad pampersii, ca fetita lor a facut dermatita de la cei de la Pampers, fiindca aia au ceva crema in ei ca sa hidrateze si ea nu a suportat-o bine. Cei din dm sunt simpli simpli, comozi si mai ieftini si o dadea ea cu crema separat. Sa vedeeem.. dar adun sfaturi asa de pe drum. M-am tot focusat pe articole despre baietei in ultima vreme. Mi se pare asa greeeeu fiindca nefiind acelasi sex cu mine, sa ma pricep asa, dupa cum sunt eu aau fetele in general, tre sa gandesc totul din privinta baieteilor! Pff, o sa am nevoie de ceva carte desi peste tot am citit ca baietii is mai usor de crescut decat fetele. Nu stiu ce sa cred, vom vedea.. poate fac tot researchul asta si se schimba pe acolo ce am vazut in ultima eco, haha Multumesc Andreea!!Sarcina usoara |
|
|