Gravidutzele noastre dragi - 39
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Dana_
Scris: Friday, May 12, 2017 12:32 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/23/2017
Victory wrote:
Da mai avem un copilas, tot o fetita de 9 ani care se roaga de vreo 4 ani la Doamne Doamne sa i dea o surioara, sau "hai fie si un fratior daca e...." Uite ca Doamne Doamne i a ascultat rugaciunile! Este foarte fericita.

Felicitari! Imi imaginez cat de fericita e fetita ca va avea o surioasa, ce frumosflowers
Dana_
Scris: Friday, May 12, 2017 12:36 AM
Nivel

Andreea06 wrote:

Inca putin. De ziua copilului poate il vezi, hihi. Ai dublu test atunci?

Si eu imi doream fetita mai mult decat baietel, dar de la inceput am avut o senzatie asa ca e baietel.. si m-am mai acomodat cu gandul, sa fie sanatos. Si baietel pare a fi, desi e inca devreme. Inca sunt sanse sa devina fetita, haha! La sora mea la primul baietel i-a zis ca e fetita.. pana la urm control cand a vazut mai clar ca e baietel.

Vecina mea mi-a zis ca ea la fel a simtit parca ce are.. si asa a fost, are baietel. Acum e chiar curioasa daca e ceva real asta, intuitia gravidutelor.. are o prietena care simte ca ar fi fetita si abia asteapta sa afle sigur ce are ea sa mai testeze teoria Lol

In general da asa este , cunosc mai multe persoane care tot asa au intuit si s-a adeverit.
Eu mai am ceva pana sa aflu dar acum chiar habar n-am ce va fiNuStiu
Dana_
Scris: Friday, May 12, 2017 12:39 AM
Nivel

Diana1489 wrote:
Fetelor voi pana la câte saptamani a?i avut stari de grea?a ? Eu deja nu mai am nimic ! Ma cam îngrijoreaza !

Nu te ingrijora . Esti o norocoasa!
La mine au inceput de vreo 3 sapt si sunt groaznice . La prima sarcina m-au tinut pana pe la 4 luni , vai ce mi-as dori sa dispara , ma terorizeazapale uff
Mire
Scris: Friday, May 12, 2017 1:07 AM
Nivel

Inregistrat: 12/4/2015
Diana1489 wrote:
Fetelor voi pana la câte saptamani a?i avut stari de grea?a ? Eu deja nu mai am nimic ! Ma cam îngrijoreaza !

De la 6s la 13s-14s varsam tot ce mancam, inclusiv apa.Apoi au disparut intr-o saptamana.
Dupa 30s am mai varsat de vreo 2 ori dupa micul dejun mancat cu pofta sau f mult..
Mire
Scris: Friday, May 12, 2017 1:08 AM
Nivel

Inregistrat: 12/4/2015
Victory wrote:
Da mai avem un copilas, tot o fetita de 9 ani care se roaga de vreo 4 ani la Doamne Doamne sa i dea o surioara, sau "hai fie si un fratior daca e...." Uite ca Doamne Doamne i a ascultat rugaciunile! Este foarte fericita.

Ce frumos!!2 printese!hearts hearts
laura513
Scris: Friday, May 12, 2017 1:40 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/8/2017
Hai ca toate v-ati laudat cu burticile, ma laud si eu un pic (chiar daca nu prea am cu ce, dar sunt multumita ca momentan am mult de munca sa-mi conving angajatorul ca sunt buna pentru postul pe care il ocup, poate o sa fiu graviduta din aia care arata a gravida mai tarzior ras )

Pun vreo 2 poze sa se vada diferenta cu balonare/ fara balonare. Intre poze e o singura zi diferenta, aia cu burta mica e facuta acum, cand nu sunt balonata, iar cealalta e facuta ieri seara cand am venit de la servici si ma simteam ca un balon gata sa pocneasca Lol

Scuzati dungile de-aiurea facute in paint, dar am "cenzurat" sosetele de pe jos si masa plina cu de toate Lol Nu stiu voi cum va simtiti, dar eu cand prind zilele libere pe acasa, in prima cel putin nu reusesc decat sa dorm (care mai dormiti mult mana sus! ras ). Abia dupa aia recuperez curatenie, spalat rufe etc. Iar al meu sot se crede gingas ca un mac si nu ma prea ajuta la dinastea ca nu-s de nasul lui banghead , creca pregatesc un plan strategic de razbunare ca nu mai merge treaba asa. Si cu servici (unu si-un sfert), si gravida, si cu extra-activitati din care sa mai pun un banut deoparte, si cu toate treburile casei... Iar el munceste cand are ce (ca activitatile pe cont propriu is imprevizibile) si apoi vine acasa si se odihneste, vezi Doamne, ca el a muncit si e obosit. In fine, scuze, m-am descarcat un pic aici, dar poate cu ocazia asta primesc si niste idei/ sfaturi (daca ati avut de-a face cu fenomenul), ca nu as vrea sa ma vad avand singura grija de copil si de casa si de tot. Urmeaza scandaluri mari disputa1

Asa, ca m-am indepartat de la subiect, sper sa ma lase forumul sa adaug ambele poze, deci ia priviti aici yes

laura513 attached the following image(s):
laura9s6z.jpglaura9s5zseara.png

Anca_27
Scris: Friday, May 12, 2017 6:48 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/2/2017
Victory wrote:
Am fost la ecografie, avem 16s5z dupa UM si 17s2z dupa masuratori. Dr a zis ca este foarte bine, totul ok. Bebe dormea si a stat aproape tot timpul cu picioarele incrucisate ca la yoga. Dar pana la urma a vazut ca este FETITA !!!!!

Ce frumoooos!!! Asa statea si la mine prima data. Parca anume sa nu vedem noi ce ascunde acoloCrazy Ma bucur ca sunte?i ok DistanceKiss
Bucurie2017
Scris: Friday, May 12, 2017 8:06 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/8/2017
Diana1489 wrote:

Eu nu am avut deloc la nici o sarcina. Doar seara aveam o stare mica de greata si mancam salata cu otet balsamic si imi trecea
alina89
Scris: Friday, May 12, 2017 8:20 AM
Nivel

Inregistrat: 3/21/2017
Diana1489 wrote:

De la 6s pana in prezent. Eu zic sa te bucuri ca ai scapat de ele. Pana saptamana trecuta le aveam de dimineata pana seara acum le am mai mult in a doua parte a zilei pana adorm. Vomitat de 4 ori in 5 sapt, dar numai apa.

De vro saptamana ma trezesc noaptea cu intinderi din alea urate ba la gat, ba la spate si carcei in talpi.(ambele simultan)

uff. Sa il vad pe bebe mititel acolo in burtica sa mai uit pentru o clipa de starile astea.

App, cu insomnii va confruntati?
Cory
Scris: Friday, May 12, 2017 8:42 AM
Nivel

Inregistrat: 1/19/2017
laura513 wrote:
Hai ca toate v-ati laudat cu burticile, ma laud si eu un pic (chiar daca nu prea am cu ce, dar sunt multumita ca momentan am mult de munca sa-mi conving angajatorul ca sunt buna pentru postul pe care il ocup, poate o sa fiu graviduta din aia care arata a gravida mai tarzior ras )

Pun vreo 2 poze sa se vada diferenta cu balonare/ fara balonare. Intre poze e o singura zi diferenta, aia cu burta mica e facuta acum, cand nu sunt balonata, iar cealalta e facuta ieri seara cand am venit de la servici si ma simteam ca un balon gata sa pocneasca Lol

Scuzati dungile de-aiurea facute in paint, dar am "cenzurat" sosetele de pe jos si masa plina cu de toate Lol Nu stiu voi cum va simtiti, dar eu cand prind zilele libere pe acasa, in prima cel putin nu reusesc decat sa dorm (care mai dormiti mult mana sus! ras ). Abia dupa aia recuperez curatenie, spalat rufe etc. Iar al meu sot se crede gingas ca un mac si nu ma prea ajuta la dinastea ca nu-s de nasul lui banghead , creca pregatesc un plan strategic de razbunare ca nu mai merge treaba asa. Si cu servici (unu si-un sfert), si gravida, si cu extra-activitati din care sa mai pun un banut deoparte, si cu toate treburile casei... Iar el munceste cand are ce (ca activitatile pe cont propriu is imprevizibile) si apoi vine acasa si se odihneste, vezi Doamne, ca el a muncit si e obosit. In fine, scuze, m-am descarcat un pic aici, dar poate cu ocazia asta primesc si niste idei/ sfaturi (daca ati avut de-a face cu fenomenul), ca nu as vrea sa ma vad avand singura grija de copil si de casa si de tot. Urmeaza scandaluri mari disputa1

Asa, ca m-am indepartat de la subiect, sper sa ma lase forumul sa adaug ambele poze, deci ia priviti aici yes

E o mini burtica.Sa fiti sanatosi si sa cresteti mari.Iar despre sot eu ti-as recomanda o discutie deschisa în locul reprosurilor.Incearca sa îi dai cate ceva de facut,gen eu spal vasele tu dai cu matura.O sa ai nevoie de ajutor si daca nu ajungeti acum la un numitor comun dupa ce nasti o sa îti pice rau pe el când tu o sa fi zob.Te pup
Andreea06
Scris: Friday, May 12, 2017 10:07 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
laura513 wrote:

Hihi, ai burticuta miss!!

Tu Laurici, mie doctorita mi-a zis fara efort in primul trimestru. Nici contact nu m-a lasat pana la 9 sapt. Si mi-a spus clar ca multe femei nu fac efort initial, pana pe la 8-9 sapt apoi li se pare ca deja e mai sigura sarcina si revin la obiceiuri normale si asa ajung sa piarda sarcina... ca nu e safe, tre sa treaca macar 12-14 sapt si nici atunci nu tre efort mare.
Si am fost sincera cu sotul meu si i-am zis tot tot ce mi-a zis doctorita. Si sora mea ne-a zis la amandoi, ca eu povesteam odata cand eram cu ei ca tre sa fac acasa curat, sa aspir ca e dezastru. Si ea: nuuu, tu nu mai aspiri de acuma, e greu, tre sa tragi ala, sa il impingi, pe covor e groaznic de greu, nu ai voie. Nu ridici oale grele, bagaje, cumparaturi, bax de apa nimic. Ai voie sa pui vasele la spalat, hainele la spalat dar sa le aduca el de la etaj, sa stergi praful si cam atat.

Si sotul meu chiar pune osul la treaba hearts Aspira, nu da cu mopul dupa ca se plictiseste dar ala cred ca il pot manui si eu, intr-adevar de aspirat e mai greu ca e si casa mare, pe scari tre carat sus aspiratorul, mno. Si a insistat sa faca el si baile, ca sa nu inspir eu produse din alea de curatat toaleta. Il ador pentru astea.. Acuma nu face perfect, dar e perfect cat face si ca face si nici eu nu-s perfectionista maxim sa ma iau ca de ce nu a mutat vaza.

Si pana la urma amandoi muncim, eu chiar am un program mai fix - stau mereu 9h la birou, el daca ajunge la 8 la lucru la 3-4 iese. La mine e program fix intre 10:30 si 17:30 - in sensul ca tre sa fiu neaparat intre intervalele astea, daca vin la 9 dimi ies la 6. Dar mai devreme de 17:30 nu pot. Mno da-ti seama sa ies asa, sa mai fac juma de ora pana acasa, daca mai opresc sa iau o paine ceva se face 6:30-19 lejer. Cine mai poate atunci sa faca curat?

Trebuie sa discuti cu el si sa va impartiti asa treburile.. una era sa stai acasa casnica, asta iti oferea 8h/zi in care faceai incetuc de toate, aveai timp, dar asa... trebuie sa inteleaga sa te ajute. Tu faci aia, el face cealalta.

Stiu ca si la mine in dormitor se mai obisnuieste cu haine imprastiate si atunci cand le strang tooooate si e curat si frumos, vine, se dezbraca, o lasa pe jos, deja is rosie la fata Lol Ma vede si isi da seama. Macar cateva zile sa reziste curatenia!! Crazy Is nebuna stiu.

La fel o sa vrei si cand vei fi in maternitate, in sensul ca atunci cand vine de la lucru el, o sa vrei putin timp pt tine si sa ii lasi lui copilul sa il supravegheze 2 ore. Sunteti copii mari de acuma, hihi, asta e viata, munca si dupa munca de la lucru Hilar
Andreea06
Scris: Friday, May 12, 2017 10:10 AM
Nivel

alina89 wrote:

De la 6s pana in prezent. Eu zic sa te bucuri ca ai scapat de ele. Pana saptamana trecuta le aveam de dimineata pana seara acum le am mai mult in a doua parte a zilei pana adorm. Vomitat de 4 ori in 5 sapt, dar numai apa.

De vro saptamana ma trezesc noaptea cu intinderi din alea urate ba la gat, ba la spate si carcei in talpi.(ambele simultan)

uff. Sa il vad pe bebe mititel acolo in burtica sa mai uit pentru o clipa de starile astea.

App, cu insomnii va confruntati?

Doar uneori.. in sensul ca adorm mai greu, dorm si prost ca ori ma trezesc sa merg la baie, ori visez ciudat... nu urat, dar ciudat, si ma nelinisteste asa in somn.
Deci la birou zilnic sunt asa somnoroasa de pe la ora 16. Ajung acasa seara, mai stau ce mai stau, nu adorm, dar simt ca is ruuupta de oboseala. Si se face 11 si zic sa dorm si eu, de unde. Abia de adorm, atata ma foiesc.. Lol
Andreea06
Scris: Friday, May 12, 2017 10:18 AM
Nivel

Bucurie2017 wrote:

Eu nu am avut deloc la nici o sarcina. Doar seara aveam o stare mica de greata si mancam salata cu otet balsamic si imi trecea

Team pink majoreta adica viata e roz pentru noi in sarcina, sa n-ai greturi sau vomitat, e asa de bine. Chiar sunt f recunoscatoare pentru asta, imi pot inchipui ca e f f aiurea si greu sa ai zilnic asa timp de cateva saptamani...

Fetele care aveti, sunteti minunate si puternice Cheek Kiss
Andreea06
Scris: Friday, May 12, 2017 10:36 AM
Nivel

Andreea06 wrote:
Am vorbit azi la birou despre sarcina, tipa de la HR a vorbit cu cei de la juridic la care le-a dus informarea si adeverinta mea. Si am aflat asa:
1. Cele 16 ore pe luna pt investigatii medicale, mi-au zis ca nu tre sa recuperez dar sa aduc o foaie de la medic care arata ca am fost si ca medicul are program doar in timpul programului meu de lucru (care asa e, are de dimi pana la 14). Mi se pare aiurea ca tre sa dau de fiecare data asa ceva, in sensul ca poate uneori merg la laborator pt analize sau la medicul de familie sau nu stiu.. dar na. Si cica nu le pot lua cumulat, sa zic ca imi iau 2 zile libere, ci doar cand e de mers la investigatii medicale. De la RM primesc mereu foaia aia la sf. care zice detalii de consult, aceea are si data si ora, o sa le dau aia.
2. Mi se cuvin 1,75 zile pe luna pana cand intru in prenatal (estimez eu sfarsit de sept. deci am socotit pe 9 luni) = 16 zile. Eu citisem ceva ca e pana nasc efectiv... sau pana intru in cel de crestere a copilului. Acum tre sa ma mai informez despre asta.
3. Pot trece la program de 6h cand doresc, deja mi-a trecut recomandare si medicul de fam. pe adeverinta de informare de graviduta.

Burticute si mamici, voi ce stiti de socoteala zilelor de concediu de odihna? Pana la prenatal se acorda, pana la concediu de crestere copil? Ca tot citesc chestii diferite pe net si sunt oricum de prin 2013...
Diana1489
Scris: Friday, May 12, 2017 10:37 AM
Nivel

Inregistrat: 12/4/2016
Eu Am avut gre?uri din prin saptamana a 6 a groaznice de nu puteam sa manânca nimic, sim?eam ca pic pana acum câteva zile nu mai am nimic acum . yes sper sa fie Ok .
Cu somnul sunt bine , dorm si dupa amiaza si seara la 11-12 dorm deja pana la 9-10 dim . Eu nu muncesc sunt casnica . dance
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.