Gravidutzele noastre dragi - 39
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea06
Scris: Tuesday, May 9, 2017 8:17 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Dana, neata :) eu zic ori sa mergi la iuga sa intrebi / suni, ori la Hasa, sa te lamuresti dupa dublu test cand mai tre sa mergi. Ii zici ca tre sa pleci din tara o luna..
Ar trebui dupa ce o vezi si pe Hasa sa te decizi la unul din ei, sau altcinev daca vrei la novogyn poate.. in ideea ca dupa primul trim sa ai un doctor al tau care sa te urmareasca..
korina
Scris: Tuesday, May 9, 2017 9:47 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/3/2016
Lili Eu wrote:
Am si eu o intrebare ptr mamici. voi ati dat la bebelusi calciu gluconic???? asistenta pediatrei lui Dominic a vazut ca tresare la zgomote mai putermica cand am fost la vaccin si a zis sa ii dau calciu gluconic cate 10 picaturi 10 zile pe luna si sa ii dau asa trei lui ptru ca are lipsa de calciu. si asta e cauza de tresare. uneori tresare si din somn. voi cum ati procedat??? computerlove

Lili si a mea tresare in somn si la zgomote puternice,tresar eu,dar ea.mie nu mi-a zis nimic de Ca.Si prefer sa nu ii dau medicamente/vitamine de mica.eu iau vitamine Pregnacare,date de ginecologul meu pt perioada de alaptare.Sunt mai scumpicele,dar sunt bune.Contin si vitamine si 30 de pastile de omega3(aici sunt 23 de euro)si mai iau si calciu Osteocare(10 euro).bebelusul ia din rezervele tale de Ca,nu cred sa fie lipsa de Ca la el..
korina
Scris: Tuesday, May 9, 2017 9:50 AM
Nivel

Andreea06 wrote:
Mno, ce am gasit astazi... Cray
http://taticool.eu/indemnizatia-pentru-mame-ar-putea-fi-plafonata/

Disper cu guvernul asta, am iesit in strada la OUG 13, ies si acuma daca fac asa ceva iar. E de ajuns batjocora ca noi platim taxele la timp si ei ne dau indemnizatia dupa 3-4 luni si tre sa ne descurcam..

Andreea si la noi de da banii pt concediul de maternitate dupa vreo 6-7 luni.trimit toti banii odata.Plus ca noi avem doar 4 luni concediu,nu 2 ani ca in Ro.mai am o luna jumate si plec la servpale
korina
Scris: Tuesday, May 9, 2017 10:07 AM
Nivel

Eu am facut analiza de sange la 10s2z,am mers in maternitatea de stat,iar la 13s2z mi s-a facut eco(morfologia).pe loc mi-a dat rezultatul de risc.A fost folosita metoda Kryptor
Andreea06
Scris: Tuesday, May 9, 2017 10:20 AM
Nivel

korina wrote:

Andreea si la noi de da banii pt concediul de maternitate dupa vreo 6-7 luni.trimit toti banii odata.Plus ca noi avem doar 4 luni concediu,nu 2 ani ca in Ro.mai am o luna jumate si plec la servpale

Pff, ce greeeeu tre sa fie Cray Unde esti?
Si ce o sa faci cu bebe asa mic, bona? Sau aveti parinti cu voi? Sau este day care la lucru?
Bucurie2017
Scris: Tuesday, May 9, 2017 10:50 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/8/2017
Lili Eu wrote:
Am si eu o intrebare ptr mamici. voi ati dat la bebelusi calciu gluconic???? asistenta pediatrei lui Dominic a vazut ca tresare la zgomote mai putermica cand am fost la vaccin si a zis sa ii dau calciu gluconic cate 10 picaturi 10 zile pe luna si sa ii dau asa trei lui ptru ca are lipsa de calciu. si asta e cauza de tresare. uneori tresare si din somn. voi cum ati procedat??? computerlove

Este o tampenie! Nu are nici o legatura calciul cu faptul ca bebe tresare/ se sperie. E normal sa se sperie asa. Ei au fost in uter unde era totul ingust si nu aveau loc sa se miste ca acum. E ca si pt tine om mare, senzatia de cadere in gol.
Toti bebelusii se sperie asa. Parca pana pe la 2 luni.
Lili Eu
Scris: Tuesday, May 9, 2017 11:12 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/23/2015
Bucurie2017 wrote:

Este o tampenie! Nu are nici o legatura calciul cu faptul ca bebe tresare/ se sperie. E normal sa se sperie asa. Ei au fost in uter unde era totul ingust si nu aveau loc sa se miste ca acum. E ca si pt tine om mare, senzatia de cadere in gol.
Toti bebelusii se sperie asa. Parca pana pe la 2 luni.
Asa zic si eu. tocmai de aia am si intrebat sa vad daca voi ati dat calciu la bebe. oricum o sa merg la un pediatru bun am mai fost la ea si am fost foarte multumita e cu plata dar se merita. eu am intrebat pt ca am citit ca daca are totusi nevoie de calciu si nu ii dai bebelusi dezvolta o forma de rahitism. eu inca iau elevit 3 dar nu prea mai am laptic la san plangea ca nu se satura si ii dau si supliment. si tocmai deaia ma gandesc totusi sa nu fie nevoie de calciu NuStiu
Dana_
Scris: Tuesday, May 9, 2017 11:26 AM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Aura_Plum wrote:

Multumesc de intrebare, Dana. Cheek Kiss Astept sa se intample ceva, nu stiu. Am scris la aspirici un pic mai pe larg.

Va pup pe burtici dragelor. Sa ne vedem cu bine! pupici pupici grup

Am citit acum . Sper sa fie bine bobita ta Hands
Cheek Kiss
Dana_
Scris: Tuesday, May 9, 2017 11:30 AM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Andreea06 wrote:
Dana, neata :) eu zic ori sa mergi la iuga sa intrebi / suni, ori la Hasa, sa te lamuresti dupa dublu test cand mai tre sa mergi. Ii zici ca tre sa pleci din tara o luna..
Ar trebui dupa ce o vezi si pe Hasa sa te decizi la unul din ei, sau altcinev daca vrei la novogyn poate.. in ideea ca dupa primul trim sa ai un doctor al tau care sa te urmareasca..

Mersi Andreea , ai dreptate , trebuie sa ma hotarasc ...sa nu mai sar de la un dr la altul .
Inawar
Scris: Tuesday, May 9, 2017 3:17 PM
Nivel

Inregistrat: 11/14/2016
Voi aveti o lista cu cele necesare pt bebe? de la utile pt bebelus pana la patut, cada, pampers etc?
Am inceput sa notez una alta si daca vad pe undeva sa incep sa iau. Pana acum am luat doua body-uri si o bluzita dar vreau sa incep cu amenajarea camerei: patut, saltea, mocheta speciala copii, dulap hainute, cos scutece folosite ras , etc..
computerlove
Andreea06
Scris: Tuesday, May 9, 2017 3:28 PM
Nivel

Inawar wrote:
Voi aveti o lista cu cele necesare pt bebe? de la utile pt bebelus pana la patut, cada, pampers etc?
Am inceput sa notez una alta si daca vad pe undeva sa incep sa iau. Pana acum am luat doua body-uri si o bluzita dar vreau sa incep cu amenajarea camerei: patut, saltea, mocheta speciala copii, dulap hainute, cos scutece folosite ras , etc..
computerlove

Eu mi-am facut o lista de preferinte la ikea. Incep acolo, cu mobila, nu e sigur dar am vazut ceva pe pinterest de ikea nursery si cel putin o comoda cu muuulte sertare mai mari si mai mici pe care pot sa schimb bebele, cred ca tot iau. Si cred ca si divanul topai
In rest dulapul mai mare si patutul inca nu stiu de unde exact.

Eu tre sa eliberez 2 dulapuri mari si un pat dublu din camera unde o sa stea bebe.. va fi distractiv: 1. de scos toate hainele alea, de donat juma din ele, restul de vazut unde le pun. 2. de demontat toooot si scos din casa.
Inawar
Scris: Tuesday, May 9, 2017 3:36 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Eu mi-am facut o lista de preferinte la ikea. Incep acolo, cu mobila, nu e sigur dar am vazut ceva pe pinterest de ikea nursery si cel putin o comoda cu muuulte sertare mai mari si mai mici pe care pot sa schimb bebele, cred ca tot iau. Si cred ca si divanul topai
In rest dulapul mai mare si patutul inca nu stiu de unde exact.

Eu tre sa eliberez 2 dulapuri mari si un pat dublu din camera unde o sa stea bebe.. va fi distractiv: 1. de scos toate hainele alea, de donat juma din ele, restul de vazut unde le pun. 2. de demontat toooot si scos din casa.

Ai mult de lucru :)
Eu am camera aproape goala unde va fi pt bebe, deci trebuie umpluta si amenajata.
Eu nu am ikea in Timisoara, doar la Budapesta ar fi mai aproape dar nu cred ca ajung prea curand..
Anastasia17
Scris: Tuesday, May 9, 2017 3:36 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 5/7/2017
Diana,cum a fost pana la urma cu embrionul? La cate saptamani s-a vazut? Si eu sunt n elinistita. Nici la mine nu s-a vazut la 6 saptamani.
Andreea06
Scris: Tuesday, May 9, 2017 3:42 PM
Nivel

Inawar wrote:

Ai mult de lucru :)
Eu am camera aproape goala unde va fi pt bebe, deci trebuie umpluta si amenajata.
Eu nu am ikea in Timisoara, doar la Budapesta ar fi mai aproape dar nu cred ca ajung prea curand..

Pai nu am nici eu la cluj, dar de ex. anul trecut mi-am comandat chiuveta dubla de la ei, direct pe site, online. In schimb anul asta au schimbat astia si livrarea si cum proceseaza comenzile, in sensul ca tu comanzi azi si e disponibil stocul, dar ei proceseaza dupa 2-3 zile comanda cand poate deja nu mai e pe stoc ca s-au dat... si am gasit o tipa pe fb pe un grup, Diana Vlad, si ea cumpara fizic din ikea si trimite rapid :D Isi ia un mic comision, iese oricum mai ok si mai rapid.
Cautam si in alte magazine mobila, sigur.. dar eu iau in calcul si ikea
Inawar
Scris: Tuesday, May 9, 2017 3:52 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Pai nu am nici eu la cluj, dar de ex. anul trecut mi-am comandat chiuveta dubla de la ei, direct pe site, online. In schimb anul asta au schimbat astia si livrarea si cum proceseaza comenzile, in sensul ca tu comanzi azi si e disponibil stocul, dar ei proceseaza dupa 2-3 zile comanda cand poate deja nu mai e pe stoc ca s-au dat... si am gasit o tipa pe fb pe un grup, Diana Vlad, si ea cumpara fizic din ikea si trimite rapid :D Isi ia un mic comision, iese oricum mai ok si mai rapid.
Cautam si in alte magazine mobila, sigur.. dar eu iau in calcul si ikea

transportul nu e scump? avand in vedere chestii grele mai ales la mobilier?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.