Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/14/2016 Mesaje: 1525
| AleC wrote:Buna fetelor! Eu acum doua zile am mers la medic, bebe e bine, i-am auzit inimioara De ieri am inceput sa mananc putin, dupa ce 4-5 zile nu am suportat nici apa, si am si slabit 2kg. Cand i-am povestit medicului mi-a spus sa imi pun perfuzii, si asta am facut doua seri la rand, cu glucoza, ser, ringer, vit b1 si vit b6. Astazi ma simt mult mai bine, au trecut si greturile. Sunt linistita si fericita dupa control..il astept pe urmatorul, luna viitoare. Felicitari si bine ai venit la gravidute!!! Mie primele 3 luni mi s-au parut grele cu oboseala si stari de greata. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/3/2016 Mesaje: 542
| Fetelor hainutele de bebelusi,ca si ale noastre de fapt,se spala la 30 sau 40 de grade,nu mai mult.Eu asa am avut pe toate hainele etichete.Daca respectati programul de spalare nu au de ce sa ae mareasca sau sa se micsoreze.Eu la lenjeriile de pat aveam 60 de grade,iar la prosoapele de baie 90 de grade.Toate din bumbac. De la Pepco mi-a adus cumnata cateva hainute si sunt foarte ok ca si calitate,sunt din bumbac. Apropo de colici la fetita mea au aparut de la 10 zile.Inca mai avem la 3 luni si 3 saptamani.Sper sa scapam de ei cat mai repede |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/2/2015 Mesaje: 412
| alexutza_88 wrote:Pai nu mai aveam rabdare pâna miercuri sa ajung la BUC, de aceea am mers mar?i aici in oras. Asa m-am gandit si eu sa nu ii mai zic de vitamine, decât sa mai intru in polemici cu ea, mai bine le evit. Nu numai nuttitionistul, ci si doctora la care am mers la control s-a mirat de vitamine, ca nu iau. Sincer, dintre toate gravidutele si fostele gravidute cu care am vorbit, doar eu nu am luat vitamine. Poate ma stresez eu prea tare dar mi se pare ceva foarte important Buna, Ma bag si eu in discutie ( sunt mamica unui bebe de 1 anisor), va citesc zilnic pt ca si eu am foat pe aici. cu privire la vitaminele in sarcina vroiam sa iti spun ca eu sunt una dintre mamici care nu a luat vitamine in sarcina pt ca in urma analizelor nu a reiesit ca as avea nevoie. Dr a zis sa am totusi in casa elevit in caz ca ma simt vreodata slabita. Dr nu a fost cazul. Deci eu consider ca vitaminele ar fi mai bine sa fie administrate chiar la nevoie in urma unor analize. Oricum sunteti niste dragute si va urmaresc si eu pana la bb2, care sper sa vina curand ??. Sarcini usoare! |
|
Inregistrat: 1/16/2017 Mesaje: 730
| Elena7 wrote:Buna, Ma bag si eu in discutie ( sunt mamica unui bebe de 1 anisor), va citesc zilnic pt ca si eu am foat pe aici. cu privire la vitaminele in sarcina vroiam sa iti spun ca eu sunt una dintre mamici care nu a luat vitamine in sarcina pt ca in urma analizelor nu a reiesit ca as avea nevoie. Dr a zis sa am totusi in casa elevit in caz ca ma simt vreodata slabita. Dr nu a fost cazul. Deci eu consider ca vitaminele ar fi mai bine sa fie administrate chiar la nevoie in urma unor analize. Oricum sunteti niste dragute si va urmaresc si eu pana la bb2, care sper sa vina curand ??. Sarcini usoare!
Merci frumos de sfat! Tocmai pt ca m-am sim?it cam slabita am apelat la nutritionist, mi-a fost teama sa nu afecteze bebelina starea mea. Mi-a zis doctorul ca nu e suficient ca ies analizele ok la, pt ca noi verificam doar câteva dintre ele, daca ai lipsa de seleniu , omega 3, etc nu ai cum sa afli si sunt esentiale in dezvoltarea copilului |
|
Inregistrat: 6/17/2015 Mesaje: 1021
| alexutza_88 wrote:
Merci frumos de sfat! Tocmai pt ca m-am sim?it cam slabita am apelat la nutritionist, mi-a fost teama sa nu afecteze bebelina starea mea. Mi-a zis doctorul ca nu e suficient ca ies analizele ok la, pt ca noi verificam doar câteva dintre ele, daca ai lipsa de seleniu , omega 3, etc nu ai cum sa afli si sunt esentiale in dezvoltarea copilului
Parerea mea despre vitamine e ca doar umfla mamica si cam atat ...nu sunt ele chiar Asa de ok facute sa se si asimileze ceva bun! De obicei dr prescrie ca au comision frumos din medicamente! Si legat de alimemtatie ce sa zic am incercat sa manannc cat de cat ok si am prins si toata perioada de iarna si am avut o lipsa de fier....incerca sa mananci seminte de chia in fresh sau smoothi sau in orice mancare cate o lingurita! Am mancat multe fructe( macar 3 4 diferite pe zi) si lactate si nuci zilnic. Asta prin primul si al doilea trim pana s au dezvoltat bebeii si toate organele si dupa am mai bagat si cate o shaorma cu de toate ...deci daca luam vit nu vreau sa ma gandesc cat era si asa cu 18kg cu gemeni am fost mareeee ..dar intr o sapt si cateva zile de la nastere s au dus toate! Acum bag cioco si tot ce prind! Sarcini usoare fetelor si incercati sa luati cat mai mult din alimentatie mai ales ca ati prins sezon frumos cu de toate! Va pupa bebeii |
|
Inregistrat: 2/2/2015 Mesaje: 412
| alexutza_88 wrote:
Merci frumos de sfat! Tocmai pt ca m-am sim?it cam slabita am apelat la nutritionist, mi-a fost teama sa nu afecteze bebelina starea mea. Mi-a zis doctorul ca nu e suficient ca ies analizele ok la, pt ca noi verificam doar câteva dintre ele, daca ai lipsa de seleniu , omega 3, etc nu ai cum sa afli si sunt esentiale in dezvoltarea copilului
La fel ca si nicoNnsunt de parere ca aceste vitamine nu cred ca sunt asimilate de catre organism. Eu am baut sucuri proaspete zilnic, am mancat muuulte fructe si legume proastete si alimente cat mai de calitate si a foat totul ok. Oricum fiecare face cum crede ca e mai bine de cuviinta. Sarcina usoara! Pupici |
|
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Fetelor si eu sunt confuza cu vitamintele astea... Mie dr mi-a spus in primul trimestru sa iau doar acid folic, iar acum la sfatul ei am inceput sa iau Femibion 2. Totusi sunt tentata sa nu le iau zilnic, mi se pare prea mult, mai ales ca in perioada asta mananc mult mai bine decat inainte si nu ma pot plange ca as avea probleme cu energia sau mai stiu eu cu ce. Asa ca iau intr-o zi pastila cu omega si in cealalta pastila cu vitamine. Mi se pare prea mult sa le iau zilnic si pe o perioada atat de lunga. Mai ales ca tot timpul ni se spune ca o cura de vitamine nu trebuie sa dureze mai mult de 3 luni, iar Femibion 2 sunt recomandate pentru trim 2+3 + perioada alaptarii. Pai nu pot sa iau ~ un an jumate vitamine incontinuu... Mi se pare mult prea mult!! Nu stiu daca fac bine dar asa imi spune mie instinctul. |
|
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Ia sa ma laud si eu, burtica la 16s2z dupa masuratoarea mea, 16s fix dupa masuratoarea de la eco
Cum s-ar zice... My super sweet sixteen
Pe 28 am eco si va spun ce e Inca 4 zileeeeee...pana atunci sunt foaaaarte calma si rabdatoare
Apropo, acum sunt 100% sigura ca il simt pe bebe E o senzatie tare draguta acum, dar mi-e frica de momentele alea dinspre finalul sarcinii cand o sa devina un mic karate kid Anyway, I'm happy, azi l-am simtit cel mai clar
PS: scuzati poza necenzurata :001020: Dar in ultima vreme prin casa port doar rochite, pantalonii nu prea-i mai suport. laura513 attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 6/17/2015 Mesaje: 1021
| laura513 wrote:Ia sa ma laud si eu, burtica la 16s2z dupa masuratoarea mea, 16s fix dupa masuratoarea de la eco Cum s-ar zice... My super sweet sixteen Pe 28 am eco si va spun ce e Inca 4 zileeeeee...pana atunci sunt foaaaarte calma si rabdatoare Apropo, acum sunt 100% sigura ca il simt pe bebe E o senzatie tare draguta acum, dar mi-e frica de momentele alea dinspre finalul sarcinii cand o sa devina un mic karate kid Anyway, I'm happy, azi l-am simtit cel mai clar PS: scuzati poza necenzurata :001020: Dar in ultima vreme prin casa port doar rochite, pantalonii nu prea-i mai suport. Pff ce burtica ....eu asa am.fost tot timpul poate si mai mare! Super graviduta sexi! Cu siguranta vei si mamicuta sexi! |
|
| laura513 wrote:Ia sa ma laud si eu, burtica la 16s2z dupa masuratoarea mea, 16s fix dupa masuratoarea de la eco Cum s-ar zice... My super sweet sixteen Pe 28 am eco si va spun ce e Inca 4 zileeeeee...pana atunci sunt foaaaarte calma si rabdatoare Apropo, acum sunt 100% sigura ca il simt pe bebe E o senzatie tare draguta acum, dar mi-e frica de momentele alea dinspre finalul sarcinii cand o sa devina un mic karate kid Anyway, I'm happy, azi l-am simtit cel mai clar PS: scuzati poza necenzurata :001020: Dar in ultima vreme prin casa port doar rochite, pantalonii nu prea-i mai suport. Draguta burtica! Si la mine la 16s nu era prea mare dupa care s-a conturat tot mai bine de la o sapt la alta. Eu miscari mai clare am simtit la 20 s pana atunci parca balonase prin burtica |
|
| NicoN wrote:Parerea mea despre vitamine e ca doar umfla mamica si cam atat ...nu sunt ele chiar Asa de ok facute sa se si asimileze ceva bun! De obicei dr prescrie ca au comision frumos din medicamente! Si legat de alimemtatie ce sa zic am incercat sa manannc cat de cat ok si am prins si toata perioada de iarna si am avut o lipsa de fier....incerca sa mananci seminte de chia in fresh sau smoothi sau in orice mancare cate o lingurita! Am mancat multe fructe( macar 3 4 diferite pe zi) si lactate si nuci zilnic. Asta prin primul si al doilea trim pana s au dezvoltat bebeii si toate organele si dupa am mai bagat si cate o shaorma cu de toate ...deci daca luam vit nu vreau sa ma gandesc cat era si asa cu 18kg cu gemeni am fost mareeee ..dar intr o sapt si cateva zile de la nastere s au dus toate! Acum bag cioco si tot ce prind! Sarcini usoare fetelor si incercati sa luati cat mai mult din alimentatie mai ales ca ati prins sezon frumos cu de toate! Va pupa bebeii Eu am luat vit femosun din s6 si nu prea m-am ingrasat, am 5,5 kg pana acum si chiar mananc bine de prin sapt 12 de cand a trecut starea de greata. De sapt trecuta am intrerupt vit pt ca la analizele de trim 2 a iesit fierul si hemoglobina mai scazute si mi-a dat sa iau fier si acid folic si sa lasam vitaminele... E prioritar sa aiba bebe necesarul de fier. Pupam bebeii |
|
Inregistrat: 1/10/2016 Mesaje: 256
| Mire wrote:Daa. Bine, multumim!!! Avem aproape 3saptamani. Mancam, dormim.. ne mai doare burtica din cand in cand, dar ne facem noi mari. Mire sa-ti traiasca minunea ?? este superba !!!?? |
|
Inregistrat: 1/10/2016 Mesaje: 256
| HOPE wrote:Noi ieri am fost la eco . O bebica are 2100 gr si cealalta 2027gr.. Au crescut minunile mele Nu-mi vine sa cred ca am ajuns pana aici.. De la 24 sapt cu col de 1,5.. Hope , ma bucur pt ve?tile bune !!! ?? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Inawar wrote:Eu am luat vit femosun din s6 si nu prea m-am ingrasat, am 5,5 kg pana acum si chiar mananc bine de prin sapt 12 de cand a trecut starea de greata. De sapt trecuta am intrerupt vit pt ca la analizele de trim 2 a iesit fierul si hemoglobina mai scazute si mi-a dat sa iau fier si acid folic si sa lasam vitaminele... E prioritar sa aiba bebe necesarul de fier. Pupam bebeii
Si eu tot femosun iau, nici eu nu ma simt rau de la ele sau mai plinuta, din contra, mi se pare ca am luat putin pana acum - tot la 2kg am ramas. |
|
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Hello!
Voi faceti si cursurile lamaze sau doar pe cele de puericultura? Sau nici una?
Nu ma decid daca sa iau pachet intreg (4-6 sedinte) sau doar puericultura (1 sedinta). Nu prea ne permite timpul sa mergem asa des la cursuri, dar daca se merita vedem cum ne facem timp.
|
|
|