|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/21/2017 Mesaje: 2542
| Andreea06 wrote:
Burticute si mamici, voi ce stiti de socoteala zilelor de concediu de odihna? Pana la prenatal se acorda, pana la concediu de crestere copil? Ca tot citesc chestii diferite pe net si sunt oricum de prin 2013...
urmeaza sa ma duc si eu sa vorbesc saptamana viitoare sa vad cum e cu concediul. Am anuntat de ieri ca sunt gravidutza dar a zis ca mai multe detalii discutam cand vin cu adeverinta, mi-a zis de alea 16 ore de invoire doar cu adeverinta de la medic, dar de programul redus la 6h nu mi-a zis nimic, o sa o intreb eu daca se face ca ploua |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| alina89 wrote:urmeaza sa ma duc si eu sa vorbesc saptamana viitoare sa vad cum e cu concediul. Am anuntat de ieri ca sunt gravidutza dar a zis ca mai multe detalii discutam cand vin cu adeverinta, mi-a zis de alea 16 ore de invoire doar cu adeverinta de la medic, dar de programul redus la 6h nu mi-a zis nimic, o sa o intreb eu daca se face ca ploua
Da, deci asa si mie cu alea 16h. Am zis ca nu duc adeverinta ca sa nu cer de fiecare data la RM, mi se pare aiurea... in schimb o sa le aratat antetul la raportul medical, pe ala scrie numele meu, ora si data.
Sunt curioasa ce zice si la tine de concediu de odihna, dar eu cautam un raspuns si in lege, nu de la angajator... ca mno, interesele sunt diferite
Tu esti obligata sa iti iei 10 zile de concediu de odihna legate, anual? |
| Andreea06 wrote:Da, deci asa si mie cu alea 16h. Am zis ca nu duc adeverinta ca sa nu cer de fiecare data la RM, mi se pare aiurea... in schimb o sa le aratat antetul la raportul medical, pe ala scrie numele meu, ora si data. Sunt curioasa ce zice si la tine de concediu de odihna, dar eu cautam un raspuns si in lege, nu de la angajator... ca mno, interesele sunt diferite Tu esti obligata sa iti iei 10 zile de concediu de odihna legate, anual?
Da, asa avem scris in contract, dar practic nu ne obliga nimeni, eu nu am avut nici la cununie 10 zile legate, ci vro 7-8 (3 inainte si alea 5 pt concediu special)
si eu sunt curioasa cum e cu concediul, ca in feb ne-a pus sa ni-l programam pe tot anul si asa mai trebuie sa renunt la niste zile. |
| alina89 wrote:Da, asa avem scris in contract, dar practic nu ne obliga nimeni, eu nu am avut nici la cununie 10 zile legate, ci vro 7-8 (3 inainte si alea 5 pt concediu special) si eu sunt curioasa cum e cu concediul, ca in feb ne-a pus sa ni-l programam pe tot anul si asa mai trebuie sa renunt la niste zile.
Da.. la mine ar fi 16 pana la prenatal, am avut deja 8 luate si mai am 7 programate cu turcia si 2 iunie. Raman cu o zi... :( |
| Apropo de burtici, asa arata burtica mea seara, uneori. Plina, balonata, beau si multa apa.. Dar asa imi place sa o mangai de parca bebe m-ar putea simti cu un piciorus ceva..
https://ibb.co/kvHc1Q |
| Andreea06 wrote:Apropo de burtici, asa arata burtica mea seara, uneori. Plina, balonata, beau si multa apa.. Dar asa imi place sa o mangai de parca bebe m-ar putea simti cu un piciorus ceva.. https://ibb.co/kvHc1Q
da da si eu mangai burtica si cand mai am crampe vorbesc cu ea sa stea cumintica la locu ei pana in noiembrie
la HR ti-au zis ca e ok sa dovedesti cu raportul ala medical ca intradevar ai fost la control? ma uitam pe site la RM si la fiecare medic scrie si Adeverinta medicala si are un pret 50-65 lei ceva de genul, sper ca nu intra si genul asta de adeverinta acolo ca mai bine ma lipsesc de orele alea decat sa dau de fiecare data banii astia pe foita aia |
| alina89 wrote:da da si eu mangai burtica si cand mai am crampe vorbesc cu ea sa stea cumintica la locu ei pana in noiembrie la HR ti-au zis ca e ok sa dovedesti cu raportul ala medical ca intradevar ai fost la control? ma uitam pe site la RM si la fiecare medic scrie si Adeverinta medicala si are un pret 50-65 lei ceva de genul, sper ca nu intra si genul asta de adeverinta acolo ca mai bine ma lipsesc de orele alea decat sa dau de fiecare data banii astia pe foita aia
Da, au zis ca e ok, o alta colega tot asa face.. cand merge la medicul de fam de acolo cere adeverinta, dar la RM e ok raportul medical.
Imi spunea tot ea - are 26s acum, ca a facut ceva test de glucoza si a trebuit sa stea 2h la laborator.. i-au dat sa bea ceva dulce, apa.. si tot monitorizau. Pff, 2 ore....
Mi-au venit rezultatele de la tiroida si s-a stabilizaaaat Sunt in grafic acum, pt trim I. Nu pot sa cred ca a scazut, eu speram sa nu mai fi crescut.. dar tot pe la 3.x ma asteptam. E 2,17 Si T3 si T4 in valorile de trim I, spre limita mare, dar e in valori. Am trimis la endocrinolog pe mail sa se uite cum mi-a zis. |
| Andreea06 wrote:Da, au zis ca e ok, o alta colega tot asa face.. cand merge la medicul de fam de acolo cere adeverinta, dar la RM e ok raportul medical. Imi spunea tot ea - are 26s acum, ca a facut ceva test de glucoza si a trebuit sa stea 2h la laborator.. i-au dat sa bea ceva dulce, apa.. si tot monitorizau. Pff, 2 ore.... Mi-au venit rezultatele de la tiroida si s-a stabilizaaaat Sunt in grafic acum, pt trim I. Nu pot sa cred ca a scazut, eu speram sa nu mai fi crescut.. dar tot pe la 3.x ma asteptam. E 2,17 Si T3 si T4 in valorile de trim I, spre limita mare, dar e in valori. Am trimis la endocrinolog pe mail sa se uite cum mi-a zis.
foarte bine eu inca nu am repetat transaminazele si sa ma duc cu ele la gastroenterologie, am zis ca le repet acum la inceput de trim 2 cand fac iar setup de analize pt ca erau si ele pe lista si daca e ceva ma duc direct cu rezultatele, sper sa fie bine. nu simt sa ma deranjeze ceva la ficat si poate a fost si din cauza ca le-am facut fix marti dupa paste si cine stie ce am mancat care a deranjat.
eu vreau nectarine din alea suuuper gustoase de le rupi in 2 si au miezul ala asa rosu frumos si caise, vai ce pofta am... ce aveau aseara prin supermarket nu avea nici un miros. |
| alina89 wrote:foarte bine eu inca nu am repetat transaminazele si sa ma duc cu ele la gastroenterologie, am zis ca le repet acum la inceput de trim 2 cand fac iar setup de analize pt ca erau si ele pe lista si daca e ceva ma duc direct cu rezultatele, sper sa fie bine. nu simt sa ma deranjeze ceva la ficat si poate a fost si din cauza ca le-am facut fix marti dupa paste si cine stie ce am mancat care a deranjat. eu vreau nectarine din alea suuuper gustoase de le rupi in 2 si au miezul ala asa rosu frumos si caise, vai ce pofta am... ce aveau aseara prin supermarket nu avea nici un miros.
Am vazut caise la un chiosc de fructe de langa piata, deci sigur sunt deja. Si piersici mi-am luat azi din lidl, aveau si nectarine.. n-am mancat inca dar le-am ales alea mai coapte, cam toate erau tari... deci nu zemoase. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/16/2016 Mesaje: 217
| [quote=Andreea06]Apropo de burtici, asa arata burtica mea seara, uneori. Plina, balonata, beau si multa apa.. Dar asa imi place sa o mangai de parca bebe m-ar putea simti cu un piciorus ceva..
https://ibb.co/kvHc1Q[/quot] Sarcina usoara in continuare!!e superba burtica ta!!inca putin si o sa simti bine odorasul din burtica |
|
| bianca88 wrote:[quote=Andreea06]Apropo de burtici, asa arata burtica mea seara, uneori. Plina, balonata, beau si multa apa.. Dar asa imi place sa o mangai de parca bebe m-ar putea simti cu un piciorus ceva.. https://ibb.co/kvHc1Q[/quot] Sarcina usoara in continuare!!e superba burtica ta!!inca putin si o sa simti bine odorasul din burtica
Multumeeeesc. Mai am de asteptat dar merita
Tu esti tot mai aproape de termen nu? Cum te simti? |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/8/2017 Mesaje: 816
| Multumesc fetele pentru sfaturi, sper sa fie bine in cele din urma. Momentam am sa incerc sa nu ma mai enervez, pentru binele meu si al lui bebe. Sa treaca hematomul si dupa aia mai vad eu. Acum trebuie sa fiu Zeeeeeen!
Andreea apropo de produse de curatenie, eu mi-am comandat ieri de vreo 400 de lei produse 100% biodegradabile si non-alergenice: detergent de vase - 5l, detergent de rufe lichid -5l, solutie universala (podele, baie, jucarii etc) - 5l, ceva de scos pete, ceva pentru curatat aragazul si un dezodorizant de camera pentru ca pe alea clasice nu le suportam nici cand nu eram gravida si imi vine sa de la ele, dar uneori cand intru in casa simt asa o imbacseala mai ales daca nu au fost geamurile deschise larg si nu s-a aerisit bine si parca simt nevoia de ceva sa schimbe aerul. Sper sa fie bune, oricum am sa le folosesc pe astea cat sunt gravida si cat e bebe micut, ma astept sa ma ajunga luni bune la ce cantitati am luat. Produsele sunt marca Biolu in caz ca mai cauta cineva alternative la astea clasice. Momentan imi par cele mai ok ca raport calitate-cantitate-pret.
Incerc sa anunt si eu la servici ca-s graviduta, tineti-mi pumnii sa fie totul ok Va pup, burticute!
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 12/4/2016 Mesaje: 470
| Fetelor ce parere aveti de zborul cu avionul ? So?ul meu urmeaza sa plece in Germania la munca si cam intr-o luna ar trebui sa merg si eu sa stau acolo pana nasc sau inainte cu o luna - doua . Crede?i ca pot calatorii cu avionul la 7-8 luni de sarcina ? |
|
Inregistrat: 6/3/2016 Mesaje: 542
| Diana tocmai spunea o aspirica legat de calatoria cu avionul ca pt ea a fost riscanta.La 28s a venit din Italia parca in Romania sa faca cununia civila si zborul i-a declansat nasterea.A nascuo fetita de 900 si ceva de grame,dar a supravietuit doar 2 ore din pacate. Dr i-a spus ca poate calatori ca nu avea probleme.Deci niciodata nu se stie.Eu personal nu am calatorit,l-am lasat doar pe sot sa mearga in tara ca am avut sarcina cu risc.Deci e alegerea ta |
|
Inregistrat: 6/3/2016 Mesaje: 542
| korina wrote:Diana tocmai spunea o aspirica legat de calatoria cu avionul ca pt ea a fost riscanta.La 28s a venit din Italia parca in Romania sa faca cununia civila si zborul i-a declansat nasterea.A nascut o fetita de 900 si ceva de grame,dar a supravietuit doar 2 ore din pacate. Dr i-a spus ca poate calatori ca nu avea probleme.Deci niciodata nu se stie.Eu personal nu am calatorit,l-am lasat doar pe sot sa mearga in tara ca am avut sarcina cu risc.Deci e alegerea ta |
|
|