Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/2/2014 Mesaje: 1226
| monica maria wrote:Adinuta, mie mi-ai inseninat ziua cu vestea pe care ai dat o, felicitari si te astept cu cele mai bune vesti, tu ai demonstrat inca o data ca avem parte de minuni doar cand vrea Dumnezeu sa fie !
Sper sa foe senina pana la apus. mai e un pic si aflu |
|
Inregistrat: 2/9/2016 Mesaje: 3775
| Felicitari, Adinuta! Asteptam poza cu bobita! De la tine asteptam muuuulte poze! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/31/2015 Mesaje: 241
| Adinuta, felicitari!!! Asa da veste buna la inceput de an! Sunt sigura ca de data aceasta este bebelusul mult dorit si sunt sigura ca va sta bine acolo pentru ca stie cat l-ai chemat si asteptat. Doamne ajuta, Adinuta! Sa ai vesti bune la eco si sa fii optimista! |
|
Inregistrat: 6/17/2015 Mesaje: 1021
| Adina ai facut furori pe forum...de mult nu a mai fost asa activitate!!! te asteptam cu vesti bune! |
|
Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| Am si eu o intrebare la fetele care au nascut deja. ma framanta de cand am mers la dr de fam. voi care alaptati stiti mai bn. a zis ca daca vreau sa alaptez. dupa operatie nu o sa vina laptele asa repede si cand va veni sa il pun pe bebe sa imi stimuleze lactatia si dupa ce se satura bebe sa ma mulg... sa scot tot laptele din sani sa nu fac mastita. apoi la urmatoarea alaptare sa fac la fel. intrebarea mea e voi asa procedati? si a2a intrebare ce faceti cu laptele muls il aruncati? |
|
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Lili Eu wrote:Am si eu o intrebare la fetele care au nascut deja. ma framanta de cand am mers la dr de fam. voi care alaptati stiti mai bn. a zis ca daca vreau sa alaptez. dupa operatie nu o sa vina laptele asa repede si cand va veni sa il pun pe bebe sa imi stimuleze lactatia si dupa ce se satura bebe sa ma mulg... sa scot tot laptele din sani sa nu fac mastita. apoi la urmatoarea alaptare sa fac la fel. intrebarea mea e voi asa procedati? si a2a intrebare ce faceti cu laptele muls il aruncati? o mare prostie ce ti a zis medicul de fam.Chiar dr nasti prin cezariana poti alapta imediat.Laptele se formeaza in sani inca din timpul sarcinii.Nu mulgi dupa suptul copilului pt ca risti sa stimulezi prea tare lactatia si sa dai in hiperproductie/canale infundate/mastita.Te mulgi doar daca e necesar(sani tensionati)si ar fi ideal sa mulgi cu mana putin pana se detensioneaza.In caz ca vrei musai sa mulgi laptele matern se poate pastra la congalator 6l in recipiente speciale.Pt informatii relevante despre alaptat intra pe fb pe grupul alapteaza-breastfeeding support sau citeste blogul alapteazahttps://alapteaza.wordpress.com |
|
| RalukM wrote: o mare prostie ce ti a zis medicul de fam.Chiar dr nasti prin cezariana poti alapta imediat.Laptele se formeaza in sani inca din timpul sarcinii.Nu mulgi dupa suptul copilului pt ca risti sa stimulezi prea tare lactatia si sa dai in hiperproductie/canale infundate/mastita.Te mulgi doar daca e necesar(sani tensionati)si ar fi ideal sa mulgi cu mana putin pana se detensioneaza.In caz ca vrei musai sa mulgi laptele matern se poate pastra la congalator 6l in recipiente speciale.Pt informatii relevante despre alaptat intra pe fb pe grupul alapteaza-breastfeeding support sau citeste blogul alapteazahttps://alapteaza.wordpress.com
pai asa imi zicea si ea ca cu mana sa il mulg. dar tot ma framanta gandul asta ca chear ca nu am habar de alaptat si imi doresc foarte mult sa alaptez. si nu vreau sa gresesc si sa ma afectesze pe mine sau pe bebe. multumesc de sfat o sa caut sa intru sa ma documentez. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/4/2016 Mesaje: 294
| Lili Eu wrote:Am si eu o intrebare la fetele care au nascut deja. ma framanta de cand am mers la dr de fam. voi care alaptati stiti mai bn. a zis ca daca vreau sa alaptez. dupa operatie nu o sa vina laptele asa repede si cand va veni sa il pun pe bebe sa imi stimuleze lactatia si dupa ce se satura bebe sa ma mulg... sa scot tot laptele din sani sa nu fac mastita. apoi la urmatoarea alaptare sa fac la fel. intrebarea mea e voi asa procedati? si a2a intrebare ce faceti cu laptele muls il aruncati?
Dios mios!!! Cum sa zica asa ceva medicul de familie?! E o mare tampenie! Oricum, eu am o problema cu medicii de familie, mi se pare ca mai mult incurca. De-aia exista pediatrii si doctori specializati pe o anumita activitate. Lasa medicul de familie pt trimiteri si atat. Cauta un pediatru bun, la curent cu recomandarile Organizatiei Mondiale de Sanatate, ca o sa auzi multe baliverne de genul asta!
Asa cum in perioada de aspirante ne interesam de analize, citeam tot ce se poate despre conceptie, cautam doctori buni care sa ne ajute sa ramanem insarcinate si sa depistam anumite probleme, la fel si acum, in perioada de dupa nastere, e necesara informarea. Cu atat mai mult cu cat a venit un copil pe lume de care suntem responsabili si trebuie sa le dam un start bun in viata! Ah, ce m-am ambalat!!!
|
|
| RalukM wrote: o mare prostie ce ti a zis medicul de fam.Chiar dr nasti prin cezariana poti alapta imediat.Laptele se formeaza in sani inca din timpul sarcinii.Nu mulgi dupa suptul copilului pt ca risti sa stimulezi prea tare lactatia si sa dai in hiperproductie/canale infundate/mastita.Te mulgi doar daca e necesar(sani tensionati)si ar fi ideal sa mulgi cu mana putin pana se detensioneaza.In caz ca vrei musai sa mulgi laptele matern se poate pastra la congalator 6l in recipiente speciale.Pt informatii relevante despre alaptat intra pe fb pe grupul alapteaza-breastfeeding support sau citeste blogul alapteazahttps://alapteaza.wordpress.com
Exact! Pomparea duce la supraproductie. Eu am avut si e horror, se ineca bebele, nu putea suge cum trebuie din cauza fluxului. Plangea micutul de nu mai putea, ca tasnea laptele ca o fantana arteziana. Dar inainte de fiecare supt, am inceput sa detensionez cu mana sanii si a fost infinit mai bine. |
|
| BabyGimi wrote:
Dios mios!!! Cum sa zica asa ceva medicul de familie?! E o mare tampenie! Oricum, eu am o problema cu medicii de familie, mi se pare ca mai mult incurca. De-aia exista pediatrii si doctori specializati pe o anumita activitate. Lasa medicul de familie pt trimiteri si atat. Cauta un pediatru bun, la curent cu recomandarile Organizatiei Mondiale de Sanatate, ca o sa auzi multe baliverne de genul asta!
Asa cum in perioada de aspirante ne interesam de analize, citeam tot ce se poate despre conceptie, cautam doctori buni care sa ne ajute sa ramanem insarcinate si sa depistam anumite probleme, la fel si acum, in perioada de dupa nastere, e necesara informarea. Cu atat mai mult cu cat a venit un copil pe lume de care suntem responsabili si trebuie sa le dam un start bun in viata! Ah, ce m-am ambalat!!!
Am gasit pediatru. dar sa se nasca Mihaita sa ii duc certificatul de nastere. am vb deja si imediat ce se naste se duce al meu cu certificatul de nastere si prima vizita va fi la noi acasa imediat ce ajungem acasa. dar nu imi iesea din minte ce imi zicea asta de familie. oricum eu ma uitam la dr de fam cu o fata mirata ca chear nu am mai auzit asa ceva si am vrut sa vad daca asa e.. |
|
| BabyGimi wrote:
Exact! Pomparea duce la supraproductie. Eu am avut si e horror, se ineca bebele, nu putea suge cum trebuie din cauza fluxului. Plangea micutul de nu mai putea, ca tasnea laptele ca o fantana arteziana. Dar inainte de fiecare supt, am inceput sa detensionez cu mana sanii si a fost infinit mai bine.
Deci merge cu mana nu e neaparat nevoie sa cumpar pompa? imi e sa nu cumpar si sa dau bani de pomana pe ea si sa nu o folosesc. |
|
| Lili Eu wrote: Am gasit pediatru. dar sa se nasca Mihaita sa ii duc certificatul de nastere. am vb deja si imediat ce se naste se duce al meu cu certificatul de nastere si prima vizita va fi la noi acasa imediat ce ajungem acasa. dar nu imi iesea din minte ce imi zicea asta de familie. oricum eu ma uitam la dr de fam cu o fata mirata ca chear nu am mai auzit asa ceva si am vrut sa vad daca asa e..
Bun asa:)) Daca poti sa intri si pe grupul de facebook Alapteaza!, ar fi perfect.
Si inca ceva, a aparut si la noi negru pe alb, in sfarsit, Ghidul de preventie Vol 6 pt alimentatia copiilor, elaborat de Centrul National de Studii pt Medicina Familiei, in care se vorbeste despre importanta alaptarii si inceperea diversificarii de la 6 luni. Mai jos e linkul, contine informatii pretioase pt viitoarele mamici!
http://cnsmf.ro/ghidpreventie/GhidPreventie_Vol6.pdf |
|
| Lili Eu wrote: Deci merge cu mana nu e neaparat nevoie sa cumpar pompa? imi e sa nu cumpar si sa dau bani de pomana pe ea si sa nu o folosesc.
Merge cu mana in caz de angorjarea sanilor (adica dc se fac pietroisi trebuie sa ii detensionezi), daca ai supraproductie etc. O sa vezi dupa ce nasti care e situatia mai exact. Eu mi-am luat cea mai ieftina pompa manuala, de la "Primii Pasi", cred ca am dat 35 lei pe ea. Sunt de parere ca o pompa e ok de avut in casa, pt situtii cand trebuie sa lasi laptic copilului. Dar na, depinde de fiecare situatie in parte.
ps. Imi doarme copilul, de-asta sunt asa activa:)) Daca plec de langa el, se trezeste instant, asa ca profit si stau pe aici |
|
| BabyGimi wrote:Bun asa:)) Daca poti sa intri si pe grupul de facebook Alapteaza!, ar fi perfect. Si inca ceva, a aparut si la noi negru pe alb, in sfarsit, Ghidul de preventie Vol 6 pt alimentatia copiilor, elaborat de Centrul National de Studii pt Medicina Familiei, in care se vorbeste despre importanta alaptarii si inceperea diversificarii de la 6 luni. Mai jos e linkul, contine informatii pretioase pt viitoarele mamici! http://cnsmf.ro/ghidpreventie/GhidPreventie_Vol6.pdf Multumesc de sfat!!! |
|
Inregistrat: 12/2/2014 Mesaje: 1226
| Am revenit cu cesti si bune si proaste. Se cede sacul, e bine pozitionat. Calendaristic 5s1z ecografic 5s3z. Partea proasta e ca exista niste sange in saculet. Si asta poate sa afecteze dezvoltarea lui mai departe , sau nu. Totul e la noroc. Deci nu se putea sa stau si eu linistita 2 saptamani. Urmatoare eco pe 20. Pana atunci acasa fara efort. Nu reusesc sa atasez poza zice ca e fisierul prea mare. Sunt pe telefon |
|
|