Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/23/2015 Mesaje: 1953
| Sonya wrote: Doamne-ajuta sa nu avem nevoie.Am vazut in auchun pompa de la primii pasi cu 30 sau 50 lei. Eu o sa primesc.
Acum plec de la lucru...revin cu detalii cu ce am mai gasit prin magazine Pompa de san era o oferta pe beeboo, aprox 100 ron, de la tommee tippee, dar nu am mai avut bani atunci sa o iau.. Oricum pana nasc sigur apar si alte oferte |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/11/2016 Mesaje: 223
| Sonya wrote: Pe grupul de la mine din oras ziceau mamicile ca sunt ff multumite de produsele de la danina line.Avem si noi magazin, dar e in alt cartier si nu am fost inca sa-l vizitez. Tu iti iei mameloane pt sani?Eu am decis sa nu-mi iau inca,poate nu am nevoie si dau banii degeaba, ca ajungi la 50 lei si cu ele. Si daca o sa am nevoie il trimit repede pe sot. Am uitat sa va zic, mi-am luat tampoane post natale de la chicco, am gasit la oferta 30 buc la 21 lei. Oare ajung pt primele zile?Sunt foarte fine si luuungi,ma gandesc ca nu folosesc 10 pe zi. Pt primele zile ma refer,apoi o sa trec la cele normale.
Când l am nascut pe Casian doar vata am folosit (în spital), nu m au lasat cu altceva. Always nu am putut folosi ca se prindeau firele în gaurele. |
|
Inregistrat: 5/11/2016 Mesaje: 223
| Alexa001 wrote:
Nu iti inteleg revoltarea si multitudinea semnelor de exclamare din postarea asta. Serios acum...sunt atatea mamici care aleg patuturile pliabile si nu am auzit pana acum asa ceva, cum ca ar afecta coloana copilului. Cum sa stea stramb? Asta e in functie de saltea, ca nu cumperi una subtire de 3 cm... Nici de faza asta cu "sta aproape de parchet" nu am mai auzit...la urma urmei avem cald in casa, plus ca numai salteaua are 12 cm, cum sa aiba 20 cm pana la parchet? "nu mi-as culca copilul in asa ceva"....pffff...ai reactionat ca si cum as vrea sa il culc pe coji de nuca !
Casian a dormit ?i în patut pliabil si de lemn si cu noi în pat. Salteaua conteaza mai mult decât patu?ul. |
|
Inregistrat: 11/23/2015 Mesaje: 1953
| Am fost la Danina Line...nu au cine stie ce, sunt putine hainute, mai mult body-uri si salopete. Calitativ nu sunt rele...dar nici excelente. Dar la preturile astea mnah...nici nu ma asteptam la cine stie ce minunatii Am cumparat si eu 2 salopetele...una pt 0 luni si una pentru 1 luna...va pun pozici cand ajung acasa, acum sunt la coafor La pepco am fost special pentru ceva gros...de scos bebe afara iarna..si nu am gasit nimuc pentru newborn. Asa ca renunt...o sa merg la H&M sau C&A. Apropo...la C&A am vazut aseara seturi de 5 body simple la 40 ron. Mi s-au parut foarte ok si muuult mai de calitate..o sa iau si eu un set cand mai trec pe acolo |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/10/2016 Mesaje: 256
| Lili Eu wrote:Fetelor ca tot vb de patut eu o sa cumpar din lemn. am fost si eu zilele trecute si chear m-am uitat la patuturi din alea de material textil dar nu le vad prea bune ptru bebe sunt prea joase daca bebe se face mai marisor si vrei sa il culci in patut ptr siguranta lui trebuie sa il culci aproape pe parchie are doar 20 de cm de la patut la parchet, si ce nu imi mai place la el e faptul ca ii afecteaza si colona lui bebe partea aia textile care va sta salteaua nu cred ca va tine salteaua dreapta sa stea bebe in pozitie normala eu una nu as culca copilu in asa ceva sincer va zic!!! estetic e frumos cel textil dar nu mi se pare bun ptr bebe, mai bine il culc cu mine in pat, cel de lemn e sfant!!! Buna , Lili sa stii ca patutul din material textil are 2 nivele adica .. Primul nivel este pt bebe de la 0-5 luni cand bebe nu vrea sa se ridice al doilea nivel este pentru atunci cand bebe se ridica si de aceea este lasat jos sa nu cada in cap !!! Cat despre deformarea coloanei nici vorba are patutul o parte care se monteaza sub saltea si este pt sustinerea saltelei !!! Baiatul meu a stat intr-un astfel de patut si inca il avem o sa-l folosim si pt bebita ! Pup |
|
Inregistrat: 7/8/2016 Mesaje: 137
| Roxyfoxy wrote:Buna,stai linistita ca deocamdata bebe nu are cum sa se invete in brate,abia mai tarziu creierul lui face niste legaturi,deocamdata este o nevoie de tine pe care o are din instinct,si pune-l mereu la san pt. ca asa o sa stimulezi si lactatia pe principiul cerere-oferta.Legat de cursul ochisorilor curata-l cu ser fiziologic si comprese sterile,iar daca nu trece ia legatura cu pediatrul pt ca s-ar putea sa fie o conjunctivita luata din spital.Asa am patit si eu cu bebe.
Mersi mult de sfaturi! Asa si fac cu ochisorii, ii curat cu ser fiziologic pana luni cand vine doctora de fam sa ne vada si vedem ce ne zice. Il pun la san la fiecare carait...ma dau cu crema pt rani deja...nu e ceva grav, dar cum a mai zis cineva, mai bine previn.
Anastassia, mersi si tie de sfaturi si incurajari. Am fost mai breaza in sarcina, dar ma acomodez eu si acum:D |
|
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Alexa sa il folositi sanatosi! Bun pretul! Eu am optat pt patut de lemn,tot vad ca ziceti de spatiu, astea textile sunt mai mici? Nu tot 120*60au? Noi inca nu l-am montat,dar abia astept! Nu mai fiti certarete ca hormonii vb nu voi Eu nu mi-am luat protectii pt sani, ma gandesc sa iau daca o sa am nevoie atunci. Eu am lista pt farmacie dar mi se pare ca imi scapa unele chestii....mi se par prea pu?ine Am asa: baneocin,lanolina,ser fiziologic,comprese sterile, glicerina cu nastatina....cine ma ajuta sa mai completez? Pt fundulet am o crema de galbenele în loc de bepanthen. |
|
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| Ia si glicerina simpla (NU boraxata care este toxca pentru bebei de pana in 3 luni). Cea cu nistatin se foloseste cand bebele are afte sau candida bucala. |
|
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| Eventual supozitoare cu paracetamol si supozitoare cu glicerina. |
|
Inregistrat: 7/4/2016 Mesaje: 294
| of, fetelor, tropaie hormonii :) si e de inteles, dar si dupa nastere e cam la fel:)) Bine, atunci intervin si altele.. oboseala, depresia postnatala (pt ghinionistele ca mine) etc.
Ce vreau sa zic e ca de multe ori ne facem planuri, ca apoi, cand suntem puse in fata faptului implinit, sa renuntam la ele si sa luam decizii in functie de situatia in care ne aflam la momentul respectiv.
de ex, eu tin patutul deocamdata pe post de spatiu pt depozitare.Are o laterala data jos si e lipit de patul meu. Dar bebe doarme cu mine in pat, imi e mai usor cu alaptatul noaptea. Dupa cezariana, imi era extrem de greu in primele 2 sapt sa ma ridic si sa iau bebele din patut, asa ca am renuntat. Plus ca regurgiteaza extrem de des, dupa fiecare masa si se mai si ineaca din senin, asa ca prefer sa il am langa mine.
Alaptatul nu doare, asa ca daca aveti ragade, atunci e o problema de atasare. Mai bine apelati la un consultant in alaptare, daca e nevoie. Asa, copilul e verificat si de fren lingual si labial, si stiti o treaba :) |
|
Inregistrat: 7/4/2016 Mesaje: 294
| Si inca ceva: sunteti cele mai bune mame pt copiii vostri, sa tineti minte asta mereu!
Fiecare alege ceea ce crede ca e mai bine pentru copilul ei, indiferent ca e vorba de un patut, de scoala pe care o va urma, hainute sau religie, nu conteaza.
Aveti incredere in voi! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/12/2016 Mesaje: 58
| Asa e Babygimi, si dupa nastere e greu. Noi avem probleme cu ochii,ii curge.l-am tot curatat cu ser fiziologic si degeaba, asa ca ieri am fost la dr si mi-a dat niste picaturi, antibiotic. Mai avem treaba si cu nasul, se infunda, tot cu ser fiziologic il fac. La mine mai ii o problema si cu laptele, nu mai prea am (nu am avut destul de la inceput ), trebuie sa ii dau si supliment.asa ma supar ca nu am lapte .beau ceai de lactatie si folosesc si lacto +, un sirop naturist, dar tot nu am suficient. Si mie imi vine sa o i-au razna cate odata.
Astazi am facut o luna si deja am pus 1 kg 300...mi se pare cam mult,noroc ca e lung si nu se prea vede ca e dolofan
Aaa, am uitat sa zic ca i-a aparut si bubite ca si co?urile pe fata |
|
Inregistrat: 6/16/2016 Mesaje: 59
| Eileen wrote:Lili inceputul e greu dupa ai sa vezi ca ai face tot ce vezi pe net Eu nu prea am reusit sa-i fac multe lucrusoare, efectiv nu am avut cand. Georgy, noi doua suntem cam pe aceeasi linie, eu am asa un sentiment ca tu nasti inaintea mea Noi saptamana urmatoare mergem la eco, abia astept , si o sa ne faca si internare de o zi pt analize. Mazdravela, mie mi se pare ca ai timp acum sa te decizi, sa te gandesti si sa te razgandesti. Eu am mai scris ca m-am apucat tarziu de cumparaturi, acum cateva saptamani...o luna, cam de pe la 33. Tot ce am luat a fost 95% online( eu nu prea am luat hainute ca am primit multe ). Asa ca daca multe le cumperi online nu ai rost sa te panichezi. SI mie mi se pareau atat de multe de luat si din 3 comenzi online am luat cam tot, apoi 2 vizite in magazin pt hainute la fata si pt ce imi mai trebuia mie (halat, papuci, sutiene) si am terminat, mai am de luat de la farmacie si gata. Fetelor azi facem 36 saptamani si e ultima zi de munca Nu mi vine sa cred cum a trecut timpul...abia astept sa-mi vad minunea care acum tasteaza si ea pesemne in burtica la ce "galagie" face
Pfiu, înseamna ca mai am timp, ?i noi vrem sa luam tot de pe net, mai pu?in hainu?ele, pe care cred ca le voi lua cu o luna înainte, deci mai e timp.. Trebuie sa ma mai destind pu?in Noi am fost azi la întâlnirea cu prin?esa Ne-a ?i zâmbit, m-am topit ce mai pacat ca nu ma pricep sa pun poza aici mazdravela attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 6/16/2016 Mesaje: 59
| defapt am reusit cumva |
|
Inregistrat: 7/8/2016 Mesaje: 137
| Fetelor noi folosim patutul de lemn si deocamdata sunt f multumita. Folosesc si masuta de infasat.
BabyGimi f frumos spus, bravo!
Eu am avut protectii pt sani in geanta de spital, imi era ca o sa imi curga din sani siroaie:)) aiurea! Mie abea mi-a venit colostrul. Din pacate nu am fost norocoasa sa am inca din sarcina dar stiti cum, totul e bine cand se termina cu bine.
Danamat curaj, ca nu e un capat de tara. Tu stii ca faci tot ce poti si e mai ok pt bebe. Si eu ma consumam cand credeam ca nu am lapte si o sa ii dau formula, dar sa stii ca mama mea nu a avut deloc lapte si am crescut si eu si sora mea ff bine si cu formula. Si nu am fost sensibile, aleergice, fara imunitate, etc. Ideal e sa alaptezi clar! DAR cand nu se poate nu e o tragedie. Tu bucura'te de momentele minunate cu bebe ca alea conteaza. Si noua ne curg ochisorii, la fel dam cu ser fiziologic. Sa NU cumva sa te iei dupa babe si sa dai cu ceai de musetel ca mai rau faci!! Cu bubitele pe fata stiu ca nu e ceva iesit din comun, au pielea sensibila si se irita usor. Din pacate aici nu te pot ajuta cu sfaturi. In clinica la noi era ff cald si bebe a avut niste mici bubite pe corp, se iritase. De cand am venit acasa dimineata ii faceam toaleta, il stergeam pe tot corpul cu un tampon cu spirt (asa mi-au zis de la clinica!), am acasa temperatura mai ok pt el si acum nu mai are probleme. Bine, putin icter si repet, problema cu ochisorii, dar trecem noi peste toate.
Eileen, adauga si alcool de 70 de grade. O sa il folosesti in prima faza la buric. Eu mi-am luat si o sticluta de gel antibacterian sa il am la indemana. Ma spal mereu pe maini, dar e ok si ala, sa fie la indemana. Pt fundulet la clinica foloseau Sudocrem.
Ah si inca ceva..eu pentru masajul lui bebe luasem ulei de masline, dar doctora mi-a zis ca e cam gras si mai bine nu ( si dupa cum am spus bebe avea si bubitele alea pe corp) si ca cel mai bine sa folosesc ceva mai usor si mi-a recomandat o crema de la Bioderma si vad ca ne merge bine cu ea. Sampon si gel de dus folosesc de la Topfer si vad ca sunt ok. Bebe al meu are mult par si ramane fiiiin si matasos dupa baita;) si usor de aranjat:)))) |
|
|