Gravidutzele noastre dragi - 37
Subiectul anterior · Subiectul urmator
BabyGimi
Scris: Monday, October 31, 2016 8:49 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 7/4/2016
Eileen wrote:
Hello fetelor! Cu riscul sa fiu putin off topic ma descarc si eu un pic uff uff eu am intrat in concediu de pe 15oct si asa cum imi era frica, sefa mea nu ma mai plateste cu nimic pana nu i se intorc banii de la casa de sanatate... asta in conditiile in care astia restituie banii in cateva luni...Nu vi se pare aiurea tare femeie fiind si nascand si ea acum 2ani sa se comporte asa? Sa nu mai zic ca de cand imi adusese inlocuitor parca deja eram in plus pale Ea asa e super ok, nu pot sa ii zic nimic in fata , dar atatia ani cat am muncit la ea am fost super iar acum la urma uneori am senzatia ca trebuie sa cersesc pt niste drepturi...ca sa nu mai zic ca suma care i o da casa de sanantate si care o sa mi o dea mie în final, e cam în jumate fata de salariul meu plans plans plans mi e o ciuda de moooorrr plans plans plans

Stai putin... legile nu sunt la fel pt toate femeilein concediu de maternitate, adica primesti 85% din salariul brut pe ultimele 6 luni?! Cum adica sa primesti jumatate din salariu, sau nu am inteles eu bine?

Si apoi... dc nu iti da niciun leu, ce apare pe cartea de munca pt prenatal, in asa fel incat sa ti se ia in calculul pt indemnizatia de crestere a copilului, dupa ce se termina concediul de maternitate? Cu ce sume apari pana se naste copilul, cu 0?! Sau in acte o sa fii ok, dar fizic nu iti da banii?

Eu zic ca te fraiereste in mare stil si eu, una, nu as lasa lucrurile asa, sa fiu in locul tau! Nush unde as face reclamatii, dar toate femeile au aceleasi drepturi conform legislatiei. Contractul tau de munca nu se supenda dupa cele 126 zile de maternitate? Pana atunci angajatorul ar trebui sa te plateasca normal. Pff, hai ca m-am enervat si eu pale Ori nu am inteles exact situatia.
Nu inteleg cum pot fi unii oameni asa marlani! Si noi aducem pe lume copii care trebuie sa aiba de-a face cu unii ca ei...
Eileen
Scris: Tuesday, November 1, 2016 6:54 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Babygimi,da numai pe hartie iau bani...in rest alcool alcool adica ma trece in concediu si banii mi i da aia doar care i restituie cass. Suma fiind mai mica fata de ce luam eu inainte in mana. Explicatia ar fi sa o inteleg si sa o las sa respire putin, sa si revina,dupa ce 2luni jumate m a platit si pe mine si pe fata care m a înlocuit. Deci se în?elege ca nu si mai asuma nici un leu pt mine de cand nu mai robotesc pt ea. Nu pot sa o reclam nicaieri, relatia din atatia ani nu ma lasa...adica mai ok e sa ii zic toate nemultumirile direct,decat sa fac asta... Oricum m a lasat masca !!!
Mihaela1234
Scris: Tuesday, November 1, 2016 7:41 AM
Nivel

Inregistrat: 5/24/2016
Eileen wrote:
Babygimi,da numai pe hartie iau bani...in rest alcool alcool adica ma trece in concediu si banii mi i da aia doar care i restituie cass. Suma fiind mai mica fata de ce luam eu inainte in mana. Explicatia ar fi sa o inteleg si sa o las sa respire putin, sa si revina,dupa ce 2luni jumate m a platit si pe mine si pe fata care m a înlocuit. Deci se în?elege ca nu si mai asuma nici un leu pt mine de cand nu mai robotesc pt ea. Nu pot sa o reclam nicaieri, relatia din atatia ani nu ma lasa...adica mai ok e sa ii zic toate nemultumirile direct,decat sa fac asta... Oricum m a lasat masca !!!

Eileen...imi pare rau ca treci prin asta, exact in perioada cand ar trebui sa te relaxezi..ca acusi vine bebe..nu aveai nevoie de stresul asta. Si eu cred ca in prima faza cea mai buna solutie e sa discuti amiabil cu ea, cum ai zis si tu, mai ales daca va stiti de atat timp. Dar e extrem de urat..mai ales ca e si ea mama..:(.

Tot nu am inteles eu ceva..de ce ai lua mai putin decat luai in mana inainte? Nu are trebui sa iesi 85% din brut? Parca iesea mai multisor putin decat un salariu normal..

Sper sa se rezolve. Dar e urata treaba..
Roxanine
Scris: Tuesday, November 1, 2016 9:35 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2013
Lili Eu wrote:
Multumesc. si Dr a zis ca nu are legatura anemia cu tensiunea dar uite eu de cand iau fier ma simt bine. cred ca totul era pe sistem nervos de crestea tensiunea. azi am fost la medicul de fam si am avut tensiunea mea normala 12.8 nici ea nu intelegea dc am patit asa NuStiu si am fost sa vb si cu Ginecologul meu, la noi maternitatea e in greva generala....Lol nu am putut sa vb cu el. am fost si m-am programat si ptr morfologie ptr vineri, si am facut programare ptr luni la cabinet la dr si atunci vad ce imi zice....computerlove

Lili. trebuie sa iti faci un tabel si sa iti iei tensiunea de mai multe ori pe zi. De minim 5 ori pe zi. Ai putea sa o iei din 2 in 2 ore. Ea poate fi oscilanta si asta e cea mai periculoasa. Nu vreau sa iti dau exemple cu prietene ce au patit din cauza tensiunii ca nu imi place sa gandesc negativ. Eu consider ca o pastiluta te tine in siguranta pana la nastere. Sau daca nu ti-a prescris, monitorizeaza-ti tu acasa tensiunea. TE pup
Roxanine
Scris: Tuesday, November 1, 2016 9:41 AM
Nivel

Eileen wrote:
Hello fetelor! Cu riscul sa fiu putin off topic ma descarc si eu un pic uff uff eu am intrat in concediu de pe 15oct si asa cum imi era frica, sefa mea nu ma mai plateste cu nimic pana nu i se intorc banii de la casa de sanatate... asta in conditiile in care astia restituie banii in cateva luni...Nu vi se pare aiurea tare femeie fiind si nascand si ea acum 2ani sa se comporte asa? Sa nu mai zic ca de cand imi adusese inlocuitor parca deja eram in plus pale Ea asa e super ok, nu pot sa ii zic nimic in fata , dar atatia ani cat am muncit la ea am fost super iar acum la urma uneori am senzatia ca trebuie sa cersesc pt niste drepturi...ca sa nu mai zic ca suma care i o da casa de sanantate si care o sa mi o dea mie în final, e cam în jumate fata de salariul meu plans plans plans mi e o ciuda de moooorrr plans plans plans

Eileen, si eu sunt administrator la firma si am avut angajate care au trecut prin acelasi lucru ca si tine. Nu este legal ca angajatul sa nu isi primeasca banii la timp. ESTE ILEGAL. EU am primit banii de la casa de sanatate pentru ea intr-un an. Adica sefa ta iti va da banii peste 1 an? NOT FAIR! Este datoria ei, de angajator, sa iti plateasca prenatalul la timp, nu peste 1 an. IA fa putin tam tam, ca nu e legal.
Eileen
Scris: Tuesday, November 1, 2016 9:42 AM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2013
Mihaela1234 wrote:

Eileen...imi pare rau ca treci prin asta, exact in perioada cand ar trebui sa te relaxezi..ca acusi vine bebe..nu aveai nevoie de stresul asta.

Sper sa se rezolve. Dar e urata treaba..

Am decis sa nu ma mai stresez. Ca mai rau imi fac. O sa ma lamuresc cu ea si o sa vedem. Ieri am avut o zi tare proasta din cauza asta, asa ca azi am decis sa zic stop, si sa ma bucur de fiecare miscare bebelinei mele coeur
Roxanine noi suntem la serviciu firma de contabilitate,inclusiv resurse umane !! Ea spera sa ii dea casa lună asta banii iar pana pe 15sa mi i plateasca pt juma de oct. (Ca jumatate am lucrat o si m a platit) Oricum daca ar fi sa ii dea atat de greu nu m ar lasa ,asta stiu sigur.
Oricum mi a facut bine sa ma descarc puțin computerlove
Roxanine
Scris: Tuesday, November 1, 2016 9:45 AM
Nivel

Mihaela1234 wrote:
Roxanine, nu ne-ai mai zis cat ti-a iesit beta 3SimplyLove

Multumnesc ca te gandesti la mine, esti foarte draguta. Beta nr3 a iesit 202. Deci super. Trebuia la dublu sa fie 150 dar a iesit mai mult decat dublu. Sunt mai linistita acum. Deci valorile stau asa: 11, 26, 51, 202. Am descoperit eu prea devreme sarcina si de aceea valorile acelea mici la inceput. Sper Doamne ca totul sa fie ok. M-am programat la eco peste 2 saptamani, atunci ar trebui sa se vada ceva. :)
P.s Cu siguranta mai dozez beta in careva zi :)yes
Lili Eu
Scris: Tuesday, November 1, 2016 9:51 AM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2015
Roxanine wrote:

Lili. trebuie sa iti faci un tabel si sa iti iei tensiunea de mai multe ori pe zi. De minim 5 ori pe zi. Ai putea sa o iei din 2 in 2 ore. Ea poate fi oscilanta si asta e cea mai periculoasa. Nu vreau sa iti dau exemple cu prietene ce au patit din cauza tensiunii ca nu imi place sa gandesc negativ. Eu consider ca o pastiluta te tine in siguranta pana la nastere. Sau daca nu ti-a prescris, monitorizeaza-ti tu acasa tensiunea. TE pup
Multumesc! pai acum astept sa vb cu dr. ce-a de fam a zis ca ar fi bine sa imi dea metroprolor( daca mai tin bine denumirea la pastila) si sa iau preventiv o jumatate de pastiluta pe zi.....computerlove
Lili Eu
Scris: Tuesday, November 1, 2016 9:53 AM
Nivel

Roxanine wrote:

Multumnesc ca te gandesti la mine, esti foarte draguta. Beta nr3 a iesit 202. Deci super. Trebuia la dublu sa fie 150 dar a iesit mai mult decat dublu. Sunt mai linistita acum. Deci valorile stau asa: 11, 26, 51, 202. Am descoperit eu prea devreme sarcina si de aceea valorile acelea mici la inceput. Sper Doamne ca totul sa fie ok. M-am programat la eco peste 2 saptamani, atunci ar trebui sa se vada ceva. :)
Ma bucur ca e bebe bine!! sarcina usoara si bebic sa natos! coeur computerlove
Roxanine
Scris: Tuesday, November 1, 2016 9:59 AM
Nivel

Lili Eu wrote:
Multumesc! pai acum astept sa vb cu dr. ce-a de fam a zis ca ar fi bine sa imi dea metroprolor( daca mai tin bine denumirea la pastila) si sa iau preventiv o jumatate de pastiluta pe zi.....computerlove

Asa, foarte bine. Eu am studiat f mult problema asta. Intreaba si de dopegyd. Cica asta merge foarte bine in sarcina
computerlove DistanceKiss
Lili Eu
Scris: Tuesday, November 1, 2016 10:16 AM
Nivel

Roxanine wrote:

Asa, foarte bine. Eu am studiat f mult problema asta. Intreaba si de dopegyd. Cica asta merge foarte bine in sarcina
computerlove DistanceKiss
Aha am inteles multumesc..iloveyou computerlove
Mihaela1234
Scris: Tuesday, November 1, 2016 10:18 AM
Nivel

Inregistrat: 5/24/2016
Roxanine wrote:

Super Roxanine! Ai descoperit-o chiar foarte devreme dar se dezvolta foarte frumos!topai

Sarcina usoara in continuare! Da, cu siguranta trebuie sa se vada atunci.computerlove
Roxanine
Scris: Tuesday, November 1, 2016 10:24 AM
Nivel

Mihaela1234 wrote:

Super Roxanine! Ai descoperit-o chiar foarte devreme dar se dezvolta foarte frumos!topai

Sarcina usoara in continuare! Da, cu siguranta trebuie sa se vada atunci.computerlove

Multumesc. Pana atunci nu imi fac ticker. :) Daca ar fi sa ma iau dupa ultimul ciclu as avea multe saptamani, dar daca ma iau dupa ovulatia mea tarzie am mai putin. UM ar fi 25 sept. Si eu ovulez peste z21
NicoN
Scris: Tuesday, November 1, 2016 10:48 AM
Nivel

Inregistrat: 6/17/2015
Lili Eu wrote:
Ma bucur ca bebelini sunt bine..sarcina usoara in continuare....sa fie sanatosi e cel mai importamt nu conteaza ce sunt..... eu de cand ma stiu imi doream o fetita dar de cand stiu ca am in burtica baietel sunt super fericitaaaaa dance acum sanatosi sa fim asta conteaza cel mai mult. computerlove

Multumim!love asa este nu conteaza ce sunt importanta e sanatatea...am iesit asa linistita cand mi a spus dr ca sunt perfect sanatosi...nu am mai stiut ce sa il intreb...si sarcina per total e ok, eu aveam uneori impresie ca e ff grea sarcina cu 2...sper sa fie ok in cobtinuare si sa stea cumintei pana la termencomputerlove
Rubynne
Scris: Tuesday, November 1, 2016 11:00 AM
Nivel

Inregistrat: 3/24/2016

Ma bag in discutie dar va rog sa nu va suparati pe mine.
La legea cu privire la indemnizatia pt. cresterea copilului scrie asa: "Indemnizatia va putea fi mai mare decât în prezent de la 1 iulie 2016.
În ceea ce priveste indemnizatia lunara, aceasta va avea în continuare un cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în 12 luni din ultimii doi ani, însa aceasta va avea doar limita minima, nu si maxima"

Cheek Kiss

LATER EDIT: My bad...Eileen e in prenatal, nu postnatal...m-am tampit. Scuzati hainoroc
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.