|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/24/2016 Mesaje: 759
| Alexa001 wrote:Ca tot a venit vorba de Bebe Tei...voi ce produse recomandati pentru baita? Eu am pus ochii pe Klorane sau Bioderma...alte propuneri aveti? E util samponul? Sau e mai indicat cel 2 in 1...cum ar fi "Gel spumant delicat corp si par pentru copii, 500 ml, Klorane". N-am mai copiat poza... Alexa eu mi-am luat de la Nivea, sampon mild pt bebelusi, am prins ceva oferta pe emag. Dar daca nu o sa reactioneze bine o sa trec la Bioderma. Eu folosesc produse de la bioderma, apa micelara e nelipsita din dulapiorul din baie, si sunt foarte multumita. Si sotul meu se da cu apa micelara dupa ce se barbiereste,nu ii place sa foloseasca after shave. Eu nu stiu daca sa il dau cu uleiuri pt bebelusi, as prefera sa nu o fac, dar inca nu sunt decisa. |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| Pentru copii as merge doar pe Mustela, Topfer sau Bioderma. Nu-mi permit sa risc cu pielea ei. Eu zic sa fiti atente sa nu declansati vreo dermatita atopica. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/23/2015 Mesaje: 1953
| Sonya wrote: Alexa eu mi-am luat de la Nivea, sampon mild pt bebelusi, am prins ceva oferta pe emag. Dar daca nu o sa reactioneze bine o sa trec la Bioderma. Eu folosesc produse de la bioderma, apa micelara e nelipsita din dulapiorul din baie, si sunt foarte multumita. Si sotul meu se da cu apa micelara dupa ce se barbiereste,nu ii place sa foloseasca after shave. Eu nu stiu daca sa il dau cu uleiuri pt bebelusi, as prefera sa nu o fac, dar inca nu sunt decisa.
Si eu folosesc Bioderma pentru ten, momentan am ceva pentru reducerea sebuumului (am tenul gras). Sunt multumita de ele, dar pentru bebe nu eram convinsa ce ar fi mai ok :) |
| anasstasia wrote:Pentru copii as merge doar pe Mustela, Topfer sau Bioderma. Nu-mi permit sa risc cu pielea ei. Eu zic sa fiti atente sa nu declansati vreo dermatita atopica.
Uite ce am gasit de la bioderma pe farmacia tei :
https://comenzi.farmaciatei.ro/mama_si_copilul/articole_ingrijire_bebe/sampoane_geluri_si_spumante_baita/gel_spumant_abcderm_1_l_bioderma-p10023824
Mi se pare f avantajos...are 1L partea proasta e ca momentan nu se pot face precomenzi cu ridicare din sediul lor. La bebe tei nu l-am gasit pe asta |
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Alexa, cu patutul vazusem si eu ca sunt si alea textile tot 120*60dar tot pe voi va auzeam cu spatiul si aici mi se rupea filmul am inteles ideea acum cu mutatul Noi pt baita tot nivea am luat, mi a recomandat nanuta la bebelina si incerc prima data cu asta. Anastasia cu herpesul la gura ma bucur ca te ai linistit. Si parerea mea era ca nu e panica Noi suntem acasica de acum, dar nu prea lenevesc, ba fac papi, ba pun la spalat,ba trebuie sa calc hainute si tot asa...sper sa mai termin ca sa stam si noi mai mult cu burta in sus |
| Eileen wrote:Alexa, cu patutul vazusem si eu ca sunt si alea textile tot 120*60dar tot pe voi va auzeam cu spatiul si aici mi se rupea filmul am inteles ideea acum cu mutatul Noi pt baita tot nivea am luat, mi a recomandat nanuta la bebelina si incerc prima data cu asta. Anastasia cu herpesul la gura ma bucur ca te ai linistit. Si parerea mea era ca nu e panica Noi suntem acasica de acum, dar nu prea lenevesc, ba fac papi, ba pun la spalat,ba trebuie sa calc hainute si tot asa...sper sa mai termin ca sa stam si noi mai mult cu burta in sus
Aoleu ce as mai sta si eu acasa... Eu sunt la lucru dar rup internetul in doua in cautare de chestiute pentru bebe |
Inregistrat: 6/3/2016 Mesaje: 542
| Alexa001 wrote:Aoleu ce as mai sta si eu acasa... Eu sunt la lucru dar rup internetul in doua in cautare de chestiute pentru bebe Alexa sa nu obosesti prea rau!!!Mai ia o pauza de la "lucru" |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/26/2015 Mesaje: 247
| Salutari dragi burtici!! Nu am disparut de pe forum,doar ca fiind mamica incepatoare,m-am dedicat exclusiv acestui rol minunat Azi e bunica la noi si eu mi-am propus sa scriu un roman...evident pe bucati,ca bebe are nevoie de mine (si eu de el )
Sa incep cu nasterea,mai ales pt iesencele mele,am facut cezariana la cuza voda,eram programata pe 24 august (la 39 sapt si 1 zi),dar pe 22 noaptea la ora 2 s-au rupt membranele si am pierdut lichidul amniotic.au inceput si contractile imediat,regulate la 3 min si dureroase bine!!eram in all noualea cer de fericire ca bebe a hotarat sa vina mai repede la intalnire.la 3 jumate eram la spital (am facut si dush inainte sa plec ) si eram in travaliu cu dilatatie 4. Dr mea era de garda asa ca totul a mers f repede,am intrat in sala de operatie inainte ca sotul meu sa se dezmeticeasca si la 4 jumate priveam si sarutam cel mai frumos bebelus din univers!! Pe bebe l-au curatat si l-au scos din sala cam dupa 15 min,eu in schimb am iesit dupa aproape 1 ora...mi s-a parut ca au cusut o vesnicie...evident,nu am simtit mimic,vorbeam cu dr si o vedeam pe anestezista asezata langa mine cum posta pe fb,semn can nu erau probleme... La reanimare am avut parte de ingrijire ireprosabila,desi am fost o pacienta dificila,nu am avut rabdare sa dorm sau sa stau linistita...tati a stat cu mine pana l-au adus pe bebe si l-am pus la san (era ora 6 jumate),a tras cu putere de san desi nu curgea nimic,a plans cu putere apoi s-a linistit la pieptul meu,am facut primele poze si vreo 2 filmulete...apoi l-au dus la neonato si pe mine m-au lasat sa ma odihnesc. Tati a plecat,beat de fericire si eu am inceput sa ma foiesc..in pat! La 9 am inceput sa simt degetele de la picioare,la 10 m-am ridicat la marginea patului si la 11 ma plimbam prin salon.ca sa scape de foiala mea prin reanimare m-au dus la rezerva la ora 13 (de obicei se pleaca la 12 ore de la operatie sau chiar a doua zi).nu mergeam chiar dreapta dar nici stare nu aveam.dupa vreo 2 ore l-au adus si pe bebe si de atunci nu ne-am mai despartit L-am tinut mult la san in primele 3 zile (adica mai tot timpul cat era treaz)si colostrul a venit la 10 ore dupa nastere iar laptele dupa 2 zile,pe seara..bebe a primit in cele 3 zile in spital lapte praf cu lingurita si apoi acasa doar san. Acum,despre bagajul de spital,am citit cam ce va pregatiti,eu va spun ce am folosit si ce nu...nu am fol haine,nici halat-era cald si oricum nu plecam nicaieri,bebe nu iese din rezerva,holurile nu sunt dezinfectate ca si spatiile unde stau mamicile si bebelusii,nici camasa-primesti din spital,le schimbi macar 1-2ori pe zi,nici sutien -sanii sunt mega sensibili,nu suporti material pe eu,nici tampoane pt sani-nu prea are ce curge ... Am fol chiloti cu talie inalta 5-6 perechi,tampoane pt flux mare 2 pachete,vata 2 pachete si pt sani gel de aloe.ma refer la gelul care curge cand rupi frunza de aloe.nicio crema nu mi s-a parut sigura si daca te ungi cu crema/unguent,inainte de alaptat trebuie sa speli sanul cu sapun si eu am vrut sa evit asta pt ca irita si mai rau mamelonul ...
Pt bebe am fol doar bodyuri mar 56 (s-a nascut voinic de 3,850) si cateva pelinci tot ce la ana comfort (oricum se dau zilnic din spital pelinci).pampers nr 2 in pachet de 40 parca...pt zilele de spital.dupa in timp am schimbat pe Huggies pt ca pampers put ingrozitor,sunt plini de chimicale si bebe s-a iritat de la ei cam rau.crema pt fundulet nu va recomand sa fol in spital,ar putea masca o iritatie de la meconiu Sau chiar o infectie bacteriana de spital (au fost cazuri) Atmosfera OK in spital,personal decent,grija maxima fata de bebelus,vizite dese,spagi zero! Subliniez,spaga zero,ca am citit discutiile anterioare.am dat doar la dr,dupa,o mica atentie si suntem in relatii excelente in continuare.
Cam atat despre spital,mai tarziu va scriu continuarea...acomodarea din primele zile acasa. Pupici pe burtici! |
|
| Deeeaaaaa Multumim ca ti-ai facut putin timp sa ne scrii ! M-au apucat emotiile cand ai povestit, de-abia astept si eu marea intalnire ! Pupici multi pentru tine si bebe...sa fiti sanatosi si voinici in continuare ! |
|
Inregistrat: 2/24/2016 Mesaje: 759
| Felicitari Dea! Multumim ca ai impartasit cu noi experienta ta! Sanatate multa va doresc! |
|
| Multumim Dea pt informatiile pe care ni le-ai impartasit si asteptam continuarea!!te pup si pup si bebele mic!!! |
|
| Multumesc fetelor,va imbratisez si va urez sarcina usoara in continuare,bebei sanatosi si voiosi!
Acum sa continui,cat ma lasa bebe care dupa papita s-a cuibarit la piept si doarme. Acasa,primele zile sunt can grele...experienta mea va transmite : limitati la max vizitele rudelor si prietenilor,veti fi obosite si f solicitate de bebe.daca alaptati,ca mine,aveti avantajul de a alapta bebelusul in pat si sa va odihniti in timpul asta,daca puteti.cezariana doare rau cam 6-7zile dar poti rezista fara calmante,eu nu am luat,nici in spital macar.daca aveti un pat nu prea inalt,ridicatul din pat va fi dureros si ar fi bine sa va ajute sotul sau sa va tineti de ceva.nu ridicati mimic greu,eu doar pe bebe il luam in brate.purtati burtiera.eu am avut 2 de la farmacia helpnet,la 100si ceva de roni bucata,am purtat zi si noapte 7 saptamani.continuati sa va masati pe burta,sani,fund si coapse ca si in sarcina,e la fel de importanta hidratarea si cand se strange pielea,sa nu aveti surprize urate.eu folosesc tot uleiul de migdale dulci,nu am facut vergeturi si in 8 sapt am dat jos 26kg din cele 34 puse!!atentie la metabolism,daca vreti sa slabiti si sa alaptati e f importanta calitatea alimentatiei.mancati putin si des,ce e mai bun.eu am mult lapte,dar cum mai spunea o mamica,nu e bine nici prea mult...mereu curg sanii,bebe se inneaca,suntem lipiciosi amandoi.... In primele zile sanii vor durea rau,stati cu ei dezveliti,eventual fol gel de aloe cum ziceam mai devreme.oricum nu renuntati la alaptat,tot bebe ii repara.a propos de achizitii inutile pt cele care vor alapta:pompa de san,o am in cutie inca,nu am avut nevoie de ea.biberoanele,la fel,nefolosite au ramas,doar 1 am desfascut incercand sa il obisnuiesc pe bebe pt ceai sau apa ...bebe imi scuipa orice ceai si apa bea doar cu lingurita.spunea cineva ca doreste biberoane pt a lasa lapte taticului si sa mai plece fara bebe sau cand iese cu bebe in oras as nu isi scoata sanul afara...nu faceti greseala asta,bebe daca primeste lapte la biberon nu mai vrea sanul...prietena mea a dat biberon de 5 ori si la 6 sapt nu a mai avut lapte,bebe a stimulat tot mai putin si a plans mai mult la san.iar de alaptat bebelusul in oras,evident ca daca vrei poti,fara sa iti expui sanii in public. Pentru bebe am cumparat tot ce exista impotriva colicilor,rezultat zero,va sfatuiesc sa nu cheltuiti cateva sute de Ron aiurea...cel mai mult ajuta tinutul in brate,cantatul si plimbatul cu masina, in cazul nostru.. Alte lucruri pt bebe,necesare:trusa pt unghiute(i le tai la 2 zile,cresc f repede),batista bebelusui,serul fiziologic,gel pt spalat (eu folosesc klorane,pediatrul recomanda sa nu schimbi marca in primul an,cele mai bune sunt marcile germane) si multa multa dragoste!!!
S-a trezit odorasul...
Pupicei!!!!
|
|
| Ce frumos Dea!!Abia astept sa simt si eu ceea ce simti tu cand il ai pe bebe in brate!!! Sa creasca mare si sanatos si orice informatie ne va fi de folos! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| Trebuie sa spun si sper sa nu mi se ia in nume de rau. Pana la 6 luni bebe trebuie alaptat exclusiv, fara apa, fara ceai. Copilul nu are nevoie nici de apa si nici de ceai, laptele ii asigura absolut tot ce are nevoie. Daca fluxul la sani este puternic (doamne ajuta sa am aceeasi problema), poti sta culcata cu copilul peste tine si astfel fluxul va fi mult incetinit. Nu stiu daca s-a inteles cum am explicat.
Dea, te pupam pe tine si pe bebe si ne bucuarm ca sunteti bine. Iti multumim pentru sfaturi! |
|
| anasstasia wrote:Trebuie sa spun si sper sa nu mi se ia in nume de rau. Pana la 6 luni bebe trebuie alaptat exclusiv, fara apa, fara ceai. Copilul nu are nevoie nici de apa si nici de ceai, laptele ii asigura absolut tot ce are nevoie. Daca fluxul la sani este puternic (doamne ajuta sa am aceeasi problema), poti sta culcata cu copilul peste tine si astfel fluxul va fi mult incetinit. Nu stiu daca s-a inteles cum am explicat.
Dea, te pupam pe tine si pe bebe si ne bucuarm ca sunteti bine. Iti multumim pentru sfaturi!
Multumim draga mea,pupici si voua!! Ai dreptate si impartasesc aceeasi opinie despre alaptat.cat despre ceea ce ii trebuie copilului si daca pana la x luni,consider ca fiecare bebe are nevoile lui,nu sunt toti la fel.al meu bea cate 1-2 lingurite de apa cu placere si eu ii fac placerea...scuipa ceaiul si eu nu il oblig sa bea....ascultati de copiii vostri,asta e parerea mea.bebelusii papa,dorm,cresc si se dezvolta diferit.
Folosim si noi pozitia cu bebe deasupra mai ales ca e voinicel si isi controleaza capul bine de la 2 sapt.
Gummy_bear, cum esti??ce face bebe?crestere frumoasa! Va pupacim dulce! |
|
|