Nivel: Membru
Inregistrat: 3/12/2016 Mesaje: 58
| gummy bear wrote:Danamat, si eu intru maine in sapt 30..vad ca suntem f apropiate ca varsta a sarcinii..ce DPN ai mai exact? Ce analize faci? Eu vineri am fost la analize, am facut si testul de toleranta la glucoza
9 septembrie este DPN-ul.al tau care este? Pai mi-a zis sa fac cele de sange, dar nu stiu care ?i cel de urina .m-a trimis sa ma informez daca sunt fonduri ca sa ma duc cu trimitere si ma gandesc ca imi va zice dr de Fam ce analize sa fac, iar daca nu sunt fonduri sa ma duc la el la spital ca ma ajuta el A trebuit sa bei acea substanta pt toleranta la glucoza? Ce o sa ai?fetita sau baiat?La tine ti s-a intors cu capul in jos? Sarcina usoara in continuare sa ai
Mie a inceput deja sa mi se umfle mainile si picioarele |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 170
| Danamat wrote:9 septembrie este DPN-ul.al tau care este? Pai mi-a zis sa fac cele de sange, dar nu stiu care ?i cel de urina .m-a trimis sa ma informez daca sunt fonduri ca sa ma duc cu trimitere si ma gandesc ca imi va zice dr de Fam ce analize sa fac, iar daca nu sunt fonduri sa ma duc la el la spital ca ma ajuta el A trebuit sa bei acea substanta pt toleranta la glucoza? Ce o sa ai?fetita sau baiat?La tine ti s-a intors cu capul in jos? Sarcina usoara in continuare sa ai Mie a inceput deja sa mi se umfle mainile si picioarele
12 septembrie este DPN la noi ..o sa avem un baietel, si la ultima eco de acum fix 2 sapt avea 1053gr si era pozitionat cu capul in jos..poate o sa isi mai schimbe pozitia, nu stiu daca va ramane asa pana la nastere, nu imi fac nicio grija oricum.. Da, testul de toleranta la glucoza (se face pt depistarea diabetului gestational) asta presupune..sa bei 75gr glucoza dizolvata in apa..ti se va recolta sange de 3 ori: inainte, dupa 1 ora si dupa 2 ore de cand ai baut glucoza. In ceea ce priveste restul analizelor, eu am mai facut: -Hemoleucograma -Alaninaminotransferaza -Aspartataminotransferaza -Urocultura -Acid uric seric -Creatinina serica -Uree serica -Din profilul Torch, am repetat cele pt care nu am inca imunitate.
Eu cu circulatia nu stau prea bine in general, pana mai acum o sapt am luat aspenter, dar am renuntat la el de teama a ceea ce am citit pe net, desi medicul mi-a zis sa il iau pana in sapt 30 cel putin
Tu mai lucrezi, sau esti deja in prenatal? Ceva cumparaturi pt bebe ai facut pana acum?
Sarcina usoara si tie!!
|
|
| Ce interesant, tu esti mai in fata cu sarcina si ai DPN mai tarziu ca mine Acuma sa fie totul bine si sa steie cuminte in burtica (ma gandesc sa nu nasc mai repede , ca am deja 2 prietene care au nascut la 34 si 35 de saptamani )
Eu la Torch am imunitate la toate, presupun ca nu mai trebuie sa le repet.
De lucrat nu mai lucrez de cand am aflat ca sunt gravida. Pana la 15 saptamani mi-a dat dr ginecolog medical si dupaia mi-a dat dr de familie concediu de risc maternal.eu lucram intr-o fabrica cu substante toxice si de la 3 luni nu te mai lasa ei sa lucrezi.
Deja am luat hainute, vanita ,carucior. In iulie i-au patutul Voi cum stati cu pregatirile? |
|
Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 170
| Pai nu, am 29 sapt implinite ieri, azi am intrat in sapt 30..dupa ticker, vad ca ai 2 zile avans ..ultimul meu cm a fost pe 7 dec, in baza acestuia am calculat DPN-ul..
Asta cu nascutul mai devreme nu stiu ce sa zic, fiecare organism si implicit sarcina, sunt diferite..eu sper sa reusim sa ducem sarcina pana dupa 37 sapt
Da, daca ai imunitate la toate cele din profilul Torch, nu mai repeti nimic.
Vai de mine..voi stati bine cu pregatirile! Noi nu i-am luat nimic deocamdata nu stiu cu ce sa incep..sotul mi-a propus sa fac o lista cu tot ceea ce consider ca va fi necesar, apoi ne punem si noi pe treaba..ma ingrozeste faptul ca timpul trece extraordinar de repede, parca alaltaieri am avut testul pozitiv, si uite unde am ajuns
Te-ai hotarat cum ai dori sa nasti? Natural sau prin cezariana?
|
|
| gummy bear wrote:Pai nu, am 29 sapt implinite ieri, azi am intrat in sapt 30..dupa ticker, vad ca ai 2 zile avans ..ultimul meu cm a fost pe 7 dec, in baza acestuia am calculat DPN-ul.. Asta cu nascutul mai devreme nu stiu ce sa zic, fiecare organism si implicit sarcina, sunt diferite..eu sper sa reusim sa ducem sarcina pana dupa 37 sapt Da, daca ai imunitate la toate cele din profilul Torch, nu mai repeti nimic. Vai de mine..voi stati bine cu pregatirile! Noi nu i-am luat nimic deocamdata nu stiu cu ce sa incep..sotul mi-a propus sa fac o lista cu tot ceea ce consider ca va fi necesar, apoi ne punem si noi pe treaba..ma ingrozeste faptul ca timpul trece extraordinar de repede, parca alaltaieri am avut testul pozitiv, si uite unde am ajuns Te-ai hotarat cum ai dori sa nasti? Natural sau prin cezariana?
Inseamna ca am inteles eu gresit
Si eu sper sa steie la caldurica macar pana la 37 de saptamani
Apai asa incet le-am luat si mai luam pt bebe.imediat ma gandesc sa fac bagajul pt spital.
De nascut imi doresc sa nasc natural, sper sa si pot sa nu apara complica?ii, de cezariana mi-e umpica frica |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/23/2015 Mesaje: 1953
| Fetelor, mai devreme am simtit o intepatura mai puternica in uter...pana acum nu m-a mai durut asa tare e normal asa ceva...voua vi s-a mai intamplat? Pana acum simteam o durere difuza in toata burta...si slaba. Acum am simtit intepatura fix intr-un anumit loc. De-abia maine seara merg la medic...offf..sper sa fie totul bine |
|
Inregistrat: 3/26/2015 Mesaje: 247
| Salutare burtici mari si bun venit burticilor mici !! Eu am lipsit putin,am de citit din urma..din pacate am ajuns pe la spital...am un bebel caruia ii place sa imi dea emotii.... Simptomele ce m-au trimis la spital au fost eliminarea mucusului ce probabil era pe post de dop,ceva dureri slabe si o scurgere maronie.nu mai zic....eram speriata maxim!!!! Am stat 4zile,am facut perfuzii cu sulfat de magneziu pt prevenirea contractiilor,monitorizari de 2ori pe zi si repetarea tuturor analizelor. Toate analizele f bune,nicio bacterie pe nicaieri,bebe f activ,s-a si intors cu capshorul in jos si a depasit 1500 gr,placenta perfecta,sus,fluxurile bune,fara contractii. Concluzia a fost ca probabil s-a facut putina presiune pe col de la miscarile lui bebe si remediul e sa stau in pat...cat mai mult!.... Asta e,am tras o sperietura buna. Burticilor cu cca 30 sapt sau pe aproape le spun sa aiba grija mare cu caldura,am vazut in spital multe premature din cauza asta,face f rau cu grad mare de dezhidratare,discomfort fetal si provoaca contractii.eu incerc sa ies afara doar devreme dimineata sau noaptea in rest a.c. Si beti ffff multa apa,neaparat. Aveti grija de voi,eu continui cititul sa aflu noutatile,am vazut ca aspirantele spun ca burticile nu prea scriu....hehe...sa vina ele aici,sa creasca burticile si vor vedea cum cele 24 de ore trec si se impart altfel cand te pregatesti as fii mamica.....e atat de frumos dar si solicitant.
A propos de timp,nici noi nu am cumparat nimic pt bebe,fetelor nu va stresati,intrati pe un site de profil sau mergeti la un magazin mare si in 2 ore ati rezolvat!bani sa fie! Pupici |
|
| Alexa,,nu te speria de intepaturi izolate,vor mai fi si altele probabil...e vb de asa zisa distensie uterina. Sa nu ai dureri pulsatile si repetate,astea is semn rau. Lasa ca acusi vezi bobita si iti cresc aripi de fericire |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/23/2015 Mesaje: 1953
| Dea wrote:Alexa,,nu te speria de intepaturi izolate,vor mai fi si altele probabil...e vb de asa zisa distensie uterina. Sa nu ai dureri pulsatile si repetate,astea is semn rau. Lasa ca acusi vezi bobita si iti cresc aripi de fericire
A fost o singura intepatura, m-am dus repede la baie sa vad daca e ceva...vreo scurgere...dar nu e nimic Poate dupa ce voi merge la medic si imi va spune ca e fixata bine voi sta mai linistita.. Sunt un pic ingrijorata pentru ca m-am si iubit cu sotul...stiu ca parerile sunt impartite dar mnah...eu asa am decis. De cand am aflat ca sunt insarcinata am tras vreo doua iubareli
Si apropo de vorbaraie...normal ca aici nu e asa activitate...in primul rand ca gravidute sunt mai putine, aspirici sunt vreo 40 in plus, gravidutele cu sarcina mai avansata au deja o gramada pe cap..pregatiri...chestii... |
|
| Da ,Alexa,plus ca noi suntem mai lente...ne miscam mai greu,pana scriem doua vorbe...
Deci cu intepatura nu iti fa griji,cat despre iubit,daca e mai soft nu face rau.doar sa nu va zbenguiti exagerat ....se intrerup relatiile intime doar cand si daca spune medicul.la mine a fost interzis pt ca era fixata jos bobita.
|
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/24/2016 Mesaje: 431
| Alexa001 wrote:A fost o singura intepatura, m-am dus repede la baie sa vad daca e ceva...vreo scurgere...dar nu e nimic Poate dupa ce voi merge la medic si imi va spune ca e fixata bine voi sta mai linistita.. Sunt un pic ingrijorata pentru ca m-am si iubit cu sotul...stiu ca parerile sunt impartite dar mnah...eu asa am decis. De cand am aflat ca sunt insarcinata am tras vreo doua iubareli Si apropo de vorbaraie...normal ca aici nu e asa activitate...in primul rand ca gravidute sunt mai putine, aspirici sunt vreo 40 in plus, gravidutele cu sarcina mai avansata au deja o gramada pe cap..pregatiri...chestii...
Alexa..referitor la iubit..si eu am facut-o :D. Dar mai ales pt el..pt ca eu nu prea am reusit sa ma simt bine..de fapt nici nu am vrut..de frica sa nu "declansez" ceva, habar nu am..
Sotul meu e tare simpatic..mi-a zis ca el se astepta sa fiu toata "dornica" in fiecare zi..asa ar fi vazut el prin filme :)) Si se temea ca nu o sa faca fata..S-a cam lamurit el care e treaba..asta e..
Intepaturi in uter nu am simtit..insa cand stateam intinsa si am stranutat..m-a durut burta putin..asa ascutit..nu stiu cum sa zic.pret de o secunda..M-am speriat si am cautat pe formuri si am mai agsit si la alte fete acelasi fenomen..nu stiu care e cauza cert e ca de atunci ma ghemuiesc cand stranut..nu ii zic ca la fel m-am speriat, dar pana la urma a fost doar un stranut..
Abia astept sa nu spui maine seara vesti bune de la eco Astept si eu cu nerabdare ziua de sambata cand vad bobita din nou ..:). Ma ingrijoreaza ca nu am greturi..doar cateodata senzatii de greata slabe, dar am inteles ca nu e obligatoriu..poate mai incolo..Sanii ma dor in continuare, mai ales daca stau fara sutien.
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/15/2014 Mesaje: 627
| Alexa001 wrote:A fost o singura intepatura, m-am dus repede la baie sa vad daca e ceva...vreo scurgere...dar nu e nimic Poate dupa ce voi merge la medic si imi va spune ca e fixata bine voi sta mai linistita.. Sunt un pic ingrijorata pentru ca m-am si iubit cu sotul...stiu ca parerile sunt impartite dar mnah...eu asa am decis. De cand am aflat ca sunt insarcinata am tras vreo doua iubareli Si apropo de vorbaraie...normal ca aici nu e asa activitate...in primul rand ca gravidute sunt mai putine, aspirici sunt vreo 40 in plus, gravidutele cu sarcina mai avansata au deja o gramada pe cap..pregatiri...chestii... Eu nici nu mai stiu ce e aia iu areala!!! ?????? de la începutul sarcinii am avut interzis. Mai bine azteapta sa mergi la medic ?i vezi ce spune. Eu prin sapt 10 am avut o decolare de placenta si medicul a zis ca din cauza sexului a fost. Cu toate ca era prima data de cand aflasem ca sunt insarcinata |
|
Inregistrat: 5/9/2016 Mesaje: 64
| Burticilor, imi pare rau ca intreb aici, dar am fost si eu intrebata si habar n'am unde sa ma interesez. am o prietena ce e insarcinata si e studenta, dar problema e ca e in anul 1 la prima sesiune a fost si pe urma a avut niste probleme si nu a mai putut merge.A zis ca vrea sa se inscrie din nou in anul 1 si nu stia daca primeste indemnizatia de crestere a copilului.Daca stiti ceva si ma puteti ajuta v'as fi recunoascatoaare!! |
|
Inregistrat: 5/9/2016 Mesaje: 64
| Alexa001 wrote:A fost o singura intepatura, m-am dus repede la baie sa vad daca e ceva...vreo scurgere...dar nu e nimic Poate dupa ce voi merge la medic si imi va spune ca e fixata bine voi sta mai linistita.. Sunt un pic ingrijorata pentru ca m-am si iubit cu sotul...stiu ca parerile sunt impartite dar mnah...eu asa am decis. De cand am aflat ca sunt insarcinata am tras vreo doua iubareli Si apropo de vorbaraie...normal ca aici nu e asa activitate...in primul rand ca gravidute sunt mai putine, aspirici sunt vreo 40 in plus, gravidutele cu sarcina mai avansata au deja o gramada pe cap..pregatiri...chestii... stai linistita ca e bine :) si eu la inceput cum ma intepa ceva cum fugeam la baie sa vad daca apare ceva sangerare sau ceva.treptat scapi de "problemuta" asta. doctorita mea a zis ca sunt normale pentru ca uterul e micut si tot trebuie sa creasca sa ii faca loc la bebeu. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| Si eu eram plina de junghiuri din acelea criminale cand stranutam (si stranut serios de zeci de ori/zi ca sunt alergica), sau cand imi suflam nasul. La inceput ma dureau atat de tare uterul si ovarele, incat am crezut ca o sa fac avort spontan in timpul unei crize. Dr. mi-a spus sa stau linistita, ca nu se va intampla asta.
Nici noi nu am avut voie la iubareli in primele 3 luni. Mi-a spus apoi ca avem voie insa foarte rar si bland. Mai bine nu veam voie, ca al meu parca a turbat de atunci. Cat nu faceam intelesese de vorba buna si aia a fost. Cand a aflat ca se poate...ce sa va spun, rarul are conotatii diferite la amandoi, asta e clar |
|
|