Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/23/2015 Mesaje: 1953
| Eu inca nu am treaba...pot manca orice. Mi-a fost greata de dimineata, dar nu am vomat, mi-am revenit cam intr-o ora Cat despre carne...am devorat astazi o pulpa de pui pe grill...merge la fix Sper sa ma mai lase bobita un pic sa ma mai bucur de mancare...ca sunt tare gurmanda |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/9/2016 Mesaje: 64
| lara_plus wrote:AM observat ca si Androze are probleme cu carnea. Si eu la fel. Nici gand carne si inainte mancam carne cu garniture carne Mai este cineva in situatia asta? Sper sa nu-I fac rau bebeului ca nu mananc carne. Incerc sa o maschez prin ciorbe cumva dar vomit de la ea. nici eu nu pot manca carne deloc.doctorita mea a zis ca nu e mare problema ca isi ia proteinele de altundeva.bine mie mi'a dat si Elevit ca am slabit 11 kg si nuna un 1 kg am pus inapoi .:) deci e bineee fetelor:) p.s. cred ca imi iau o cisterna de apa acasa langa pat :)))) |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| Fetele cu trombofilie, am nevoie de ajutorul vostru!
Am facut ieri screeningul genec pentru trombofilie si suplimentar factorul VII deoarece nu era inclus in pachet.
Astazi mi-a venit rezultatul pentru factorul VII:
- valori de referinta: 70-120
- rezultatul meu >127.5%
Ce sa inteleg, ca am trombofilie sau depasirea ar putea fi oarecum justificata de sarcina? |
|
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| Din ce am citit, ar fi probleme cu coagularea in cazul in care valorile ar fi < 8%. Intr-un manual am gasit informatia ca in sarcina valorile ar fi in mod natural depasite, asa ca sper sa fie asta....
|
|
Inregistrat: 5/24/2016 Mesaje: 431
| Anutza wrote: nici eu nu pot manca carne deloc.doctorita mea a zis ca nu e mare problema ca isi ia proteinele de altundeva.bine mie mi'a dat si Elevit ca am slabit 11 kg si nuna un 1 kg am pus inapoi .:) deci e bineee fetelor:) p.s. cred ca imi iau o cisterna de apa acasa langa pat :))))
Cand ai slabit 11 kg? In sarcina?! sau inainte? eu am auzit ca s-a mai intamplat ceva de genul 2-3 in primele luni, dar nici chiar asa.
Eu pot manca orice, dar..de doua zile patesc sa iau o gura de bors de exemplu..si efectiv in timp ce mananc sa mi se faca rau. las lingura jos, stau putin .apoi iar pot manca..si tot asa. Acum spre seara mi s-a facut rau de la o limonada de pepene galben...Oricum, destul de rar spre bucuria mea..Si tot parca nu sunt sigura ca e de la sarcina si dau vina pe caldura :D
In rest somnul e la putere.. |
|
Inregistrat: 3/13/2015 Mesaje: 364
| Sonya wrote:Georgy, ce mai faci ?cum esti? Fetita ta e bine?
Buna sonia suntem bine si eu si bebe Melissa,atat cat se poate de bine...am 19 saptamani si a inceput sa miste de cateva zile,adica o simt clar ca e ea,inainte confundam senzatiile,pe 30 am programata vizita morfologica de trim 2,deabea astept sa o vad pe bebelina mea,am o luna si ceva de cand nu o vad si imi e dor de ea.... De vomitat eu una mai vomit si acuma cand nu imi prieste ceva,si mai am si episoade de greata,in total pana acuma am pus pe mine 3 kg,dintre care 1 cred ca au sanii :))) Alta belea pe capul meu,ca si cand nu imi era de ajuns ca ma durea nervul sciatic la spate pe partea dreapta,ma apucat durerea pe piciorul stang in interior,nu stiu cum sa va explic e ca si cum cineva m-ar cracana la maxim in orice moment...deci deabea merg sincer,incep sa ma tarasc ....imi e groaza de lunile ce vor urma caci cred ca o sa fiu imobilizata la pat...
va pup pe toate si va doresc sarcini usoare si bebei sanatosi... |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/9/2016 Mesaje: 64
| Mihaela1234 wrote:
Cand ai slabit 11 kg? In sarcina?! sau inainte? eu am auzit ca s-a mai intamplat ceva de genul 2-3 in primele luni, dar nici chiar asa.
Eu pot manca orice, dar..de doua zile patesc sa iau o gura de bors de exemplu..si efectiv in timp ce mananc sa mi se faca rau. las lingura jos, stau putin .apoi iar pot manca..si tot asa. Acum spre seara mi s-a facut rau de la o limonada de pepene galben...Oricum, destul de rar spre bucuria mea..Si tot parca nu sunt sigura ca e de la sarcina si dau vina pe caldura :D
In rest somnul e la putere..
in sarcina am slabit 11...pana la 15 kg e ok sa slabesti :) foarte important somnul!! profita cat poti si dormi |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/24/2016 Mesaje: 759
| lara_plus wrote:AM observat ca si Androze are probleme cu carnea. Si eu la fel. Nici gand carne si inainte mancam carne cu garniture carne Mai este cineva in situatia asta? Sper sa nu-I fac rau bebeului ca nu mananc carne. Incerc sa o maschez prin ciorbe cumva dar vomit de la ea. Nici eu nu puteam sa mananc carne,iar afumatura,numai cand simteam miros trebuia sa fug la baie,nici pizza si nici paste nu pot sa mananc desi inainte erau preferatele mele.In schimb pot sa mananc snitel de pui cu piure,e singura carne care nu o vomit. |
|
| georgy gya wrote:Buna sonia suntem bine si eu si bebe Melissa,atat cat se poate de bine...am 19 saptamani si a inceput sa miste de cateva zile,adica o simt clar ca e ea,inainte confundam senzatiile,pe 30 am programata vizita morfologica de trim 2,deabea astept sa o vad pe bebelina mea,am o luna si ceva de cand nu o vad si imi e dor de ea.... De vomitat eu una mai vomit si acuma cand nu imi prieste ceva,si mai am si episoade de greata,in total pana acuma am pus pe mine 3 kg,dintre care 1 cred ca au sanii :))) Alta belea pe capul meu,ca si cand nu imi era de ajuns ca ma durea nervul sciatic la spate pe partea dreapta,ma apucat durerea pe piciorul stang in interior,nu stiu cum sa va explic e ca si cum cineva m-ar cracana la maxim in orice moment...deci deabea merg sincer,incep sa ma tarasc ....imi e groaza de lunile ce vor urma caci cred ca o sa fiu imobilizata la pat... va pup pe toate si va doresc sarcini usoare si bebei sanatosi... Off,off,ai incercat sa mergi la un terapeut, sa te maseze bine de tot? Sper sa iti treaca repejor si sa nu te tina toata sarcina,ma bucur ca e bine bebelina ta, Melisssa e un nume tare frumos. |
|
| Alexa001 wrote:Eu inca nu am treaba...pot manca orice. Mi-a fost greata de dimineata, dar nu am vomat, mi-am revenit cam intr-o ora Cat despre carne...am devorat astazi o pulpa de pui pe grill...merge la fix Sper sa ma mai lase bobita un pic sa ma mai bucur de mancare...ca sunt tare gurmanda Alexa pe tine nu se vede ca esti gurmanda , la cat esti de slabuta. Ultima data cand m-am cantarit am avut 65 kg, cam prin sapt 6, acum nu stiu cat am dupa toate episoadele de voma, dar sanii arata de parca am tot timpul sutien push up si burtica incepe sa creasca de sub sani.posibil sa fiu si balonata ca mananc muulta lebenita. Iei acid folic?Eu am renuntat la el.Cam din sapt 9 sau 10. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/19/2016 Mesaje: 223
| Buna fetelor! Am aflat recent ca sunt gravidute. Sper ca ma primi?i ?i pe mine Am facut beta miercuri ?i a fost 1024.85. Azi am fost sa repet. Luni ma duc la control. Ce ma framânta pe mie este faptul ca mar?i plecam în concediu cu avionul ?i nu ?tiu ce impact va avea... Ce ma sfatui?i? Sa nu mai merg? |
|
| Anutza wrote: in sarcina am slabit 11...pana la 15 kg e ok sa slabesti :) foarte important somnul!! profita cat poti si dormi
Eu incerc sa nu ma gandesc la kilograme..Ce o fi o fi..Inainte sa raman insarcinata tineam Rina, bine..nu exact ca la carte, sincer mai vroiam sa mai slabesc putin. Am 54 de kg dar la inaltimea mea de 1.58 se vede altfel. Nu zic ca sunt zile in care ma deprim gandindu-ma ca o sa ma ingras :D. Ce as vrea sa pun doar la burta si gata :). Cumnata mea si o coelaga au aratat foarte bine gravidute, sper sa arat si eu la fel.
De mancat mananc cat pot de sanatos, fructe, legume, dimineata musai ceva ca simt ca ma roade stomacul, inainte nu aveam problema asta, mancam direct la pranz.
Oricum cand ma gandesc la prajesli mi se intoarce stomacul pe dos :p..din fericire..
Pana la urma bebele sa fie sanatos si bine, de slabit slabesc dupa, oricum o sa am grija. Nu sunt de acord cu mancatul cat pentru doi..desi cred ca atunci cand o sa le zic la alor mei o sa incerce sa ma indoape cu mancare :))). Pentru ei, am fost mereu anemica, chiar si la 58 de kg :))
Sotul meu e tare funny, de fiecare data cand ma trezesc noaptea sa merg la baie (cam 1 data, de doua ori), mereu ma intreaba daca mi-e rau :D
Si l-am rugat sa mearga in piata sa imi ia niste fructe- niste cirese si poate niste zmeura daca gaseste- a venit cu cirese, zmeura, capsuni, nectarine, piersici si mere :))). Nu am putut sa le fac fata pentru ca pe caldura asta nu rezista foarte mult.
Oricum , tot nu pot sa ma obisnuiesc cu ideea ca creste ceva in mine. E ceva..nu stiu..
In alta ordine de idei, voi cand ati anuntat la servici?
O zi racoroasa va doresc! |
|
| Albinuta wrote:Buna fetelor! Am aflat recent ca sunt gravidute. Sper ca ma primi?i ?i pe mine Am facut beta miercuri ?i a fost 1024.85. Azi am fost sa repet. Luni ma duc la control. Ce ma framânta pe mie este faptul ca mar?i plecam în concediu cu avionul ?i nu ?tiu ce impact va avea... Ce ma sfatui?i? Sa nu mai merg?
Albinuta draguta, bine ai venit. Asteptam rezultatul la al doilea beta, dar cu siguranta o sa fie unul foarte bun.
Nu stiu daca ma mai tii minte de la aspirante, eu am facut test de sarcina vineri cand eram in team-building, si duminica a trebuit sa plec in Germania cu avionul, in interes de servicu. Pana nu mi-au zis fetele de pe forum, nu m-am gandit ca ar fi o problema, eu stiam ca in ultimul trimestru e de evitat. Nu stiu ce sa iti zic sa te linistesc, la mine a fost ok. Nu am simtit nimic mai deosebit.
Duminica am avut zbor direct insa cand m-am intors am avut doua zboruri, cam obositor dar am inercat sa ma odihnesc cat de mult am putut.. Stiam ca daca sarcina e considerata cu risc se recomanda sa se evite..Tu ai norocul ca mergi la consult inainte de a pleca, deci doctorul poate sa te lamureasca si sa te sfatuiasca mai bine.
Fii calma si optimista ca totul o sa fie bine! Mai ales ca e primul concediu in 3 |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/19/2016 Mesaje: 223
| Mul?umesc Mihaela. Îmi aduc aminte ca ziceai ca ai un audit în Germania daca nu ma în?el... Am emo?ii ca nu as vrea sa ratez vacanta |
|
| Albinuta wrote:Mul?umesc Mihaela. Îmi aduc aminte ca ziceai ca ai un audit în Germania daca nu ma în?el... Am emo?ii ca nu as vrea sa ratez vacanta
Da, am avut un audit, chiar stresant, dar s-a terminat totul cu bine.
Intreaba si medicul luni, el sigur o sa stie sa te sfatuiasca mai bine. Fii linistita ca bebe sa se prinda bine si sa stea acolo pana la termen |
|
|