Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| ufff sa dea DD sa fie bine |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/19/2016 Mesaje: 223
| Buna fetelor!
Ne-am intors din concediu. Cu zborul a fost ok la intoarcere mi s-a parut ca m-a deranjat putin burtica. Abea astept sa merg saptamana viitoare sa imi zica ca torul e bine si sa ii auzim si inimioara Anyta88 sa te faci bine repede, sanatate multa iti doresc! Alexa ma bucur ca ti-ai gasit un medic care sa fie pe placul tau. Te urmaresc, esti cu o saptamana inaintea mea
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/15/2014 Mesaje: 627
| Felicitari Lili!! Albinuta,bine ai revenit! Eu astazi ma externez. Abia astept sa ajung acasa sa dorm. E foarte greu sa dormi în spital. Bebelina se misca incontinuu. Este foarte agitata!! |
|

| anyta88 wrote:Felicitari Lili!! Albinuta,bine ai revenit! Eu astazi ma externez. Abia astept sa ajung acasa sa dorm. E foarte greu sa dormi în spital. Bebelina se misca incontinuu. Este foarte agitata!! Multumesc! si ai grija de bebelina!!! |
|

Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Alexxaaa, ce vesti buneeee Ma bucur ca te-ai linistit. Mergi inainte cu dr asta ? Uleiul de migdale e cel mai bun pt vergeturi, e natural, fara parabeni si alte porcarii. Nasmyne ni-l recomanda pe cel de migdale, de la Secom , dar oricare ar fi bun, numai sa fie ok, preferabil presat la rece.Recomandat dupa baie aplicat, si nu doar pe burtica, si pe sani si fund Si mie mi-a dat medicul de familie bilet de analize , cu mult timp in urma dadea si dra mea, dar acum m a trimis la cea de familie, probabil ea nu mai da...nu stiu Pt balonare eu una nu am luat nimic, si da uneori simteam cum imi explodeaza burtica...pur si simplu parca simti ca se intinde pielea si acum mai am senzatia aia...dar nu de la balonare ...ci chiar probabil se intinde pielea Anyta ma bucur tare mult ca dureriel provin din alte parti si bebelina e super bine. Acum banuiesc ca o simti mai bine, nu?? In fiecare zi ? Lili, ce beta frumusel ai O sa fie bine data aceasta, ai incredere in Dumnezeu si in copilasul tau...sa vb cu bb si sa ii spui ce simti tu Te aude si o sa te asculte Lara, acusica treci de 12 sapt, da e un pragulet mic pe care toate vrem sa-l trecem cat mai repede E super bine bebelusul tau Albinuta bine ai revenit , cum a fost in 3 in concediu?
Edit...am uitat...aseara ne-a simtit si tati cum ne invartim noi la mami in burtica eram asa bucuroasa...ca tot timpul cand punea el mana fugea in celalalt colt probabil I-a dat un sutulet bun de s-a speriat |
|
Inregistrat: 2/24/2016 Mesaje: 759
| lara_plus wrote:Mersi Sonya! Eu stau cu ochii pe comentariile tale si ce faci pentru ca esti cu o saptamana mai mare si ma indrumi si pe mine :)
|
|

Inregistrat: 11/23/2015 Mesaje: 1953
| Eileen wrote:Alexxaaa, ce vesti buneeee  Ma bucur ca te-ai linistit. Mergi inainte cu dr asta ? Uleiul de migdale e cel mai bun pt vergeturi, e natural, fara parabeni si alte porcarii. Nasmyne ni-l recomanda pe cel de migdale, de la Secom , dar oricare ar fi bun, numai sa fie ok, preferabil presat la rece.Recomandat dupa baie aplicat, si nu doar pe burtica, si pe sani si fund Si mie mi-a dat medicul de familie bilet de analize , cu mult timp in urma dadea si dra mea, dar acum m a trimis la cea de familie, probabil ea nu mai da...nu stiu Pt balonare eu una nu am luat nimic, si da uneori simteam cum imi explodeaza burtica...pur si simplu parca simti ca se intinde pielea  si acum mai am senzatia aia...dar nu de la balonare ...ci chiar probabil se intinde pielea Edit...am uitat...aseara ne-a simtit si tati cum ne invartim noi la mami in burtica  eram asa bucuroasa...ca tot timpul cand punea el mana fugea in celalalt colt probabil  I-a dat un sutulet bun de s-a speriat
Ce sentiment minunat...cred ca a fost foarte incantat tati O sa trec pe la plafar sa intreb de ulei de migdale, caut unul presat la rece si in principiu sa fie ulei pur...sa vad ce gasesc Pentru balonare am luat si ieri si azi cate o pastiluta din aia de carbune medicinal...parca ma simt ceva mai bine. De greturi se pare ca nu scap...si azi dimineata am vomat putin, noroc ca aveam stomacul gol si prea mult nu prea am avut ce da afara cel mai naspa a fost ca in 20 de minute a trebuit sa ies pe usa, sa plec la servici...am plecat asa, capiata, imi tremurau picioarele. Asta e...am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea...pana pe la 10-12 saptamani se pare ca nu scap incerc sa ma tin tare
|
|

Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Alexa001 wrote:Ce sentiment minunat...cred ca a fost foarte incantat tati O sa trec pe la plafar sa intreb de ulei de migdale, caut unul presat la rece si in principiu sa fie ulei pur...sa vad ce gasesc Pentru balonare am luat si ieri si azi cate o pastiluta din aia de carbune medicinal...parca ma simt ceva mai bine. De greturi se pare ca nu scap...si azi dimineata am vomat putin, noroc ca aveam stomacul gol si prea mult nu prea am avut ce da afara  cel mai naspa a fost ca in 20 de minute a trebuit sa ies pe usa, sa plec la servici...am plecat asa, capiata, imi tremurau picioarele. Asta e...am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea...pana pe la 10-12 saptamani se pare ca nu scap  incerc sa ma tin tare
Daaaa, era f emotionat...si azi dimi mi-a zis ca probabil nu o sa uite niciodat senzatia El vede ca burtica creste...dar e altceva cand simti. Pana acum punea urechea si zicea ca o aude, se aude bolbosind ceva, ca sub apa Si eu ma miorlaiam ca vreau sa pun si eu urechea sa vad Ulei de la migdale sigur gasesti...cel de la secom e mai scump vreo 70 lei si e posibil sa nu-l gasesti la orice plafar. |
|

| Eileen wrote:Alexxaaa, ce vesti buneeee  Ma bucur ca te-ai linistit. Mergi inainte cu dr asta ? Uleiul de migdale e cel mai bun pt vergeturi, e natural, fara parabeni si alte porcarii. Nasmyne ni-l recomanda pe cel de migdale, de la Secom , dar oricare ar fi bun, numai sa fie ok, preferabil presat la rece.Recomandat dupa baie aplicat, si nu doar pe burtica, si pe sani si fund Si mie mi-a dat medicul de familie bilet de analize , cu mult timp in urma dadea si dra mea, dar acum m a trimis la cea de familie, probabil ea nu mai da...nu stiu Pt balonare eu una nu am luat nimic, si da uneori simteam cum imi explodeaza burtica...pur si simplu parca simti ca se intinde pielea  si acum mai am senzatia aia...dar nu de la balonare ...ci chiar probabil se intinde pielea Anyta ma bucur tare mult ca dureriel provin din alte parti  si bebelina e super bine. Acum banuiesc ca o simti mai bine, nu?? In fiecare zi ? Lili, ce beta frumusel ai  O sa fie bine data aceasta, ai incredere in Dumnezeu si in copilasul tau...sa vb cu bb si sa ii spui ce simti tu  Te aude si o sa te asculte Lara, acusica treci de 12 sapt, da e un pragulet mic pe care toate vrem sa-l trecem cat mai repede  E super bine bebelusul tau Albinuta bine ai revenit , cum a fost in 3 in concediu? Edit...am uitat...aseara ne-a simtit si tati cum ne invartim noi la mami in burtica  eram asa bucuroasa...ca tot timpul cand punea el mana fugea in celalalt colt probabil  I-a dat un sutulet bun de s-a speriat Multumesc mult!! cu siguranta o sa incep sa vb cu bebe deja isi face simtita prezenta e sensibil la mirosuri:) nu ii place mirosul de parfum si nu prea pot sa mananc orice bag in gura nu imi place nu pot sa inghit, ii plac fructele pepeni si laptele batut |
|

Inregistrat: 11/23/2015 Mesaje: 1953
|
Sotul meu inca nu realizeaza ca sunt insarcinata, sau cel putin asa am eu impresia...e inca aerian asa... poate cand o sa inceapa sa creasca burtica o sa se dezmeticeasca si el Oricum pentru noi a fost o mare surpriza, ne chinuiam de ceva timp, si el avand probleme destul de mari cu gigeii cred ca isi cam luase gandul ca se va intampla prea curand. Chiar sunt curioasa cand o sa inceapa sa se cunoasca, eu oricum am burtica de grasime, deci in prima faza probabil o sa se confunde Am cautat pe net ala de la Secom, mi se pare cam scumput, poate gasesc in plafar ceva asemanator dar ceva mai ieftin.. vreau sa imi iau si crema de la Palmer's si e si aia vreo 40 de lei... |
|

Inregistrat: 12/15/2014 Mesaje: 627
| Eileen acum îmi face burta valuri! Alexa,eu am scapat de greturi pe la 14 -15 saptamani. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/31/2015 Mesaje: 241
| anyta88, sanatate multa si tie si bebelusei tale! Bine ca nu a fost nimic grav in legatura cu sarcina.
sonya, eu lucrez in M.A.I. dar cred ca peste tot se cam aplica politica asta a protectiei maternitatii si a gravidei la locul de munca. Potrivit prevederilor art. 2, lit. C din OUG nr. 96/2003 tu ai obligatia sa iti anunti angajatorul ca esti insarcinata. Eu am facut un raport scris catre inspectorul sef in care am anuntat cu privire la sarcina (aveam 13 saptamani la vremea respectiva) si tot in acel raport am mai solicitat si acordarea dispensei pt deplasari in vederea efectuarii de consultatii in timpul programului, reducerea programului de la 8 ore la 6 ore si alte lucruri care mie imi afectau munca in teren (pt ca eu lucram destul si pe teren, nu doar la birou). Dupa care i-am dat nr de inregistrare de la unitatea noastra, am atasat in copie toate documentele medicale de pana la acea ora (ecografii, adeverinte, analize, etc.) si l-am inaintat. La noi procedura este urmatoarea: se constituir o comisie de analiza a gravidei, se analizeaza raportul, se dispun masuri, se trimite pe la Bucuresti pt a fi analizat de o alta comisie care evalueaza gradul de risc la care este expusa gravida si se intocmeste raport cu concluzii daca: exista risc de afectare a sarcinii (iti da direct concediu medical de risc maternal-dar doar pe baza analizei documentelor medicale si a conditiilor de lucru in care tu iti desfasori activitatile), nu exista risc (iti accepta reducerea programului zilnic cu o patrime, de la 8 la 6 ore, iti acorda dreptul la dispensa, etc.). Eu am asteptat cam o luna si vreo 2 saptamani raspunsul. Nu am mers personal pe nicaieri, de toate lucrurile asea s-a ocupat comisia de la judet. Trebuie facuta o instiintare si pe la ITM de la angajator, dar sfatul meu este sa intrebi concret la tine la serviciu ce pasi ai de facut. Sper ca ti-am fost de folos macar ca idee.
Apropo de secretiile din sarcina, si eu le am destul de abundente inca de la inceputul sarcinii. Cand am facut analiza culturii de col mi-au iesit f bine toate deci daca nu sunt probleme care sa le stimuleze, sunt normale pt ca apara sarcina de diversi inamici care-si pot baga codita pe acolo.
La morfologia de trim 1 (dublul test, bitest) se face intai ecografia, ulterior (cat mai curand) se fac analizele la sange si se asteapta in functie de laborator intre 7-10-12-14 zile pt rezultat. Eu am asteptat 10 zile. Multumesc lui Dumnezeu, nu au fost probleme.
Eu tot am contractii noaptea in somn de vreo 3-4 saptamani au inceput sa apara, dar sunt contractii usoare, se intareste abdomenul cu tot cu uter dintr-o data, dureaza vreo 3-4-5 secunde dupa care trec. Nu sunt dureroase deloc dar ma sperii cateodata ca ma trezesc din simn. Probabil ziua datorita pozitiei de pe scaun sau a agitatiei de la serviciu nu le simt, dar noaptea uneori le simt. Nu am zilnic dar cam la 2-3-4 zile ma mai trezesc cu cate una. Si am mai avut si carcei pe la picioare tor noaptea si m-am trezit din somn plangand de durere. Plus ca dorm doar pe stanga si pe dreapta si asa ce imi trosnesc incheieturile, mai rau decat la batrani. Ce sa fac? Indur pt pestisorul meu mic din burtica si nu ma supara nimic din ceea ce simt, atat cat este in limita acceptabilului. Am mai avut si eu zile cand nu am mai simtit rechinul la atac, dar de obicei are program de vaslit, inotat si atac la diverse ore numai ale lui. Cam acestea sunt trairile mele de gravida de pana acum. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/24/2016 Mesaje: 431
| Eileen wrote:Alexxaaa, ce vesti buneeee  Ma bucur ca te-ai linistit. Mergi inainte cu dr asta ? Uleiul de migdale e cel mai bun pt vergeturi, e natural, fara parabeni si alte porcarii. Nasmyne ni-l recomanda pe cel de migdale, de la Secom , dar oricare ar fi bun, numai sa fie ok, preferabil presat la rece.Recomandat dupa baie aplicat, si nu doar pe burtica, si pe sani si fund Si mie mi-a dat medicul de familie bilet de analize , cu mult timp in urma dadea si dra mea, dar acum m a trimis la cea de familie, probabil ea nu mai da...nu stiu Pt balonare eu una nu am luat nimic, si da uneori simteam cum imi explodeaza burtica...pur si simplu parca simti ca se intinde pielea  si acum mai am senzatia aia...dar nu de la balonare ...ci chiar probabil se intinde pielea Anyta ma bucur tare mult ca dureriel provin din alte parti  si bebelina e super bine. Acum banuiesc ca o simti mai bine, nu?? In fiecare zi ? Lili, ce beta frumusel ai  O sa fie bine data aceasta, ai incredere in Dumnezeu si in copilasul tau...sa vb cu bb si sa ii spui ce simti tu  Te aude si o sa te asculte Lara, acusica treci de 12 sapt, da e un pragulet mic pe care toate vrem sa-l trecem cat mai repede  E super bine bebelusul tau Albinuta bine ai revenit , cum a fost in 3 in concediu? Edit...am uitat...aseara ne-a simtit si tati cum ne invartim noi la mami in burtica  eram asa bucuroasa...ca tot timpul cand punea el mana fugea in celalalt colt probabil  I-a dat un sutulet bun de s-a speriat
Eileen suna de vis Am o aplicatie pe telefon si ieri dimineata imi zicea ca bebele sa plimba deja pe acolo prin burtica dar e mult prea mic sa il simt acum . Am fost in weekend acasa (in alt oras) si am anuntat persoanele apropiate..gen parinti (mama pleaca in Italia pt 3 luni in iulie si vroiam sa ii zic personal) si surori si i-am rugat sa tina momentan pentru ei. Soacra-mea in schimb..nu a putut..Am iesit in oras la o inghetata seara cu alte persoane si a luat-o gura pe dinainte imediat..de a venit lumea sa ma pupe si sa ma felicite..Zambeam eu..dar imi venea sa urlu de nervi. L-am pus pe sotul meu sa ii mai zica odata..si l-a luat cu faza.ca ce..vrei sa iasa mut? Serios? Muream de nervi. Sper ca a inteles..Asa imi face faze cateodata..
Cumantul meu ne tachineaza ca ce nume punem la fetita..:)) pt ca stie ca sotul meu vrea baiat. :)).
Peste 2 saptamani intru in concediu si as vrea sa plecam undeva..si nu stim unde.
In weekend m-am simtit asa de balonata si grea..si sotul meu a zis ca deja am pus pe mine..si eu incercam sa ii explica ca nu ..ca sunt doar balonata ..Si m-am urcat pe cantar si am doar cu 600 de gr mai mult. Deci e ok.
Multumim pt ideea cu uleiul de migdale..chiar cautam ceva. Cumnata mea s-a dat cu bio-oil toata sarcina..dar e si scumpisor..si am auzit si bune..si mai putin bune despre el.
Eu pana acum m-am dat cu ulei de cocos..pt ca de asta aveam acasa.
Va pup si o zi frumoasa! |
|
Inregistrat: 2/24/2016 Mesaje: 759
| Sin multumesc pt raspuns. Ce servici serios ai :) Bravo tie. La mine sigur nu e chiar asa de complicat, eu lucrez la un amarat de call center. Am anuntat in scris printr-o notificare ca sunt insarcinata, am atasat si adeverinta, mi-a aratat peste cateva sapt si nr de inregistrare. Azi o sa vb cu seful meu sa-l intreb cum trebuie sa procedez ca sa-mi reduc programul de munca, sper sa nu strambe din nas. Mihaela eu l-am vazut pe bebe la eco cat e de activ, a zis si doctorita ca e ff activ, ceea ce e bine, ma tot apasa pe burtica ca sa se intoarca si sa stea o sec cumintel sa-i poata lua masuratorile. Ii un scumpic. |
|

Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| hello,
Am fost ieri la eco. Sarcina e ff micuta aprox 4s si cateva zile. S a vazut doar sacul ca un punct cam cat o boabaa de mazare.Mi a confirmat ca e intrauterina ca pare ok 95% dar ca nu se poate pronunta 100%paana nu mmasoara embrionul si nu vede bataile inimii. Mi a zis sa continui cu magne b6 si femibion 1 pe care lee luam pt alaptare ca eram mega obosita si ca ne mai vedem pe26 iulie. Mi a zis ca pe 26 imi zice exact cu +/-1 cand a avut loc conceptia si care e varsta reala a sarcinii. RalukM attached the following image(s):

|
|
|