Gravidutzele noastre dragi - 36
Subiectul anterior · Subiectul urmator
anyta88
Scris: Wednesday, June 29, 2016 12:58 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/15/2014
Alexa001 wrote:

Deci sa nu iau utrogestan pana ajung la celalat medic? NuStiu Am pus deja unul, azi dimineata. Am luat si un aspenter uff
Aspenterul nu l-as mai lua...mi se pare chiar aiurea, am si tensiune mica..uneori 9.4 alteori 10.4 - 10.6...medicul nu m-a intrebat de tensiune nimic.
Acifolul de 5 mg si mie mi s-a parut mult (2 pe zi)...am mai citit pe aici si am vazut cam cat a luat fiecare graviduta.

Si legat de no-spa...asa am de gand sa iau...cand simt ca e nevoie. El mi-a lasat de inteles sa iau imediat cum simt o durere sau o intepatura la burta. Mi se pare prea mult...chiar ca as ajunge la 3 pe zi.

Tu fa ce vrei. Mie de la inceput mi dat aspenter,no spa 3 pe zi de 80 mg ,duphaston 2 pe zi ,vitamine ?i Acifol. Astea mi le a dat prin sapt 6 iar în sapt 9 mi a dat sa.fac analizele. Mi a spus ca e mai bine sa previn pt ca aveam 3 ani de incercari si abia reusisem sa raman.
Daca tu crezi ca nu trebuie sa le iei nu le lua . Pana la urma este raspunderea ta .
Scrisoare medicala nu mi a dat nici mie. Am fost la medicul.de.fam direct cu ecografia si nu a fost nici o problema
No spa ti a zis sa iei asa pentru ca i pot face rau bebelului acele contractii. Ti a mai scris cineva dar nu vrei sa asculti
Alexa001
Scris: Wednesday, June 29, 2016 1:16 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/23/2015
Daca ii fac rau atunci de ce unele dintre femeile insarcinate nu iau no-spa? Si aici parerile sunt impartite, nici gravidutele de pe forum nu iau toate no-spa...vad ca nu toata lumea face la fel.
Si pana acum m-am vaitat pe aici ca ma inteapa uterul,am doua saptamani de la testul pozitiv de cand tot zic de dureri de burta, si Mihaela a zis la fel, dar nu a sarit nimeni sa spuna sa luam OBLIGATORIU No-spa, decat daca simtim nevoia neaparat. Acum dupa ce a spus medicul asta, gata, e musai 3 pe zi, altfel se intampla ceva rau cu sarcina si sunt direct responsabila. Mai sa fie...

In primul rand, direct responsabil ar trebui sa fie medicul, nu eu, pentru ca nu am pregatire in domeniu. In al doilea rand mi se pare oricum un tratament dat la misto atata timp cat nu isi aducea aminte nici un detaliu despre mine, nici nu a intrebat, nici analize nu mi-a dat sa fac.
Am mai patit-o cu din astia care dau pastile dupa ureche, trebuia sa fac stimulare ovariana ca sa raman insarcinata, neavand nici o analiza facuta, si uite ca problema mea era prolactina mare nicidecum nu aveam nevoie sa bag hormoni in mine
anyta88
Scris: Wednesday, June 29, 2016 1:24 PM
Nivel

Inregistrat: 12/15/2014
Alexa001 wrote:
Daca ii fac rau atunci de ce unele dintre femeile insarcinate nu iau no-spa? Si aici parerile sunt impartite, nici gravidutele de pe forum nu iau toate no-spa...vad ca nu toata lumea face la fel.
Si pana acum m-am vaitat pe aici ca ma inteapa uterul,am doua saptamani de la testul pozitiv de cand tot zic de dureri de burta, si Mihaela a zis la fel, dar nu a sarit nimeni sa spuna sa luam OBLIGATORIU No-spa, decat daca simtim nevoia neaparat. Acum dupa ce a spus medicul asta, gata, e musai 3 pe zi, altfel se intampla ceva rau cu sarcina si sunt direct responsabila. Mai sa fie...

In primul rand, direct responsabil ar trebui sa fie medicul, nu eu, pentru ca nu am pregatire in domeniu. In al doilea rand mi se pare oricum un tratament dat la misto atata timp cat nu isi aducea aminte nici un detaliu despre mine, nici nu a intrebat, nici analize nu mi-a dat sa fac.
Am mai patit-o cu din astia care dau pastile dupa ureche, trebuia sa fac stimulare ovariana ca sa raman insarcinata, neavand nici o analiza facuta, si uite ca problema mea era prolactina mare nicidecum nu aveam nevoie sa bag hormoni in mine

Nu o lua personal. Nu stiu de cat timp încerci tu sa ramai.
Eu ti am spus ce stiu de la medicul meu. Când am ramas aveam alt doctor si la fel ca si tine nu am fost multumita. Doar ca eu nu am mai mers la el din cauza ca nu mi a dat nici macar o vitamina sa iau si mi s a parut total lipsa de interes din moment ce era prima data în 3 ani când ramaneam dupa zeci de milioane date pe analize care se presupune ca erau perfecte.
Eu nu ti am zis cu rautate .
Rau nu are ce sa ti faca ce ti a dat el. Progesteronul se da aproape tuturor preventiv.
anasstasia
Scris: Wednesday, June 29, 2016 1:39 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/8/2016
Alexa, doctorul nu are de ce sa fie responsabil pentru ca el s-a asigurat, ti-a dat tot ce se da preventiv. Daca tu nu le iei si in timp se constata ca aveai nevoie de ele, Doamne fereste sa pierzi copilul, tu esti responsabila.
Pentru a sti daca ai nevoie de aspenter trebuie sa-ti faci analizele pentru trombofilie care doar o parte sunt decontatate. Pe mine toata povestea m-a costat 650 lei (screening genetic + investigatii suplimentare).
Utrogestanul nu face rau, ia-l linistita.
No-spa la fel: nu face rau, dimpotriva te ajuta daca ai contractii. Poti avea contractii si sa pierzi copilul SAU poti sa ai contractii si sa fii foarte bine fara no-spa si bebe sa fie bine. Iti asumi insa. El ti le-a dat, tu decizi daca le iei.
Acifolul este clar, 1/zi este suficient.

Nu ai de ce sa fii suparata. Ai tot intrebat si ti s-a raspuns. Toata lumea vrea sa te ajute.

Alexa001
Scris: Wednesday, June 29, 2016 1:40 PM
Nivel

Progesteronul am decis sa il iau...utrogestan de 200, una la 12 ore, pana ajung la celalalt medic. Cu asta m-am convins ca nu face rau.
Problema mea era cu aspenterul si no-spa-ul luat des...daca iau si aspenter cred ca o sa ajung sa ma invinetesc si cand ma intorc de pe o parte pe alta.

Eu incerc sa raman cam de 1 an si o luna, probleme mari nu am avut numai ca nu au fost descoperite la timp, medicul la care mergeam vroia sa ma treaca pe stimulare, eu defapt aveam un polip endometrial si prolactina marita. Am scos polipul prin chiuretaj, am facut tratament cu Dostinex pentru scaderea prolactinei, si in 2 luni am ramas insarcinata.

Voi cere si parerea celuilalt medic, daca imi spune acelasi lucru atunci le iau...cu asta o sa am si mai mult timp sa stau de vorba, medicul la care am fost aseara in 15 minute m-a scos din cabinet, cu tot cu ecografie. Nici nu apucam sa pun o intrebare ca ma si repezea, vorbea peste mine...de-asta nici nu am incredere in ce medicatie mi-a dat el. Poate daca imi acorda mai multa atentie si imi explica nu mai eram asa in dubiu.

Multumesc oricum pentru sfaturi...cred ca sunt si eu un pic cu fundul in sus si interpretez aiurea...

gummy bear
Scris: Wednesday, June 29, 2016 1:41 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/15/2015
Eu am luat aspenter desi analizele de trombofilie au indicat risc scazut..dar asa sunt unii medici, te pun sa te indopi cu pastile "preventiv", desi nu e deloc nevoie, iar eu nu stiam prea multe la vremea aia..Un hematolog "destept" chiar mi-a zis ca din trim III pana la 40 zile dupa nastere sa ma intep zilnic cu Clexane!!! Pt ce??? Pt risc scazut de trombofilie???
No-spa se ia doar la nevoie, daca sunt dureri mari de burta..ca sufera bebe, mi se pare o mare aberatie..bebe se dezvolta, are loc suficient, e vorba ca uterul trebuie sa procure acel loc, de aici si durerile..eu nu am luat deloc no-spa..nu am avut nevoie pt usorul disconfort resimtit ocazional.
Despre acifol, stiu ca sunt suficiente 5mg..eu am luat direct Elevit..
Despre progesteron, eu am luat doar in urma unor scurgeri maronii..si l-am luat vreo luna si jumatate, pana la sf trim I..asa e indicat, daca se ia, se continua pana la sf trim
Alexa001
Scris: Wednesday, June 29, 2016 1:44 PM
Nivel

Ei...vedeti...parerile sunt impartite. Asa ca voi lua progesteronul...acidul folic - 1 pe zi...no-spa unul pe zi cand simt ca ma doare burta, si atat. Asta pana sambata, cand ajung si la celalat medic.
Nu are rost sa ne contrazicem...e clar ca parerile sunt impartite, se pare ca si medicii au recomandari diferite...
Sonya
Scris: Wednesday, June 29, 2016 2:35 PM
Nivel

Inregistrat: 2/24/2016
Of Alexa,chiar imi pare rau ca te-a bagat asa in ceata medicul asta. Daca ai inceput cu progesteronul, continua cu el ca nu stiu ce se intampla daca il intrerupi, cand nu esti gravi iti vine ciclul dar cand esti habar nu am :(
Fetele eu am o mare pb si va rog sa ma ajutati daca stiti vreuna dintre voi raspunsul. E un pic off topic.
La mine la firma sunt probleme mari,au plecat multi colegi, mai suntem 4 persoane, azi seful a zis ca vrea sa vb ceva cu noi, ma gandesc ca vrea sa ne dea afara. Eu am anuntat in scris ca sunt insarcinata inca de cand aveam 6 sapt, le-am dus si adeverinta, am cerut sa imi dea un nr de inregistrare pe care inca nu l-am primit. Seful,nu patronul, mi-a mai cerut o adeverinta, zicea ca mai are nevoie nu stiu pt ce ca asa i-au cerut cei de la med muncii,inca o adeverinta cu alta data. I-am adus-o si pe asta, dar inca e tot la mine pe birou, nu a venit dupa ia desi i-am comnunicat ca am adus-o. Acum, intrebarea este : Daca ma da in somaj, mai beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului? In sept am 2 ani de cand lucrez la aceasta firma, dpn este in ianuarie, nu stiu cate luni primesc de somaj, dar am inteles ca e important sa nu-mi expire somajul pana nasc. Va multumesc si scuzati-ma ca e un pic off topic.
Eileen
Scris: Wednesday, June 29, 2016 2:40 PM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2013
Alexa, scumpa de tine, peste cine ai dat ... Te felicit ca te ai programat la altcineva, si e super planul tau de a face pe nestiutoarea sambata ras ras
Bobita este superba Love Love creste bine coeur
Tot ati dezbatut aici...vin si eu cu parerea mea logic Haha Haha fiecare e cu parerea ei in functie de ce a trait.
Aspenterul dupa ce povesteti tu e bine sa-l lasi pana la urm consultatie ...eu iau si eu , tot preventiv ras Lol dar n-am probleme de la el.Plus ca dra m-a avertizat ca pot sangera de la el, nu am avut nimic, e tolerat ok.
Eu zic sa iei progesteronul, ca nu face niciun rau, acidul folic daca nu iei alte vitamine, si no-spa la nevoie ...asta inseamna atunci cand ai o durere sau intepaturi insistente ...nu asa un junghi mic...ca ar insemna sa iei poate si 7 pe zi uneori ras ras ca in burtica e activitate coeur
Eu avand o sarcina pierduta am luat inclusiv si antibiotic prin sapt 5-6alcool alcool , 4*200 de arefam , aspenter , si elevit.
Data trecuta dra mea a mers pe premiza elevitului si atat ...ca sunt tanara si nu aveam antecedente...dar apoi s-a schimbat foaia... de asta zic ca fiecare depinde ce a experimentat.
Eileen
Scris: Wednesday, June 29, 2016 2:44 PM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2013
Sonya wrote:
Of Alexa,chiar imi pare rau ca te-a bagat asa in ceata medicul asta. Daca ai inceput cu progesteronul, continua cu el ca nu stiu ce se intampla daca il intrerupi, cand nu esti gravi iti vine ciclul dar cand esti habar nu am :(
Fetele eu am o mare pb si va rog sa ma ajutati daca stiti vreuna dintre voi raspunsul. E un pic off topic.
La mine la firma sunt probleme mari,au plecat multi colegi, mai suntem 4 persoane, azi seful a zis ca vrea sa vb ceva cu noi, ma gandesc ca vrea sa ne dea afara. Eu am anuntat in scris ca sunt insarcinata inca de cand aveam 6 sapt, le-am dus si adeverinta, am cerut sa imi dea un nr de inregistrare pe care inca nu l-am primit. Seful,nu patronul, mi-a mai cerut o adeverinta, zicea ca mai are nevoie nu stiu pt ce ca asa i-au cerut cei de la med muncii,inca o adeverinta cu alta data. I-am adus-o si pe asta, dar inca e tot la mine pe birou, nu a venit dupa ia desi i-am comnunicat ca am adus-o. Acum, intrebarea este : Daca ma da in somaj, mai beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului? In sept am 2 ani de cand lucrez la aceasta firma, dpn este in ianuarie, nu stiu cate luni primesc de somaj, dar am inteles ca e important sa nu-mi expire somajul pana nasc. Va multumesc si scuzati-ma ca e un pic off topic.

Sonya, de la 01.07 se modifica legea, si trebuie sa ai 12 luni lucrate cumulat in ultimii 2 ani....deci e mai bine ca inainte.
Sonya
Scris: Wednesday, June 29, 2016 2:49 PM
Nivel

Eileen wrote:

Sonya, de la 01.07 se modifica legea, si trebuie sa ai 12 luni lucrate cumulat in ultimii 2 ani....deci e mai bine ca inainte.

Eu am minim 12 luni lucrate, dar trebuie sa lucrezi pana nasti,nu? Asta nu inteleg eu, faza cu nascutul.pana in prezent am mai mult de 12 luni lucrate, dar nu stiu cum va fi pana nasc. Vom trai si vom vedea ce va fi.
RalukM
Scris: Wednesday, June 29, 2016 2:56 PM
Nivel

Inregistrat: 1/24/2014
Sonya wrote:

Eu am minim 12 luni lucrate, dar trebuie sa lucrezi pana nasti,nu? Asta nu inteleg eu, faza cu nascutul.pana in prezent am mai mult de 12 luni lucrate, dar nu stiu cum va fi pana nasc. Vom trai si vom vedea ce va fi.

SOnya pe noua lege tre sa ai lucrate 12 luni in ultimii 2 ani anterior nasterii nu trebuie sa lucrezi pana nasti Lol nu e panica.
Nu are cum sa te concedieze decat daca se dizolva firma si te baga in somaj. Odata anuntat in scris angajatorul esti protejata de lege nu au ce sa ti faca.
anasstasia
Scris: Wednesday, June 29, 2016 3:04 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/8/2016
Dar ai vreo dovada ca ai anuntat angajatorul? Ca inteleg ca nu ai numar de inregistrare...Eu am pe e-mail corespondenta cu cei de la resurse umane, dar numar de inregistrare nici eu nu am primit.
Sonya
Scris: Wednesday, June 29, 2016 3:32 PM
Nivel

anasstasia wrote:
Dar ai vreo dovada ca ai anuntat angajatorul? Ca inteleg ca nu ai numar de inregistrare...Eu am pe e-mail corespondenta cu cei de la resurse umane, dar numar de inregistrare nici eu nu am primit.

Ii am martori pe colegi, au fost de fata cand am anuntat si i-am inmanat actele. Alta dovada, ce as putea sa am?Numai nr de inregistrare..aa si am fost in concediu medical o sapt, pe care imi scrie disgravidie. Pe care ei l-au aprobat,deci nu au cum sa zica ca nu stiau ca sunt insarcinata! Inca nu a venit nimeni sa ne zica ceva de somaj,numai noi banuim.
NicoN
Scris: Wednesday, June 29, 2016 4:33 PM
Nivel

Inregistrat: 6/17/2015
Nasmyne wrote:
Salutare burticute frumoase! Cheek Kiss
Felicitari noilor burtici!
Alexa001 ooo cat ma bucur sa aflu ca esti burtica!
Lara_plus asteptam cu nerabdare sa stiu ca sunteti bine! Ma bucur mult ca totul e ok!
Sa stiti ca nici eu nu am avut anticorpi pt toxoplasma si toata sarcina m am ferit si a fost bine pana la sfarsit...acum am in brate un bebe perfect! Pisica nu e obligatoriu sa o dai afara din casa, daca este vaccinata si deparazitata, apoi litiera o poate curata sotul, am o prietena care cu toate ca are pisici de mica nu a avut anticorpi si cat a fost gravida a avut doua pisici, totul a fost ok. Fructele si legumele trebui sa fie bine spalate, fara carne in sange, fara oua crude (se folosesc in prajituri, maioneze) fara fructe de mare.

Tin minte Lara ca tu m-ai intrebat daca am facut miscare pe perioada sarcinii. Chiar nu am facut deloc, mai mult la pat am stat..si doar treburile casnice, din cauza ca toata sarcina colul meu a fost scurtat si imi era frica de cerclaj...si uite ca cu toate astea am nascut usor, dar eu am fost optimista, nu m-a speriat nasterea in sine, eram nerabdatoare sa-mi cunosc puisorul.

Off e atat de frumos sa fii mamica...va veni timpul pentru fiecare dintre voi, intr-adevar sunt mult mai multe griji si temeri si oboseala stres dar este frumos, acesti mici omuleti merita tot sacrificiul!

Va pup pe toate si sa va bucurati de fiecare etapa in sarcina, de fiecare moment!

Atasez si cateva poze cu ingerasul meu mic!

Doamne ce minune mica ai tu! Un scump si un frumos!!! Sa va traiasca!computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.