Gravidutzele noastre dragi - 36
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Alexa001
Scris: Wednesday, June 29, 2016 11:47 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/23/2015
anyta88 wrote:
Pai de asta ti a dat aspenter. Cu sexul faci cum crezi. Eu totusi zic ca e mai bine sa nu risti. Eu sunt patita si o facusem o singura data.

Pai de ce de asta...daca eu stiu ca nu am sangele ingrosat? E musai daca am fumat sa am sangele gros? Parerea mea e ca trebuia sa imi dea analize intai...nu asa...aaaaa ai fumat gata aspenter !
In primul rand...medicul NU m-a intrebat niciodata daca sunt fumatoare sau nu...asta am uitat sa precizez hohot nu m-a intrebat daca sunt fumatoare, nu m-a intrebat de animale in casa (apropo de profilul TORCH pe care l-am facut de capul meu) , nu m-a intrebat de job, daca e solicitant, nu mi-a dat nici o scrisoare medicala pentru medicul de familie, nimic.
anasstasia
Scris: Wednesday, June 29, 2016 11:52 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/8/2016
Eu nu sunt fumatoare si oricum imi recomandase Aspenter.
Referitor la animale nu are ce sa te intrebe. Eu am 2 pisici si am avut pisici in casa de cand ma stiu si nu am imunitate la toxoplasma, asta insemana ca nu am avut niciodata acest parazit. Nu mai spun ca m-am jucat din totdeauna cu pisicile si cainii de pe strada, ii pupam, ma muscam cu ei (in joaca) si va inchipuiti ca fiind copil nu fugeam sa ma spal pe maini.
Alexa001
Scris: Wednesday, June 29, 2016 11:53 AM
Nivel

anasstasia wrote:
Alexa, este foarte simplu si nu are rost sa te panichezi. Am citit tone de informatii si deja stiu sa discern ce trebuie sa fac. Te sfatuiesc sa faci la fel pentru linistea ta. Informatii sunt berechet.

1. Utrogestan se da preventiv la toata lumea. Ca ajuta sau nu, rau nu face si de aceea se da preventiv. Si mie mi-a dat desi nu am avut probleme cu sarcina de niciun fel, mi-a spus ca am 35 de ani si sa ajutam sa se fixeze sarcina. Eu as lua utrogestan preventiv, ca rau nu face si deocamdata nu ai de unde sa sti daca sarcina ta este cu probleme. Il ei pana la 3 luni si apoi renunti la el. Eu asa am facut, nici nu mi-am anuntat doctorita. Dupa capul ei cred ca trebuia sa-l iau pana nasc. Poti stepta pana sambata sa vezi ce-ti spune celalalt medic, ca nu se intampla nimic in 3 zile.
2. Nu lua Aspenter pana nu faci profil de trombofilie sau nu ai tensiunea marita. Din nou, aspenter se da preventiv. Si mie a vrut sa-mi dea insa sunt alergica si asa am scapat. Intr-un final am facut profilul de trobofilie si s-a descoperit ca nu am trombofilie, deci nu aveam de ce sa-l iau.
3. Este suficienta o singua pastila de Acifol. Si aici face exces de zel.
4. No-spa se ia la nevoie. Eu am 15 saptamani si am luat o singura data. Te asigur ca nici dupa 12 saptamani nu ai dureri deranjante. Durerile sunt naturale, se intind ligamentele uterului. Eu ma bucur ca am dureri slabe, pentru ca asta inseamna ca sarcina creste si evolueaza. La nevoie ia no-spa. Doctorita mea s-a trezit sa-mi spuna sa iau 3 no-spa/zi. De ce? Nu a putut sa-mi justifice! Ce crezi, nu am luat!

Cauta un alt doctor. Nu ai nevoie de unul care te trateaza ca la piata si asteapta repede urmatorul client.

Deci sa nu iau utrogestan pana ajung la celalat medic? NuStiu Am pus deja unul, azi dimineata. Am luat si un aspenter uff
Aspenterul nu l-as mai lua...mi se pare chiar aiurea, am si tensiune mica..uneori 9.4 alteori 10.4 - 10.6...medicul nu m-a intrebat de tensiune nimic.
Acifolul de 5 mg si mie mi s-a parut mult (2 pe zi)...am mai citit pe aici si am vazut cam cat a luat fiecare graviduta.

Si legat de no-spa...asa am de gand sa iau...cand simt ca e nevoie. El mi-a lasat de inteles sa iau imediat cum simt o durere sau o intepatura la burta. Mi se pare prea mult...chiar ca as ajunge la 3 pe zi.
Alexa001
Scris: Wednesday, June 29, 2016 11:55 AM
Nivel

anasstasia wrote:
Eu nu sunt fumatoare si oricum imi recomandase Aspenter.
Referitor la animale nu are ce sa te intrebe. Eu am 2 pisici si am avut pisici in casa de cand ma stiu si nu am imunitate la toxoplasma, asta insemana ca nu am avut niciodata acest parazit. Nu mai spun ca m-am jucat din totdeauna cu pisicile si cainii de pe strada, ii pupam, ma muscam cu ei (in joaca) si va inchipuiti ca fiind copil nu fugeam sa ma spal pe maini.

Dar nu trebuia sa imi dea o scrisoare medicala pentru medicul de familie si o lista cu analizele care se fac in primul trimestru de sarcina? ras
Mihaela1234
Scris: Wednesday, June 29, 2016 11:58 AM
Nivel

Inregistrat: 5/24/2016
Alexa001 wrote:
Buna dimineata fete dragi !

Eu am fost aseara la eco, dar nu am apucat sa postez pe forum pentru ca era sotul la PC iar de pe telefon imi era foarte greu sa scriu atata.
In primul rand va spun ca...am intrat bou si am iesit vaca. Medicul era foarte grabit si nu m-a lamurit cu nimic, se vedea ca nu stie cum sa ma expedieze mai repede (asta dupa ce am stat la coada vreo 2 ore si jumatate).

Am nevoie de sfaturile si parerile voastre, pana reusesc sa ajung la cealalta doctorita (cea de care va spuneam ca au nascut cu ea toate 3 cumnatele mele).
Medicul asta mi-a dat sa iau asa :

- Utrogestan de 200 mg , una la 12 ore, intravaginal. Mi-a spus ca o sa iau asa pana pe la 20 de saptamani. Intrebarea mea este de ce...nu e fixata bine bobita? L-am intrebat pentru ce este (m-am prefacut ca nu stiu ce e utrogestanul) si mi-a raspuns ca "pentru fixarea sarcinii". Pai?
- Aspenter 75 mg - 1 pe zi - nici asta nu stiu de ce mi l-a dat. Eu ma stiu cu sangele subtire, chiar ma invinetesc repede si ma vindec destul de greu, comparativ cu sotul de exemplu. La asta mi-a zis ca subtiaza sangele ca sa irige mai bine placenta. Pai cine a zis ca am sangele ingrosat, ca nu am facut nici o analiza...
- Acifol 5 mg - 2 pe zi. Asta stiam si eu ca se recomanda in sarcina...dar stiam de unul, nu de doua...ma rog
- No-spa - pentru dureri de burta, la nevoie. La asta eu incercam sa ii explic ca am oarece dureri dar nu simt nevoia sa iau pastile, ca nu sunt puternice, si ca mai am din cand in cand cate o intepatura in dreptul uterului, dar dureaza cateva secunde. El tot insista sa le iau, si daca persista durerile sa vin la cabinet sau la spital. Pai? iarasi m-a bagat in ceata...e ceva in neregula? Eu am inteles de la voi ca e normal sa mai fie dureri de burta, se mareste uterul, si intepaturile alea am inteles ca le-ati avut multe dintre voi.

Asa....de activitatea cardiaca nu mi-a zis absolut nimic, nici de cum este de dezvoltat, mi-a scris 5-6 saptamani pe o foaie si inca niste chestii...o sa atasez si fisa aia.
Analize nu mi-a dat de facut, mi-a zis ca ne vedem peste 4 saptamani. ?!?!?
Am intrebat de vopsitul parului, mi-a spus ca din punctul lui de vedere e ok, dar sa nu exagerez, sa incerc sa ma vopsesc mai rar.
Legat de sex, a dat din mana ca "asa si asa" si a zis ca ar fi mai bine mai rarut acum in perioada asta cat inca se fixeaza sarcina. M-a lamurit si la asta. Ce inseamna "mai rarut" ? Adica...daca noi faceam la 2-3 zile...acum sa facem o data pe saptamana? Sau o data la 3 saptamani?

Astazi o sa sun la Gral Medical sa ma programez la celalalt medic, sper sa reusesc sa ma programez cat mai curand..
Ma scuzati ca am scris atat pale

Ce bobita frumoasa ai Alexa! sa creasca mare si sa stea in burtica pana la termen!

Eu am plecat de la doctorita si cu scrisoare medicala si cu o lista lunga de analize. M-a intrebat daca am luat acid folic pana acum, am zis ca din ianuarie si a zis sa continui cu o pastiluta pe zi.

Ma asteptam sa ma ia deja cu Femibion1(colega mea care a fost la ea asa i-a dat) dar nu a facut asta..cred ca vrea sa vada intai rezultatul la analize.

In rest nimic..m-a intrebat doar de antecedente in familie, asta inainte sa bifeze lista de analize..

Mi-a zis felicitari si sa ne vedem peste 2 saptamani cu rezultatele la analize.

Imi pare rau de experienta asta..eu una nu as mai merge la el. Si eu inainte sa merg la a mea am zis ca daca nu ma convinge , a doua oara nu mai calc..

anasstasia
Scris: Wednesday, June 29, 2016 12:07 PM
Nivel

Eu iau femibion. Initial am luat 1, cand am inceput cel de-al doilea trimestru am luat 2 pe care il iau si acum. Eu mi-am dorit sa iau vitamine pentru ca nu vreau ca fata sa consume din rezervele mele, iar alimentatia mea desi este una preponderent sanatoasa, nu pot fi sigura ca-i asigur tot ce are nevoie.

Nici eu nu am primit scrisoare medicala, insa am primit o lista cu toate analizele pe care le am de facut. Cu ea am mers la medicul de familie si cu ecografia si in baza lor am primit scrisoare pentru serviciu.
Mihaela1234
Scris: Wednesday, June 29, 2016 12:09 PM
Nivel

anasstasia wrote:
Eu iau femibion. Initial am luat 1, cand am inceput cel de-al doilea trimestru am luat 2 pe care il iau si acum. Eu mi-am dorit sa iau vitamine pentru ca nu vreau ca fata sa consume din rezervele mele, iar alimentatia mea desi este una preponderent sanatoasa, nu pot fi sigura ca-i asigur tot ce are nevoie.

Nici eu nu am primit scrisoare medicala, insa am primit o lista cu toate analizele pe care le am de facut. Cu ea am mers la medicul de familie si cu ecografia si in baza lor am primit scrisoare pentru serviciu.

Ce scrisoare pentru serviciu? Cea prin care anunti oficial la resurse umane? Nu e suficient scrisoare medicala?
Alexa001
Scris: Wednesday, June 29, 2016 12:22 PM
Nivel

Mihaela1234 wrote:

Ce scrisoare pentru serviciu? Cea prin care anunti oficial la resurse umane? Nu e suficient scrisoare medicala?

Mie mi-a zis sefa, care si ea e graviduta, ca la servici trebuie adusa hartie de la medicul de familie. Si ca medicul de familie o da in baza scrisorii medicale de la medicul ginecolog
anasstasia
Scris: Wednesday, June 29, 2016 12:23 PM
Nivel

Da,cea pentru resurse umane. Mi-a dat un fel de adeverinta prin care trecuse ca sarcina este in evolutie, a trecut varsta sarcinii si asta a fost.
Alexa001
Scris: Wednesday, June 29, 2016 12:24 PM
Nivel

Eu tocmai am dat la boboci...pentru prima data. De dimineata ma trezisem cu greturi...am mancat numai covrigi uscati, si pana la urma tot am vomitat.
Ufff...nasoala senzatie ! uff
Sonya
Scris: Wednesday, June 29, 2016 12:43 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/24/2016
Alexa001 wrote:

Pai de ce de asta...daca eu stiu ca nu am sangele ingrosat? E musai daca am fumat sa am sangele gros? Parerea mea e ca trebuia sa imi dea analize intai...nu asa...aaaaa ai fumat gata aspenter !
In primul rand...medicul NU m-a intrebat niciodata daca sunt fumatoare sau nu...asta am uitat sa precizez hohot nu m-a intrebat daca sunt fumatoare, nu m-a intrebat de animale in casa (apropo de profilul TORCH pe care l-am facut de capul meu) , nu m-a intrebat de job, daca e solicitant, nu mi-a dat nici o scrisoare medicala pentru medicul de familie, nimic.

Cum sa nu-ti dea scrisoare medicala? Si tu cu ce dovedesti la med de fam ca esti graviduta? Alexa draga, schimba med urgent, te trateaza superficial.Exact ca si med meu de dinainte de sarcina, m-am dus la un control sa stiu cum stau pe acolo ca voiam sa ma apuc de bebe, i-am zis ca vreau sa fac bebe si mi-a zis : citez: "si ce te opreste?" aproape plangand am iesit din cabinet.E important sa-ti gasesti un med cu care sa fii compatibila.
Mihaela1234
Scris: Wednesday, June 29, 2016 12:44 PM
Nivel

Alexa001 wrote:

Mie mi-a zis sefa, care si ea e graviduta, ca la servici trebuie adusa hartie de la medicul de familie. Si ca medicul de familie o da in baza scrisorii medicale de la medicul ginecolog

Ok, am inteles. Eu de abia luni dupa controlul de sambata am sa imi anunt sefa directa si am sa vad ce imi zice, probabil la 12 saptamni am sa anunt la HR.
Sonya
Scris: Wednesday, June 29, 2016 12:46 PM
Nivel

Alexa001 wrote:

Dar nu trebuia sa imi dea o scrisoare medicala pentru medicul de familie si o lista cu analizele care se fac in primul trimestru de sarcina? ras

Ba da Alexa, trebuie sa-ti dea. Analizele mi le-a dat med de fam, dar doctorita mi-a recomandat profilul TORCH, desi eu deja aveam programare sa-l fac.Cu rezultatul de la torch la med ginecolog te duci, eu am mers cu el la med de fam si mi-a zis ca ea doar se uita si sa-l duc la ginecolog.
Sonya
Scris: Wednesday, June 29, 2016 12:49 PM
Nivel

Alexa001 wrote:
Eu tocmai am dat la boboci...pentru prima data. De dimineata ma trezisem cu greturi...am mancat numai covrigi uscati, si pana la urma tot am vomitat.
Ufff...nasoala senzatie ! uff

Daca tot ti-ai dori simptome...uite ca acum le ai. O sa treaca in cateva sapt.
Alexa001
Scris: Wednesday, June 29, 2016 12:50 PM
Nivel

Sonya wrote:

Ba da Alexa, trebuie sa-ti dea. Analizele mi le-a dat med de fam, dar doctorita mi-a recomandat profilul TORCH, desi eu deja aveam programare sa-l fac.Cu rezultatul de la torch la med ginecolog te duci, eu am mers cu el la med de fam si mi-a zis ca ea doar se uita si sa-l duc la ginecolog.

Deci stiam eu bine ce stiam... Eu am plecat de la medic cu ecografia in mana, reteta si hartia aia pe care am atasat-o, atat.
Asta e...sambata ma duc la alt medic si poate o sa fie mai bine... o sa-mi fac si listuta cu intrebarile, sa nu mai uit ceva
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.