Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3404
| Un pinguin foarte dragut!!! |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/24/2016 Mesaje: 759
| Alexa001 wrote:Ai dreptate...nici eu nu m-as risca. Am dat intamplator peste o mamica pe un grup pe facebook, care a nascut natural "cu cine a apucat", medicul respectiv nu a propus cezariana cu toate ca ar fi fost nevoie, de urgenta, iar acum baietelul are aproape 10 ani si noaptea inca il tine cu pampers..  Doamne fereste de asa ceva ! Mai bine merg cu medicul meu pana la capat, el imi stie istoricul, imi urmareste toata sarcina, la ultimele ecografii deja isi poate da seama daca e cazul sa programam cezariana sau nu...iar daca totusi nasti natural si pe ultima suta isi da seama ca nu poti,din diverse motive, cu siguranta nu te lasa asa. Cel putin eu pe tipa la care merg nu o vad sa ma lase sa ma chinui si sa riste viata copilului... Asa este si doctorita mea, mi-a zis sa o sun pt orice , sa nu rabd eroic nimic. Eu nu inteleg faza cu lasatul sa te chinui , oricum pe medic il platesti dupa ce nasti, nu inainte. nu are de unde sa stie daca ii dai plic sau nu. |
|

Inregistrat: 11/23/2015 Mesaje: 1953
| Mihaela1234 wrote:Eileen..eu nu stiu cum ai rezistat sa stai asa de mult la servici :D. E mai avantajos cumva..poate e ceva la care nu m-am gandit ? Sau asa au fost icrcumstantele ?:) Eu mi-am calculat si intru in concediu de odihna pe 29 noiembrie..pt ca mai am 14 zile de concediu de anul asta..si apoi pe 22 in prenatal. Pe 20 noiembrie o sa am aproape 30 de sapt de sarcina iar pe 22 Dec 33 :). Si eu abia astept..nu mai am stare..Dar sapt viit dupa morfologie ma duc sa imi iau adeverinta sa stau doar 6 ore la servici..ori dorm mai mult (desi nu prea mai am somn)..ori plec mai devreme :). Abia astept
Eu nici acum nu m-am hotarat pana cand merg la lucru pe langa faptul ca mi-a dat cu virgula la calcule...ca mi-au iesit 2 date diferite, ma gandesc ca daca e vremea cat de cat buna nu as sta acasa prea din timp, cred ca m-as plictisi groaznic pana in februarie |
|

| Sonya wrote: Asa este si doctorita mea, mi-a zis sa o sun pt orice , sa nu rabd eroic nimic. Eu nu inteleg faza cu lasatul sa te chinui , oricum pe medic il platesti dupa ce nasti, nu inainte. nu are de unde sa stie daca ii dai plic sau nu.
Da, si cumnatele mele au facut la fel, au dat plicul dupa. Nu stiu daca asa au vrut sau asa s-a nimerit. Cat despre sunat...medicul meu mi-a dat numarul personal..mi-a spus sa o sun la orice ora in caz ca se intampla ceva. Am cerut si pareri despre dansa pe un grup, mi-a spus cineva ca sora ei a avut probleme si a ajuns noaptea la spital pe la 1:15...la 1:35 era si doamna doctor acolo. Acum nah...ce sa spun...sper sa am si eu norocul asta si sa se poarte la fel si cu mine. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/24/2016 Mesaje: 431
| Alexa001 wrote:Eu nici acum nu m-am hotarat pana cand merg la lucru  pe langa faptul ca mi-a dat cu virgula la calcule...ca mi-au iesit 2 date diferite, ma gandesc ca daca e vremea cat de cat buna nu as sta acasa prea din timp, cred ca m-as plictisi groaznic pana in februarie
Alexa depinde si cum e la tine la servici..daca te menajeaza e ok.. La mine de exemplu de la 8 saptamani mi-am anuntat sefa si nici pana in ziua de azi nu mi-a angajat inlocuitor. e la faza interviurilor si pana se hotaraste la cineva..pana vine..sigur mai dureaza o luna. Si cand ma gandesc ca trebuie sa o sa invat..asta in noiembrie cand sigur nu o sa mai am nici un chef si o sa fiu si la 6 ore ma ia groaza..
Eu efectiv nu mai pot sta la birou..e si multa treaba.stau foarte mult pe scaun ..si deja simt cum ma iau durerile de spate. As vrea sa am timp sa ma mai duc si eu la un aqua gym eva..da de unde.. Plus ca eu acusi o sa ma mut si as avea ce face acasa..de strans haine..de triat ce mai pastram si nu..In nici un caz nu m-as plictisi...As mai citi informatii despre bebe...dar cand? Cand eu la 8 ajung la servici si la 6 plec?..
Sunt foarte suparata si dezamagita pentru ca ma gandesc ce se intampla daca Doamne fereste aveam complicatii si trebuia sa stau acasa,,dar vad ca pe unii ii doare undeva..Sotul meu tot imi zice sa imi iau un medical..si ieri cand i-am zis ca nu am apucat sa merg la masa de pranz (am ciugulit ceva la birou) s-a enervat maxim... Dar din pacate eu nu pot sta fara sa imi fac teraba..noi furnizam servicii de backoffice colegilor din Geermania..sefa mea de aici e intermediar..deci tot mie mi-as face rau, pt ca tot aici vreau sa ma intorc.
Am acumulat maxim de frustari in mine in ultima perioada si nu e deloc ok...De asta abia astept sa intru in concediu..Daca aveam deja inlcuitor sincer plecam mai devreme pt ca cele 14 zile de concediu pe care le mai am imi permiteau.. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/24/2016 Mesaje: 759
| Alexa001 wrote:
Da, si cumnatele mele au facut la fel, au dat plicul dupa. Nu stiu daca asa au vrut sau asa s-a nimerit. Cat despre sunat...medicul meu mi-a dat numarul personal..mi-a spus sa o sun la orice ora in caz ca se intampla ceva. Am cerut si pareri despre dansa pe un grup, mi-a spus cineva ca sora ei a avut probleme si a ajuns noaptea la spital pe la 1:15...la 1:35 era si doamna doctor acolo. Acum nah...ce sa spun...sper sa am si eu norocul asta si sa se poarte la fel si cu mine.
si eu am cerut pareri pe un grup despre doctorita mea si numai feed-back pozitiv a avut. Acuma si eu sper sa nu fiu ghinionista si sa fie plecata la vreo conferinta fix cand ma apuca pe mine durerile nasterii. Deja am emotii, am sub 100 de zile pana la marele eveniment. 14 sapt, par asa de putine :) |
|

| Mihaela1234 wrote:
Alexa depinde si cum e la tine la servici..daca te menajeaza e ok.. La mine de exemplu de la 8 saptamani mi-am anuntat sefa si nici pana in ziua de azi nu mi-a angajat inlocuitor. e la faza interviurilor si pana se hotaraste la cineva..pana vine..sigur mai dureaza o luna. Si cand ma gandesc ca trebuie sa o sa invat..asta in noiembrie cand sigur nu o sa mai am nici un chef si o sa fiu si la 6 ore ma ia groaza..
Eu efectiv nu mai pot sta la birou..e si multa treaba.stau foarte mult pe scaun ..si deja simt cum ma iau durerile de spate. As vrea sa am timp sa ma mai duc si eu la un aqua gym eva..da de unde.. Plus ca eu acusi o sa ma mut si as avea ce face acasa..de strans haine..de triat ce mai pastram si nu..In nici un caz nu m-as plictisi...As mai citi informatii despre bebe...dar cand? Cand eu la 8 ajung la servici si la 6 plec?..
Sunt foarte suparata si dezamagita pentru ca ma gandesc ce se intampla daca Doamne fereste aveam complicatii si trebuia sa stau acasa,,dar vad ca pe unii ii doare undeva..Sotul meu tot imi zice sa imi iau un medical..si ieri cand i-am zis ca nu am apucat sa merg la masa de pranz (am ciugulit ceva la birou) s-a enervat maxim... Dar din pacate eu nu pot sta fara sa imi fac teraba..noi furnizam servicii de backoffice colegilor din Geermania..sefa mea de aici e intermediar..deci tot mie mi-as face rau, pt ca tot aici vreau sa ma intorc.
Am acumulat maxim de frustari in mine in ultima perioada si nu e deloc ok...De asta abia astept sa intru in concediu..Daca aveam deja inlcuitor sincer plecam mai devreme pt ca cele 14 zile de concediu pe care le mai am imi permiteau..
La mine la servici e ok din punctul asta de vedere...adica toata lumea e intelegatoare cu mine. Si eu stau mult pe scaun, dar cand simt nevoia ma ridic si ies pe afara,ma plimb putin, nu imi spune nimeni nimic. Dimpotriva, sefa mea, care acum a intrat in concediu de maternitate, deci ma intelege perfect, mereu mi-a spus sa am grija si sa ma menajez. Au fost zile in care m-am simtit rau, la inceputul sarcinii, din cauza greturilor, si mi-a permis sa plec cu cateva ore mai devreme de la lucru. Iar cel care a inlocuit-o acum e la fel...nu imi cere sa ma suprasolicit. In mod normal eu imi pot lua pauze cand vreau, stau cat vreau inclusiv la masa, atata timp cat imi termin treaba la timp. Saptamana asta a fost ceva mai grea si intr-adevar am avut o zi in care nu am luat pauza de masa, avand un audit important, dar seful a venit si mi-a adus niste chestii de la patiserie sa mananc...drept dovada ca tine cont de situatia mea :) sunt foarte importante chestiile de genul asta...si ai dreptate...poate daca lucrurile stateau altfel nici eu nu vroiam sa mai vin prea mult. Inlocuitor mi-au gasit, dar pe cineva din cadrul firmei, deci practic acum trebuie angajat cineva in locul lui, deci tot pe acolo suntem. |
|
Inregistrat: 7/4/2016 Mesaje: 294
| Fetelor, legat de concediul de maternitate, dar si concediul de crestere a copilului, financiar este mai indicat sa intrati in prenatal la termen (adica in jur de sapt 30).
Stiu ca sunt viitoare mamici care stau pana in ultimul moment la serviciu. Dar daca puteti, de ce sa nu intrati in prenatal la termen si asa aveti si indemnizatia de crestere a copilului automat mai mare?
In prenatal/postnatal, indemnizatia se calculeaza ca 85% din venitul BRUT din ultimele 6 luni. Ca un exemplu in marr, la un salariu de 4500 lei net, in prenatal salariul ar fi in jur de 6000 lei. Deci e o diferenta..
Pt indemnizatia de crestere a copilului, in schimb, se iau in calcul veniturile NETE din ultimele 12 luni, pana se naste copilul.
Prin urmare, de moment ce prindeti (sa zicem) 2 salarii din prenatal cu o suma mai mare, asta va conta la calculul indemnizatiei. Sa zicem 10 luni cu 4500 lei si 2 luni cu 6000 lei, fata de 11 cu 4500 lei si una cu 6000 lei. Si de ce nu ati vrea sa primiti mai multi bani pt cresterea copilasului?!
Astea au fost doar niste exemple, acum fiecare isi cunoaste situatia. Dar zic sa luati in considrsre si treaba financiara. |
|
Inregistrat: 7/4/2016 Mesaje: 294
| Si inca ceva, in caz ca aveti nevoie (caci eu primisem tot felul de informatii contradictorii), cand se depun actele pentru alocatia copilului de 200 lei, mama nu e nevoie sa fie prezenta (lauza fiind, numai de stat la cozi si completand acte nu are chef). Tatal trebuie sa aiba, insa, si CI in original a mamei, pe langa celelalte documente (copii si original). Bine... asta a fost la Sector 6, cel putin... |
|
| BabyGimi wrote:Fetelor, legat de concediul de maternitate, dar si concediul de crestere a copilului, financiar este mai indicat sa intrati in prenatal la termen (adica in jur de sapt 30).
Stiu ca sunt viitoare mamici care stau pana in ultimul moment la serviciu. Dar daca puteti, de ce sa nu intrati in prenatal la termen si asa aveti si indemnizatia de crestere a copilului automat mai mare?
In prenatal/postnatal, indemnizatia se calculeaza ca 85% din venitul BRUT din ultimele 6 luni. Ca un exemplu in marr, la un salariu de 4500 lei net, in prenatal salariul ar fi in jur de 6000 lei. Deci e o diferenta..
Pt indemnizatia de crestere a copilului, in schimb, se iau in calcul veniturile NETE din ultimele 12 luni, pana se naste copilul.
Prin urmare, de moment ce prindeti (sa zicem) 2 salarii din prenatal cu o suma mai mare, asta va conta la calculul indemnizatiei. Sa zicem 10 luni cu 4500 lei si 2 luni cu 6000 lei, fata de 11 cu 4500 lei si una cu 6000 lei. Si de ce nu ati vrea sa primiti mai multi bani pt cresterea copilasului?!
Astea au fost doar niste exemple, acum fiecare isi cunoaste situatia. Dar zic sa luati in considrsre si treaba financiara.
Buna! Multumim de clarificare.
Deci trebuie sa mai calculez. Eu as intra teroretic la 33 de sapt..dar asta pt ca imi iau zilele de concediu inainte..
Cred ca am sa imi mai iau niste zile libere pana la sf lui noiembrie..sa intru in prenatal mai devreme..Cred ca mi-ar prinde si bine sincer ca m-am saturat sa fiu tratata normal :p..adica fara nici o menajare. :) Macar acum :p
|
|

| Eu intelesesem altfel...si anume ca la indemnizatia de crestere a copilului (deci nu concediul medical) se calculeaza din media veniturilor pe ultimele 6 luni de munca...din BRUT. Nu mai inteleg nimic acum
|
|

| Ah si inca ceva...daca indemnizatia de crestere copil se calculeaza in functie de venitul net, in venitul asta intra si bonusurile de performanta si alte chestii de genul asta? Primele de sarbatori? |
|
| Alexa001 wrote:Eu intelesesem altfel...si anume ca la indemnizatia de crestere a copilului (deci nu concediul medical) se calculeaza din media veniturilor pe ultimele 6 luni de munca...din BRUT. Nu mai inteleg nimic acum Nu..cele 126 de zile de concediu prenatal se calculeaza ca 85% din brut..si cel de crestere al copilului din net. Cand se calculeaza cel de crestere se iau si veniturile din prenatal..care fiind din brut maresc putin indemnizatia..Cel putin colega mea care e acum in concediu de maternitate ia mai mult decat lua ca salar..nu cu mult..dar ia. Asta pt ca noi avem si al 13-lea sal in dec si un bonus in aprilie..plus ca am inteles ca se iau si tichetele de masa .. |
|
| Alexa001 wrote:Ah si inca ceva...daca indemnizatia de crestere copil se calculeaza in functie de venitul net, in venitul asta intra si bonusurile de performanta si alte chestii de genul asta? Primele de sarbatori?
Da, intra ;) |
|

|
Aha...acum am inteles. Oricum e mai naspa asa...decat cum intelesesem eu. 85% din net e mai putin decat 85% din brut pai in felul asta nu prea te mai incurajeaza sa stai 2 ani acasa...mai degraba vi la lucru, ca iei mai multi bani. Sau poate nu...depinde...din cate stiu nu se mai impoziteaza, ci se opreste numai CAS. |
|
|