Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/23/2015 Mesaje: 3407
| Turti Maria wrote:Multumim mult pentru incurajari si sustinere Noi suntem bine amandoua, Sara Irina s-a nascut cu 3500 g si 55 cm, nota 10, e f cuminte, doarme mereu, a fost pusa la san de fiecare data cand a cerut, avem colostru, sfarcuri nu prea am asadar e mai greu pentru ea, dar pt cat are nevoie de inceput ne-am descurcat. Eu sunt bine, sunt o fire mai puternica si nu pot spune k a fost f rau, rezist excelent, Sara a stat in salon cu mine si cu tati aproape mereu. Suntem extrem de fericiti si sunt niste sentimente de nedescris, tati e topit dupa ea, a plans de bucurie, desi e un caracter f puternic si stapan pe sine E totul perfect si multumesc lui Dumnezeu ca am ajuns sa traiesc aceste momente deosebite. Multa sanatate si curaj Teutza si Anyta, fiindca atunci cand va veti vedea minunile uitati de toate durerile, va garantez. Pupici Felicitari!!!.... |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/12/2016 Mesaje: 58
| BabyGimi are dreptate, si mie mi-au crescut foarte mult sanii dupa nastere. Eu sticla pt lapte mi-am luat de pe emag setul acela de la tomme tippee, una din ele fiind anticolici.ii dau seara complectare ,dar colici tot are, asa ca nu isi face efectul sticla. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/3/2016 Mesaje: 542
| Turti Maria wrote:Multumim mult pentru incurajari si sustinere Noi suntem bine amandoua, Sara Irina s-a nascut cu 3500 g si 55 cm, nota 10, e f cuminte, doarme mereu, a fost pusa la san de fiecare data cand a cerut, avem colostru, sfarcuri nu prea am asadar e mai greu pentru ea, dar pt cat are nevoie de inceput ne-am descurcat. Eu sunt bine, sunt o fire mai puternica si nu pot spune k a fost f rau, rezist excelent, Sara a stat in salon cu mine si cu tati aproape mereu. Suntem extrem de fericiti si sunt niste sentimente de nedescris, tati e topit dupa ea, a plans de. bucurie, desi e un caracter f puternic si stapan pe sine E totul perfect si multumesc lui Dumnezeu ca am ajuns sa traiesc aceste momente deosebite. Multa sanatate si curaj Teutza si Anyta, fiindca atunci cand va veti vedea minunile uitati de toate durerile, va garantez. Pupici Felicitari!!Ma bucur ca e totul bine!!Iti doresc sa fie in continuare cumintica printesa ta si sa va bucurati de ea!! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/19/2016 Mesaje: 311
| Bravo mami Turti Maria! Sa fie printesa sanatoasa si mancacioasa, iar tu sa te recuperezi cat mai repede si sa ai laptic mult si hranitor! Multumim ca impartasesti cu noi experienta ta!
|
|
Inregistrat: 2/24/2016 Mesaje: 759
| Fetele, e normal sa o simt pe fetita foarte jos, aproape de zona pubiana?Nu ma doare nimic, doar ca e foarte activa si o simt tare jos! Joi am programare la medic, nu as vrea sa o sun daca e ceva obisnuit! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/19/2016 Mesaje: 223
| Buna fetelor!
Ce active ati fost! Am sa incep cu felicitarea proaspetei mamici Turti Maria. Sa va traiasca printesa!
Am vazut la la lista pe care a pus-o Alexa nu a spus nimeni de nebulizator. Am inteles ca este bun sa faci aerosol cu ser fiziologic cand bebe are nasul infundat.
Referitor la hainute eu am primit cateva, inca nu am cumparat nimic. Mai ales ca inca nu stim ce este ne trateaza cu spatele :)). Asteptam morfologia peste vreo 2 saptamani sa aflam ce se ascunde la mami in burtica. http://daninaline.ro/ - are si magazin la Lujerului (Bucuresti).
Referitor la nume... daca o sa fie baietel ne gandeam la Calin sau Octavian. Pentru fetita inca nu ne-am decis
pupam burticile! |
|
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| Buna fetele!
Am venit si eu de la Filantropia. M-am intalnit cu doctorul cu care ar trebui sa nasc. Mi se pare bland, am putut discuta multe lucruri inclusiv despre vaccinuri, este pro nastere naturala. A zis ca nu am motive sa nasc prin cezariana, atat timp cat nu exista suferinta fetala. Se vor cauta alternative la epidurala si ma vor lasa sa ma misc cat mai mult.
Fata e intoarsa deja si are cca 1500 g, este bine si colul este bine... Chiar daca exista mici modificari ale analizelor a zis ca sunt in regula, nu e panica. Ne mai vedem peste 3 saptamani dupa ce fac morfologia de trimstrul III.
Incerc sa recuperez tot ce ati scris. |
|
| BabyGimi wrote:Turti Maria, Felicitari!!! Sa fiti sanatosi, tie recuperare usoara si stai linistita, o sa ai laptic si vei putea alapta, chiar dc nu ai sfarcurile formate, nu te da batuta! Sonya, alezele sunt indispensabile cand schimbi copilul! eu am luat un set de 100 aleze, cu 100 lei. le folosim in prostie.. le pun si sub scutec, cand il pun in patut sau oriunde sta el, caci bebele meu vomita non stop Fetelor, dupa nastere mi-au mai crescut sanii cu un nr. Ce crescusera si in timpul sarcinii, dar acum, fiind plini de lapte, sunt enormi. Mi-au aparut si niste vergeturi de toata frumusetea pe ei Asadar, cand luati sutien pt alaptare, sa luati in considerare ca dupa nastere, pana se regleaza lactatia, vor creste si mai mult sanii.
De unde ai luat alezele? De pe un site anume? |
|
| Turti Maria, o pupam pe bebelusa. Ne bucuaram ca este sanatoasa si o grasunica. Inteleg ca ai nascaut natural? Nu am inteles de ce ai spus ca nu poti sta cu capul ridicat. Sau am inteles eu gresit? |
|
| Teutza wrote:Fetele am si eu o intrebare...v-ati gandit la ce vaccinuri faceti la copii? Am citit recent un articol scris de un avocat cu privire la vaccinarea copilului sau si mi-a confirmat ceea ce stiam si eu: la nastere se fac 2 vaccinuri, cel de tuberculoza BCG'ul care e ok si nu da reactii adverse si cel de hepatita AHB care naste multe controverse. In primul rand, cica cel care se face la noi in maternitati e facut prin Kazakhstan si contine ff mult mercur si aluminiu si elemente care pot dauna mult copilului, mai ales avand in vedere ca la nastere nu ii fac teste copilului sa vada rezistenta sa sau posibilele alergii la aceste elemente. Cel mai bun vaccin e cel facut la bulgari, dar se gaseste f greu. Ce nu inteleg eu este urmatoarea treaba: vaccinul asta se face in 3 transe. Cei care se intereseaza si asteapta sa faca rost de unul bun, il fac la 2/4 -6 -11 luni. Dar pt cei care nu pun intrebari, medicii il fac la maternitate. De ce? Inteleg ca e mai bine sa lasi copilul sa se dezvolte putin, poate sa ii faci niste teste de alergii una alta si dupa sa ii faci vaccinul, dar oare ei il fac din maternitate din cauza riscului de a capta vreun virus sau ceva intre timp?? Sunt putin intrigata. Cele care v-ati mai documentat pe aceasta tema poate imi puteti da informatii utile va rog. O sa mai citesc si eu intre timp ca nu prea imi da pace subiectul asta. O sa incerc sa atasez si linkul cu articolul scris de avocatul ala, poate va intereseaza. http://www.cunoastelumea.ro/confesiune-unui-avocat-roman-cum-am-procedat-eu-cu-vaccinarea-fetitei-mele/( vedeti ca mai jos face trimitere la alt articol in care spune si cum a procedat el ulterior) Later edit: am mai citit putin si am inteles ca de fapt vaccinul se face in 4 doze, la nastere si dupa la 2/4 - 6 -11luni. Deci cred ca optiunea ar fi sa il faci in maternitate pe cel de la ei si ulterior sa alegi daca il faci pe cel gratuit la medicul de familie sau il achizitionezi tu separat pe care vrei. O sa ma consult si in maternitate cu medicii sa vad.
Draga mea, eu am dezvoltat o obsesie in acest sens. Ma tot documentez de peste o saptamana si am vazut deja zeci de documentare si articole in acest sens. Eu am luat o hotarare in aceasta privinta.
Nu stiu ce informatii doresti. Daca te intereseaza ceva anume te rog sa-mi spui si incerc sa te ajut. Poti cauta pe you tube, gasesti zeci de documentare in toate limbile, inclusiv in romana.
Cu privire la cele 2 vaccinuri eu nu le voi face in maternitate. Cel mai probabil nici ulterior. Referitor la vaccinul antihepatititc B, toate vaccinurile antihepatita B indiferent de tara de provenineta contin tiomersal (sare de mercur). Tiomersal se mai gaseste in vaccinurile antigripale. In rest, celelalte vaccinuri contin aluminiu si/sau formol, ceea ce e la fel de grav.
Eu am multiple alergii, inclusiv astm, dermatita de contact, eczeme alergice, rinita alergica. Acest fond alergic va fi transmis fetei, deci doar peste cadavrum meu copilul meu va primi vaccinuri inainte de a face testele de alergie. Oricum, nu am gasit nici un motiv plauzibil sa-mi vaccinez copilul in afara de o eventuala obligativitate pe care statul o poate impune la un moment dat. |
|
Inregistrat: 10/3/2016 Mesaje: 15
| anasstasia wrote:
Draga mea, eu am dezvoltat o obsesie in acest sens. Ma tot documentez de peste o saptamana si am vazut deja zeci de documentare si articole in acest sens. Eu am luat o hotarare in aceasta privinta.
Nu stiu ce informatii doresti. Daca te intereseaza ceva anume te rog sa-mi spui si incerc sa te ajut. Poti cauta pe you tube, gasesti zeci de documentare in toate limbile, inclusiv in romana.
Cu privire la cele 2 vaccinuri eu nu le voi face in maternitate. Cel mai probabil nici ulterior. Referitor la vaccinul antihepatititc B, toate vaccinurile antihepatita B indiferent de tara de provenineta contin tiomersal (sare de mercur). Tiomersal se mai gaseste in vaccinurile antigripale. In rest, celelalte vaccinuri contin aluminiu si/sau formol, ceea ce e la fel de grav.
Eu am multiple alergii, inclusiv astm, dermatita de contact, eczeme alergice, rinita alergica. Acest fond alergic va fi transmis fetei, deci doar peste cadavrum meu copilul meu va primi vaccinuri inainte de a face testele de alergie. Oricum, nu am gasit nici un motiv plauzibil sa-mi vaccinez copilul in afara de o eventuala obligativitate pe care statul o poate impune la un moment dat.
Stiam ca in spital nu prea te intreaba legat de vaccin, pe urma tu decizi ca parinte ce si cum, ideea este ca eu nu am facut niciun vaccin si slava domnului nu am nimic, cu cine pot vorbi cand o fi sa nasc sa nu ii faca niciun vaccin ? Mersi mult |
|
| In mod normal trebuie sa-ti ceara acordul. Am facut un sondaj pe FB pe un grup cu mamici si le-am intrebat daca au semnat un acord pentru vaccinuri. Marea majoritatea au spus ca da, s-a discutat fie inainte de nastere fie dupa si au semnat si un document ca au vrut sau au refuzat vaccinarea. Au fost insa cazuri (putine, dar au existat) in care mamicile au aflat ulterior ca au fost vaccinati copiii.
Eu deja am vorbit cu doctorul, chiar el a deschis subiectul. Banuiesc ca si-a dat seama ca nu vorbeste cu o habarnista. I-am spus ca refuz vaccinarea, i-am expus si motivele si nu a avut nimic de comentat. Oricum, la momentul nasterii o sa am grija sa solicit sa primesc formularul de care mentionam. Vreau sa am in scris refuzul meu si faptul ca au luat la cunostinta. |
|
Inregistrat: 10/3/2016 Mesaje: 15
| anasstasia wrote:In mod normal trebuie sa-ti ceara acordul. Am facut un sondaj pe FB pe un grup cu mamici si le-am intrebat daca au semnat un acord pentru vaccinuri. Marea majoritatea au spus ca da, s-a discutat fie inainte de nastere fie dupa si au semnat si un document ca au vrut sau au refuzat vaccinarea. Au fost insa cazuri (putine, dar au existat) in care mamicile au aflat ulterior ca au fost vaccinati copiii.
Eu deja am vorbit cu doctorul, chiar el a deschis subiectul. Banuiesc ca si-a dat seama ca nu vorbeste cu o habarnista. I-am spus ca refuz vaccinarea, i-am expus si motivele si nu a avut nimic de comentat. Oricum, la momentul nasterii o sa am grija sa solicit sa primesc formularul de care mentionam. Vreau sa am in scris refuzul meu si faptul ca au luat la cunostinta.
Eu am avut probleme mai mereu legat de faptul ca refuzam vaccinurile, de la generala pana la liceu, eu o sa nasc la elias, cel putin acolo este doctorul la care merg la consult. Am vorbit cu o fosta colega de a mea care chiar studiaza ramura asta din medicina, cea cu vaccinurile si mi-a zis ca nici macar nu sunt testate asa cum trebuie inainte sa fie lansate. Asta si cu ce mai stiam si eu, m-au convins bine sa nu accept niciun vaccin |
|
| Unul din cazurile de vaccin neconsimtit/neinformat de care am auzit a fost la Elias. Sa soliciti in mod expres sa primesti acel formular, sa nu ai surprize.
Sunt atat de multe de spus in privinta vaccinurilor...eu nu prea vreau sa intru in acest subiect pentru ca e o discutie sensibila. Eu doar atata spun: fiecare sa se informeze, sa cieasca, sa se documenteze si sa ia hotararea cea ma buna pentru el si copilului lui. |
|
Inregistrat: 6/3/2016 Mesaje: 542
| anasstasia wrote:Turti Maria, o pupam pe bebelusa. Ne bucuaram ca este sanatoasa si o grasunica. Inteleg ca ai nascaut natural? Nu am inteles de ce ai spus ca nu poti sta cu capul ridicat. Sau am inteles eu gresit? Anasstasia Turti Maria a facut cezariana ieri!! |
|
|