Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/23/2015 Mesaje: 1953
| Intre timp am sunat la Gral si m-am programat la celalat medic...am reusit sa fac programare sambata la ora 12:15. Intrebarea este...pana atunci ce fac, iau tratamentul prescris de primul medic sau sa astept? |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/26/2015 Mesaje: 247
| Alexa,bobita e perfecta!!!!o frumusete!
Despre medic...tu l-ai ales...cred totusi ca un medic grabit nu se asorteaza cu o gravida.eu am mai scris pe aici experientele personale,tratamentul e individual si se recomanda dupa analize si controale amanuntite.eu nu am luat nimic pt ca asa se da sau preventiv.din fericire sunt f multi medici,exista pt toate 'gusturile'. Pe scurt,utrogestan se da pt carenta de progesteron,implantare joasa sau din sapt 10-11pt placenta cu probl,aspenter pt probl cu sangele si/sau tensiunea,acid folic una ajunge,restul se elimina,no spa preventiv doar in primele sapt (poti avea mici spasme ale uterului pe care sa nu le simti ca dureri,dar care cica il deranjeaza pe bebe...eu am luat doar cand ma durea burtica)daca dupa 10_12 sapt ai dureri,vei lua nospa garantat.
Eu te sfatuiesc sa nu lasi incompatibilitatea cu dr sa iti umbreasca fericirea!incepe o perioada minunata!!
Mihaela,si eu mi-am platit toate analizele.mai simplu,mai frumos,fara drumuri si timp pierdut.
Pupici burticilor! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/24/2016 Mesaje: 759
| Buna dimineata fetelor! Alexa exact asa era si medicul meu de dinainte sa raman insarcinata. Imi dadea medicamente numai asa dupa ureche, fara ca macar sa am nevoie de ele. Nu stiu daca iti amintesti faza cu arefamul. De aceea l-am schimbat, doctorita de acum nu mi-a dat sa iau absolut nimic, de fiecare data sarcina era ok,de ce sa introduc chimicale in organism daca nu e necesar? Eu am luat Acifol de 5 mg 1/zi, dar doar 2 luni, in luna cand am ramas insarcinata si inca o luna dupa, apoi l-am intrerupt,imi era rau tare,nu neaparat de la el,dar nu aveam chef sa-l mai iau. Te sfatuiesc ce m-au sfatuit si pe mine apropiatii si med de fam. I-ati un medic mai tanar, care are rabdare si nu are ff multi pacienti.Asa se poate ocupa mai bine de tine, isi aminteste de tine si iti cunoaste mult mai bine evolutia sarcinii. Nu te lua dupa faza ca e tanar si nu are experienta, e o abordare gresita,daca sarcina e ok,nu ii trebuie nu stiu ce experienta si daca Doamne Fereste apar complicatii, fii sigura ca nu te lasa te izbeliste si va cere ajutor colegilor lui. Cei mai in varsta or avea experiente de tot felul dar nu mai au rabdare, tocmai pt ca au vazut multe la viata lor. Sfatul acesta mi l-a dat med de fam si o prietena de a lui mami care este asistenta la o clinica privata de ginecologie.Si mi-au mai spus sa NU NASC LA PRIVAT. Suna aiurea,stiu, dar mi-au zis ca la stat sunt medici ff buni si conditiile nu sunt chiar asa de rele precum se aude. Acum, fiecare face cum vrea,dar eu am decis sa le urmez sfatul, merg la consultatii la privat, dar nasterea o voi face la stat,asistata de doctorita care imi monitorizeaza sarcina la privat!
|
|
| Alexa001 wrote:Intre timp am sunat la Gral si m-am programat la celalat medic...am reusit sa fac programare sambata la ora 12:15. Intrebarea este...pana atunci ce fac, iau tratamentul prescris de primul medic sau sa astept? Eu te sfatuiesc sa astepti. Si sa nu ii spui medicului nr. 2 ce ti-a dat med nr. 1, e posibil ca din respect pt el sa zica sa iei trat chiar daca nu e necesar. Tu fa pe nestiuta si vezi ce iti spune. |
|
| Dea wrote:Alexa,bobita e perfecta!!!!o frumusete! Despre medic...tu l-ai ales...cred totusi ca un medic grabit nu se asorteaza cu o gravida.eu am mai scris pe aici experientele personale,tratamentul e individual si se recomanda dupa analize si controale amanuntite.eu nu am luat nimic pt ca asa se da sau preventiv.din fericire sunt f multi medici,exista pt toate 'gusturile'. Pe scurt,utrogestan se da pt carenta de progesteron,implantare joasa sau din sapt 10-11pt placenta cu probl,aspenter pt probl cu sangele si/sau tensiunea,acid folic una ajunge,restul se elimina,no spa preventiv doar in primele sapt (poti avea mici spasme ale uterului pe care sa nu le simti ca dureri,dar care cica il deranjeaza pe bebe...eu am luat doar cand ma durea burtica)daca dupa 10_12 sapt ai dureri,vei lua nospa garantat. Eu te sfatuiesc sa nu lasi incompatibilitatea cu dr sa iti umbreasca fericirea!incepe o perioada minunata!! Mihaela,si eu mi-am platit toate analizele.mai simplu,mai frumos,fara drumuri si timp pierdut. Pupici burticilor! '
Multumesc pentru raspuns Dea am sunat deja sa ma programez in alta parte...sambata la ora 12:15. Nu stiu pana atunci ce ar trebui sa fac...sa iau tratamentul prescris de medicul asta sau sa astept sa vad ce zice si cealalta?
Legat de progesteron, asta m-a secat pe mine, ca nu mi-a zis DE CE mi l-a dat. E fixata jos sarcina? Nu e fixata bine? Aspenter se da la tensiune mica...sau mare? Eu am de obicei mica...9.4-10.6...medicul nici macar nu m-a intrebat.
|
|
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Sonya wrote:Buna dimineata fetelor! Alexa exact asa era si medicul meu de dinainte sa raman insarcinata. Imi dadea medicamente numai asa dupa ureche, fara ca macar sa am nevoie de ele. Nu stiu daca iti amintesti faza cu arefamul. De aceea l-am schimbat, doctorita de acum nu mi-a dat sa iau absolut nimic, de fiecare data sarcina era ok,de ce sa introduc chimicale in organism daca nu e necesar? Eu am luat Acifol de 5 mg 1/zi, dar doar 2 luni, in luna cand am ramas insarcinata si inca o luna dupa, apoi l-am intrerupt,imi era rau tare,nu neaparat de la el,dar nu aveam chef sa-l mai iau. Te sfatuiesc ce m-au sfatuit si pe mine apropiatii si med de fam. I-ati un medic mai tanar, care are rabdare si nu are ff multi pacienti.Asa se poate ocupa mai bine de tine, isi aminteste de tine si iti cunoaste mult mai bine evolutia sarcinii. Nu te lua dupa faza ca e tanar si nu are experienta, e o abordare gresita,daca sarcina e ok,nu ii trebuie nu stiu ce experienta si daca Doamne Fereste apar complicatii, fii sigura ca nu te lasa te izbeliste si va cere ajutor colegilor lui. Cei mai in varsta or avea experiente de tot felul dar nu mai au rabdare, tocmai pt ca au vazut multe la viata lor. Sfatul acesta mi l-a dat med de fam si o prietena de a lui mami care este asistenta la o clinica privata de ginecologie.Si mi-au mai spus sa NU NASC LA PRIVAT. Suna aiurea,stiu, dar mi-au zis ca la stat sunt medici ff buni si conditiile nu sunt chiar asa de rele precum se aude. Acum, fiecare face cum vrea,dar eu am decis sa le urmez sfatul, merg la consultatii la privat, dar nasterea o voi face la stat,asistata de doctorita care imi monitorizeaza sarcina la privat!
laa privat in ce oras sa nu nasti? mi sse pare ciudata rau afirmatia asa drasstica sa nu nasti la privat de ce?! sunt aceeasi medici de la stat. Eu amm nascut in Bucuresti laa privat. Am ales o maternitate care sa ofere absolut tot incaz de nevoie ,sectie de ati pt nou nascuti, sa fie specializati pe premmaturi sa poata sa faca fatala situatii dificile etc. Da intr-adevar costa dar nu sse comparacu statul. Am stat la ca lla hotel mi s au respectat toate dorintele incepanda de la ora magica pana la tot ce tinea de alaptat. Am nascut cu medicul care mi a urmarit sarcina si nici o ssecunda nu s a pus prb sa nu vina la nastere sau mai sstiu eu ce. Asa ca inainte de a lua o decizie informati va f bine nu luati doar o sg parere ca nu e relevanta. |
|
| RalukM wrote: laa privat in ce oras sa nu nasti? mi sse pare ciudata rau afirmatia asa drasstica sa nu nasti la privat de ce?! sunt aceeasi medici de la stat. Eu amm nascut in Bucuresti laa privat. Am ales o maternitate care sa ofere absolut tot incaz de nevoie ,sectie de ati pt nou nascuti, sa fie specializati pe premmaturi sa poata sa faca fatala situatii dificile etc. Da intr-adevar costa dar nu sse comparacu statul. Am stat la ca lla hotel mi s au respectat toate dorintele incepanda de la ora magica pana la tot ce tinea de alaptat. Am nascut cu medicul care mi a urmarit sarcina si nici o ssecunda nu s a pus prb sa nu vina la nastere sau mai sstiu eu ce. Asa ca inainte de a lua o decizie informati va f bine nu luati doar o sg parere ca nu e relevanta.
Eu sunt din Cluj. La noi nu toti medicii de la privat lucreaza si la stat. Eu am zis ce am fost sfatuita, fiecare isi alege varianta cea mai buna.Depinde si de spitalele de la privat cat sunt de dotate. De exemplu la noi , la cateva clinici private nu au neonatolog. |
|
| Sonya, multumesc pentru sfaturi. Intamplator doamna doctor la care m-am programat este mai tanara, are vreo 35 de ani zic eu...si da, are mai putine paciente, mai multa rabdare... N-am sa-i spun ca am mai fost la alt medic, ma fac ca ploua, ii spun ca e primul control de cand am ramas. Exact asa am gandit si eu, daca ii spun ce tratament mi-a dat s-ar putea sa se lase influntata cumva...sau sa nu vrea sa il contrazica pe celalat...cine stie. Tipa este si la privat si la stat, daca as naste cu ea as naste la Spitalul Judetean Ilfov, am fost acolo cand au nascut cumnatele mele, de fiecare data mi s-a parut curat, si saloanele si rezervele erau ingrijite :)
Dar daca incep sa iau progesteronul pana sambata, il mai pot intrerupe? Afecteaza cu ceva? |
|
Inregistrat: 12/15/2014 Mesaje: 627
| Alexa001 wrote:Buna dimineata fete dragi ! Eu am fost aseara la eco, dar nu am apucat sa postez pe forum pentru ca era sotul la PC iar de pe telefon imi era foarte greu sa scriu atata. In primul rand va spun ca...am intrat bou si am iesit vaca. Medicul era foarte grabit si nu m-a lamurit cu nimic, se vedea ca nu stie cum sa ma expedieze mai repede (asta dupa ce am stat la coada vreo 2 ore si jumatate). Am nevoie de sfaturile si parerile voastre, pana reusesc sa ajung la cealalta doctorita (cea de care va spuneam ca au nascut cu ea toate 3 cumnatele mele). Medicul asta mi-a dat sa iau asa : - Utrogestan de 200 mg , una la 12 ore, intravaginal. Mi-a spus ca o sa iau asa pana pe la 20 de saptamani. Intrebarea mea este de ce...nu e fixata bine bobita? L-am intrebat pentru ce este (m-am prefacut ca nu stiu ce e utrogestanul) si mi-a raspuns ca "pentru fixarea sarcinii". Pai? - Aspenter 75 mg - 1 pe zi - nici asta nu stiu de ce mi l-a dat. Eu ma stiu cu sangele subtire, chiar ma invinetesc repede si ma vindec destul de greu, comparativ cu sotul de exemplu. La asta mi-a zis ca subtiaza sangele ca sa irige mai bine placenta. Pai cine a zis ca am sangele ingrosat, ca nu am facut nici o analiza... - Acifol 5 mg - 2 pe zi. Asta stiam si eu ca se recomanda in sarcina...dar stiam de unul, nu de doua...ma rog - No-spa - pentru dureri de burta, la nevoie. La asta eu incercam sa ii explic ca am oarece dureri dar nu simt nevoia sa iau pastile, ca nu sunt puternice, si ca mai am din cand in cand cate o intepatura in dreptul uterului, dar dureaza cateva secunde. El tot insista sa le iau, si daca persista durerile sa vin la cabinet sau la spital. Pai? iarasi m-a bagat in ceata...e ceva in neregula? Eu am inteles de la voi ca e normal sa mai fie dureri de burta, se mareste uterul, si intepaturile alea am inteles ca le-ati avut multe dintre voi. Asa....de activitatea cardiaca nu mi-a zis absolut nimic, nici de cum este de dezvoltat, mi-a scris 5-6 saptamani pe o foaie si inca niste chestii...o sa atasez si fisa aia. Analize nu mi-a dat de facut, mi-a zis ca ne vedem peste 4 saptamani. ?!?!? Am intrebat de vopsitul parului, mi-a spus ca din punctul lui de vedere e ok, dar sa nu exagerez, sa incerc sa ma vopsesc mai rar. Legat de sex, a dat din mana ca "asa si asa" si a zis ca ar fi mai bine mai rarut acum in perioada asta cat inca se fixeaza sarcina. M-a lamurit si la asta. Ce inseamna "mai rarut" ? Adica...daca noi faceam la 2-3 zile...acum sa facem o data pe saptamana? Sau o data la 3 saptamani? Astazi o sa sun la Gral Medical sa ma programez la celalalt medic, sper sa reusesc sa ma programez cat mai curand.. Ma scuzati ca am scris atat Esti fumatoare? De obicei la fumatoare se da aspenter. Utrogestan se da cam tuturor.eu am luat duphaston pana la 20 saptamani. Sexul intradevar poate da probleme. În timpul actului sexual se elibereaza oxitocina care este un hormon ce se foloseste si pentru a induce travaliul.eu am stat în spital din cauza asta în saptamana 10 pentru ca am avut sangerari. Se dezlipise un pic placenta Eu te sfatuiesc sa iei ce ti a dat. Nu iti face nici un rau. Pana la urma este medic. Stie ce face |
|
| La noi cred ca sunt ok cele private...dar sincer am comparat parerile tipelor care au nascut la stat cu cele care au nascut la privat si nu mi s-a parut ca merita de 3-4 ori mai multi bani... In plus, nici nu mi-as permite atatea cheltuieli la nastere... Fiecare face cum crede si cum isi permite la urma urmei...problema este medicul defapt, sa stie sa isi faca treaba. |
|
| anyta88 wrote: Esti fumatoare? De obicei la fumatoare se da aspenter. Utrogestan se da cam tuturor.eu am luat duphaston pana la 20 saptamani. Sexul intradevar poate da probleme. În timpul actului sexual se elibereaza oxitocina care este un hormon ce se foloseste si pentru a induce travaliul.eu am stat în spital din cauza asta în saptamana 10 pentru ca am avut sangerari. Se dezlipise un pic placenta.
Am fost fumatoare...cand am aflat de sarcina m-am lasat. Inainte fumam cam 4-5 tigari slim pe zi... Dar cu sangele stiu ca nu am probleme, nu este ingrosat, dimpotriva, ma invinetesc foarte repede, sotul chiar se mira ca uneori ma ciupeste incet si imediat apare vanataia...si eu mereu il cert sa nu ma mai ciupeasca... Cat despre sex,...se pare ca parerile sunt impartite. Sunt gravidute la a doua sau a 3-a sarcina care au spus ca au avut contacte sexuale pe toata durata sarcinilor si nu au avut probleme...eu momentan nu m-am decis ce sa fac. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| Alexa, este foarte simplu si nu are rost sa te panichezi. Am citit tone de informatii si deja stiu sa discern ce trebuie sa fac. Te sfatuiesc sa faci la fel pentru linistea ta. Informatii sunt berechet.
1. Utrogestan se da preventiv la toata lumea. Ca ajuta sau nu, rau nu face si de aceea se da preventiv. Si mie mi-a dat desi nu am avut probleme cu sarcina de niciun fel, mi-a spus ca am 35 de ani si sa ajutam sa se fixeze sarcina. Eu as lua utrogestan preventiv, ca rau nu face si deocamdata nu ai de unde sa sti daca sarcina ta este cu probleme. Il ei pana la 3 luni si apoi renunti la el. Eu asa am facut, nici nu mi-am anuntat doctorita. Dupa capul ei cred ca trebuia sa-l iau pana nasc. Poti stepta pana sambata sa vezi ce-ti spune celalalt medic, ca nu se intampla nimic in 3 zile. 2. Nu lua Aspenter pana nu faci profil de trombofilie sau nu ai tensiunea marita. Din nou, aspenter se da preventiv. Si mie a vrut sa-mi dea insa sunt alergica si asa am scapat. Intr-un final am facut profilul de trobofilie si s-a descoperit ca nu am trombofilie, deci nu aveam de ce sa-l iau. 3. Este suficienta o singua pastila de Acifol. Si aici face exces de zel. 4. No-spa se ia la nevoie. Eu am 15 saptamani si am luat o singura data. Te asigur ca nici dupa 12 saptamani nu ai dureri deranjante. Durerile sunt naturale, se intind ligamentele uterului. Eu ma bucur ca am dureri slabe, pentru ca asta inseamna ca sarcina creste si evolueaza. La nevoie ia no-spa. Doctorita mea s-a trezit sa-mi spuna sa iau 3 no-spa/zi. De ce? Nu a putut sa-mi justifice! Ce crezi, nu am luat!
Cauta un alt doctor. Nu ai nevoie de unul care te trateaza ca la piata si asteapta repede urmatorul client. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| Legat de sex este intradevar riscant. Nu poti sa stii cum va fi sarcina ta. Ca sunt gravidute care s-au bucurat de act sexual de la inceput si nu au avut probleme nu inseamna ca va fi la fel si la tine. Te sfatuiesc sa astepti pana la 2 luni, sa vezi ce-ti spune si la urmatorul control cum a voluat sarcina (nu ma refer la cel de sambata) iar apoi sexul se face destul de rar si mai ales LENT. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/26/2015 Mesaje: 247
| Alexa001 wrote:' Multumesc pentru raspuns Dea am sunat deja sa ma programez in alta parte...sambata la ora 12:15. Nu stiu pana atunci ce ar trebui sa fac...sa iau tratamentul prescris de medicul asta sau sa astept sa vad ce zice si cealalta? Legat de progesteron, asta m-a secat pe mine, ca nu mi-a zis DE CE mi l-a dat. E fixata jos sarcina? Nu e fixata bine? Aspenter se da la tensiune mica...sau mare? Eu am de obicei mica...9.4-10.6...medicul nici macar nu m-a intrebat.
Aspenterul subtie sangele,deci se da cand apare t.a.ridicata sau cum imi recomandase mie,pt fibrinogen crescut,adica sange ingrosat.dar eu am repetat analizele si a doua oara a iesit OK... Cat despre cum e fixata sarcina,nu prea avea ce sa vada sa nu fie bine.bobita are contur regulat,inca se decide locul,desi e implantata mai poate migra pe peretele uterului,placenta inca nu e formata asa ca nu putea fi vb de probl.daca nu exista simptomatologie cu dureri,spotting,febra nu are ce sa fie rau.
Si cum mai ziceau fetele,cand sunt probl cu bobita,nici cu mama pastilelor nu se salveaza
Eu cred ca dupa ce vei face analizele vei fi mai linistita si poate cu dr nr 2 te intelegi mai bine.si nu te agita.fara panica.uite ,chiar in timp ce scriu simt niste intepaturi teribile de la 'suturile'lui bebe in partea de jos....dar nu ma sperii..vorbesc cu el si consider ca e semn bun durerea asta,bebe e puternic! deci,pastram optimismul. |
|
Inregistrat: 12/15/2014 Mesaje: 627
| Alexa001 wrote:
Am fost fumatoare...cand am aflat de sarcina m-am lasat. Inainte fumam cam 4-5 tigari slim pe zi... Dar cu sangele stiu ca nu am probleme, nu este ingrosat, dimpotriva, ma invinetesc foarte repede, sotul chiar se mira ca uneori ma ciupeste incet si imediat apare vanataia...si eu mereu il cert sa nu ma mai ciupeasca... Cat despre sex,...se pare ca parerile sunt impartite. Sunt gravidute la a doua sau a 3-a sarcina care au spus ca au avut contacte sexuale pe toata durata sarcinilor si nu au avut probleme...eu momentan nu m-am decis ce sa fac.
Pai de asta ti a dat aspenter. Cu sexul faci cum crezi. Eu totusi zic ca e mai bine sa nu risti. Eu sunt patita si o facusem o singura data. |
|
|