Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/24/2016 Mesaje: 431
| gummy bear wrote:Cred ca nu e graviduta care sa nu fi experimentat acele injunghieturi in timpul stranutului..si eu m-am invatat minte, acum incordez abdomenul si ma si tin de burta Si sanii mei au trecut prin mai multe faze: de la tari si durerosi, la fara nicio durere,apoi crescand s-au inmuiat, dar am ramas cu o mare sensibilitate la sfarcuri, eu nu stiu cum va fi cand voi alapta..cred ca voi plange in acelasi timp..sau poate sensibilitatea mai scade..stie vreo mamica despre asta? In legatura cu analizele, eu am mare noroc cu abonamentul la Regina Maria..toate eco au fost incluse in abonament, analizele la fel, in afara de una anume din profilul Torch pt care am platit o suma infima.. Va pup si va doresc o zi cat mai racoroasa!
Care o fi explicatia pentru acel junghi oare? Deci durerea de sani se modifica ?:D. Asta ma linisteste cumva..eu am zile cand ma pipai ca sa vad daca ma doare. :D. Azi e una din acele zile cand ma doare mai putin. Cred ca in functie de cum au chef hormonii?
Si eu am asigurare de la Alianz la servici insa nemernicii astia nu acopera si analizele de sarcina :(.
|
|
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| Dea wrote:
Anastasia,asa e pt fluxul pe artere trebuie Doppler,dar daca ecograful e performant, medicul masoara fluxul la orice control,nu doar la morfologie.la mine de fiecare data a folosit Doppler pt artere si pt fluxul pe cordon,incepand de la 12 sapt,dar numai cateva secunde,e cam deranjanta treaba...tu ai vreo suspiciune cu tensiunea pe vasele mari???faci fibrinogenul la sange?pupici,sanatate!
Da, am tensiunea mare pe vasele care hranesc copilul. Am facut analizele pentru trombofilie la Fundeni si au iesit OK. Mi-au spus sa fac screening genetic pentru trombofiie si a iesit si acela ok. Azi am fost iar la Fundeni si mi-a spus ca ar trebui sa fac Doppler din 3 in 3 saptamani sa vad daca teniunea este stationara, daca creste sau scade. Daca nu se reolva problema mi-a spus ca este posibil sa trec pe Clexane desi eu nu am trombofilie. Nu mai inteleg nimic.... |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 170
| Mihaela1234 wrote:
Care o fi explicatia pentru acel junghi oare? Deci durerea de sani se modifica ?:D. Asta ma linisteste cumva..eu am zile cand ma pipai ca sa vad daca ma doare. :D. Azi e una din acele zile cand ma doare mai putin. Cred ca in functie de cum au chef hormonii?
Si eu am asigurare de la Alianz la servici insa nemernicii astia nu acopera si analizele de sarcina :(.
Nu stiu care o fi explicatia..eu am patit-o de vreo 3 ori..stateam intinsa pe pat, si am stranutat fara sa incordez abdomenul..am crezut ca s-a rupt ceva in mine de durere ..a doua oara tot de la stranut, nu m-am tinut de burta ..si a treia oara am coborat in graba din masina, si aproape sa intepenesc de durere, abia mai paseam.. In fine, au trecut
Da, la mine cel putin, durerea de sani s-a tot schimbat..la un mom dat nu ma mai dureau deloc, nu mai erau tari, imi disparusera si greturile si am crezut ca s-a oprit din evolutie bobita, in schimb era f bine, ma dusesem a doua zi de urgenta la medic
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/15/2014 Mesaje: 627
| Mihaela1234 wrote:
La mine pe la 14 saptamani au disparut durerile de sani si greturile. Junghiul acela îl mai am si acum cateodata când stranut |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/23/2015 Mesaje: 1953
| Stiti vreun remediu pentru arsuri? orice mananc ma baloneaza si imi da arsuri...de greata si nod in gat nu mai zic. Si tot timpul ragai |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 170
| Arsuri nu am avut, si deocamdata nu am nici in trim III..stiu ca vorbeau fetele cateva casute in urma despre arsuri..le tratau in mod diferit..care cu lapte rece, care cu iaurturi..incearca mai multe variante, vezi care ti se potriveste.. Balonata eram si eu mereu dupa mese, indiferent de ceea ce mancam..deci pune pe seama hormonilor si a incetinirii digestiei..parerea mea! |
|
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| Nu stiu ce ai putea lua, insa vor trece destul de repede de la sine. |
|
| Multumesc o sa trec sa cumpar niste lapte ..poate functioneaza. |
|
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Alexa001 wrote:Multumesc o sa trec sa cumpar niste lapte ..poate functioneaza. Lapte rece, dormit pe plan inclinat si rennie. Eu am luat la greu rennie ca nu mai rezistam psihic. E permis in sarcina dar cel mai bine intrebi doctorul. |
|
Inregistrat: 4/17/2016 Mesaje: 266
| Anutza eu stiu ca facultatea si studiile superioare se considera ca ani vechime in cartea de munca numai la pensie. Oricum, prietena ta a facut numai un semestru...sincer chiar nu stiu. Credeam ca toate femeile iau niste banuti macar un an gen 200 lei. Daca mama a muncit sau a cotizat la stat in utlimele 12 luni atunci ia 85 la suta din salariu. Stiu personae care nu au lucrat in ultimele 12 luni sau le lipseau cateva luni si au platit la finante. E o investitie serioasa (ar veni 4 lei pe luna pentru 12 luni pentru un salariu de 800 pentru ca apoi sa iei 600 lei pana face bebe 2 ani). Dar nu stiu précis cum sta treaba si cum s-au mai schimbat.
Alexa, cum a fost la primul eco? poate am sarit eu peste dar nu ai spus nimic. Ce ti-a zis, cum e?
Eu trebuie sa ma programez pentru morfofetala trimestrul 1. In saptamana 12 ar fi ok? sau 13 mai bine?
Eu stau foarte mult in pat...starile de greata ma omoara, dar cine o sa aiba un bebe mic frumos??deci nici nu conteaza. Astept cuminte sa simt bebele meu si mai ales sa-i aflu sexul.
De cumparat sotul nu s-a stapanit si I-a luat o suzeta cu termometru, altul pentru baie gen jucarie, o lampa de veghe..Cam atat ne-am aruncat |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/9/2016 Mesaje: 64
| Alexa001 wrote:Stiti vreun remediu pentru arsuri? orice mananc ma baloneaza si imi da arsuri...de greata si nod in gat nu mai zic. Si tot timpul ragai cand stai in pat sa incerci sa stai mai sus cu capul decat inainte.cel putin pe mine asta m'a ajutat |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/9/2016 Mesaje: 64
| lara_plus multumesc frumos. |
|
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Neaaattaaa ! La multi ani sarbatoritelor de azi
Lara ce ma bucur cand aud ca esti ok Morfologia o stabilesti impreuna cu medicul,el stie cel mai bine, iar daca sunt diferente intre varsta de la cm si cea ecografica sa ii precizezi cand te programeaza. La mine e o diferenta de 3 zile, si m-a pus la morfo la 12w5d. Ca sa fie sigur 12sapt implinite. Noi nu am cumparat nimicuta ...nici macar o sosetica
Alexa, hai cu vestile si cu bobita sa o vedem si noi Pt arsuri stiu si eu ce ti-au zis si fetele ...dar sper ca ai intrebat si la medic aseara, poate iti da ceva ponturi in plus !!
Mihaela1234, cu analizele daca le vrei pe bilet, trebuie sa te inarmezi cu rabdare. La synevo, bioclinica, synlab, se dau fonduirle super rapid, in cateva ore, trebuie sa te duci in ziua respectiva sa stai la o coada de ...aoleuuu. Asta ca sa te programezi sa recoltezi peste vreo 2 sapt. In general dupa 15 se dau fondurile. Eu am prins la sante, m-am dus pe 18 mai si m-a programat pe 03.06. La celelalte nu a fost chip sa prind, ca nu puteam merge sa stau acolo la coada doar ca sa prind programare. Plus ca torch nu ti-l da pe bilet ...stiu ca fetele au mai facut la spital la infectioase, nu stiu care si cum in ce orase. Eu l-am facut cu bani mai demult, si acum am repetat toxo. |
|
Inregistrat: 5/24/2016 Mesaje: 431
| Eileen wrote:Neaaattaaa ! La multi ani sarbatoritelor de azi Lara ce ma bucur cand aud ca esti ok Morfologia o stabilesti impreuna cu medicul,el stie cel mai bine, iar daca sunt diferente intre varsta de la cm si cea ecografica sa ii precizezi cand te programeaza. La mine e o diferenta de 3 zile, si m-a pus la morfo la 12w5d. Ca sa fie sigur 12sapt implinite. Noi nu am cumparat nimicuta ...nici macar o sosetica Alexa, hai cu vestile si cu bobita sa o vedem si noi Pt arsuri stiu si eu ce ti-au zis si fetele ...dar sper ca ai intrebat si la medic aseara, poate iti da ceva ponturi in plus !! Mihaela1234, cu analizele daca le vrei pe bilet, trebuie sa te inarmezi cu rabdare. La synevo, bioclinica, synlab, se dau fonduirle super rapid, in cateva ore, trebuie sa te duci in ziua respectiva sa stai la o coada de ...aoleuuu. Asta ca sa te programezi sa recoltezi peste vreo 2 sapt. In general dupa 15 se dau fondurile. Eu am prins la sante, m-am dus pe 18 mai si m-a programat pe 03.06. La celelalte nu a fost chip sa prind, ca nu puteam merge sa stau acolo la coada doar ca sa prind programare. Plus ca torch nu ti-l da pe bilet ...stiu ca fetele au mai facut la spital la infectioase, nu stiu care si cum in ce orase. Eu l-am facut cu bani mai demult, si acum am repetat toxo.
Multumesc Eileen, m-am lamurit cu analizele..Am fost azi la Synevo si le-am facut..in 15 minute a fost totul gata..703 lei.
Eu nu am atata rabdare si nici timp :D. Asa ca ma indoiesc ca o sa fac vreo analiza decontata..vedem. Important e sa iasa toate bine. Am emotii putine asa..:D |
|
| Buna dimineata fete dragi !
Eu am fost aseara la eco, dar nu am apucat sa postez pe forum pentru ca era sotul la PC iar de pe telefon imi era foarte greu sa scriu atata. In primul rand va spun ca...am intrat bou si am iesit vaca. Medicul era foarte grabit si nu m-a lamurit cu nimic, se vedea ca nu stie cum sa ma expedieze mai repede (asta dupa ce am stat la coada vreo 2 ore si jumatate).
Am nevoie de sfaturile si parerile voastre, pana reusesc sa ajung la cealalta doctorita (cea de care va spuneam ca au nascut cu ea toate 3 cumnatele mele). Medicul asta mi-a dat sa iau asa :
- Utrogestan de 200 mg , una la 12 ore, intravaginal. Mi-a spus ca o sa iau asa pana pe la 20 de saptamani. Intrebarea mea este de ce...nu e fixata bine bobita? L-am intrebat pentru ce este (m-am prefacut ca nu stiu ce e utrogestanul) si mi-a raspuns ca "pentru fixarea sarcinii". Pai? - Aspenter 75 mg - 1 pe zi - nici asta nu stiu de ce mi l-a dat. Eu ma stiu cu sangele subtire, chiar ma invinetesc repede si ma vindec destul de greu, comparativ cu sotul de exemplu. La asta mi-a zis ca subtiaza sangele ca sa irige mai bine placenta. Pai cine a zis ca am sangele ingrosat, ca nu am facut nici o analiza... - Acifol 5 mg - 2 pe zi. Asta stiam si eu ca se recomanda in sarcina...dar stiam de unul, nu de doua...ma rog - No-spa - pentru dureri de burta, la nevoie. La asta eu incercam sa ii explic ca am oarece dureri dar nu simt nevoia sa iau pastile, ca nu sunt puternice, si ca mai am din cand in cand cate o intepatura in dreptul uterului, dar dureaza cateva secunde. El tot insista sa le iau, si daca persista durerile sa vin la cabinet sau la spital. Pai? iarasi m-a bagat in ceata...e ceva in neregula? Eu am inteles de la voi ca e normal sa mai fie dureri de burta, se mareste uterul, si intepaturile alea am inteles ca le-ati avut multe dintre voi.
Asa....de activitatea cardiaca nu mi-a zis absolut nimic, nici de cum este de dezvoltat, mi-a scris 5-6 saptamani pe o foaie si inca niste chestii...o sa atasez si fisa aia. Analize nu mi-a dat de facut, mi-a zis ca ne vedem peste 4 saptamani. ?!?!? Am intrebat de vopsitul parului, mi-a spus ca din punctul lui de vedere e ok, dar sa nu exagerez, sa incerc sa ma vopsesc mai rar. Legat de sex, a dat din mana ca "asa si asa" si a zis ca ar fi mai bine mai rarut acum in perioada asta cat inca se fixeaza sarcina. M-a lamurit si la asta. Ce inseamna "mai rarut" ? Adica...daca noi faceam la 2-3 zile...acum sa facem o data pe saptamana? Sau o data la 3 saptamani?
Astazi o sa sun la Gral Medical sa ma programez la celalalt medic, sper sa reusesc sa ma programez cat mai curand.. Ma scuzati ca am scris atat Alexa001 attached the following image(s):
|
|
|