Gravidutzele noastre dragi - 36
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Turti Maria
Scris: Friday, September 30, 2016 4:01 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/1/2016
anyta88 wrote:
Fetele care sunt în aceasi luna cu mine,aveti niste dureri jos,ni?te intepaturi în vagin ?
Eu azi abia am reu?it sa merg. Am iesit sa mai fac niste cumparaturi si am niste intepaturi de abia pot sa merg. Sper sa nu vrea afara mai devreme de programare!!!

Eu nu prea am avut astfel de dureri decat ff usoare, dar am inteles ca sunt normale, deci in astfel de zile stai si te odihneste ca nu prea ai de ales. Eu zic sa nu te ingrijorezi decat daca durerile sunt de nesuportat si ai si alte simptome (scurgeri sau altele) atunci vorbeste cu medicul.
anyta88
Scris: Friday, September 30, 2016 4:19 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/15/2014
Turti Maria wrote:

Eu nu prea am avut astfel de dureri decat ff usoare, dar am inteles ca sunt normale, deci in astfel de zile stai si te odihneste ca nu prea ai de ales. Eu zic sa nu te ingrijorezi decat daca durerile sunt de nesuportat si ai si alte simptome (scurgeri sau altele) atunci vorbeste cu medicul.

Luni am programare!!! Sper sa stea cumintica pana atunci. Mai ales ca este ?i weekend
Turti Maria
Scris: Friday, September 30, 2016 4:23 PM
Nivel

anyta88 wrote:

Luni am programare!!! Sper sa stea cumintica pana atunci. Mai ales ca este ?i weekend

Va fi bine, stai linistita Love , si eu am mai avut seri in care credeam ca voi naste fiindca se impingea fff tare in jos si imi dadea niste dureri ingrozitoare,dar sunt doar episoade si trec, o sa vezi ca maine va fi mai bine. pupici
Alexa001
Scris: Friday, September 30, 2016 4:45 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/23/2015
Haideti ca incerc sa pun aici lista mea...
Cum spuneam, multe de pe lista nu stiu inca daca sunt musai necesare, incerc sa ma mai interesez si apoi ma hotarasc ce tai si ce ramane ras
Daca aveti completari, le astept cu interes !

PENTRU SPITAL :

- 2-3 pachete mari de absorbante
- chiloti clasici de bumbac cu talie inalta
- camasi pentru alaptat (nu neaparat speciale, dar sa fie usor de scos sanul)
- sutien pentru alaptat
- tampoane absorbante pentru san
- papuci
- halat (eu nasc iarna si la cum sunt de friguroasa parca vad ca am nevoie..)
- crema pentru sani (Garmastan/Lanoline..sau altceva pentru ragade)
- acte pentru declararea copilului - buletine in original si copie, livret de familie, certificat de casatorie in original si copie (apropo, unde se declara copilul?)
- trusa de igiena personala (sapun, pasta si periuta de dinti,deodorant,perie par, chestii de genul asta)
- hainute pentru bebe (cu care il scot din spital) aici intra musai o salopeta groasa sau ceva in genul sac de dormit cu gluga
- o paturica
- scutece de unica folosinta - am inteles ca de obicei se cer la spital - pachet mic
- crema pentru fundulet (pentru iritatii)
- o cutie lapte praf (aici clar ma mai interesez, dar am auzit ca unele spitale cer. Eu sper sa pot naste natural si sa alaptez cat mai repede...anyway)
- pompa de san

ACASA :

- patut cu saltea (iarba de mare/ nuca de cocos, etc)
- lenjerie pentru patut din bumbac
- carut (2 in 1 am cumparat)
- scoica masina
- cadita (cu forma anatomica)
- termometru de baie (in caz ca nu are cadita unul)
- termometru de camera
- veioza sau lampa de veghe
- dulap pentru hainute/cutii (eu am ajuns la concluzia ca stau prost cu spatiul de depozitare si nu voi avea unde pune toate lucrurile copilului)
- sistem de purtare ergonomic
- pompita pentru nas (sau batista bebelusului)
- forfecuta cu varf bont
- perie/pieptan (asta chiar nu stiu daca e necesar, bebelusii se piaptana?)
- betisoare de urechi cu opritoare
- sterilizator (electric sau microunde?)
- suzete de 0-3 luni
- lingurita (in caz ca este nevoie sa ii dau ceva gen sirop)
- termometru pentru copil (il voi steriliza pe cel cu care masuram temperatura bazala, e digital cu cap flexibil)
- comprese sterile (10 -20 de pachetele)
- biberoane + perie biberoane + tetine (sper sa nu am nevoie dar tot voi cumpara 2)
- scutece de unica folosinta
- servetele umede
- paturici unica folosinta (din acelea absorbante)
- scutece din finet
- solutie antiseptica pentru maini

IMBRACAMINTE :

- 7-8 seturi tip costumas (adica pantalon + bluza), eu voi lua vreo 4 cu maneca lunga, fiind iarna, si inca vreo 4 subtirele, pentru acasa, cu maneca scurta
-body cu maneca lunga - 5 bucati (doua marimi) , body cu maneca scurta - 4 bucati, dar probabil marimi mai mari. Pana il las eu la maneca scurta mai creste...
- sosetele (4 perechi)
- manusi (2 perechi)
- babete (4-5 bucati)
- prosoape de baie
- paturi ( 2 bucati)

MEDICAMENTE :

- set fiziologic
- betadina solutie
- baneocin pudra
- pentru colici: Infacol solutie/Espumisan/Bonisan/Colief
- unguent Bepanthene
- cutaden unguent/ Sudocrem (pentru iritatii la fundulet)
- supozitoare cu glicerina pentru copii
- cosmetice bebe: sapun, sampon, gel de baie, lapte de corp, ulei de corp, crema de fata, crema de fund...aici habar nu am ce o sa cumpar si ce marca...

Ce spuneti? ras ras ras

Teutza
Scris: Friday, September 30, 2016 5:43 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 7/8/2016
Turti Maria wrote:

Va fi bine, stai linistita Love , si eu am mai avut seri in care credeam ca voi naste fiindca se impingea fff tare in jos si imi dadea niste dureri ingrozitoare,dar sunt doar episoade si trec, o sa vezi ca maine va fi mai bine. pupici

Nici eu nu pot spune ca am avut intepaturi jos dar; ca si tine, am zis zilele trecute ca gata, nasc, asa tare se impingea bebe in jos:))) mai am un fel de intinderi musculare, dureri pe ici pe colo, dar incerc sa nu le bag in seama. Deh, mai e putin. Si la mine mai e si doctorul in concediu pana pe 6, deci chiar sper sa nu vina bebe repede. Si pe langa asta, eu normal ca nu stau cuminte sa ma odihnesc. Dar ce, am stare?? Mai fac putina curatenie, pe ultima suta de metri am decis sa fac si o festanie restransa daca tot fac curat..nu cumva sa ma plictisesc:))

Fetelor pupam burtici frumoase. Si la mine tarziu s-a vazut clar burtica si nici acum nu imi da lumea cat am...cine ma aude ca nasc sapt viitoare nu ma crede. Si stiti ca spuneam eu acum mai putin de 2 sapt ca am doar +7.5kg? Deodata cantarul arata +9kg :))) oricum nu ma plang, e bine...din astea 9, cel putin 6 sunt bebe+placenta+lichid :) noi sa fim sanatosi.

Spor la cumparaturi sau la planificat, mamici.
Turti Maria
Scris: Friday, September 30, 2016 6:09 PM
Nivel

Teutza wrote:

Nici eu nu pot spune ca am avut intepaturi jos dar; ca si tine, am zis zilele trecute ca gata, nasc, asa tare se impingea bebe in jos:))) mai am un fel de intinderi musculare, dureri pe ici pe colo, dar incerc sa nu le bag in seama. Deh, mai e putin. Si la mine mai e si doctorul in concediu pana pe 6, deci chiar sper sa nu vina bebe repede. Si pe langa asta, eu normal ca nu stau cuminte sa ma odihnesc. Dar ce, am stare?? Mai fac putina curatenie, pe ultima suta de metri am decis sa fac si o festanie restransa daca tot fac curat..nu cumva sa ma plictisesc:))

Fetelor pupam burtici frumoase. Si la mine tarziu s-a vazut clar burtica si nici acum nu imi da lumea cat am...cine ma aude ca nasc sapt viitoare nu ma crede. Si stiti ca spuneam eu acum mai putin de 2 sapt ca am doar +7.5kg? Deodata cantarul arata +9kg :))) oricum nu ma plang, e bine...din astea 9, cel putin 6 sunt bebe+placenta+lichid :) noi sa fim sanatosi.

Spor la cumparaturi sau la planificat, mamici.

Cunosc senzatia sic ,nici eu nu am stare deloc, curatenie ( care parca nu se mai termina si mereu e ceva de facut), mancare, cumparaturi pentru bebica, pentru sot (ca el le uraste, asadar eu umblu sa ii cumpar haine), imi gasesc de lucru mereu doar sa nu stau linistita, dar asa macar mai trece timpul...
+11 kg am luat eu, dar acuma in ultimele zile am un acid f urat si toata ziua as rontai ceva (paine, covrigi...) si nimic nu ma ajuta in aceste episoade (eu in primul trimestru nu am avut aceasta problema si acum recuperez plans )
Lili Eu
Scris: Friday, September 30, 2016 6:15 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2015
Fetelor azi am fost la Dr cu analizele de la testul Nifti si a zis ca sunt bune! stiam dar am fost sa imi confirme si el! am vazut bebelino e bine misca ii bate inimioara deci e ok, azi am vb si cum voi naste si a zis ca nici nu imcape problema sa ma lasa sa ma chinui natural!!!Lol deci cezariana o sa fac clar!!!!! Fetelor mai datimi si mie idei de nume de Baietel!!!! Lol computerlove
Lili Eu
Scris: Friday, September 30, 2016 6:50 PM
Nivel

fetelor uitati ce dragute sunt astea de pe internet de la Minikids!!! sunt la 23,99 lei si sunt de la 0-3 luni Lol

Lili Eu attached the following image(s):
14484802_558272577693217_792509882442294376_n.jpg14500344_558272571026551_4615520395434809507_o.jpg14441071_558272604359881_4163016981265353503_n.jpg14457301_558272654359876_1473531109118920661_n.jpg

Teutza
Scris: Friday, September 30, 2016 10:00 PM
Nivel

Lili Eu wrote:
fetelor uitati ce dragute sunt astea de pe internet de la Minikids!!! sunt la 23,99 lei si sunt de la 0-3 luni Lol

Ma bucur ca ai primit vesti bune de la dr, bravo!

Eu am comandat cateva chestii dragute si ieftine si de la frumishop.ro nu m-am putut abtine;)) sotul radea de mine..."uite ce dragut e si asta ..ah uite-l si pe asta! Dar de asta ce zici?";))
Am gasit niste botosei la 8lei, un set cu Mickey la 19lei si un compleu de marinar cu care l-as scoate din spital la 16lei!! Cum sa te abtii?:))

In ceea ce priveste numele de baietei...noi cred ca am ramas la Stefan Ionut. Stefan mi l-am dorit eu fara drept de veto si Ionut l-a ales tati ca numele asta il poarta si el si, daca ne ajuta Dumnezeu si totul merge bine, vrem sa facem si botezul de Sf Ion. Chiar daca sunt 2 sfinti apropiati, parca odata ce ne-a intrat combinatia asta in cap, nimic altceva nu mai suna bine:D Plus ca eu am vrut neaparat nume romanesc. Asa ca nume care imi plac ar mai fi: Luca, Matei, Ciprian, Cristian, David, Andrei, Teodor..te poti orienta si dupa ce sfinti sunt in jurul nasterii lui bebe..poate are tati vreo preferinta...eu m-am bucurat mult cand a venit el cu ideea celui de-al doilea nume, cred ca deaia mi s-a si lipit asa de suflet:D

Turti Maria, eu arsuri nu am avut decat rar si, dupa cum am mai spus, treceau cu lapte rece. In schimb da, de canf a venit sotul acasa, mananc mai multe dulciuri si foietaje, mananc la ore mai tarzii..recunosc faptul ca nu mai sunt asa cuminte cum am fost toata sarcina:D

Mai avem putintel..am inceput AMR-ul, desi eu parca nu realizez..adica nu am emotii, nimic..cred ca nu constientizez inca ce urmeaza:))
Lili Eu
Scris: Friday, September 30, 2016 11:32 PM
Nivel

Teutza wrote:

Ma bucur ca ai primit vesti bune de la dr, bravo!

Eu am comandat cateva chestii dragute si ieftine si de la frumishop.ro nu m-am putut abtine;)) sotul radea de mine..."uite ce dragut e si asta ..ah uite-l si pe asta! Dar de asta ce zici?";))
Am gasit niste botosei la 8lei, un set cu Mickey la 19lei si un compleu de marinar cu care l-as scoate din spital la 16lei!! Cum sa te abtii?:))

In ceea ce priveste numele de baietei...noi cred ca am ramas la Stefan Ionut. Stefan mi l-am dorit eu fara drept de veto si Ionut l-a ales tati ca numele asta il poarta si el si, daca ne ajuta Dumnezeu si totul merge bine, vrem sa facem si botezul de Sf Ion. Chiar daca sunt 2 sfinti apropiati, parca odata ce ne-a intrat combinatia asta in cap, nimic altceva nu mai suna bine:D Plus ca eu am vrut neaparat nume romanesc. Asa ca nume care imi plac ar mai fi: Luca, Matei, Ciprian, Cristian, David, Andrei, Teodor..te poti orienta si dupa ce sfinti sunt in jurul nasterii lui bebe..poate are tati vreo preferinta...eu m-am bucurat mult cand a venit el cu ideea celui de-al doilea nume, cred ca deaia mi s-a si lipit asa de suflet:D

Turti Maria, eu arsuri nu am avut decat rar si, dupa cum am mai spus, treceau cu lapte rece. In schimb da, de canf a venit sotul acasa, mananc mai multe dulciuri si foietaje, mananc la ore mai tarzii..recunosc faptul ca nu mai sunt asa cuminte cum am fost toata sarcina:D

Mai avem putintel..am inceput AMR-ul, desi eu parca nu realizez..adica nu am emotii, nimic..cred ca nu constientizez inca ce urmeaza:))
Si eu am o multime de emotii numai cand ma gandesc la cumparaturi pt bebe.....Lol ptr barbati cred ca nu e la fel...nu simt emotia asa cum o simtim noi..:) si eu patesc asa ca tine parca nici un nume nu imi suna bine..... am zis ca ii voi pune numele astea doua.Dumitrescu e numele de familie.....Dumitrescu, Mihai, Dominic!! dar parca totusi as mai incerca si alte nume ufff e asa de greu sa ma hotarasc.....Crazy computerlove ma mai gandeam si la varianta ca in loc de Mihai sa ii pun Cristian sau Andrei.
BabyGimi
Scris: Saturday, October 1, 2016 1:10 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 7/4/2016
[quote=Alexa001]
Ce spuneti? ras ras ras

Alexa, arata bine lista ta newclap Ca si comentarii:
- copilul se declara la starea civila de care apartine maternitatea la care vei naste, in termen de 30 zile (s-a schimbat mai nou) dupa nastere - (de ex, eu am nascut la Sanador si copilul a fost declarat la Sector 1, desi domiciliul meu e in Sector 6);
- da, iti trebuie perie pt pieptanatul copilului ( de preferat din par natural, pt ca este foarte moale) si se piaptana dupa fiecare baita, in sensul invers al cresterii parului. Asa, se evita cojitele de pe scalp;
- in octombrie este (daca nu ma insel) saptamana Babywearing, prin urmare, dc vrei un sistem de purtare, cred ca vor fi ceva promotii / poate si cursuri gratuite la care poti participa;
- eu am luat toate produsele pt ingrijirea copilului de la Bioderma. Sunt de calitate, iar preturile sunt ok (bine, nu sunt ieftine ca Sanosan, de exemplu, dar na, asta am vrut pt copil);
- nu cred ca am vazut in lista ta si spirt (alcool 70%) pt ingrijirea buricului. E bine de avut in casa si apa oxigenata;
- medicamente pt colici poate e bine sa iei dc e chiar nevoie, poate ai surprize. Copilul meu are 5 saptamani si slava Domnului, pana acum nu a avut nevoie de Protectis, Espumisan, Bonisan etc, desi le am si eu in casa;
- ceai de lactatie (Fares are si e foarte bun);
- incearca sa eviti laptele praf si suzeta de a fi in casa. Ambele interfereaza cu alaptarea. E tentatia mare, asa ca mai bine te interesezi despre alaptare si citesti tot ce poti, pt ca vor fi multi "binevoitori" pe langa tine care vor incerca sa te convinga sa apelezi la formula, din diverse motive. Inscrie-te pe facebook in grupul "Alapteaza!" si vei vedea cate sunt de invatat.

Fetelor, informarea e cheie in zilele noastre si o sa fiti surprinse ce sfaturi invechite si neconforme cu OMS (Organizatia Mondiala de Sanatate) dau pediatri/medicii de familie (gen diversificare la 4 luni (!!!), intarcarea precoce, celebrul ceiut dat bebelusilor, apelat la formula "ca laptele matern nu mai e bun dupa 6 luni sau ca nu se satura copilul" etc).
Teutza
Scris: Saturday, October 1, 2016 9:40 AM
Nivel

Lili Eu wrote:
Si eu am o multime de emotii numai cand ma gandesc la cumparaturi pt bebe.....Lol ptr barbati cred ca nu e la fel...nu simt emotia asa cum o simtim noi..:) si eu patesc asa ca tine parca nici un nume nu imi suna bine..... am zis ca ii voi pune numele astea doua.Dumitrescu e numele de familie.....Dumitrescu, Mihai, Dominic!! dar parca totusi as mai incerca si alte nume ufff e asa de greu sa ma hotarasc.....Crazy computerlove ma mai gandeam si la varianta ca in loc de Mihai sa ii pun Cristian sau Andrei.

Da da da, Mihai uitasem sa trec pe lista!! Initial eu voiam Stefan Mihai, dar nu prea mergea. Si Dominic e frumos:) ai timp sa te hotarasti.

BabyGimi multumim de completari. Sa stii ca eu nu luasem perie pt bebe ca nu ii vedeam rostul, dar dupa ce ai scris tu m-am lamurit si o sa iau si eu:) d'astea de colici, de febra etc nu am luat ca am zis sa iau doar daca o sa fie cazul ( sper sa nu!). Farmacia e la colt.
NicoN
Scris: Saturday, October 1, 2016 2:06 PM
Nivel

Inregistrat: 6/17/2015
Fetele sunt la lidl niste hainute superbe din bumbac bio pt fetite sunt o gramada...i am luat unei prietene un set de 2 body cu 33 de lei! Incerc sa va pun poza daca mergeCheek Kiss
Danamat
Scris: Saturday, October 1, 2016 10:35 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2016
Buna fetelor.in legatura cu hainele eu zic sa va luati de la marimea 56 in sus...eu am patit-o cu hainele pt ca bebe Luca s-a nascut cu 55 de cm, asa ca am deja haine micute.
Iar cu body-urile sa stiti ca mie imi plac amandoua feluri.ma descurc foarte bine si cu cele cu capse numai intre picioare.

Noi suntem bine, avem putini colici, dar ne descurcam. Noaptea nu il trezesc sa pape, se trezeste el cam la 3 ore.deja avem 4140 kg.
Buricul i-a cazut doar azi, fiindca i-am pus baneocin, daca nu inca nu ii cadea.
Sarcina usoara in continuare sa aveti fetelor si nastere usoara celor care trebuie sa nasca coeur
Lili Eu
Scris: Saturday, October 1, 2016 11:04 PM
Nivel

Danamat wrote:
Buna fetelor.in legatura cu hainele eu zic sa va luati de la marimea 56 in sus...eu am patit-o cu hainele pt ca bebe Luca s-a nascut cu 55 de cm, asa ca am deja haine micute.
Iar cu body-urile sa stiti ca mie imi plac amandoua feluri.ma descurc foarte bine si cu cele cu capse numai intre picioare.

Noi suntem bine, avem putini colici, dar ne descurcam. Noaptea nu il trezesc sa pape, se trezeste el cam la 3 ore.deja avem 4140 kg.
Buricul i-a cazut doar azi, fiindca i-am pus baneocin, daca nu inca nu ii cadea.
Sarcina usoara in continuare sa aveti fetelor si nastere usoara celor care trebuie sa nasca coeur
Multumim de sfat mamy!!! sa iti creasca puiutul mare si sanatos. si sa fie cumintel sa va bucurati de el!!!!! computerlove eu am luat marimea 80 la 3 body... cred ca ii sunt bune la un an....hohot
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.