Gravidutzele noastre dragi - 36
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Turti Maria
Scris: Monday, September 5, 2016 8:22 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/1/2016
Teutza wrote:
Fetele multumesc de incurajari si ca ma sustineti cu nasterea naturala. Si mersi de sfaturi,cred ca o sa merg si eu pe cosmetice de la topfer sau mustela...cam la astea am ramas..si o sa ma mai uit si la Bioderma.

Lara e devreme pentru testul de toleranta la glucoza si sa stii ca eu nu l-am facut deloc. Mi'am luat de vreo 2 ori glicemia si a fost ff buna si mi s'a spus si am citit ca nu mai e nevoie sa fac testul ala. Am decis sa nu fiu si aici paranoia ca nu e cazul :D

App, scutece eu o sa iau doar un pachet mic sa am pt cateva zile si o sa iau pt 3-6kg (bebe deja are cam 2500gr, deci eu sunt ff increzatoare ca il nasc la peste 3kg:D). Stiu ca mi se dau si cativa de la clinica asa ca, in functie de ce marime o sa fie necesara, dupa nastere e ff usor sa cumparam niste pampersi. Si in drum spre casa de la clinica putem opri sa luam la o adica:))

Acum ne apucam de cumparaturi si incerc sa nu ma mai stresez cu nasterea. Asteptam sa vedem cum evoluam pana la urmatorul control si vedem atunci ce decidem.

Pana atunci,tinem pumnii Danamat si te asteptam cu vesti buuuune! Nastere usoara!

Teutza sa ne mai spui si noua ce ai cumparat ca poate am ratat ceva si noi ras
Pentru mine etapa cumparaturilor a fost unu foarte frumoasa, asadar bucura-te de ea daca o sa iti faca placere. Spor
lara_plus
Scris: Monday, September 5, 2016 4:45 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/17/2016
Multumesc de raspunsuri. Ca de obicei ma ambalez degeaba. Dar paza buna trece primejdia...mi e tare frica sa nu fiu precauta si apoi sa descopar ceva cand e prea tarziu. O sa va mai stresez cu astea. grup grup hearts computerlove
AncaB7
Scris: Monday, September 5, 2016 5:01 PM
Nivel

Inregistrat: 7/14/2016
Bunaaa! computerlove Am fost astazi la eco, bebe are 6 saptamani (am auzit si vazut inimioara love ), 6,3 mm, sacul gestational are 21,1 mm, sacul Yolk 4,2 mm si 118 bpm. M-am linistit ca eram tare stresata ca nu l-am vazut Blushing , mai ales ca nu stiam sigur ce varsta are datorita ciclurilor mele neregulate (UM 15 iunie)
Teutza
Scris: Monday, September 5, 2016 7:34 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 7/8/2016
Da da da va tin la curent. Termin lista si va scriu exact ce si cum am luat:D

Acum sunt in dilema in ceea ce priveste termometrul si pompita nazala. As merge sincer pe clasic..termometru ce se baga in fundulet si pompa rotunda, cum aveam si noi cand eram mici..dar vreau sa mai citesc pe net sa vad sigur ce e mai bun:D in orice caz, nu dau peste 100lei pentru un termometru contactless sau care ia temperatura pe frunte...aau cum am vazut pompita electrica. Mi se pare exagerat.

Anca, felicitari pt vestile bune!

Lara, nu iti face griji, toate stim cum e sa te ambalezi din nimicuri si sa fii putin paranoia. Da vina pe hormoni si aia e:))))

Danamat
Scris: Monday, September 5, 2016 7:56 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2016
Buna fetelor.am fost astazi la control si bebe e bine, are in jur de 3 kg 200/300 , colul inca nu e scurtat .dupa cum a vbt doctorul ,bebele nu e prea pregatit sa iese...ii place la mami in burtica.daca pana luni nu nasc sa ma duc la inca un control
A zis dr ca ar avea picioare lungi coeur
Sper sa trecem cu bine peste nastere
anasstasia
Scris: Monday, September 5, 2016 9:25 PM
Nivel

Inregistrat: 6/8/2016
Danamat, hai ca mai e putin! Vine bebita!

Teutza, la cursul de puericultura ne-a spus ca daca vrem musai termometru contctless sa avem si unul pentru masurarea temperaturii in fundulet, sa compari temperaturile. Cele de frunte sau auriculare nu intotdeauna dau rezultate corecte.
anyta88
Scris: Monday, September 5, 2016 10:24 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/15/2014
Teutza wrote:
Da da da va tin la curent. Termin lista si va scriu exact ce si cum am luat:D

Acum sunt in dilema in ceea ce priveste termometrul si pompita nazala. As merge sincer pe clasic..termometru ce se baga in fundulet si pompa rotunda, cum aveam si noi cand eram mici..dar vreau sa mai citesc pe net sa vad sigur ce e mai bun:D in orice caz, nu dau peste 100lei pentru un termometru contactless sau care ia temperatura pe frunte...aau cum am vazut pompita electrica. Mi se pare exagerat.

Anca, felicitari pt vestile bune!

Lara, nu iti face griji, toate stim cum e sa te ambalezi din nimicuri si sa fii putin paranoia. Da vina pe hormoni si aia e:))))

Eu am luat batista bebelusului. Mai multe persoane mi au zis ca este foarte buna în compara?ie cu pompita clasica. Se conecteaza la aspirator. Eu ma gândeam la suzeta cu termometru. O fi buna?
anasstasia
Scris: Tuesday, September 6, 2016 1:04 AM
Nivel

In urma documentarii intense, initial am ales sa nasc la Medlife, insa inca nu am semnat contractul de nastere.

In urma discutiilor cu un reprezentant Medlife, mi s-au comunicat urmatoarele:

"1. costul de terapie intensiva pentru mama este de 1200 lei/zi si include supravegherea in sectia de Terapie Intensiva pentru suport ventilator si ingrijiri specifice. Daca sunt necesare investigatii suplimentare acestea se vor plati la pretul de lista (RMN, CT, ecografii sau analize de sange, transfuzii de sange).

2. Echipa de medici neonatologi pot sustine terapia intensiva neonatala, daca este necesara, cu echipamente de monitorizare, ventilatie mecanica si medicatie specifica. in aceasta situatie costul de spitalizare in unitul de terapie intensiva neonatala este de 1000 lei/zi, medicatia va fi platita separat, in functie de situatie (antibiotice, imunoglobuline, etc), investigatiile si transfuziile se vor plati de asemenea suplimentar, la pret de lista. In cazul in care se impune o interventie chirurgicala pentru diverse malformatii sau patologii ce nu au putut fi diagnosticate ecografic in timpul sarcinii, copilul va fi transferat intr-o sectie chirurgicala specifica (de exemplu chirurgie cardiaca, chirurgie urologica, etc)."

Astfel, desi am ajuns la aproape 25 de saptaani de sarcina sunt in dubiu daca sa mai continui sau nu cu ei. Clar nu-mi permit asemenea costuri daca se va ajunge intr-o situatie precum cea prezentata mai sus si nu stiu ce sa fac. Si costul nasterii in sine era un efort foarte mare...

La dublutest mi-a iesit risc de nastere prematura si preeclamsie cu tensiune marita pe arterele uteriene. Ulterior tensiuna pe arterele uterine s-a reglat. Totusi, exista un risc pentru fiecare femeie sa nasca un copil prematur.

Asa ca intreb:

1. Ce spital are sectie de terapie intensiva pentru prematuri?

2. Ce doctor ma mai ia in evidenta la saptamana asta de sarcina?

3. Ce Dumnezeu ii explic, de ce m-a luat in evidenta atat de tarziu?

P.S. Tot la cursul de astazi ne-au spus in niciun caz sa nu cumparam termometrul suzeta. Din cauza frecarii in gurita creste temperatura foarte mult si intrii aiurea in panica. Si eu vroiam sa cumpar suzeta asta insa m-am razgandit.
elala
Scris: Tuesday, September 6, 2016 9:07 AM
Nivel

Inregistrat: 11/13/2009
anasstasia wrote:

Astfel, desi am ajuns la aproape 25 de saptaani de sarcina sunt in dubiu daca sa mai continui sau nu cu ei. Clar nu-mi permit asemenea costuri daca se va ajunge intr-o situatie precum cea prezentata mai sus si nu stiu ce sa fac. Si costul nasterii in sine era un efort foarte mare...

La dublutest mi-a iesit risc de nastere prematura si preeclamsie cu tensiune marita pe arterele uteriene. Ulterior tensiuna pe arterele uterine s-a reglat. Totusi, exista un risc pentru fiecare femeie sa nasca un copil prematur.

Asa ca intreb:

1. Ce spital are sectie de terapie intensiva pentru prematuri?

2. Ce doctor ma mai ia in evidenta la saptamana asta de sarcina?

3. Ce Dumnezeu ii explic, de ce m-a luat in evidenta atat de tarziu?

Asta am avut si eu in vedere, tensiune marita pe arterele uterine, tensiune arteriala maricica si tahicardie..Am simtit ca voi naste prematur desi medicul nu mi-a zis direct asta, sa nu ma sperie banuiesc. Am nascut la stat, prematur, evident. Din cauza problemelor din primul trimestru ne-am muatat in bucuresti si medicul m-a luat in evidenta la 14 sapt. Ii spui adevarul, nu cred ca e o problema. Daca vrei detalii( medic, spital si ce presupune nasterea prematura), iti dau in privat sa nu zapacim fetele. Sarcina usoara si bebe sa stea cuminte pana la termen :*
anasstasia
Scris: Tuesday, September 6, 2016 9:23 AM
Nivel

Multumesc! Da, m-ar interesa mai multe detalii, atunci cand vei avea timp computerlove
anasstasia
Scris: Tuesday, September 6, 2016 9:24 AM
Nivel

Oricum, cred ca este de interes si pentru fete. Destul de multe mame ajung sa nasca prematur, macar sa stim la ce sa ne asteptam.
AncaB7
Scris: Tuesday, September 6, 2016 10:23 AM
Nivel

Inregistrat: 7/14/2016
Eu zic sa vorbesti cu medicul tau mai intai si sa ii explici situatia, cei mai multi lucreaza si la stat, deci nu e nevoie sa il schimbi ci doar sa ii spui ca vrei sa nasti la stat si sa vezi unde lucreaza el. Normal ca le convine privatul, dar nu cred ca ar refuza sa urmareasca sarcina pt ca nasti la stat, platit tot este daca lucreaza si acolo.
anyta88
Scris: Tuesday, September 6, 2016 10:56 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/15/2014
elala wrote:

Asta am avut si eu in vedere, tensiune marita pe arterele uterine, tensiune arteriala maricica si tahicardie..Am simtit ca voi naste prematur desi medicul nu mi-a zis direct asta, sa nu ma sperie banuiesc. Am nascut la stat, prematur, evident. Din cauza problemelor din primul trimestru ne-am muatat in bucuresti si medicul m-a luat in evidenta la 14 sapt. Ii spui adevarul, nu cred ca e o problema. Daca vrei detalii( medic, spital si ce presupune nasterea prematura), iti dau in privat sa nu zapacim fetele. Sarcina usoara si bebe sa stea cuminte pana la termen :*

La cate saptamani ai nascut? Ne am bucura daca ne ai da mai multe detalii sa stim la ce sa ne asteptam
elala
Scris: Tuesday, September 6, 2016 1:47 PM
Nivel

Inregistrat: 11/13/2009
anyta88 wrote:

La cate saptamani ai nascut? Ne am bucura daca ne ai da mai multe detalii sa stim la ce sa ne asteptam

Am nascut la 33 sapt si 5z. Sarcina a fost una cu probleme de la inceput, cu sangerari abundente in primul trimestru, stat doar in pat.
Trimestrul doi a fost super, fara mari problem, doar ca nu aveam voie sa ma obosesc prea tare. am avut ceva contractii dar am tot zis ca e bebe si ca se impinge.
Trimestrul trei a inceput iar cu probleme: tensiune pe arterele uterine(fara restrictie de crestere, bebe se dezvolta foarte bine)si medicul a decis sa iau aspenter. Apoi tensiunea arterial marita si tahicardie pt care am luat dopegit dar fara prea mari imbunatatiri. REtineri mari de apa, aveam picioarele ca din jeleu. Asa le simteam cand mergeam.
Pe la 32-33 sapt am inceput sa pierd din dop..putin cate putin in fiecare zi pana cand mi s-a rupt apa, la 33s si 4z. Intr-o ora eram deja in sala de travaliu. Am primit perfuzii cu nu mai stiu exact ce sa il mai tinem pe bebe in burtica cat de mult posibil. mi s-au facut si injectii pt maturarea olamanilor lui bebe.
Am nascut natural dupa 21 de ore de la ruperea membranelor un baietel de 2350g si 50 cm cu scor apgar 8. A stat aproximativ 24 ore la TI pt observatii. In acest timp a primit oxigen pt ca nu putea sa respire singurel. Au urmat 2 zile in care a stat in incubator apoi a trecut la patut normal. Prima saptamana a fost alimentat doar prin gavaj cu lp si lm apoi incet incet a inceput sa traga si din biberon, dar nu prea avea putere din cauza prematuritatii si a icrerului. A stat si la lampa de vreo 2-3 ori pt icter. Ne-am externat dupa 12 zile, sanatosi si frumosi :))). A recuperate foarte repede( fizic in 2 luni si neurologic in trei). Acum are 2 ani si aproape trei luni si e un copil sanatos, vesel si jucaus. Nu a fost deloc un copil bolnavicios.
Desi am fost un caz fericit si totul a decurs normal, nu a fost deloc usor. Am fost luati prin surprindere si mi-a fost teama din prima clipa pentru puiul meu. In spital am intalnit oameni minunati care m-au incurajat tot timpul si un medic neonatolog de nota 100. Ma incurajat ca o mama cand trebuia sa mergem acasa si mi-a spus ca are increde in mine si ca e convinsa ca ma voi descurca.Mi-a dat multa putere si incredere in mine ca voi reusi sa imi cresc frumos puiul.
anasstasia
Scris: Tuesday, September 6, 2016 2:08 PM
Nivel

Anca, doctorita mea lucreaza doar la Medlife.
Elala, imi pare rau ca ati trecut prin momente grele, ma bucur ca puiul a recuperat repede.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.