|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/23/2015 Mesaje: 1953
| anyta88 wrote:Eileen acum îmi face burta valuri! Alexa,eu am scapat de greturi pe la 14 -15 saptamani. Eu sper sa scap mai repede ca au si inceput devreme la mine...cred ca aveam 5 saptamani si 2-3 zile cand am avut greturi prima data, nici nu mai stiu. Cel mai naspa e ca uneori ca sa pot manca ceva trebuie intai sa merg la baie...intelegi tu De maine imi pun ceasul mai devreme, in caz ca iar ma simt rau, sa nu mai fiu nevoita sa plec asa lesinata pe strada |

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/31/2015 Mesaje: 241
| RalukM, e prea mica bobita momentan. Ai incredere ca va fi bine! Nu are cum sa fie altfel. Nu uita sa te rogi pt ea. Asa le-am zis tuturor gravidutelor. Spuneti in gandul vostru cand puteti si aveti liber in orice moment al zilei, orice rugaciune pt bobita. Eu asa am facut in fiecare zi de cand am ramas insarcinata. Ma calmeaza si pe mine si simt ca ma ajuta sa trec peste fiecare zi de sarcina si ii aduce si lui boaba energie pozitiva.
Sonya
Alexa
Mihaela1234, Alexa, eu la 6-8 saptamani eram mai balonata decat aveam burtica de sarcina de la 12-14 saptamani. E normala balonarea in sarcina datorita hormonilor. La fel si constipatia. Eu personal nu am luat nimic pt balonare dar daca voi simtiti nevoia, luati ce va permite medicul. Iar legat de constipatie eu chiar nu am avut probleme pana acum pt ca am mancat zilnic seminte cu fibre (susan, canepa, chia, quinoa, in mai rarut) si fructe multe, apa multa.
Eileen, esti o super draguta. Un adevarat sprijin pt fetele de aici.
Va pup pe burtici, va doresc o zi frumoasa si sa fiti sanatoase si voi si bebeii vostri. |

| Eu am luat carbune pentru ca efectiv nu mai suportam starea aia de balonare, imi dadea si o stare psihica proasta, ma simteam tot timpul ca un butoi si ma durea stomacul, ragaiam, nu puteam manca nimic. Decat sa stau asa stresata am preferat sa fac ceva...nu cred ca facea bine bobitei sa fiu mereu indispusa din cauza starilor de la stomac sincer nu cred ca am fost vreodata sa balonata de cand ma stiu, eu cu stomacul stateam chiar bine, indiferent ce mancam eram ok. Acum sunt balonata si daca nu mananc nimic. Legat de constipatie, nici eu nu am avut probleme mari, numai ca in loc sa ies afara zilnic, ca inainte, am inceput sa ies la 2-3 zile uneori, dar totusi e ok.
Cat despre anuntat la munca...eu am vorbit cu sefa mea, mi se pare ca am mai scris...dar in ultima vreme tot uit chestii. A zis sa anunt oficial pe la 10-12 saptamani, cum a facut si ea. Nici nu e foarte solicitant job-ul, rareori mai merg in depozit si e nevoie sa ridic ceva, dar acum daca sefa stie ca sunt insarcinata paseaza sarcinile astea la altcineva :)
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Si galeria pentru Andreina ...
http://forum.7p.ro/nastere-usoara-andreina.aspx?g=posts&t=17677&find=unread |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/26/2015 Mesaje: 247
| Hello burtici frumoase!!
Incep prin a va spune ca suntem bine,dar e cam greu in prenatal...fara activitate profesionala ma simt aiurea...e ciudat rau..abia astept sa vina termenul,sa vina bebe,sa imi umple timpul!!in rest ne odihnim,eu in continuare dorm bine si mult,am doar 2pozitii,pe stanga sau pe dreapta,dar fara alte dureri,carcei sau amorteli.bebe e f activ,zi si noapte,are program de joaca seara si dupa pranz,dar raspunde oricand la chemarile mele,uneori ma simt vinovata ca il trezesc...dar mi se face dor sa il simt ...foarte des . A propos de bucuria lui Eileen si a sotului,frumoase momente si sotul meu asculta bolboroselile din burta de nerabdare si primul piciorus l-a simtit pe la 18 sapt...dar ce ziceti de bebele meu ca duminica l-a "pocnit" in falca pe catel(care se alinta si se lipeste de burtica sau pune capul in poala mea si studiaza contrariat miscarile bluzei....)
Sin,ma bucura vestile tale si ca bobita cea timida creste bine!eu cred in continuare ca o sa arate o putica de fetita.si la noi abia la 18 sapt a aratat si sa stii ca am vb cu el inainte de eco..asa ascultator a fost ca era aranjat la fix!pe mijloc si cel mai clar podoaba se vedea Si eu m-am ajutat cu rugaciuni,de cand am facut testul si pana in prezent,am doua pt gravide dar si Tatal nostru spun zilnic si ma ajuta mult,simt ca e cel mai curat mod de a-l proteja pe bebe...
Alexa,unge-te cu ce e mai gras,si eu folosesc uleiul de migdale dulci,nu stiu cat ajuta,tot genetica decide...important pt mine a fost sa nu ma "tina" pielea si sa nu pateze (cum face uleiul de masline).am folosit si o crema din UK, derma mum se numeste,e excelenta.cu crema de la Palmers nu m-am inteles,imi lasa pielea prea putin hidratata...mai degraba uleiul Palmers for itchy skin,are si asta colagen,elastina si Vit E.
Despre programul redus la 6 ore,eu am facut modificarea de la inceputul trim.II,avand placenta joasa pe atunci,dr a spus ca ar fi bine sa reduc statul pe scaun.am dus la serviciu doar o adeverinta de la ginecolog in care recomanda reducerea programului si am aplicat recomandarea din aceeasi zi.firma face un aditional la contract in care se specifica modificarea la 6 ore cu mentinerea salariului initial.
Bun venit noilor burtici si sarcina usoara tuturor!!!! Pupici! |
|

Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Raluk e totul bine Vad ca ai ovu aprox in ziua 18, deci e bine, enormal sa fie mai mica sarcina cu 4-5 zile. O sa vezi apoi la urmatoarele ecografii Sin, ma bucur sa aud Ce fain e la tine la serviciu ...as fi vrut si eu asa...desi e destul de ok, mi-as fi dorit sa fie altfel aceasta perioada in ceea ce priveste jobul. Oricum minunea mea mica e cea mai importanta. Eu am si eu o problemuta, cat sunt la birou, numai pe scaun, agitatie, nu prea simt bebelina, mi se pare si normal. Ne danseaza acasa in privat Alexa, atata timp cat ai unda verde de la medic, poti face asa cum te simti tu mai bine. Nu am apucat sa scriu, de vopsit, ca atata am mai stat si eu un dubii, si cand am tot mers la dra am uitat sa o intreb daca am voie Intr-un final m-am vopsit, cu o vopsea buna, fara amoniac...e vara nu mai rezistam asa ... era necesar nu de fita Dea, ce am ras de faza cu catelul S-a speriat ? Mi-l inchipui cum nu stie ce se petrece...cine l-a pocnit Ma bucur ca sunteti bine, bucura-te de repaos, fa ce iti place mai mult, ca apoi o sa fii ocupata |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/24/2016 Mesaje: 759
| Dea multumesc ca mi-ai spus despre reducerea de program.Maine o sa merg la med de fam sa-mi dea si mie, si eu stau ff mult pe scaun si sunt amortita toata cand ma ridic. |
|

| Fetelor, e adevarat ca ficatul nu e recomandat in sarcina? nu am voie sa mananc ficatei de pui prajiti? asta chiar ar fi cam trist |
|

Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Alexa001 wrote:Fetelor, e adevarat ca ficatul nu e recomandat in sarcina?  nu am voie sa mananc ficatei de pui prajiti?  asta chiar ar fi cam trist n are nici o treaba. Asta cine ti a zis o? |
|

| RalukM wrote:n are nici o treaba. Asta cine ti a zis o?
Am citit pe internet scria ceva legat de vitamina A...cum ca excesul de vitamina A ar produce malformatii la fat. Whatever...pana la urma este ceva interzis in sarcina? Nu de alta dar vad ca pe internet gasesc numai bazaconii. Stiu ca nu am voie lactate/branzeturi nepasteurizate, carne cruda, fructe/legume nespalate...dar asta e alta poveste...cu toxoplasmoza Oricum nu as fi mancat tone de ficatei...o portie pe luna poate...mie imi plac foarte mult si mi-ar fi fost greu sa renunt la ei 9 luni |
|

Inregistrat: 9/10/2015 Mesaje: 1883
| cata vitamina A sa aiba niste ficatei? eu stiu ca prin gatit bine se distrug (termic) vitaminele, asa ca daca nu ii mananci in sange nu e pericol. ma rog, acum daca asa scrie, sa nu faci excese, dar o portie de pofta cred ca nu face rau. a, si cred ca mai multa vitamina A contin morcovii, sunt si morcovii interzisi in sarcina? |
|

Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Alexa001 wrote:Fetelor, e adevarat ca ficatul nu e recomandat in sarcina?  nu am voie sa mananc ficatei de pui prajiti?  asta chiar ar fi cam trist Alexa papa fara grija. Stiam si eu ca nu sunt ok în exces,dar o portie nu are cum sa faca rau. Am papat si eu ocazional,am facut si pateut....yumm yumm,de un milion de ori mai bun decat cel cumparat de care nu m as atinge,mai ales acum. sincer nu pot sa mi imaginez cat ficat ar trebui mancat incat sa afecteze.
Edit vroiam sa scriu de ficatul de porc dar ca sa nu gresesc am cautat pe net, e un articol publicat pe Ce se intampla doctore ,dacă vrei pun link Alexa
Interdicţia se referă însă la ficatul de cod, de viţel şi de porc care conţin cantităţi mari de vitamina A, considerată toxică în sarcină dacă depăşeşte 1800 de micrograme pe zi. Ficatul de pui în cantităţi moderate nu este periculos, ba din contră, este o sursă excelentă de proteine şi fier uşor asimilabil de către organism
http://m.csid.ro/family/sarcina-si-bebelusi/carmen-bruma-iti-spune-ce-alimente-trebuie-sa-eviti-in-sarcina-13330456/ |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/2/2015 Mesaje: 412
| Buna burtici frumoase! Astazi la 40s si 5 zile mi-am nascut natural printisorul. O sa revin cu povestea mea in zilele ce urmeaza. Sa aveti sarci usoare si lipsite de probleme! Va pup |
|

Inregistrat: 10/26/2013 Mesaje: 2144
| Elena7 wrote: Buna burtici frumoase! Astazi la 40s si 5 zile mi-am nascut natural printisorul. O sa revin cu povestea mea in zilele ce urmeaza. Sa aveti sarci usoare si lipsite de probleme! Va pup
Vai felicitari!!!Laptic din plin mami si bebe fara colici!Asteptam.povestea :) |
|

| andy07 wrote:cata vitamina A sa aiba niste ficatei? eu stiu ca prin gatit bine se distrug (termic) vitaminele, asa ca daca nu ii mananci in sange nu e pericol. ma rog, acum daca asa scrie, sa nu faci excese, dar o portie de pofta cred ca nu face rau. a, si cred ca mai multa vitamina A contin morcovii, sunt si morcovii interzisi in sarcina? De morcovi chiar nu am citit nimic uite...a scris Eileen mai sus...se pare ca era vorba de ficatul de cod (cine mananca ficat de cod?) vitel si porc. Eu de cei de pasare ma temeam sa nu fie interzisi, ca aia imi plac Multe tampenii mai gasesti pe internetul asta...daca mai citesc mult o sa ajung sa ma hranesc numai cu aer |
|
|