Gravidutzele noastre dragi - 35
Subiectul anterior · Subiectul urmator
georgy gya
Scris: Saturday, June 11, 2016 12:38 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/13/2015
LA MULTI ANI Eillen,multa sanatate si fericire iti doresc,acu am aflat si eu ca ai o fetita ma bucur tare pentru tine..hearts hearts

Eu am fost plecata in romania si am avut treaba si nu am mai intrat,ce noutati mai sunt pe aici?va pupacesc si va imbratisez cu dragiloveyou
anasstasia
Scris: Saturday, June 11, 2016 1:29 PM
Nivel

Inregistrat: 6/8/2016
Eu vin cu vesti proste de la ginecoloaga mea care ma monitorizeaza. Mi-a dat sa fac analizele pentru trombofilie din cauza riscului calculat de a naste fetita mai slabuta decat ar fi normal (restrictie de crestere fetala), si a riscului de peeclamsie inainte de 42 de saptamani de 1/64.

Mi-a spus ca venele care hranesc copilul nu transporta suficienti nutrienti si trebuie sa vedem de ce.
Mi-a spus sa merg la dr. de familie si sa solicit pe (bilet compensat sau gratuit, habar nu am) sa fac la Spitalul Fundeni:

- proteina C

- proteina S

- antitrombina III

- lupus anticoagulant

- anticorpi anticardiolipidici

Si la Fundeni sunt contra cost? Ca daca da, nu mai merg la medicul de familie... Sau sunt partial reduse?

La Medsnaa m-ar costa 480 lei.

Daca analizele mai sus mentionate ies bine, trebuie sa fac screening genetic trombofilie care costa DOAR 1100 lei.

Ar trebui sa iau aspirina insa este pe lista mea de medicamente interzise la care sunt alergica.

Stiu ca sunt cateva persoane cu probleme asemanatoare, Ce informatii imi puteti oferi? Iar m-am speriat....
ElenaD94
Scris: Saturday, June 11, 2016 6:05 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/19/2014
anasstasia wrote:
Eu vin cu vesti proste de la ginecoloaga mea care ma monitorizeaza. Mi-a dat sa fac analizele pentru trombofilie din cauza riscului calculat de a naste fetita mai slabuta decat ar fi normal (restrictie de crestere fetala), si a riscului de peeclamsie inainte de 42 de saptamani de 1/64.

Mi-a spus ca venele care hranesc copilul nu transporta suficienti nutrienti si trebuie sa vedem de ce.
Mi-a spus sa merg la dr. de familie si sa solicit pe (bilet compensat sau gratuit, habar nu am) sa fac la Spitalul Fundeni:

- proteina C

- proteina S

- antitrombina III

- lupus anticoagulant

- anticorpi anticardiolipidici

Si la Fundeni sunt contra cost? Ca daca da, nu mai merg la medicul de familie... Sau sunt partial reduse?

La Medsnaa m-ar costa 480 lei.

Daca analizele mai sus mentionate ies bine, trebuie sa fac screening genetic trombofilie care costa DOAR 1100 lei.

Ar trebui sa iau aspirina insa este pe lista mea de medicamente interzise la care sunt alergica.

Stiu ca sunt cateva persoane cu probleme asemanatoare, Ce informatii imi puteti oferi? Iar m-am speriat....

Pot doar sa iti spun ca si eu am avut calculat risc de nastere prematura pana in 34 de saptamani si retard de crestere pana in 37 de saptamani. Si am nascut la 38 si 3 zile un ditamai baiatul de 3800 g... Deci eu nu cred in astea... Dupa monitorizarile pe care le faceam mai era asigurata de inca 7-10 zile pana la declansarea travaliului deci bebe ar fi stat mai mult de 38 de saptamani. Eu am ales cezariana... Puteti vedea daca nutrientii ajung cum trebuie calculand greutatea, iar daca atunci va iesi pe minus se vor pune semne de intrebare. Pe placenta se vad lacuri vasculare cand nu circula cum trebuie iar P.I si R.I de pe uterine si ombilicala sunt crescute.
anasstasia
Scris: Saturday, June 11, 2016 7:12 PM
Nivel

In rezultatul bitestului scrie asa:
Riscul calculat pentru preeclamsie la < 34 de saptamani sau riscul calculat pentru restrictie de crestere fetala la < 37 saptamani este intre 10% cele mai mari din populatie.

Artera uterina deapta PI = 2.19 si artera uterina stanga PI = 1.63
RI dreapta = 0.84 si RI stanga = 0.74

Am citit ca limita normala maxima este de 0.6???? Daca e asa la mine valorile PI sunt ffff crescute.

Ma panichez din ce in ce mai mult...
lara_plus
Scris: Saturday, June 11, 2016 9:29 PM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2016
Eileen wrote:

Te primiiim DistanceKiss DistanceKiss

Mihaela, de la 12 s-a vazut ca e fetita...eu la 12 nu am vrut sa stiu, dar dra s-a uitat si deh...am vazut si eu ca nu era niciun cuc...dar pana la acest eco tot bebe a fost pt noi, acum dra mi-a zis ca nu-i mai creste nimic Lol adica nu se mai schimba.
Pt mine tot ce conteaza e sa fie sanatoasa...nu am avut preferinta de sex.

Astazi e cea mai frumoasa zi din viata mea de pana acum coeur coeur ...implinesc 28 ani, iar bebita mea 18 saptamani yes yes yes yes hearts hearts topai topai topai

La muuulti ani!!! Multi ani sanatosi!!! Sa fiti amandoua bine si sanatoase. Eu ma simt rau. Stiu ca am cerut simptome si am primit din plin. Vomit si am greturi permanente de la aproape orice. Mananc saratele si covrigi dar mi-e ciuda ca nu pot manca atatea mancaruri...ce le adoram...
lara_plus
Scris: Saturday, June 11, 2016 9:38 PM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2016
anasstasia wrote:
Suntem bineeeeeeee!

Am plans tot timpul de emotie, s-a miscat si a fost foarte nervoasa ca era impinsa cu sonda prin burtica. Nu a vrut sa stea deloc la masuratori insa la un moment dat a obosit. Si da, pare ca este fetita!

Desi eu am 12 saptamani si 2 zile la masuratori a iesit ca si cand ar avea 13 saptamani si 3 zile, deci suntem bine.

Os nazal prezent

Risc Dawn: 1/5194

Risc trisomia 18: 1/12860

Risc trisomie 13: <1: 20000

Felicitari! Te-ai mai linistit. Sper ca rezultatele sunt ok...nu stiu..nu am ajuns pana aici. E prima data eco in sarcina?
anasstasia
Scris: Saturday, June 11, 2016 10:05 PM
Nivel

Din pacate nu ai citit mesajele ulterioare.
Da, riscul pt. Dawn, pt. trisomia 18 si pt. trisomie 13 au iesit bine. In rest sunt alte probleme.
Am facut 3 ecografii normale si cea de-a 4-a a fost morfologica de prim trimestru.
Eileen
Scris: Sunday, June 12, 2016 7:50 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Georgy, Lara, va multumesc computerlove computerlove

Anastasia bebe are dimensiuni mai mici? Eu nu inteleg toate analizele de care ai scris,ce semnifica.... Ca sa te linistesti mergi si fa ce ti a dat, eu sunt sigura ca bebe e ok coeur coeur

Ce tratamente iei? Scuze dar nu mai stiu daca ai scris.

Lara e bine ca ai greturi asa stii ca bebe creste coeur hai ca mai ai un pic pana primesti vestile de la analize Cheek Kiss
anasstasia
Scris: Sunday, June 12, 2016 8:33 AM
Nivel

Nu, in acest moment bebe nu este mai mic, chiar este mai avansat cu o saptamana, insa doctorita mi-a spus ca nu are importanta. In prezent nu iau niciun tratament in afara de vitaminele prenatale.
Eileen
Scris: Sunday, June 12, 2016 9:36 AM
Nivel

anasstasia wrote:
Nu, in acest moment bebe nu este mai mic, chiar este mai avansat cu o saptamana, insa doctorita mi-a spus ca nu are importanta. In prezent nu iau niciun tratament in afara de vitaminele prenatale.

Am vazut ulterior ca ai scris ca e mai mare,uitasem . Adica ea s a bazat pe analizele alea. Bebe e bine merci ,creste bine firstprize firstprize
Mihaela1234
Scris: Monday, June 13, 2016 9:18 AM
Nivel

Inregistrat: 5/24/2016
Neatza burtici!

Fetelor, ce v-a zis voua medicul legat de consumul de cafea? Sa nu mai conusmati deloc sau e permisa o cafea?

Intreb pentru ca eu de abia sambata ajung la medic, pe net gasesc numai informatii care ma sperie. Eu am redus-o drastic..fata de cat consumam, am ajuns la doar una pe zi..uneori nici macar aia, si daca beau e 100 de ml cafea si restul lapte.

Intreb pentru ca din cauza ca e vremea asa ploioasa nu ami pot de somn si mi s-a facut asa o pofta de cafea.

Multumesc si sa aveti o zi frumoasa!
RalukM
Scris: Monday, June 13, 2016 9:21 AM
Nivel

Inregistrat: 1/24/2014
Mihaela1234 wrote:
Neatza burtici!

Fetelor, ce v-a zis voua medicul legat de consumul de cafea? Sa nu mai conusmati deloc sau e permisa o cafea?

Intreb pentru ca eu de abia sambata ajung la medic, pe net gasesc numai informatii care ma sperie. Eu am redus-o drastic..fata de cat consumam, am ajuns la doar una pe zi..uneori nici macar aia, si daca beau e 100 de ml cafea si restul lapte.

Intreb pentru ca din cauza ca e vremea asa ploioasa nu ami pot de somn si mi s-a facut asa o pofta de cafea.

Multumesc si sa aveti o zi frumoasa!

e permisa totul e sa nu faci abuz. Eu la prima sarcina c cafea am supravietuit:)) ca altfel dormeam pe unde apucam.
Eileen
Scris: Monday, June 13, 2016 9:26 AM
Nivel

Mihaela1234 wrote:
Neatza burtici!

Mihaela, eu am renuntat de tot la cafea,desi beam doar una si aia destul de slaba. Stiu ca e permis una mica si nu f tare...apoi se mai zice ca daca erai bautoare sa nu sistezi deodata sa nu influentezi tensiunea.
Vremea asta e insuportabila ploua ploua si eu dorm cu capul pe birou , eu zic ca poti sa bei asa 100 ml cu restul laptic Cheek Kiss

Am vazut ca ai scris de medicul care l-ai ales dar nu am auzit nimic despreNuStiu
Mihaela1234
Scris: Monday, June 13, 2016 9:36 AM
Nivel

Inregistrat: 5/24/2016
Eileen wrote:

Mihaela, eu am renuntat de tot la cafea,desi beam doar una si aia destul de slaba. Stiu ca e permis una mica si nu f tare...apoi se mai zice ca daca erai bautoare sa nu sistezi deodata sa nu influentezi tensiunea.
Vremea asta e insuportabila ploua ploua si eu dorm cu capul pe birou , eu zic ca poti sa bei asa 100 ml cu restul laptic Cheek Kiss

Am vazut ca ai scris de medicul care l-ai ales dar nu am auzit nimic despreNuStiu

Pi eu beam:D. asta e problema..Daca e soare si frumos rezst..dar cand e cum e acum..imi cad ochii in gura..desi m-am culcat la 10 si m-am trezit la 7.

Asta e planul si la mine..sa renunt de tot..

Pai ti-am zis ca aveam o lista..si nu am gasit pe nimeni disponibil. Pana la urma am vorbit cu o colega de a mea care a nascut cu ea, cu Rosin. Eu cautam o doctorita care sa fie si la Arcadia si la Cuza. Ea e sefa de sectie/salon la cuza, nu am inteles exact. E ceva pe acolo. Eu as vrea sa nasc la privat, dar in caz de ceva, vreau sa am si optiunea de Cuza. Eu am un fibrom in afara uterului, de 2 cm..si am inteles ca e posibil sa nu fie asa sigur la arcadia...pentru ca poate provoca sangerari la operatie..in fine. Gandesc departe dar nu vreau sa trebuiasca sa schimb medicul..

Am intels ca nu e tocmai lapte si miere, dar e foarte precauta si minutioasa.

E si la Orygin, langa Palas.

Eileen
Scris: Tuesday, June 14, 2016 7:16 AM
Nivel

Mihaela, nu gandesti prea departe, mi se pare f logic ce zici tu despe medic. E cel mai bine sa mergi cu unul de la inceput la sfarsit... ca iti cunoaste istoricul.
In ce sens nu e lapte si miere ? Important e sa fie un medic bun, toti mai au pase proaste , ca deh ...sunt oameni si ei ras ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.