Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/26/2015 Mesaje: 247
| Burticilor, toate bune? cam slaba activitatea zilele astea... ma uit la lista de la pag 1 si nu imi vine sa cred....Elena7, tu urmezi??? apoi doinanuta, apoi.... sper ca sunteti bine cu toatele si avem intampinati doar emotii pozitive.
Eu am facut ieri analizele ,pentru intrarea in trim III si la hemoleucograma am stat vreo ora pe net sa citesc modificarile ce apar in sarcina ca toate imi pareau alandala: leucocite prea mari,limfocite prea mici, hematocrit scazut, neutrofile mari, fibrinogen pana la cer si tot asa...oricum le discut vineri cu dr, dar pt linistea mea am cautat informatii. daca vor mai fi burtici interesate, va pun aici un rezumat al principalelor modificari pe care le puteti avea la hematologie:
Linia leucocitara: se caracterizeaza printr-o leucocitoza (cre?tere), începând cu a doua luna de sarcina, cuprinsa între 9.000-15.000/ml.
Linia eritrocitara: apare a?a numita “anemie fiziologica” (explicata prin cre?terea volumului plasmatic cu aproximativ 50% -1200 ml la prima sarcina, respectiv 1.500 ml la multipare - ?i cre?terea masei eritrocitare cu “doar” 25%; aceasta diferen?a explica par?ial ?i cre?terea VSH-ului).
Linia trombocitara: asociaza o scadere a numarului de trombocite (dar nu sub 150.000/mm3) din cauza hemodilu?iei.
Sistemul enzimatic fibrinolitic: spre finalul sarcinii, activitatea fibrinolitica scade, la fel ?i ac?iunea activatorilor plasminogenului; cresc fibrinogenul ?i produ?ii de degradare ai fibrinei; cre?terea concentra?iei plasminogenului se face în paralel cu cea a fibrinogenului.
Factorii de coagulare: majoritatea factorilor de coagulare cresc, cu excep?ia factorilor XI ?i XIII (sarcina se caracterizeaza printr-o stare de hipercoagulabilitate). Cantitatea de fibrinogen se dubleaza în general pâna la termen, factorul IX ramâne nemodificat, factorul VIII cre?te accentuat, iar factorul XIII scade; antitrombina III ?i antifactorul X scad u?or. (sursa:isis-med.ro)
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/26/2013 Mesaje: 2144
| Dea inaintea ea e andreina :).Nu-mi vine sa cred ca am.ajuns aici mai am atat de putin. Pana atunci vreau sa ma bucur de miscarile ei. Roxanine eu aveam o perioada luteala scurta de doar 10 zile.In ultimile 3 luni pana sa raman am schimbat doctora si am monitorizat ecografic ovulatia.Am ovulat in ziua 18 in luna in care am ramas si cand am vazut ca am depasit cele 10 zile si aveam de 2 zile dureri ca atunci cand vine m-am decis sa fac un test. Prin ziua 7 m-am trezit cu niste intepaturi usoare in parti si am zis ca au inceput deja simptomele prevestitoare. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/24/2016 Mesaje: 759
| Salutare fetelor! Ce faceti,cum sunteti? Eu m-am reintors la serviciu dar nu sunt bine deloc. Vineri noaptea am avut un episod urat de voma (am vomitat de cel putin 10 de pe la 18.30 pana pe la 6 dim)+ ca am avut si diaree (scuzati expresia). Am fost sambata dim la urgente si mi-a dat ceva tratament. Nu mai vomit excesiv dar acum sunt constipata, de atunci nu am mai fost la baie, e groaznic. Vreau sa va intreb pe voi v-a durut stomacul in primele luni de sarcina?Pe mine ma doare destul de tare si nu prea pot sa mananc ,plus ca tot simt ca am ceva in gat, am senzatia ca mancarea imi ramane in gat si nu imi trece oricata apa beau. Va rog sa-mi spuneti daca ati patit si voi asa, macar sa stiu daca e ceva normal. Multumesc! Sper ca voi sunteti toate bine,va pup! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/2/2015 Mesaje: 412
| Dea wrote:Burticilor, toate bune? cam slaba activitatea zilele astea... ma uit la lista de la pag 1 si nu imi vine sa cred.... Elena7, tu urmezi??? apoi doinanuta, apoi.... sper ca sunteti bine cu toatele si avem intampinati doar emotii pozitive. Eu am facut ieri analizele ,pentru intrarea in trim III si la hemoleucograma am stat vreo ora pe net sa citesc modificarile ce apar in sarcina ca toate imi pareau alandala: leucocite prea mari,limfocite prea mici, hematocrit scazut, neutrofile mari, fibrinogen pana la cer si tot asa...oricum le discut vineri cu dr, dar pt linistea mea am cautat informatii. daca vor mai fi burtici interesate, va pun aici un rezumat al principalelor modificari pe care le puteti avea la hematologie: Linia leucocitara: se caracterizeaza printr-o leucocitoza (cre?tere), începând cu a doua luna de sarcina, cuprinsa între 9.000-15.000/ml. Linia eritrocitara: apare a?a numita “anemie fiziologica” (explicata prin cre?terea volumului plasmatic cu aproximativ 50% -1200 ml la prima sarcina, respectiv 1.500 ml la multipare - ?i cre?terea masei eritrocitare cu “doar” 25%; aceasta diferen?a explica par?ial ?i cre?terea VSH-ului). Linia trombocitara: asociaza o scadere a numarului de trombocite (dar nu sub 150.000/mm3) din cauza hemodilu?iei. Sistemul enzimatic fibrinolitic: spre finalul sarcinii, activitatea fibrinolitica scade, la fel ?i ac?iunea activatorilor plasminogenului; cresc fibrinogenul ?i produ?ii de degradare ai fibrinei; cre?terea concentra?iei plasminogenului se face în paralel cu cea a fibrinogenului. Factorii de coagulare: majoritatea factorilor de coagulare cresc, cu excep?ia factorilor XI ?i XIII (sarcina se caracterizeaza printr-o stare de hipercoagulabilitate). Cantitatea de fibrinogen se dubleaza în general pâna la termen, factorul IX ramâne nemodificat, factorul VIII cre?te accentuat, iar factorul XIII scade; antitrombina III ?i antifactorul X scad u?or. (sursa:isis-med.ro) da, dupa cum se pare eu urmez. Burtica oricum s-a lasat, deci bebele a coborat. Joi am control, cred ca ultimul. Sa vedem ce "zice" bebele, vine repejor sau mai asteptam putin. Sarcini usoare dragelor! |
|
| Sonya wrote:Salutare fetelor! Ce faceti,cum sunteti? Eu m-am reintors la serviciu dar nu sunt bine deloc. Vineri noaptea am avut un episod urat de voma (am vomitat de cel putin 10 de pe la 18.30 pana pe la 6 dim)+ ca am avut si diaree (scuzati expresia). Am fost sambata dim la urgente si mi-a dat ceva tratament. Nu mai vomit excesiv dar acum sunt constipata, de atunci nu am mai fost la baie, e groaznic. Vreau sa va intreb pe voi v-a durut stomacul in primele luni de sarcina?Pe mine ma doare destul de tare si nu prea pot sa mananc ,plus ca tot simt ca am ceva in gat, am senzatia ca mancarea imi ramane in gat si nu imi trece oricata apa beau. Va rog sa-mi spuneti daca ati patit si voi asa, macar sa stiu daca e ceva normal. Multumesc! Sper ca voi sunteti toate bine,va pup! Si pe mine m-a mai durut asa stomacul in primul trimestru, cand si cand, nu mereu. Si de doua ori m-a durut tare dar atunci am si vomat si mi-a trecut..senzatia de nod in gat am avut dar la fel 1, 2 episoade scurte si slabe ca intensitate. Iti doresc sa te refaci si sa scapi cat mai curand de simptomele astea neplacute. |
|
Inregistrat: 10/14/2013 Mesaje: 1520
| Sonya wrote:Salutare fetelor! Ce faceti,cum sunteti? Eu m-am reintors la serviciu dar nu sunt bine deloc. Vineri noaptea am avut un episod urat de voma (am vomitat de cel putin 10 de pe la 18.30 pana pe la 6 dim)+ ca am avut si diaree (scuzati expresia). Am fost sambata dim la urgente si mi-a dat ceva tratament. Nu mai vomit excesiv dar acum sunt constipata, de atunci nu am mai fost la baie, e groaznic. Vreau sa va intreb pe voi v-a durut stomacul in primele luni de sarcina?Pe mine ma doare destul de tare si nu prea pot sa mananc ,plus ca tot simt ca am ceva in gat, am senzatia ca mancarea imi ramane in gat si nu imi trece oricata apa beau. Va rog sa-mi spuneti daca ati patit si voi asa, macar sa stiu daca e ceva normal. Multumesc! Sper ca voi sunteti toate bine,va pup!
Sonya, eu pana la 13 saptamani am vomitat zilnic. Bleah, mi-am blestemat zilele. Numai covrigi uscati am mancat. Dar sa stii ca am facut o enterocolita, am primit virusul pe la 20 sapt.Si am avut un episod urat de voma cu diaree. Poate asta ai avut si tu. Bine ca a trecut, acum important e sa te refaci!! |
|
| Roxanine wrote:
Sonya, eu pana la 13 saptamani am vomitat zilnic. Bleah, mi-am blestemat zilele. Numai covrigi uscati am mancat. Dar sa stii ca am facut o enterocolita, am primit virusul pe la 20 sapt.Si am avut un episod urat de voma cu diaree. Poate asta ai avut si tu. Bine ca a trecut, acum important e sa te refaci!!
Asa mi-au zis si mie cei de la urgente.M-au trimis si la infectioase si mi-a dat sa tin un regim. Ma enerveaza ca nu pot sa mananc,mai am putin, sper sa treaca! |
|
Inregistrat: 12/31/2015 Mesaje: 241
| Sonya, fiecare sarcina are specificul ei, iar fiecare organism reactioneaza diferit. Imi pare rau sa aud ca nu te-ai simtit bine si ca in continuare suferi. Sper sa iti treaca simptomele acestea cat mai repede. Si eu am avut stari de greata continuu, fara sa pot sa vomit (pana aseara cand in sfarsit am reusit "performanta"...) si acelasi nod in gat de care povestesti. Doar ca nodul mai trece, mai revine, iar daca tie nu iti trece si ai senzatia ca te sufoci desi nu ai nimic in gat, poti sa dai o fuga la un endocrinolog pt ca e posibil ca datorita sarcinii sa isi faca de cap tiroida. Sper sa nu mai ai episoade de genul.
La mine greturile si raul si-au facut aparitia cam din a 7-a saptamana si nu au incetat nici pana astazi, difera doar ca intensitate. Nu am avut dureri de stomac, insa ma dispera orice miros si imi face rau instantaneu, ma termina si-mi da senzatia aia de voma in gat si nu pot sa vomit. groaznic! Zici ca-mi iese sufletul din mine si tusesc ca sa ma linistesc. Iar cam de vreo 3 saptamani nu mai zac, pt ca pana acum dupa ce ma intorceam de la serviciu zaceam efectiv de rau si dormeam de la 17-18 pana dimineata la 6 cand o luam din loc.
Nu am avut pana acum niciun fel de concediu legat de sarcina. Multumesc Lui Dumnezeu, nu a fost nevoie. Insa incerc sa fac fata tuturor senzatiilor din sarcina cum pot eu mai bine.
Ai grija de tine, bea cat de multa apa poti, hidratarea este esentiala atat pt tine cat si pt bebe. Ia vitaminele recomandate, nu face bai fierbinti, iar pt constipatie poti sa incerci sa-ti cumperi fibre vegetale care ae gasesc prin supermarketuri (tarate, fibre vegetale, seminte macinate, etc.) si mananca dimineata in niste iaurt apoi bea apa multa toata ziua si ai sa scapi de constipatie. Eu zilnic mananc canepa, chia, fibre, etc si nu am avut probleme cu constipatia niciodata in sarcina. In plus mananc multe legume si fructe, le alternez. Mananca ce simti tu ca iti face bine si fa ce iti provoaca tie stari de bine, destul ca organismul tau trece prin schimbari. Te pup si sper sa vii cu vesti bune in continuare! |
|
Inregistrat: 12/31/2015 Mesaje: 241
| sonya, vezi ca pt diaree in sarcina ai voie sa iei smecta si sa bei ceai de menta. Pt constipatie ti-am scris deja. |
|
Inregistrat: 4/17/2016 Mesaje: 266
| Pentru trimestrul 1 ati facut profilul torch? Cu anticorpii pentru boli? A iesit la cineva igm pozitiv? |
|
Inregistrat: 10/14/2013 Mesaje: 1520
| Multumesc de raspunsuri!
Lara, eu la torch, am fost imuna la toate mai putin toxoplasmoza. A trebuit sa o repet si sa evit carnea cruda si branzeturile nepasteurizate din cauza ca astea transmit cel mai usor bacteria! Sanatate |
|
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| lara_plus wrote:Pentru trimestrul 1 ati facut profilul torch? Cu anticorpii pentru boli? A iesit la cineva igm pozitiv?
Lara, la ce-i iesit pozitiv? Cel mai bine la torch e cand iese IGG pozitiv si IGM negativ, asta inseamna ca ai anticorpi. Ai sunat medicul? Nu citi pe net toate prostiile suna direct medicul sa te lamureasca
Eu acum doar toxo Igm am facut-o, la fel, pentru ca nu aveam anticorpi cand am facut torch-ul mai demult.
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Galeria pentru Elena7...
http://forum.7p.ro/nastere-usoara-elena7.aspx?g=posts&m=954800&goto#m954800
Sarcini usoare, burtici!!! |
|
| Buna dimineata fetelor!Ma simt ceva mai bine azi, a disparut nodul din gat, am observat ca de la cirese imi apare, aseara am fost si la baia, lucrurile par sa se indrepte! Lara eu maine sunt programata pt torch. O zi frumoasa burtici! Oare Georgy ce mi face? |
|
| Multumesc frumos Anelise! Eu nu am fost foarte activa pe forum, cred ca ma cunosc putine burticute, dar in ficare zi va cistesc si sunt alatri de voi! Sarcini usoare dragelor! |
|
|