Gravidutzele noastre dragi - 35
Subiectul anterior · Subiectul urmator
RalukM
Scris: Wednesday, May 25, 2016 4:52 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/24/2014
Nasmyne wrote:
Eu si daca stau pe scaun ma apasa si mai tare, ziua mai stau in leagan afara la soare (sa iau vit D care apoi se transmite la bebe prin laptic) dar nu pot sta f mult, ma intind imi pun o perna, numai ca treb dupa sa ma ridice cineva ca singura nu pot ras

Tot citesc despre alaptare, atasez mai jos o poza. Este foarte important ca la inceput bebe sa nu i se ofere supliment de lapte praf, bineinteles asta daca vom avea si noi laptic
Cat de micut are stomacelul la inceput..

Laptic are orice mama, doar 2% din femei nu pot alapta din cauze medicale. Nu co teaza tipul nasterii laptele este acolo inca din luna 5a cand se formeaza colostru care e aur pt bebelus. Cititi blogul alapteaza si vedeti ca sunt 2 grupuri de suport pe fb alapteaza si clinica de alaptare. Alaptati va pruncii este minunat si e cel mai bun lucru pe care puteti sa l faceti pt ei. Sanul nu este doar hrana ci si alinare iubire conectare cu mama. Ca sa nu mai vb de beneficiile laptelui matern.Bafta!
gaza_mica89
Scris: Wednesday, May 25, 2016 5:33 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 1/10/2016
Da , este minunat alaptatul !
Sa simti cand ii este foame bebelusului tau , mi se pare uimitor si superb coeur
Mie imi este teama sa nu am aceeasi problema ca la fata, laptele nu era consistent si nu lua in greutate ...
Nasmyne ti- ai luat ceai pt lactatie ?
La fata am avut chimen si anason simplu si imi facea mama ceai , am baut din prima zi si nu am avut deloc probleme cu colicii , iar laptele a venit repede si era suficient dar din pacate nu era consistent
RalukM
Scris: Wednesday, May 25, 2016 5:40 PM
Nivel

gaza_mica89 wrote:
Da , este minunat alaptatul !
Sa simti cand ii este foame bebelusului tau , mi se pare uimitor si superb coeur
Mie imi este teama sa nu am aceeasi problema ca la fata, laptele nu era consistent si nu lua in greutate ...
Nasmyne ti- ai luat ceai pt lactatie ?
La fata am avut chimen si anason simplu si imi facea mama ceai , am baut din prima zi si nu am avut deloc probleme cu colicii , iar laptele a venit repede si era suficient dar din pacate nu era consistent

Nu exista lapte matern sa nu fie consistent:)) documentati-va fetelor. Nu e locul aici sa vb despre asta dar nu exista lapte de mama prea slab sau prea gras sau prea lat sau prea nu stiu cum. Daca vreti surse sigure de informare in privinta alaptarii sa mi spuneti si va dau pm cu mai multe linkuri. Exista niste etape la bebelusi numite pusee de crestere salturi mentale cand sunt mai agitati si par sa nu se staure cu laptele matern si ar sta la san non stop. Dar e doar din cauza puseului. Daca nu ia in greutate ok inseamna ca nu se ataseaza corect la san si automat nu suge eficient. Documentati-va documentati va! Aveti grija si la medicii de fam gineco sau pediatrii ca sunt multi care nu au nici un habar de alaptare si baga pe gat direct laptele praf.
gaza_mica89
Scris: Wednesday, May 25, 2016 6:18 PM
Nivel

Nu vreau sa te contrazic insa lapte era suficient si golea bine sanii, doua saptamani am asteptat sa ia in greutate ( de la 2 saptamani , atat avea ea atunci ) si nu a luat , asa ca de la 1/luna am inceput cu completare de lapte praf :(
Nasmyne
Scris: Wednesday, May 25, 2016 6:23 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 7/18/2015
La fel cred si eu ca fiecare lapte e bun, pana se obisnuieste copilul cu laptele cu suptul pana se produce lactatia dureaza...da intr-adevar cu lp graficul creste intotdeauna, dar daca am stii noi tot ce contine laptele praf sigur nu am mai da la bebeii nostri. Cand copilul e hranit cu laptele de la san poate are cateva saptamani cand, pana se va obisnui, va lua putin in greutate, pana se va produce lactatia cum trebuie la fel, treb doar sa avem incredere in organismul nostru...asa cum el stie cum sa aiba grija de bebele nostru timp de 9 luni in burtica la fel va stii si cum sa produca laptic pt a-l creste in continuare! Corpul nostru e foarte complex, trebuie doar sa nu ne lasam influentate de alte persoane...intr-adevar sunt multi care habar nu au si poate recomanda lapte praf doar pt ca fac bani de pe urma asta...nu toata lumea ne vrea binele, majoritatea isi cauta interesul propriu, important e sa avem incredere in noi si sa nu ne lasam pacalite.

Inca nu mi-am cumparat ceai...stiu pe cineva care dim bea ceai de fenicul, la pranz ceai de anason iar seara ceai de chimen si are lapte cat pt doi. O sa mi le cumpar si eu.
RalukM
Scris: Wednesday, May 25, 2016 6:26 PM
Nivel

Nasmyne wrote:
La fel cred si eu ca fiecare lapte e bun, pana se obisnuieste copilul cu laptele cu suptul pana se produce lactatia dureaza...da intr-adevar cu lp graficul creste intotdeauna, dar daca am stii noi tot ce contine laptele praf sigur nu am mai da la bebeii nostri. Cand copilul e hranit cu laptele de la san poate are cateva saptamani cand, pana se va obisnui, va lua putin in greutate, pana se va produce lactatia cum trebuie la fel, treb doar sa avem incredere in organismul nostru...asa cum el stie cum sa aiba grija de bebele nostru timp de 9 luni in burtica la fel va stii si cum sa produca laptic pt a-l creste in continuare! Corpul nostru e foarte complex, trebuie doar sa nu ne lasam influentate de alte persoane...intr-adevar sunt multi care habar nu au si poate recomanda lapte praf doar pt ca fac bani de pe urma asta...nu toata lumea ne vrea binele, majoritatea isi cauta interesul propriu, important e sa avem incredere in noi si sa nu ne lasam pacalite.

Inca nu mi-am cumparat ceai...stiu pe cineva care dim bea ceai de fenicul, la pranz ceai de anason iar seara ceai de chimen si are lapte cat pt doi. O sa mi le cumpar si eu.

computerlove computerlove computerlove cat de frumos ai scris imi vine sa te pup. Aveti grija cu ceaiurile nu beti preventiv ci doar daca aveti nevoie ca altfel faceti furia laptelui si dati in altele.
coeur coeur coeur chiar imi vine sa te pup nasmyne hohot
gaza_mica89
Scris: Wednesday, May 25, 2016 6:42 PM
Nivel

Eu combinam ceaiurile , acum am luat de la fares o cutie , dar nu sunt a?a sigura daca e ok. Cred ca o sa iau tot asa sa le combin...
Sigur ca este cel mai bun laptele de mama , eu am fost si racita iar pediatra a zis sa întrerup alaptatul doar daca fac febra , si asa mai primit fata niste anticorpi ...
Nu incerc sa ma justific insa cred ca am luat decizia cea mai buna , nu o mai puteam tine pe loc din crestere, mai ales ca lapte era suficient de mult si sugea foarte bine, in cele doua sapt in care pediatra a zis sa continuam cu sanul sa vedem cum evolueaza , numai eu stiu cat ne- am chinuit amandoua, si desi aveam lapte praf in casa nu i- am dat , am ascultat de pediatra si i- am dat numai san sa vedem daca intradevar nu ia in greutate si e nevoie de completare ...
Si desigur eu eram linistita , mancam bine , luam suplimente ... Uffff de data asta sper din tot sufletul sa nu mai fie nevoie de lapte praf ...
Nasmyne
Scris: Wednesday, May 25, 2016 8:42 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 7/18/2015
RalukM wrote:

computerlove computerlove computerlove cat de frumos ai scris imi vine sa te pup. Aveti grija cu ceaiurile nu beti preventiv ci doar daca aveti nevoie ca altfel faceti furia laptelui si dati in altele.
coeur coeur coeur chiar imi vine sa te pup nasmyne hohot

Cheek Kiss Cheek Kiss
Nu sunt pe nici un grup in care se vb despre alaptat, dar mi-ar placea sa fiu intr-un grup genul.
Ceaiurile, da am sa le iau doar la nevoie, ziceam ca am sa mi cumpar sa le am in casa.

gaza_mica89 lasa ca de data asta poate va fi mai bine! Ai incredere in tine ca vei reusi sa alaptezi Cheek Kiss

Abia astept sa vina clipa intalnirii cu micul meu printisor... De multe ori ma gandesc cum are loc la mine in burtica, mi-e frica sa nu cumva sa-i fac vre-un rau, la cat de mult mi-am dorit un bebe...sper sa fie bine pana la sfarsit. Ce e drept nu am vazut niciodata un bebe nou nascut si mai ales dezbracat, in poze nu se pune ca nu ai cum sa apreciezi...ras mie in poze toti mi se par mari Lol

gaza_mica89
Scris: Wednesday, May 25, 2016 11:10 PM
Nivel

Da Nasmyne , sunt foarte mici , de preferat sa ai hainute cu capse nu body-uri care intra pe cap, cel putin in prima saptamana pana te mai obi?nuie?ti...
Si eu de abia astept sa-l vad, sa stiu ca e bine , si astept cu nerabdare momentul întâlnirii cu fata , cred ca o sa fie cea mai frumoasa clipa din viata mea coeur
Danamat
Scris: Thursday, May 26, 2016 4:07 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 3/12/2016
Buna burtici.va urmaresc de foarte mult timp ?i deja îmi sunte?i dragi.
Sa va spun câte ceva despre mine: am 23 de ani ?i sunt însarcinata în 24 de saptamâni ?i 5 zile.Aceasta sarcina am obtinut-o prin înseminare artificiala.este un copil foarte dorit.
Pâna acuma totul decurge bine ?i vom avea un baietel pe nume Luca.
Sper sa ma primiti si pe mine în clubul vostru grup
Sonya
Scris: Thursday, May 26, 2016 9:17 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/24/2016
Danamat bine ai venit! La doar 23 de ani inseminare artificiala? :( uff, imi pare rau, dar bine ca ati reusit si asa, sunt multe care nu raman nici macar cu Fiv.

Fetelor pana la cate sapt de sarcina se mentine mirosul sensibil? Noi ne-am renovat casa inainte sa stiu ca sunt insarcinata, au trecut 2 sap de cand am terminat si inca miroase ff puternic,mi-e rau tare cand simt.E groaznic ca nu pot sta in camera, acolo miroase mai tare,stau doar in bucatarie,am fost la dedeman sa ne trimita un expert sa ne spuna ce putem face si din ce cauza miroase asa. aseara am crezut ca mor, am vomitat tot din mine.
Dea
Scris: Thursday, May 26, 2016 9:37 AM
Nivel

Inregistrat: 3/26/2015
Sonya, eu inca am mirosul f f f sensibil...
nu stiu ce solutie sa-ti propun, din cate stiu pana la uscare completa se elimina in aer substante din varuri si vopsele...
ai grija de tine Cheek Kiss

Bun venit Danamat, multa sanatate si bebe Luca sa stea cumintel pana la termen!
anyta88
Scris: Thursday, May 26, 2016 9:53 AM
Nivel

Inregistrat: 12/15/2014
Danamat wrote:
Buna burtici.va urmaresc de foarte mult timp ?i deja îmi sunte?i dragi.
Sa va spun câte ceva despre mine: am 23 de ani ?i sunt însarcinata în 24 de saptamâni ?i 5 zile.Aceasta sarcina am obtinut-o prin înseminare artificiala.este un copil foarte dorit.
Pâna acuma totul decurge bine ?i vom avea un baietel pe nume Luca.
Sper sa ma primiti si pe mine în clubul vostru grup

Bine ai venit! Sarcina usoara!
gaza_mica89
Scris: Thursday, May 26, 2016 10:06 AM
Nivel

Danamat bun venit in gasca ! Sarcina usoara in continuare ! Sonya eu cred ca pe la 30 de sapt am mai scapat un pic de sensibilitatea la miros ... Acum ma lupt din nou cu niste greturi groaznice
Sonya
Scris: Thursday, May 26, 2016 10:27 AM
Nivel

Inregistrat: 2/24/2016
off Doamne,speram sa-mi spuneti ca din sapt 15 nu mai am pb,sper sa se rezolve cumva cu mirosul, sau sa vina vreme buna sa-mi pot face cort in curte :) voi ati patit la inceput de sarcina sa aveti senzatia ca aveti un dop in stomac?Eu simt asa, ca si cum as avea un dop la gura stomacului si oricata apa beau e tot acolo,ca o senzatie de prea-plin, desi nu mananc mult.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.