|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| georgy gya wrote:deci chiar sunt uimita ca exista asa ceva in Romania,cum sa nu ai plafon pt analize la gravide,pai e inadmisibil asa ceva!!! eu nu am facut in romania nici o analiza si nu am avut deaface cu nimic din Romania si deaia nu pot sa inteleg ca exista asa ceava.... De 10 ani in Italia oricand am avut nevoie de medicamente,analize,operatie,absolut orice am platit un ticket minim de bani o suma infirma si am avut loc imediat si rezultate imediat,,,mai ales acum insarcinata am dreptul la o gramada de analize la 3 ecografi daca sarcina decurge normal iar daca sunt probleme oricat e necesar,eu de exemplu nu am imunitate la toxo si va trebui sa le repet periodic si vor fi gratuite ...mergi la doctor iti da trimitere,la laborator dimineata iti preleveaza si maxim la ora 14-15 ai rezultatul analizelor.....te pup si iti doresc nervi de fier,sa ai grija de tine
Din pacate georgy asa e...nu au plafon separat de gravide...iar fondurile se termina intr-o zi,in cateva ore. De ex pe 25 s au alocat pt luna mai si tot pe 25 s-au ocupat toate, la amiaza nu mai era nimic...degeaba am sunat eu cum ziceau fetele, astia de la mine toti imi zic...chiar si de la medicul de familie ca nu exista plafoane separate si ca trebuie sa astept... Dar ce sa mai astept ca am ratat si luna mai la programari. Si ma refer la analize banale :sânge,urina,calciu, vdrl...etc. Insumate fac cam 200 lei, dar ciuda mea este de ce nu pot sa le fac daca sunt asigurata si platesc cotizatie? Trebuie sa ai tot timpul din lume sa stai pe la cozile lor cu orele sa poti prinde ceva.... E chiar bataie de joc...oricum de acum vad dupa Paste. |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/2/2015 Mesaje: 412
| Rocsana wrote:Burtici si mamici de cateva zile am inceput sa ametesc tot mai des si imi vine si greata ,chiar daca stau in pat uneori ,voi ati patit asa? La ultimul control dr. a zis ca se poate sa ametesc mai des si sa nu fac efort ,dar in pat ce efort sa fac ca numai ce m-am asezat si mi sa intunecat inaintea ochilor si ma luat greata asa o senzatie de apa in gura ,am marit doza de fier si vitamine pana merg la dr in 9.mai ,oricum sapt.asta nu dau de el ca este plecat asa ca sper ca pana in 9 mai sa nu mi se intample prea des ,tensiunea mea a fost de 10/6 cam pe tot timpu sarcinii . Buna Rocsana , nu stiu ce sa-ti spun cu privire la starile tale, dar imi par asemanatoare cu ale mele in timp ce luam Elevit, de la care ma simteam rau si greata si ameteli si stari de slabiciune, am renuntat la a le mai lua, iau doar supliment de fier ca ma simt plina de energie de la el. Tensiunea si eu am avut-o tot cam ca a ta, eu de altfel mereu am avut-o asa. Dar mai ai putin si tu, si sper sa fie bine pana la capat. Iti doresc toate cele bune si nastere usoara! |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/10/2016 Mesaje: 164
| Salutare ... Si eu am dureri de spate , ma doare si jos dar si sus, iar sus ma doare si in fata, simt ca,, ma rup,, de sub piept ... Arsuri am dar foarte rar din fericire , in schimb mi s.a intamplat sa ame?esc de câteva ori stand jos ... Iar Elevitul , fierul si omega 3 , le iau seara înainte sa ma culc pentru ca îmi este fff greata de la fier |
Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 170
| Eu dureri de spate nu am deocamdata..in schimb, datorita dormitului numai pe laterale, ma cam dor soldurile in timpul noptii ..s-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Vreun sfat ce mi-ar alina noptile aveti? |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/28/2015 Mesaje: 628
| gummy bear wrote:Eu dureri de spate nu am deocamdata..in schimb, datorita dormitului numai pe laterale, ma cam dor soldurile in timpul noptii ..s-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Vreun sfat ce mi-ar alina noptile aveti?
Sfat nu am ,la fel patesc si eu cu soldurile si mi se duce durerea in oase sau mi se pun carcei eu ma ridic si ma plimb un pic ca altfel nu reusesc sa ma alin .
|
Inregistrat: 1/28/2015 Mesaje: 628
| gaza_mica89 wrote: Salutare ... Si eu am dureri de spate , ma doare si jos dar si sus, iar sus ma doare si in fata, simt ca,, ma rup,, de sub piept ... Arsuri am dar foarte rar din fericire , in schimb mi s.a intamplat sa ame?esc de câteva ori stand jos ... Iar Elevitul , fierul si omega 3 , le iau seara înainte sa ma culc pentru ca îmi este fff greata de la fier
Pana sa iau fier (Altrifer)am luat Elevit dar a zis dr.sa continui numai cu fierul ,pana atunci nu am ametit niciodata ,mai nou vad ca imi e tot mai rau ,cum spuneam ametesc si daca stau in pat plus greata ,dupa episodul urat de ieri am inceput sa iau Landeevit care contine pe langa fier si vitamine si omega 3,este special pt sarcina si alaptare sper sa nu mai am probleme ca m-am speriat groaznic plus ca am fost si singura acasa |
Inregistrat: 1/11/2015 Mesaje: 487
| georgy gya wrote:durerea aia intre fund si rinichi pe mijloc e nervul sciatic,si pe mine ma terminat ma ingenunchiat nu mai pot merge nu mai pot sta in fund ca lumea de stat in pat nu mai zic ca imi paralizeaza toata partea dreapta....tu ai loat ceva? eu in afara de paracetamol nu am voie nimic...te pup si sarcina usoara in continuare Si mie mi s-a întâmplat la fel, dar am avut noroc ca era mai spre sfârsitul sarcinii,din pacate nu prea poti sa iei nimic si trebuie sa te lupti cu durerile. Eu când eram singura acasa evitam sa stau în pat pe spate pt ca nu avea cine sa ma ridice, singura nu as fi reusit, atât de tare ma durea. Sper sa ti se mai diminueze durerea, daca nu vezi ce zice dr ca nu poti sa stai asa. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/26/2013 Mesaje: 2144
| georgy gya wrote:durerea aia intre fund si rinichi pe mijloc e nervul sciatic,si pe mine ma terminat ma ingenunchiat nu mai pot merge nu mai pot sta in fund ca lumea de stat in pat nu mai zic ca imi paralizeaza toata partea dreapta....tu ai loat ceva? eu in afara de paracetamol nu am voie nimic...te pup si sarcina usoara in continuare Nu am luat nimic.Nu e durerea foarte mare.Ma doare cand merg sau fac efort.Si nu zilnic.Sunt zile cand nu ma doare deloc.Sarcina usoara in continuare si tie si ma bucur enorm ca totul decurge asa cum trebuie. Bebelusa mea misca incontinu.O ador.Cand vine tati seara acasa e distractia si mai mare.Ii place mult sa puna urechea la burtica :))) si il loveste :))) |
Inregistrat: 1/10/2016 Mesaje: 164
| Rocsana wrote:Pana sa iau fier (Altrifer)am luat Elevit dar a zis dr.sa continui numai cu fierul ,pana atunci nu am ametit niciodata ,mai nou vad ca imi e tot mai rau ,cum spuneam ametesc si daca stau in pat plus greata ,dupa episodul urat de ieri am inceput sa iau Landeevit care contine pe langa fier si vitamine si omega 3,este special pt sarcina si alaptare sper sa nu mai am probleme ca m-am speriat groaznic plus ca am fost si singura acasa Mie mi.a iesit fierul sub limite , eu iau tardiferon fol, si am zis ca ametelile sunt de la anemie ... In ultimele zile nu am mai avut , am luat deja o folie din tardiferon ... |
Inregistrat: 3/26/2015 Mesaje: 247
| Dragi burtici,nu am scris de ceva vreme...azi am intrat sa va urez Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si multa sanatate!!! Noi suntem bine,nu am mai avut momente neplacute dar m-am si menajat mult,chiar total ...sunt intr-o vacanta mereu si nu prea fac nimic pe langa plimbari,papa si somn. Am aflat in sfarsit ca avem baietel,tati e in extaz si eu foarte fericita!!!!
Pentru dureri de solduri sau spate recomand salteaua de latex,eu am hernie de disc neoperata,ma asteptam la dureri mari mai ales ca am pus ceva kg...dar deocamdata ma simt foarte bine.nu stiu cate saptamani are gummybear,dar daca e mai avansata sarcina sa incerce perna pt gravide,o prietena a laudat-o foarte mult.am cumparat si noi una dar deocamdata nu am folosit-o...nu a fost nevoie,plus ca il tine pe tati cam la distanta si noi inca dormim in bratzuca
Pupici tuturor,aveti grija da voi.Paste fericit!
|
Inregistrat: 12/15/2015 Mesaje: 170
| Dea wrote:Dragi burtici,nu am scris de ceva vreme...azi am intrat sa va urez Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si multa sanatate!!! Noi suntem bine,nu am mai avut momente neplacute dar m-am si menajat mult,chiar total ...sunt intr-o vacanta mereu si nu prea fac nimic pe langa plimbari,papa si somn. Am aflat in sfarsit ca avem baietel,tati e in extaz si eu foarte fericita!!!! Pentru dureri de solduri sau spate recomand salteaua de latex,eu am hernie de disc neoperata,ma asteptam la dureri mari mai ales ca am pus ceva kg...dar deocamdata ma simt foarte bine.nu stiu cate saptamani are gummybear,dar daca e mai avansata sarcina sa incerce perna pt gravide,o prietena a laudat-o foarte mult.am cumparat si noi una dar deocamdata nu am folosit-o...nu a fost nevoie,plus ca il tine pe tati cam la distanta si noi inca dormim in bratzuca Pupici tuturor,aveti grija da voi.Paste fericit!
Sunt chiar in urma ta, Dea, 21 saptamani |
Inregistrat: 10/16/2014 Mesaje: 284
| N-am mai intrat de ceva timp pe forum si am multe de recuperat. Miercuri am fost la control si bebelul e bine, are 1100 g. Iau si eu altrifer si trebuie sa am mereu ceva dulce la mine pt ca am glicemia mica si mi se face rau. Vitaminele am inceput sa le iau mai spre seara pt ca mi-e greata dupa ce le iau, dar de la altrifer nu avem nimic deocamdata. Va pupam pe toate si va dorim sa aveti sarbatori linistite si sanatate maxima. Paste fericit! |
Inregistrat: 4/6/2015 Mesaje: 515
| Hristos a inviat dragi gravidute!sa aveti parte de nasteri usoare si bebei sanatosi! |
Inregistrat: 12/15/2014 Mesaje: 627
| Hristos a înviat! Paste fericit tuturor! |
|
Inregistrat: 7/31/2015 Mesaje: 123
| Paste fericit dragelor! Noi suntem inca in maternitate si vom mai sta ceva timp, pana vor lua fetele in greutate. Suntem bine, papam si facem nani si asteptam sa ne facem mari sa mergem acasa. Mami s-a recuperat, are si laptic dar nu suficient asa ca mancam lp amestecat cu laptic de la mami. Va pupam pe toate si va dorim o zi minunata! |
|
|