|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/31/2015 Mesaje: 123
| Bucurie2015 wrote:Fetelor, de vreo saptamana imi amortesc mereu mainile. Cel putin dimineata ma trezesc cu ele zici ca am ace... Am citit pe net ca e normal. La prima sarcina nu am avut probleme de genul acesa. De umblat inca nu ma umflu, dar mai am destul, cine stie.
Voi cum stati?
Mie imi amorteste piciorul stang, sus parca e tot timpul amortit, iar dimineata ma trezesc de durere sau amorteala, tot la piciorul stang, dar de data asta de sus din sold pana in calcai...ma gandesc ca e de la faptul ca dorm mai mult pe stanga.. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/18/2014 Mesaje: 570
| Amorteli nu am avut la maini ori la picioare. SIngura zona care o simt amortita, deparca ar fi degerata sau asa ceva, e pielea de burtica, fix sub stern. Inteleg ca e normal ca e pielea foarte intinsa. |
Inregistrat: 12/10/2013 Mesaje: 899
| Dea wrote:Capsunica,multumesc la fel si tie sarcina usoara.ai facut dublu test?eu am sambata si tremur de emotii,imi este chiar frica....pt ca am avut ceva probleme..mici sangerari,placenta joasa,crampe...iau si progesteron din sapt 6.sper ca va fi totul bine,ma rog mereu la Dumnezeu si doar asa prind curaj Sanatate tuturor burticilor si mamicilor si bebelusilor . Da ..maine avem morfo de trim 1:* !! Doamne ajuta sa fie bine bebicul :* .. maine avem 13 saptamani :x :x |
Inregistrat: 3/26/2015 Mesaje: 247
| Iti tin pumnii Capsunico! sa ne povestesti dupa , te imbratisez! |
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/8/2015 Mesaje: 85
| Roxyfoxy wrote:Asa fac si eu îi dau de la mine apoi cât mai vrea el din biberon.Asa mi-a spus si pediatra sa fac si tot la trei ore,iar cand il vad ca ii e foame mai devreme de 3ore il pun tot la san.Acum noi am ajuns cu laptele praf pe la 100 de ml,iar de la mine nu stiu cât trage ca e si puturos ca trebuie sa faca putin efort si se lasa cu smiorcaiala.Eu sper sa am macar sa îi pot da asa destul de mult timp.La mine a mers totul prost de la spital pt ca nu l-am avut pe bebe cu mine,iar când mergeam la alaptat era ghiftuit dr asistente cu lapte praf si clar de la mine nu mai vroia sa traga ca era satul. A?a e când nasti la stat nu încurajeaza deloc alaptatul desi sus?in ca o fac. Scuze ca ma bag si eu dar eu tot La stat am nascut, pe bebe mi l.au adus abea pe la ora 8 jumate 9 (eu am nascut la 1 ) si el era satul ca a dormit pana pe la 2-3 fara sa se trezeasca macar odata sa pape....iar cand sa trezit m.am chinuit umpic cu el....dar asistentele m.au încurajat si s.au chinuit si ele cu mine sa.l înva?am sa traga....ideea era ca conteaza ft mult peste cine dai....si mai conteaza si faptul ca eu nici nu am vrut sa aud de supliment si ma chinuiam cu el de îmi venea sa plâng..... |
Inregistrat: 4/6/2015 Mesaje: 515
| Meda wrote: Scuze ca ma bag si eu dar eu tot La stat am nascut, pe bebe mi l.au adus abea pe la ora 8 jumate 9 (eu am nascut la 1 ) si el era satul ca a dormit pana pe la 2-3 fara sa se trezeasca macar odata sa pape....iar cand sa trezit m.am chinuit umpic cu el....dar asistentele m.au încurajat si s.au chinuit si ele cu mine sa.l înva?am sa traga....ideea era ca conteaza ft mult peste cine dai....si mai conteaza si faptul ca eu nici nu am vrut sa aud de supliment si ma chinuiam cu el de îmi venea sa plâng.....
Crezi ca noi nu ne chinuim?iti zic eu ca da,dar daca nu este nu il pot tine nemancat. Mai ales ca e firav rau ..mie nu ca imi venea sa plang chiar am plans ca eu eram sigura ca o sa am lapte ...dar una e nasterea prin cezariana si alta este nasterea normala |
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/8/2015 Mesaje: 85
| moa wrote:
Crezi ca noi nu ne chinuim?iti zic eu ca da,dar daca nu este nu il pot tine nemancat. Mai ales ca e firav rau ..mie nu ca imi venea sa plang chiar am plans ca eu eram sigura ca o sa am lapte ...dar una e nasterea prin cezariana si alta este nasterea normala
Scuze poate nu ai în?eles la ce m.am referit...eu am facut referire stric la faptu ca in spital poate nu in toate se încurajeaza alaptarea.....bine daca ai si lapte...eu zic sa nu î?i pierzi speran?a si sa dea Dumnezeu sa ai laptic si sa nu mai fie nevoie de supliment |
|
Inregistrat: 12/10/2013 Mesaje: 899
| Dea wrote:Iti tin pumnii Capsunico! sa ne povestesti dupa , te imbratisez! . Am sa va scriu:) ...tu cand ai urm eco? Fetelor intr-adevar .. din pacate alaptarea nu prea e sustinuta in spitalele de stat .Si mie mi-au adus supliment .. si le aruncam in chiuveta .. desi le ziceam ca nu am nevoie ..pt ca i ajunge lapticul la bebe continuau da imi aduca . nu a luat niciodata supliment ,s.a saturat cu cat am avut. Va sabotati singure lactatia ..cu supliment .. pune-ti pe bebe la san catde des !laptic aveti toate..nu exista nu am lapte .important sa puneti pe bebe la san ..sa stimuleze ..cu cat dati supliment mai mult cu atat scade mai mult lactatia ..si va sabotati singure .. exista pe fb ..un grup Clinica de alaptare .. acolo gasiti ft mult sprijin..sunt si consultanti in alaptare .. oricand aveti nevoie nu ezitati sa intrati .. cineva va va sari in ajutor mereu :) luptati pt a putea alapta ..e cel mai bun lapte ..nu se compara cu Laptele praf .. |
|
Inregistrat: 7/10/2015 Mesaje: 169
| capsunica wrote:. Am sa va scriu:) ...tu cand ai urm eco? Fetelor intr-adevar .. din pacate alaptarea nu prea e sustinuta in spitalele de stat .Si mie mi-au adus supliment .. si le aruncam in chiuveta .. desi le ziceam ca nu am nevoie ..pt ca i ajunge lapticul la bebe continuau da imi aduca . nu a luat niciodata supliment ,s.a saturat cu cat am avut. Va sabotati singure lactatia ..cu supliment .. pune-ti pe bebe la san catde des !laptic aveti toate..nu exista nu am lapte .important sa puneti pe bebe la san ..sa stimuleze ..cu cat dati supliment mai mult cu atat scade mai mult lactatia ..si va sabotati singure .. exista pe fb ..un grup Clinica de alaptare .. acolo gasiti ft mult sprijin..sunt si consultanti in alaptare .. oricand aveti nevoie nu ezitati sa intrati .. cineva va va sari in ajutor mereu :) luptati pt a putea alapta ..e cel mai bun lapte ..nu se compara cu Laptele praf ..
Bravo! Sunt total de acord cu tine! Totul e implementat in creierul nostru ca nu avem lapte. Stiti cate femei din Romania alapteaza pana la 6 luni? Doar 12%!!! Stiti cate femei alapteaza in Germania? Procentul este de 80-95%!!! Socanta diferenta, nu? Va dati seama? Doar 12%!!!
Apropos Capsunica unde la stat ai nascut? |
|
Inregistrat: 5/26/2015 Mesaje: 603
| moa wrote:
Crezi ca noi nu ne chinuim?iti zic eu ca da,dar daca nu este nu il pot tine nemancat. Mai ales ca e firav rau ..mie nu ca imi venea sa plang chiar am plans ca eu eram sigura ca o sa am lapte ...dar una e nasterea prin cezariana si alta este nasterea normala
Tinel pe bebe la san cat poti de mult incearca sa te mulgi dupa ca sa iti stimulezi lactatia (oricum cel mai bine o stimuleaza bebe)la mine statea din ora in ora la san aveam rani si cand tragea plangeam de zici ca ce e de durere...dar nu am vrut sa ii iau lapte praf nu aveam in casa ca altfel cred ca cedam de mult cu laptele . Eu am avut cezariana la spital de stat bebe nu a stat cu mine si cand mergeam la orele de alaptat nu vroia sa manance ca era umflata cu lapte preaf de ei... Si am inceput cu pompa ca sa nu raman fara...(a durut de zici ca ce e si cu pompa ca erau canalele infundate)nu te lasa batuta dai San cat mai mult ca altfel usor usor o sa ramai fara ca el trage dar lapticul de mama se digera mai repede in schimb biberonul mai greu si in loc sa iti stimuleze sanii el are burtica plina de lapte praf. hai mami stiu cat de greu e am plans pe rupte primele 2-3 saptamani totul din cauza laptelui .am sunat la mama mea de zeci de ori ca eu nu am lapte suficient si ca ii cumpar lapte praf dar ma dezmeticea ea repede(ai lapte mami atata cat trage bebe el iti formeaza cantitatea de laptic necesara lui) ca ajutor am mai folosit suzeta ca sa nu planga.pupici multi si spor la laptic acolo apropo eu nu beau ceai de stimulare si nici compot si doamne ajuta ss reusesti sa renunti la laptele praf
Pupici tuturor burticilor si sarcini usoare pana la capat si nastere uaoara celor care sunt la termen |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Fetelor,eu am nascut la stat ambii copii.
La Maria mergeam la alaptat o data la 3 ore si tot asa ii dadeau lapte praf pentru ca eu nu o aveam langa mine (Giulesti) Am sfarsit prin a o hrani exclusive la biberon
Pe Petru l-am nascut la Municipal si acolo ai bebele langa tine dupa cateva ore - am avut cezariana la 11 noaptea si pe la 7 dimineata mi l-au adus. Aici era alta poveste - asistentele nu voiau sa ne dea supliment decat daca aveam aprobare de la medic pentru ca politica spitalului era sa incurajeze alaptatul natural. Am avut chiar situatia cand bebe plangea de foame si nu mi-au dat supliment si m-au pus sa-l pun la san. In afara de asta veneau asistentele si te invatau cum sa ii bagi tzitzi in gurita cum sa te apesi pe san ca sa vina laptele si alte trucuri gen ala cu seringa taiata la capat si bagat pistonul invers folosita pe post de pompa (in caz ca nu aveai pompa de san) Pe toti peretii spitalului erau poze si afise care promovau alaptatul la san. Si uite asa a venit lapticul f repede iar al meu flacau a supt pana la 1 an si o luna. Si in ziua de azi adoarme cu mana la tzitzi.
Deci nu e o regula cu spitalele de stat. Depinde f mult de conducerea lor. Aici de exemplu m-au impresionat si alte aspecte:
- femeia de serviciu era f atenta cu galeata de spalat pe jos sa nu o lase pe acolo ca i se facea referat. - la fel si liftiera - nu facea nicio concesie pentru rude sa urce cu liftul de pacienti de teama ca-si pierde serviciul, etc
Chiar mi-au placut cateva lucruri - semn ca au inceput sa se miste si pe la noi cate ceva...
|
|
Inregistrat: 7/10/2015 Mesaje: 169
| roxinthya Cand ai nascut la Municipal? Acolo nasc eu peste o luna... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Bucurie2015 wrote:roxinthya Cand ai nascut la Municipal? Acolo nasc eu peste o luna...
iulie 2012
Nastere usoara! |
|
Inregistrat: 11/19/2014 Mesaje: 606
| Bucurie2015 wrote:roxinthya Cand ai nascut la Municipal? Acolo nasc eu peste o luna...
Si eu nasc cam peste 6 sapt acolo, si asa e cum spune roxinthya, am cunostinte care au nascut recent. Bebe face foamea ca sa zic asa pana se invata la tatica. Bebe sta numai cu tine iar asistentele ce supravegheaza imediat cum il vad ca se misca sau plange putin vin repede ca sa.l puna la san. Dupa cezariana il ia si ti.l aduc ei sa.l puna dar de cand te da in salon bebe sta cu tine. Cu regulile e cam strict tocmai pt ca bebeii stau cu mamele nu se poate perinda pe acolo oricine si oricand. Mi ar placea ca toate sa fie chiar asa. Astept sa imi spui cum a fost pt ca vei naste inaintea mea cu o sapt doua. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/2/2015 Mesaje: 303
| Rocsana wrote:Corina ,ma gandeam ce faci cum esti ?daca esti acasa e ok,iti doresc numai bine sunt acasa...ma simt bine,dar iau cate 2 pastile dopegyt pe zi.ma tot gândesc cand sa ma internez ca eu sunt din vl si nasc la sb.sunt 100 si ceva de km...dr zice sa stau sa inceapa direrile acasa sau sa inceapa sa se elimine dopul gelatinos sau sa se rupa apa.dar mie mi-e cam frica sa a?tept pana in ultimul moment |
|
|