|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/26/2014 Mesaje: 322
| Grea decizie asta cu nasterea. Mie doctora nu mi a impus nimic.Oricum pentru medici este mult mai usoara cezariana, una este sa supravegheze un travaliu de 10 ore si alta sa stea 40 de minute intr-o sala de operatii.
Eu am ales cezariana din mai multe considerente: -am 34 de ani si sunt la prima nastere -uterul este retrovers -am suferit in trecut de o fisura anala si stiu cat a fost de dureros si cat de greu s a vindecat si nu mai vreau sa trec prin asta -bebe este mult mai odihnit si nu este supus traumatizmelor -cezariana este mult mai previzibila in schimb la nasterea naturala poate fi foarte bine sau foarte rau |

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Primele doua argumente nu sunt valabile. |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/12/2015 Mesaje: 509
| crissy84 wrote:La multi ani!!!!Un an nou fericit si plin de realizari!!!Felicitari celor care au nascut si nasteri usoare celor care urmeaza sa aduca pe lume bebei!!!! Dia Curaj!!! Inca putin si o sa ai bubulina ta ascultatoare si sanatoasa in brate!!! Hello criss Ce mai faceti voi, cum e bebe Sasha ? Cum stati cu colicii, ca noi ne cam chinuim cu ei . Beau si ceai iar la bebe ii dau colief dar nu prsa isi fac efectul . Voiam sa te intreb daca ai idee in cat timp trebuie facut dosarul de indemnizatie dupa cele 42 de zile postnatale? Tu cand l-ai depus ? Si zilele care raman inainte de nastere, tie ti le-a adunat la cele 42 obligatorii ca dr meu zice ca nu se cumuleaza .Mie mi-au ramas 12 zile si eu stiam ca daca raman se aduna la cele 42 Va pupacim si crestere mare |
| roxinthya wrote:Primele doua argumente nu sunt valabile.
nu sunt argumente universal valabile dar pentru mine varsta este chiar de luat in seama |

| Daca medical a recomandat asa, atunci stie el mai bine - eu am nascut prima oara la 31 - natural
Am nascut si natural si prin cezariana si pot sa va spun ca in ambele situatii exista pro si contra. Parerea mea este ca natura stie ea ce e mai bine pentru om si cezariana ar trebui facuta doar cand sunt argumente medicale - chestii care ar putea pune in pericol bebele sau mama.
La cezariana pot fi nenumarate riscuri legate de operatia in sine - pana la urma taietura e taietura (de fapt sunt 2 - una a pielii si una a uterului ) si anestezia e anestezie.
Pentru bebe e mai bine sa treaca prin traumatismul nasterii - argumentele se pot gasi pe net.
Va doresc din tot sufletul sa aveti medici buni si umani care sa va ajute sa luati decizia potrivita ! |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/26/2013 Mesaje: 2144
| Eu daca se va putea, voi vrea nastere naturala.Daca medicul spune cezariana asa o sa fac.Nu cred ca e ceva mai minunat decat sa dai nastere natural.Nu stiu daca voi avea voie pt ca am o operatie de la 19 ani de chist de 12 cm si nu stiu daca are legatura.Atunci mi s-a facut taietura si pt chist si pt apendicita.Recunosc ca citesc si ma speri cand scrieti ca e o durere crunta sau ca se rup membrele.N-am ajuns pana acolo si nu stiu ce o sa fac.
La multi ani fetelor! |
| Multumim Roxy pentru sfaturi, sunt binevenite mai ales ca ai expermintat ambele tipuri de nastere. Ai dreptate cand spui ca taietura este taietura dar mie imi este frica de un tavaliu prelungit, ;ipsa dilatatiei , sa nu ma panichez si sa se ajunga tot la cezariana sau la nastere cu forcepsul.Toate prietenele mele au nascut prin cezariana si nimeni nu ma incurajeaza pentru o nastere naturala, inclusiv matusa mea, care este asistenta medicala pe maternitatea mi-a recomandat cezariana. Acum , cum o vrea Dumnezeu, important este sa fim bine, mama si bebe. |

| Cu placere Iuli!
Daca e s-o luam asa , poate sa-ti fie frica si de faptul ca poate sa uite medicul un pansament inauntru sau sa nu faca bine sutura, sau sa nu fie mediu clinic perfect aseptic, sau poate te misti in timp ce face anestezia rahio , .... drobul de sare.
Tragand linie, in conditii de sanatate perfecte - riscurile medicale cele mai mici sunt in cazul nasterii naturale. |

Inregistrat: 5/26/2015 Mesaje: 603
| inna19 wrote:Hello criss  Ce mai faceti voi, cum e bebe Sasha ? Cum stati cu colicii, ca noi ne cam chinuim cu ei  . Beau si ceai iar la bebe ii dau colief dar nu prsa isi fac efectul  . Voiam sa te intreb daca ai idee in cat timp trebuie facut dosarul de indemnizatie dupa cele 42 de zile postnatale? Tu cand l-ai depus ? Si zilele care raman inainte de nastere, tie ti le-a adunat la cele 42 obligatorii ca dr meu zice ca nu se cumuleaza .Mie mi-au ramas 12 zile si eu stiam ca daca raman se aduna la cele 42  Va pupacim si crestere mare
Buna Inna ce faceti? Despre colici si noi avem dar ii dau infacol si am vazut ca amelioreaza... Interesanta intrebare si eu sunt curioasa pentru ca atunci cand a fost sotul sa ridice certificatul ia zis ca poate sa depuna si pentru indemnizatie doar ca nu avea contu bancar cu stampila de la banca...si find Craciunul si revelionul am zis ca dupa acum in ianuarie sa depunem dosarul.acum intrebarea mea e daca trebuie sa depui dosarul dabia dupa ce termini postnatalul?? Pupici |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2015 Mesaje: 1688
| Hey. Am venit de la eco. Bebeto e bine. Are 2500 gr. Dr zice ca e ok. Voi ce ziceti? Nu e micut? |

Inregistrat: 1/28/2015 Mesaje: 628
| AndreiutzaEu wrote:Hey. Am venit de la eco. Bebeto e bine. Are 2500 gr. Dr zice ca e ok. Voi ce ziceti? Nu e micut?
sa stea bebele la caldurica cat trebuie ,pai daca dr.zice ca e ok inseamna ca asa este In 7 merg sa fac si eu morfologia de 20 sapt,abia astept sa o vad pe bebelina mea draga . |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/1/2015 Mesaje: 233
| corinaalexandra wrote:Interesanta intrebare si eu sunt curioasa pentru ca atunci cand a fost sotul sa ridice certificatul ia zis ca poate sa depuna si pentru indemnizatie doar ca nu avea contu bancar cu stampila de la banca...si find Craciunul si revelionul am zis ca dupa acum in ianuarie sa depunem dosarul.acum intrebarea mea e daca trebuie sa depui dosarul dabia dupa ce termini postnatalul?? Pupici
Sotul meu a zis ca atunci cand a ridicat certificatul de nastere a luat actele pentru alocatie. Dosarul pentru indemnizatie stiu si eu la fel dupa ce se incheie postnatalul.. |
|

| AndreiutzaEu wrote:Hey. Am venit de la eco. Bebeto e bine. Are 2500 gr. Dr zice ca e ok. Voi ce ziceti? Nu e micut?
Eu zic.ca daca era motiv de ingrijorare spunea dr tau ceva.Asa ca zic ca e bine mai ai un pic.sarcina usoara si bebe sanatos. Pupici |
|

| cookie wrote:
Sotul meu a zis ca atunci cand a ridicat certificatul de nastere a luat actele pentru alocatie. Dosarul pentru indemnizatie stiu si eu la fel dupa ce se incheie postnatalul..
Ce acte ti.a trebuit pentru alocatie??Sunt aceleasi ca pentru indemnizatie?? Si iti intra imediat sau cu intarziere de 2-3 luni cum am auzit?? Pupici |
|

Inregistrat: 3/13/2015 Mesaje: 484
| Nasmyne wrote:Si eu de cand am ramas insarcinata m-am gandit doar la nastere naturala, pe parcurs am mai auzit fel de fel de experiente neplacute si traume prin care au trecut anumite fete si m-am schimbat spre cezarina; plus faptul ca pana la spital eu am 110 km si nu e drumul tocmai ok...mi-e frica sa nu cumva sa nasc pe drum. Dar am avut cateva zile in vizita doua prietene cu familia si amandoua au nascut natural, mai m-au incurajat.
Stiu cum e si cu cezariana, ca am fost operata de extrauterina, e f dureroasa, chiar am plans de durere, nu m-am putut ridica din pat o zi, apoi cu chiu cu vai am putut face cativa pasi si am mers cocosata o saptamana, apoi numai cu frica care am stat sa nu se desfaca operatia. Nasterea naturala e de cand lumea, inainte nasteau pe unde apucau, acum avem doctori sau moase care ne asista, care sunt acolo sa decurga totul bine, ma gandesc ca este dureros dar nimeni nu a murit din durerile nasterii, dureroasa e si cezariana. Atat ca la cezariana esti pregatita psihic stii data si tot la nastere astepti cu sufletul la gura ziua, plus situatia mea care treb sa fac atatia km cu masina pana la spital...pe mine mai mult asta ma sperie decat durerea in sine.
Oare a mai nascut cineva natural la un spital asa departe? In aceeasi situatie sunt si eu ...sunt din tulcea si voi naste la cta...sunt aprox 125 km si am aceeasi teama..dar am inteles ca dupa ce se rupe apa nu nasti imediat...dureaza cateva ore bune... |
|
|