|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/28/2015 Mesaje: 628
| AndreiutzaEu wrote:
daaaa plus ca la cezariana trebuie sa stai mai mult pana la al doilea bebe etc, dar si eu tot cezariana
Cred ca 2 ani trebuie asteptat pana la al doilea bebe eu asa am auzit ,oricum tot frica imi este de naturala ,travaliu si ca trebuie sa te taie ma sperie groaznic |
| aurishta wrote:Fetelor, iertati-ma ca va intreb, dar de ce va este frica de nasterea naturala? Umblam dupa tot felul de chestii naturale, tratamente, mancare, tesaturi etc, dar intr-o zona asa de importanta ne temem? Nasterea naturala nu dureaza o vesnicie si nci nu este de nesuportat. Si cezariana are durerile si neplacerile ei, plus late riscuri, inclusiv cel vital! Nasterea naturala este un proces fiziologic, conceput astfel incat totul sa mearga cat mai bine pentru mama si pentru copil, deopotriva. Cezariana ar trebui sa fie doar o solutie de urgenta! Nu vreau sa va bat la cap, dar mai reflectati asupra acestei decizii!
Eu am avut ghinionul sa am in preajma mea persoane care au nascut natural (la spitalul de stat ce e drept )si au povestit ca au traita adevarate traume si fizice si psihice .Fizica ca a durat mult travaliu si apoi au trebuit taiate si cusute si ca le ustura cand merg la baie de numa iar psihice de modul in care au fost tratate de la cum li sa vorbit (acum te vaiti dar atunci ti-a placut sau hai o data ca nu esti numai tu si mai asteapta si altele etc )asa se comporta unele cadre medicale .Eu sunt din Deva si nu imi permit sa nasc la o clinica privata in alta localitate ,in Deva nu este si oricum nu mi-as permite asa ca aleg cezariana in speranta ca imi va fi mai usor |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2015 Mesaje: 1688
| Rocsana wrote:Eu am avut ghinionul sa am in preajma mea persoane care au nascut natural (la spitalul de stat ce e drept )si au povestit ca au traita adevarate traume si fizice si psihice .Fizica ca a durat mult travaliu si apoi au trebuit taiate si cusute si ca le ustura cand merg la baie de numa iar psihice de modul in care au fost tratate de la cum li sa vorbit (acum te vaiti dar atunci ti-a placut sau hai o data ca nu esti numai tu si mai asteapta si altele etc )asa se comporta unele cadre medicale .Eu sunt din Deva si nu imi permit sa nasc la o clinica privata in alta localitate ,in Deva nu este si oricum nu mi-as permite asa ca aleg cezariana in speranta ca imi va fi mai usor
daaaa si eu la fel.... si ma termina gandul ca ma voi panica pt ca sunt f fricoasa si panicoasa, nu o sa mai imping si va fi nevoie sa-l scoata cu forcepsul |
|
Si mie imi e frica si nu stiu ce ar putea sa ma scoata din starea asta ,am vb cu dr meu si a zis ca daca mi-e frica s-ar putea ca totul sa mi se para mai greu decat ar fi in realitate .El mi-a prezentat situatia si pt .naturala si pt cezariana spunand ca defapt riscuri sunt in ambele ,ca un risc exista in orice . |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Fetelor, daca nu va deranjeaza, va pot spune cate ceva despre toate temerile astea....am vazut si am trait multe prin sectiile de obstetrica! Am cinci copii nascuti natural si cinci sarcini pierdute....spitalizari, tratamente, observatii fara numar..... Voua, cele care s-au decis pentru nasterea naturala...va incurajez sa discutati cu medici sau moase in care aveti incredere...un climat relaxat si o intelegere cat mai clara a felului in care se desfasoara nasterea, colaborarea cu cadrele medicale si urmarea cu strictete a indicatiilor lor va vor conduce la un rezultat cat mai bun! Nu este deloc o tragedie sa faci cezariana, dar consider ca Dumnezeu a creat o cale foarte buna prin nasterea naturala....bb sta exact cat trebuie la "caldurica",procesele hormonale isi urmeaza cursul firesc, organismul isi incheie sarcina pe calea care a fost proiectata pentru asta, lactatia se instaleaza firesc, normal....chiar si epiziotomia dezastruoasa poate fi prevenita! Curaj, fetelor, nu va mai lasati speriate de povesti horror...fiecare persoana percepe intr-un mod propriu aceasta experienta! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/7/2015 Mesaje: 299
| Fetelor nu stiu cum e la cezariana,dar eu mi-am revenit super repede dupa nasterea naturala si avem laptic din plin. a durat mult travaliul la mine dar ce mi-a placut ca a asistat si sotul la nastere,am stat si in piscina in timpul travaliului dar am iesit ca imi era prea cald, moasele au fost foarte intelegatoare,cand am slabit fizic,dupa 12 ore,am optat pt epidurala si am scapat de dureri. Epidurala face minuni! va pup si curaj,orice decizie ati lua. |
|
Inregistrat: 7/18/2015 Mesaje: 406
| Si eu de cand am ramas insarcinata m-am gandit doar la nastere naturala, pe parcurs am mai auzit fel de fel de experiente neplacute si traume prin care au trecut anumite fete si m-am schimbat spre cezarina; plus faptul ca pana la spital eu am 110 km si nu e drumul tocmai ok...mi-e frica sa nu cumva sa nasc pe drum. Dar am avut cateva zile in vizita doua prietene cu familia si amandoua au nascut natural, mai m-au incurajat.
Stiu cum e si cu cezariana, ca am fost operata de extrauterina, e f dureroasa, chiar am plans de durere, nu m-am putut ridica din pat o zi, apoi cu chiu cu vai am putut face cativa pasi si am mers cocosata o saptamana, apoi numai cu frica care am stat sa nu se desfaca operatia. Nasterea naturala e de cand lumea, inainte nasteau pe unde apucau, acum avem doctori sau moase care ne asista, care sunt acolo sa decurga totul bine, ma gandesc ca este dureros dar nimeni nu a murit din durerile nasterii, dureroasa e si cezariana. Atat ca la cezariana esti pregatita psihic stii data si tot la nastere astepti cu sufletul la gura ziua, plus situatia mea care treb sa fac atatia km cu masina pana la spital...pe mine mai mult asta ma sperie decat durerea in sine.
Oare a mai nascut cineva natural la un spital asa departe? |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/3/2016 Mesaje: 3
| Buna fetelor!
Tocmai ce mi-am facut cont si am multe,multe nelamuriri cu toate simptomele mele.
Am 29 de ani si sunt din Brasov, dupa o relatie de 11 ani, din care 6 de casatorie,ne-am hotarat sa facem un bebehearts Am inceput sa nu ne mai protejam din luna iulie, dar luna trecuta,luna decembrie..cand am avut menstruatie in 12 dec, am facut dragoste cand am simtit ca sunt la ovulatie,22 dec, 24, 26, 27 ras .Din 28 dec ,seara am simtit dureri menstruale, dureri ce le am pana in prezent. Stiu ca unele femei inainte de implantare , nu simt nimic ,sau simt prea mult,cum ar fi si durerea menstruala. Tin sa precizez ca MM ,trebuie sa imi vina pe 9 ian, de la ce credeti sa sunt durerile acestea, am sanse sa ma gandesc la un bebelus mic?! Nu sunt dureri induse,ele exista, este vreo aspiranta-viitoare mamica aici care a simtit ca mine? |
|
Inregistrat: 8/26/2014 Mesaje: 322
| capsunica_86 wrote:Buna fetelor!
Tocmai ce mi-am facut cont si am multe,multe nelamuriri cu toate simptomele mele.
Am 29 de ani si sunt din Brasov, dupa o relatie de 11 ani, din care 6 de casatorie,ne-am hotarat sa facem un bebehearts Am inceput sa nu ne mai protejam din luna iulie, dar luna trecuta,luna decembrie..cand am avut menstruatie in 12 dec, am facut dragoste cand am simtit ca sunt la ovulatie,22 dec, 24, 26, 27 ras .Din 28 dec ,seara am simtit dureri menstruale, dureri ce le am pana in prezent. Stiu ca unele femei inainte de implantare , nu simt nimic ,sau simt prea mult,cum ar fi si durerea menstruala. Tin sa precizez ca MM ,trebuie sa imi vina pe 9 ian, de la ce credeti sa sunt durerile acestea, am sanse sa ma gandesc la un bebelus mic?! Nu sunt dureri induse,ele exista, este vreo aspiranta-viitoare mamica aici care a simtit ca mine?
este posibil orice
eu de ex., am ovulat pe 26 iunie 2015, pe 3, 4, 5 iulie am simtit dureri de ovare, diferite de ce simteam la menstruatie, defapt eu la menstruatie nu aveam dureri. 6 si 7 iulie durerile au incetat iar pe 8 iulie am avut testul pozitiv.
sa fie cum iti doresti |
|
Inregistrat: 11/24/2014 Mesaje: 404
| Fetelor nasteti natural ca doare tare dar putin timp..nu tot travaliul este dureros, altfel nu ar mai naste nimeni nu?!.. Iar cezariana, cum spuneau si celelalte mamici, ar trebui sa fie o optiune de urgenta. Doare si dupa cezariana si mai rau ca epiziotomia va zic eu ca le am pe amandoua. Mi am operat un chist dupa ce am nascut prima oara si m au taiat ca la o nastere naturala. Plus ca nu iti zice nimeni ce riscuri sunt la a doua sarcina dupa o cezariana, e adevarat ca se intampla rar dar uite ma pe mine..placenta accreta..si risc sa raman fara uter la nasterea asta, daca nu reusesc medicii sa dezlipeasca placenta de el fara sa produca vreo hemoragie mare. Nu mai zic ca e risc si de deces al mamei. Asa indurati putin si gata, nu va mai uitati ca zic unele ca au stat in travaliu nush cate ore, sunt si femei care au nascut f repede deopotriva. Ganditi va bine inainte ce decizie luati! Va pup pe toate si sper sa nu va supere postul meu! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2015 Mesaje: 1688
| Eu v-am zis nu am curaj pt ca sunt panicoasa plus ca am o foarte buna prietena care a nascut natural. Nu a fost vb de durere ceea ce a speriata, dar cand era dilatata maxim din pozita cu capul in jos bebe s-a intors pe orizontala , avea fix fundul spre iesire, nici macar picioarele. Va dati seama ce a insemnat sa i se zica nu mai ai lichid deloc ori bagam forcepsul sa-l intoarcem ori s-aar putea sa nu traiasca. Plus ca timp de 1 min sau 2 i-a vazut chinuinduse sa il faca sa respire pt ca boetul bebe nu mai putea respira ... Eu cred ca fac infart |
|
Inregistrat: 11/24/2014 Mesaje: 404
| Andreiutza asta se intampla rar, tu oricum e bine sa faci cum te simti in largul tau. E bine ca ai de unde alege, in multe tari nu e o optiune. Bafta azi la eco si asteptam vesti! Crissy- multumesc! |
|
Inregistrat: 4/6/2015 Mesaje: 515
| Neata gravidute!
De astazi sant in prenatal!
In legatura cu nasterea .. si mie imi este frica de nasterea naturala,dar totusi cred ca e mai ok decat cezariana..la cel mare mi_au facut cezariana pentru ca nu a vrut sa se pozitioneze cu capul in jos...dar a fost foarte dureroasa recuperarea...acum toata lumea ma sperie ca a doua cezariana e si mai dureroasa ca prima |
|
| dia27 wrote:Fetelor nasteti natural ca doare tare dar putin timp..nu tot travaliul este dureros, altfel nu ar mai naste nimeni nu?!.. Iar cezariana, cum spuneau si celelalte mamici, ar trebui sa fie o optiune de urgenta. Doare si dupa cezariana si mai rau ca epiziotomia va zic eu ca le am pe amandoua. Mi am operat un chist dupa ce am nascut prima oara si m au taiat ca la o nastere naturala. Plus ca nu iti zice nimeni ce riscuri sunt la a doua sarcina dupa o cezariana, e adevarat ca se intampla rar dar uite ma pe mine..placenta accreta..si risc sa raman fara uter la nasterea asta, daca nu reusesc medicii sa dezlipeasca placenta de el fara sa produca vreo hemoragie mare. Nu mai zic ca e risc si de deces al mamei. Asa indurati putin si gata, nu va mai uitati ca zic unele ca au stat in travaliu nush cate ore, sunt si femei care au nascut f repede deopotriva. Ganditi va bine inainte ce decizie luati! Va pup pe toate si sper sa nu va supere postul meu! Pe mine nu ma supara deloc,de asta suntem aici sa schimbam opinii si sa relatam fiecare experientele lui,in legatura cu nasterea naturala sunt perfect deacord ca este cea mai ok ,dar depinde cred si de cre cadre medicale esti inconjurat ,locatia sau in unele cazuri tara ,de ex.la Deva nu se pune problema de nastere in apa,travaliu in apa ,sotul langa femeie si multe altele ,este un spital de stat unde te cam supui regulilor .In noiembrie a nascut o prietena a avut un travaliu lung si dureros ,copilul sa blocat si au inceput sa o apese pe burta de sa rupt toata pana la fund, a iesit din sala cu masca de oxigen pe fata .Nu spun ca nu sunt si femei norocoase ,dar eu am 34 ani si sunt la prima nastere ,ma gandesc ca daca acum ma sperii asa cum aud de naturala cum o fi cand mi-a veni sorocul ?ma gandesc ca toata panica mea sa nu afecteze procesul si sa ii fac rau bebelinei .Scz.ca am scris atat ,va pup pe toate si asta a fost doar opinia mea ,pana la sfarsit cine stie ce o mai fi |
|
Inregistrat: 6/18/2014 Mesaje: 570
| Fetelor, la multi ani! Sa aveti un an minunat, cu toate dorintele implinite. Auras, Bebe Daniel e superb! Ii trimit milioane de pupici ca tare e frumusel, ptiu sa nu fie de deochi! La mine e foarte usor de decis ce fel de nastere. Medicul meu e impotriva cezarienelor, insa cum am o miopie de -07.00 (camuflata de lentile de contact)...nu are ce sa faca altceva. Deci, va fi cezariana. Sper doar ca Tudor sa nu se grabeasca, sa stea la caldurica si sa nu vina inainte. E drept ca inca nu am stabilit data, dar tinand cont ca ecografic e 29 martie si la cezariana trebuie cam cu o saptamana inainte -parca - speram ca va veni dupa 20 martie.
|
|
|