Va multumesc tuturor pt. mesaje
Auras, la mine au fost niste gaze mai degraba, dar chiar inainte sa mi se rupa apa au fost niste gaze fff urat mirositoare. Apoi am simtit ca un balon care s-a spart si m-am udat toata. La baie a mai curs putina apa, dar tot am ajuns cu membrane la spital, s-au eliminat foarte greu.
Marina, va spun tot ce va intereseaza, m-as bucura daca experienta mea ajuta pe cineva :)
Au fost durerile groaznice rau?Da, durerile au fost mari, dar in ultima ora sa zicem, doua. In rest sunt suportabile. Dor numai contractiile, in pauze iti poti recapata energia. In ultima parte a travaliului se scurteaza pauzele si de aceea devin si mai dureroase, cu cat se apropie de expulzie.
Banuiesc mai mult contractiile, nu la expulzie, cel putin asa am auzit. Si practic ce te doare mai exact? In momentul in care medicul/moasa au decis ca sunt suficient de dilatata, m-au dus din sala de travaliu in sala de nasteri si acolo totul a fost pe fast forward. Contractiile devenisera f dureroase (simti o durere in partea de jos, o combinatie de crampe menstruale cu cele de mers la wc, sunt greu de descris), iar eu il simteam si pe bebe ca impinge cu capul asa ca imi doream foarte tare sa imping. Deci durerea de impins practic nu o mai simti, eu am imbratisat-o, am asteptat mult sa ma lase sa imping.. te doare mai mult daca nu o faci si cu cat dureaza mai multe contractii, cu atat iti prelungesti agonia. Asa ca din vreo 3, 4 incercari a urmat expulzia grasanului
Si aici ajung la ce a intrebat
Andreiutza, in momentul expulziei am simtit o usurare maxima odata cu eliberarea unui "val" de apa si am auzit glasul lui bebe. Desi suna a cliseu, asta a fost momentul in care durerea s-a oprit si nimic nu a mai contat. Il auzeam doar pe el si radeam cu gura pana la urechi ascultandu-l. Dupa ce l-au curatat mi l-au adus langa fata si l-am pupat ..mirosea atat de frumos, atat de familiar si avea pielea asa de fina ..orice as scrie aici nu pot descrie sentimentul asa cum trebuie, o sa-l simtiti si voi in curand
Doar ca ..asta nu e tot. Mai urmeaza placenta, care daca nu iese singura este "ajutata" de moasa, care maseaza burta si aici mai sunt ceva dureri dar iese repede. Apoi cateva injectii cu anestezic local (in cazul in care exista o ruptura sau o epiziotomie) si cusutul in sine, care mai tine vreo 20-30 min. La mine a prins bine anestezia locala si nu a fost asa dureros cum am mai auzit. Daca mai aveti curiozitati, ma bucur sa va raspund, va pupam pe toate